mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 00:38:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: NEDISCIPLINA LASTNIKOV PSOV-ŠMARNA GORA
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: NEDISCIPLINA LASTNIKOV PSOV-ŠMARNA GORA  (Prebrano 30961 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #15 : nedelja, 07.01.2007 : 21:58:31 »

Ne moreš verjet! Angry
ampak spuščenih psov je tako veliko.
Jaz nevem a bi sploh utegnila sprej posprejat,ker je to tako hitro.Na srečo še nimam te izkušnje in je tudi nočem imeti.
Jaz sem včeraj z Mikeom v gozdu srečala velikega neznanega črnega psa in me je bilo tako strah.Obrnila sem se proti domu in hitro šla.Pes pa za nama.Ampak sem se drla kot zmešama pa je šel.Nevem kaj bi naredila,če bi se stepla Sad
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #16 : ponedeljek, 08.01.2007 : 07:33:51 »

To sicer ne spada čisto v to temo, se pa vseeno nanaša na neodgovornost lastnikov psov. Včerja mi je oče povedal, da so morali solaščanu evtanazirati pet let staro nemško dogo. Kljub temu, da je imela ogromen ograjen vrt, jo je sprehajal po in izven mesta brez povodca. Razlog za evtanazijo, težka poškodba hrbtenice zaradi padca. Mesto padca: po  informacijah pot na bližnji hrib, spodrsnilo na listju, nerodno padla, ni bilo variante za uspešno operacijo. Kako zdajle izgleda pri njih doma, si sploh ne znam predstavljati, saj se jim je življenje nekaj zadnjih let vrtelo okoli tega psa. Ampak, tudi tokrat je bil v prvi vrsti kriv človeški faktor.
Nauk, spuščeni psi ne ogrožajo samo drugih temveč tudi sebe (pa ne samo na cesti).
Se oproščam za off topic.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #17 : ponedeljek, 08.01.2007 : 10:09:04 »

Možno, da sem jo srečala  sram Seveda ne vem, če je bila ravno ta, a sem bila zaradi kašlja pri vetu ko so pripeljali harlekinko zaradi hrbtenice, zadnji del telesa je bil popolnoma mrtev  Sad Kar na jok mi je šlo, ko sem videla kako je lastnikom hudo  Cry

Na Šmarni gori sem bila samo enkrat in je res kaj pišete. Večina psov je spuščena, ne glede nato a so to mali ali veliki. Slabih izkušenj takrat nismo imeli, ker so agresivni psi bili na povodcih. Seveda pa ni prijetno tudi v primeru prijaznega psa, če prosto skače in izziva tvojega v igro, medtem ko ga imaš na povodcu, saj se na takšnem terenu lahko hitro spodtakneš.
Logiran

drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #18 : ponedeljek, 08.01.2007 : 10:14:37 »

Skogkatt, jaz se na barve dog ne spoznam, vem le, da so lepe. A je bila bela z črnimi madeži. Če je bila, potem je prava in njen lastnik je bil včasih celo šef vašega največjega podjetja v VE.

Sem se pa tole temo s Šmarno goro sposodila samo iz razloga, da napišem, v kakšni nevarnosti so naši psi takrat, ko jih spustimo prosto letajoče naokoli. Že tu bi se morali lastniki le-teh zamisliti.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #19 : ponedeljek, 08.01.2007 : 10:21:55 »

ja, potem je bila ta  Cry a veš kako hudo mi je bilo, kaj šele njemu  sram
nisem ga pa spraševala kako in kaj se ji je zgodilo, saj mu je že tako šlo na jok in ni treba drezat po "rani". zdaj pa vem.
Logiran

AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #20 : ponedeljek, 08.01.2007 : 10:22:27 »

No ja... Ampak pes lahko pade tudi če je zavezan. V bistvu na težkem terenu bolj pogosto in to samo zaradi vodnika.
Če bo kdo kdaj lezu čez kak kup kamenja s psom, nikar ne z navezanim. Raje pojdite okrog.
Doge so pa že po naravi zelo nerodne. V bistvu nisem vidla bollj nerodnih psov. Mi je pa prav žal za to harlekinko.
A je kdo vidu, da je padla ker ni bila zavezana? Ali je padla ker je bila zavezana?

Sama se s psom izogibam takih poti, ki drsijo in kjer mora bit pes zavezan. Je nevarno za oba.

Malo s teme, samo za obrazložitev.

In to kar se je zgodilo tej dogi je nbesreča in ne malomarnost iz tega kar je bilo napisano. Ne pretiravat.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #21 : ponedeljek, 08.01.2007 : 10:28:49 »

Je nevarno za oba.

Seveda je na določenih terenih lahko zelo nevarno imeta psa na povodcu. Že na manj zahtevnem terenu je to nerodno in ravno v tem leži pomoje razlog, da so ljudje tako brezbrižni. Rajši se sprehajajo komot s spuščenim psom, kot da bi se obremenjevali/omejevali s povodcem.
Logiran

drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #22 : ponedeljek, 08.01.2007 : 10:32:23 »

Angseter, ta psička nikoli ni bila privezana. Tudi čez mesto ne in v zdraviliškem parku ne (zaradi tega so imeli kar nekaj problemov s policijo, čeprav je bila psička "problematična" le v toliko, da je bila prevelika).  In tudi pred trgovino ne in ko ga je čakala, ko je šel na kakšno pijačo, ne. Ampak nima veze, saj je že lastnikom dovolj hudo. In meni tudi.

Se vrnimo raje na Šmarno goro.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #23 : ponedeljek, 08.01.2007 : 10:55:24 »

Doge so velike, hitre in storaste. Ko je doga v zaletu, so hitrosti velike, njihovo tezko telo pa jim ne omogoca hitrih obratov in reagiranja. Bali kdaj pa kdaj pade, pa bo zato tezko kdo rekel, da sem jaz kriva, ker je padla in da sem neodgovoren lastnik, ker jo na domacem (in kaksnem drugem travniku) puscam brez strika in celo brez ovratnice, da se slucajno kam ne zahaklja. Mokra trava ali listje se pripomore k "nestabilnosti". Se ljudje se kljub previdnosti potolcemo. Zato, ker gre vcasih zunaj dez in ker je zaradi naklona terena moznost padca nekoliko vecja, je ne nameravam voziti ven samo po ravnem in na striku. Padla je celo na vadbiscu SKD Gali, kjer bi vaservaga pokazala, da je v nulo ravno. Upam, da bodo (redki) padci ostali samo pri blatni riti in boku. Ce se bo kdaj zgodilo kaj hujsega, bomo ukrepali. Nesmiselno pa je psa zaviti v vato samo zato, ker je nekje nek pes nesrecno padel in bi se lahko to zgodilo tudi nam.
Hm, nickolikokrat me je ob lazenju za psicami ze vrglo na rit. Zaenkrat je trtica in vse ostalo se na svojem mestu. Upam, da ne bo kdo ob kaksnem hujsem padcu rekel, da je Mirc kriv, ker me je brez strika spustil ven na neraven teren.
Konec heca. Dajmo malo bolj razumsko precenit, kdaj je kdo kriv za nesreco svojega psa. Prav za vse res nismo krivi lastniki. Vcasih je posredi tudi usoda in nesrecno nakljucje.
Logiran

*LuNa*
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 127


« Odgovor #24 : ponedeljek, 08.01.2007 : 12:05:29 »

Jaz imam tudi s Šmarno goro podobne izkušnje in prav zaradi tega ne hodim velikokrat gor. Na živce mi grejo nevzgojeni lastniki, ki svojega psa (malega ali velikega) ne morejo imeti na povodcu. Če drugega ne, ti psi živcirajo tiste na povodcu. Jaz imam svojo (labradorko) vedno na povodcu, pa čeprav vem, da ne bo niti v sanjah na nobenega zarenčala kaj šele ugriznila. Vendar vem, da vsi psi niso strpni in da tudi vsem ljudem ni všeč, če jih pride pozdravit pes, jo držim stran.

Zadnjič sta že med hojo navzgor okoli nas skakala dva cucka, ki jih lastnika niti pod razno nista dala na vrvico. Potem smo se mi ustavili in pustili, da so šli oni naprej in se dovolj oddaljili, da smo imeli vsaj malo miru. Nakar pride par z odvezano bokserko, ki je seveda skakala vse naokoli in povrh vsega v gobcu še prenašala veliko palico (je tudi nevarno, da s palico vrže po tleh koga, glede na to, da je pot široka samo za eno osebo). Na vrhu smo se potem usedli na skalo, psičko sem dala na prostor in pila čaj. Kakšnih pet metrov stran je bila ena ženska z mešancem med koker španjelom in še nekom, ki je renčal na vsakega, ki je šel mimo. Imela ga je sicer na fleksiju in ga je potem spustila do Lune. Seveda se je zagnal vanjo, ona je pa samo skočila stran in se umaknila. No tej ženski se je zdelo blazno fino, kako njen pes okomandira večje pse, jaz sem jo pa mal nazjala. Seveda njen cucek ni nič kriv, če bi pa moja psica odreagirala nazaj, bi bila pa seveda ona kriva, ker je večja. Matr me razjezijo taki ljudje.

Kaj narediti, ne vem. Sama vem, da če bo kdo napadel mojo psico, bom lastoročno posegla vmes in če me bo pes napadel, si bo lastnik to dobro zapomnil (odškodninska tožba mu ne uide). Vem da mogoče to ni najbolj pametna rešitev, ampak ne bi pa mogla mirno gledat vsega tega. Raje sama pokasiram poškodbe.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #25 : ponedeljek, 08.01.2007 : 12:49:25 »

Že res, da za vse pasje nesreče ni povod neodgovoren skrbnik, žal, za veliko pa.  Undecided hm... no... me je ravno spreletelo: a je kdo že kdaj opazu, da bi neodgovorneže z odvezanimi psi spravljali ob živce mi, z navezanimi Huh Dokler mi njih ne motimo, kar dvomim, da se bo kaj spremenilo, če jih ne udari ornk po žepu.

Sej je najbrž že res, da je kje bolj varno it s spuščenim psom, samo, če s svojim psom tam nismo sami, ampak so še drugi s svojimi psi, si pač tega ne bi smeli dovolit. In če je prenevarno, pač tja ne gremo. Dokler samo sebe ogrožamo je eno (pač vsak je lahko butec, dokler škodi samo sebi), ko pa še svojega psa ali pa še slabše, še druge in njihove pse.... je pa že druga zgodba.
Ne vem no, jaz nekako pazim, da s svojim veseljem (pač s tem, da se sprehajam s psom) ne kvarim veselja drugim, ki pač psov ne marajo. Pa tudi tistim ne, ki svoje pse učijo, da naj ignorirajo druge, pa pač vsem ostalim pasjeljubcem niti. Psi naj bojo spuščeni v varnih, njim namenjenih okoljih, kjer se ve, da je ta in ta prostor namenjen spuščenim psom. Drugje, kjer so pa javne poti, pa mislim da spušeni psi nimajo kaj delat.
Mogoče malo mimo teme: ampak mene jezijo tudi taki, ki spustijo svojega psa (sicer pripetega na fleksi) do mojega - češ, se morajo pozdravit. Mi je to precej otežilo čaš šolanja, pa še zdaj mi narobe hodi. Zakaj bi se morali pravzprav vsi psi med sabo pozdravit? Huh Sej se tudi mi ne rokujemo z vsakim neznancem, ki ga srečamo  Roll Eyes
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #26 : ponedeljek, 08.01.2007 : 13:09:00 »

Želim vam, da se razmere na Šmarni gori uredijo.

Kar se pa psice tiče (ki sem jo dala off topic) pa naslednje. Psica je bila na divjanju na laškem hribu, morda ga kdo pozna, ki se je kdaj vozil mimo (tisti špičast vrh s križem). Padla je (baje dodajam, ker nisem videla prizora)  na mešanici mokrega listja in macesnovih iglic in to okoli 15 m stran do lastnika, v udor globok cca 2 m, pri čemer je močno treščila ob deblo tam podrtega drevesa. In zame je, kakor koli že hočete, to trenutek nepazljivosti lastnika, saj bi jo lahko v tem spolzkem in blatnem vremenu  peljal tudi po kakšni drugi, manj nevarni poti. Sploh če spada med bolj štoraste sorte, kot ste navedli poznavalci in konec koncev psica ni bila namenjena reševanju niti sledenju, temveč zgolj za družinskega partnerja. In ne predstavljam si, kako bi vsa stvar izgledala, če bi se ji v njenem gozdnem divjanju pridružil še kakšen pasji partner.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #27 : ponedeljek, 08.01.2007 : 13:17:52 »

JanaD, upam, da ne bom kregana, ker sem si sposodila tvojo temo. Ampak ne glede na to, ali gre za Šmarno goro ali Ljubljanski Tivoli ali laški zdraviliški park in pa gozd, spuščeni psi ogrožajo okolico in sebe. Na kakšen način, pa je itak vsem jasno.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #28 : ponedeljek, 08.01.2007 : 13:52:17 »

No mene je že spravla navezana psica ob živce, ampak pustimo to zdaj. Jaz sem tudi za štrik v obljudenih delih.
In tudi meni grejo na živce psi, ki jih ne poznam, ki še dodatno sumljivo bulijo v mojo. Tudi navezani! Ker majo zadaj velikokrat lastnika, ki prav tako hodi v ravni črti proti meni. To je še slabše.  Undecided

Tukaj je v vseh primerih nevzgojenost lastnikov. Kazen bi morala biti vzgojna.
Logiran
Tetameta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 181


« Odgovor #29 : ponedeljek, 08.01.2007 : 14:05:17 »

A pol ne smem moje psičke spuščat, al kaj? Huh Ker moja tudi malo sumljivo bulji (ampak to zato, ker je pač taka) in se postavi v ene čudne lovske poze, ko vidi kakšnega psa... Ampak je pa res čist prijazna... Cool Kr vprašajte fužinske pse (in njihove lastnike)...
OK, sem pa proti spuščanju psa v gozdu (tam je tudi jaz ne spuščam)... In sem proti spuščanju napadalnih psov...
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: NEDISCIPLINA LASTNIKOV PSOV-ŠMARNA GORA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines