mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 10:58:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: NEDISCIPLINA LASTNIKOV PSOV-ŠMARNA GORA
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: NEDISCIPLINA LASTNIKOV PSOV-ŠMARNA GORA  (Prebrano 31084 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #30 : ponedeljek, 08.01.2007 : 14:18:24 »

Tetameta, moje mnenje je naslednje. Psa spuščaj brez problemov tam, kjer ne ogroža niti okolice, niti sebe ali tebe. Kje je to, pa veš sama.
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #31 : ponedeljek, 08.01.2007 : 14:24:23 »

Tetameta in pod ogrožanje spada tudi strah drugih ljudi. Kljub temu, da ti veš da je tvoj pes prijazen, drugi ne vedo in mu ne zaupajo.
Tako da psa se spušča tam, kjer ni drugih ljudi.
Logiran
Tetameta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 181


« Odgovor #32 : ponedeljek, 08.01.2007 : 14:30:52 »

Tako da psa se spušča tam, kjer ni drugih ljudi.

Kje je pa to?  Huh Ker jaz takega prostora še nisem odkrila... Razen če grem na sprehod pozno ponoči, ko razen par dilerjev in njihovih strank nikogar ne drugega ne srečam...
No, pa itak še nisem imela nobenih težav z ljudmi ali psi (razen z eno napadalno psico, ki je bila tudi spuščena in jo je moja na vsak način hotela iti povohat)... Zgleda da v nasprotju s splošnim mišljenjem v Fužinah prebivajo dokaj normalni ljudje... Tudi napadalnih psov ni (razen tiste prej omenjene)...razen ko pudlji napadajo pitbulle... Smiley
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #33 : ponedeljek, 08.01.2007 : 14:33:13 »

Jaz sem pa proti spuscenim psom v naseljih hehe,ker mi je zadnjic en belgijski ovcar stresel huskya, 13 let starega,ki mu je spodnasalo tace,ko se je branil.Namrec zadnje tace mu ne sluzijo vec najboljse.

Pa je za tistega lastnika belgijec najbolj prijazen pes,ter se je prvic v zivljenju stepel,na striku pa se dandanes ni.Se drugic je belgijec prisel na obisk,pa sem lastniku povedal svoje mnenje,pa mislite da mu je bilo kaj mar?

V naseljih psa na povodec obvezno.Ne marajo vsi pse,nekateri se jih bojijo,drugim gre pa na zivce,da njihovi veterani fasejo.V zadnjo kategorijo spadam jaz.
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #34 : ponedeljek, 08.01.2007 : 14:35:11 »

To kar se pa pudljev ki napadajo pit bulle tice,pa sploh ni smesno.Ker vsak tak napad,mora lastnik dominantnega psa popravljati,saj prinese nezazeljene posledice.Je pa potrebno veliko dela,da se popravi skoda,ce se jo sploh.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #35 : ponedeljek, 08.01.2007 : 14:38:07 »

Men se zdi, da bomo kregani, ker smo zašli iz Šmarne gore.
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #36 : ponedeljek, 08.01.2007 : 14:39:56 »

Mah tudi na Smarni gori sodijo vsi psi na povodec hehehe.Mah kaj.Vse na povodec.Se neodgovorne lastnike. Smiley
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #37 : ponedeljek, 08.01.2007 : 15:29:53 »

Ja, tetameta, je prijazna, ampak...

Se mi je ze preveckrat zgodilo, da je kak pes priletel vame iz teme in bi me skoraj kap. Eden je pred nekaj meseci skocil v mojo mamo in ji prebil ustnico, pa se vedno se ji vidi. Lastnica pa stala 50 m stran in se delala Francoza. Fino, ni kej. Mene prav briga, kako prijazni in sploh in oh so. Ce je moj na striku, mu nima noben kej tezit, naj se igra z njim ipd. Konec koncev lahko mene moja mrcina od navdusenja tako potegne, da odletim in si zlomim nogo.

Pa se to, ljudje so panicni. Nekateri samo vidijo psa, ki je na povodcu, pripetemu na haltija in ovratnico, in hodi poleg, pa tulijo kot zmesani. Kdo lahko rece, da njegov spuscen pes ne bi v takega cloveka skocil, ker bi pes pac mislil, da se hoce igrat z njim?
Poleg tega imas na Fuzinah "stalne stranke" lokalov in dilejev, ki jih marsikateri pes ne prenasa. Moja se dere kot bi jo iz koze dajali, ce kaksnega vidi - od strahu, namrec, se skrije za mene. Se pa najdejo udi taksni psi, ki bi te primerke napadli.

Odkar mi je Luno iz cistega miru napadla psica, s katero sta se od majhnega igrali, res nimam nobenega potrpljenja okoli tega. Kaj pa so ti ljudje meni, da mi lahko zaradi lenobe ali cesarkoli ze unicujejo psa? Sorci, jaz vem, koliko truda sem vlozila v nasi dve - ce se drugim ne da ukvarjat s svojimi psi, naj si pac omislijo plisaste, mene in nasih psick pa naj ne omejujejo.

BTW & off-topic, okoli je nesteto travnikov, kjer se kaksen osebek ali dva sprehodita na dan. Ce slucajno koga srecas, ga pac das na strik, in to je to.
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #38 : ponedeljek, 08.01.2007 : 16:25:36 »

a je kdo že kdaj opazu, da bi neodgovorneže z odvezanimi psi spravljali ob živce mi, z navezanimi Huh

Aha, me je ze ena zenska vprasala, ce moja ni pridna, da jo imam na striku. Svasta. Medtem je pa njen (ocitno zelo priden, ker je bil spuscen) pes preganjal ptice.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #39 : ponedeljek, 08.01.2007 : 16:30:28 »

Ja ja, ti s spuscenimi psi so si zadali neko misijo osvescanja tistih s privezanimi psi. Treba vsakemu posebej razlozit, kako napacno je, da pes NI spuscen in kako se majo njihovi fajn, ker SO spusceni. Grin Ja, dajte ga spustit, da se bosta igrala.
Ja, dejmo no, se lupckat pa igrat kar vsi vsevprek. Sam se rosce jim manjkajo. Roll Eyes
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #40 : ponedeljek, 08.01.2007 : 16:38:27 »

Hahahaha, Nanook carica Smiley Smiley Smiley
Logiran
Matic K.
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 342


« Odgovor #41 : ponedeljek, 08.01.2007 : 18:39:00 »

Lp

delavec@amis.net

Po mojem se najlazje izognes taksnim in drugacnim nepirjetnostim, ce se Smarni gori (ki, vsak soncen vikend izgleda, kot gora Ararat v casu Hadz-a) in podobnim izletniskim tockam izogibas. Sigurno so kje v vasi blizini tudi kaksni veliki travniki, kjer vidis veliko dalj, kot do prvega ovinka. Tako imas veliko vecji pregled nad dogajanjem okrog sebe in se lahko neprijetni situaciji izognes. To je seveda samo moje mneje ... jaz se s svojimi psi veliko rajsi sprehajam po bliznjih travnikih, kot pa, da bi sel npr. na Smarno goro, kjer lahko za vsakim ovinkom srecam ali kaksnega psa, ki se bo zapodil v moje ali popadljivega cloveka (to se zgodi zelo pogosto), ki bo (do sedaj samo verbalno) skocil vame! Tako se veliko bolje pocutim jaz in moji psi.

Glede tega, da bi bilo treba za vsako malenkost klicati policijo pa tole ...

V soboto sem sel s svojimi psi (dve nemski dogi in ena bokserka) na sprehod. Ker smo bili v naselju sem imel vse tri lepo na povodcu, nakar zagledam, da proti meni tece ena mala zverca velika priblizno kot malo vecja civava. Torej mala posast prileti do mene in se eni od dog obesi na vrat. No zadeva je bila hitro resena ... resila jo je moja Era sama s tem, da se je je otresla in jo lepo z obcutkom zagrabila in potisnila ob tla (naredila ji ni niti praske).
Torej kaj naj naredim v tem primeru? Klicem 112 in povem, da mi je pobesnela civava napadla dogo in naj policisti takoj pridejo na kraj dogodka in raziscejo celo zadevo? No taksne sramote si nocem narediti Tongue. Mogoce bi ta policist med tem, ko bi se ukvarjal z mano in mojim "problemom" naredil celo kaj pametnega in koristnega za druzbo. Tako seveda nisem klical policije in smo sli lepo vsak svojo pot ... pred tem pa sem seveda se poslusal tuljenje prav tako pobesnelega lastnika male zverinice.
Iz tega lahko sklepam, da to nenehno klicanje policije velja predvsem za lastnike majhnih psov (ki so na povodcu), ko srecajo vecjega spuscenega psa ...

Druga stvar ...

S tem, da spusceni psi spravljajo ob zivce privezane pse se ne strinjam ... ob zivce spravljajo samo latnike teh privezanih psov. Ker mislim, da je nekemu psu, ki je na povodcu popolnoma vseeno ali gre moj pes mimo njega na spagi ali pa brez nje. Da ne govorim o tem, da velikokrat tudi povodec ne prepreci tega, da dva psa prideta skupaj. Kaj pomaga povodec, ce ga ima lastnik samo zaradi lepsega in pac svojega psa spusti k mimoidocemu? Nisem tudi se dozivel, da bi kaksen pes na povodcu dobil zivcni zlom zato, ker je sel moj mimo njega (naj poudarim - MIMO NJEGA) spuscen. Se je pa to ze zgodilo lastnikom, kljub temu, da smo sli mimo vsaj 30m stran in so psi hodili ob meni (poleg). Resnici na ljubo tudi se nisem videl, da bi se kaksnemu privezanemu psu speljalo, ce ga je kaksen spuscen pes prisel povohat ... druga stavar je spet z lastnikom.

Glede dogice, ki si je poskodovala hrbtenico pa lahko recem, da velika skoda in se veliko vecja smola, da se je to zgodilo!!! Lahko pa pogledamo na stvar tudi malo drugace ... ce bi se tako bal, da si bo pes kaj poskodoval in ga s tem razlogom imel na povodcu, kaj naj potem recem sinu, ko bo hotel drsat ali na kosarko?? Ne smes, ker si lahko zlomis roko?? Tudi jaz sem si jo ze ... pa sivan sem tudi ze bil ... ampak to ni razlog, da se bom zavlekel doma na kavc in mi bo edini cilj v zivljenju to, da bom pazil, da si ne bom kaj naredil. Tako, da zame to nikakor ni razlog, da bom imel psa ves cas na povodcu.

No naj pa za konec se povem, da nikakor ne podpiram tega, da naj bodo psi ves cas spusceni. Psi naj bodo spusceni na mestih, ki nam to omogocajo (npr. travniki kjer imamo pregled na vsem kar se dogaja in vidimo dalj, kot 20m do ovinka, ki ga naredi potka, ki vodi na Smarno goro!!). Na taksnih krajih kot so npr. naselja in izletniske tocke bi morali biti psi absolutno pripeti. Jaz se tega drzim in se, kot sem ze napisal izogibam priljubljenim pohodniskim potem, kjer za vsakim vogalom lahko srecas kaksnega agresivnega in spuscenega psa ali lastnika. Do sedaj se je razen v dveh ali treh primerih, ko sem srecal male popadljive zverinice (seveda spuscene), ki so precenile svoje moci to vedno obneslo in mislim (upam), da se bo se vnaprej. Zanimivo pa je, da se mi se ni zgodilo, da bi mene ali moje pse napadel kaksen vecji pes.

Lp
Matic
Logiran
Tetameta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 181


« Odgovor #42 : ponedeljek, 08.01.2007 : 18:47:58 »

Po mojem se najlazje izognes taksnim in drugacnim nepirjetnostim, ce se Smarni gori (ki, vsak soncen vikend izgleda, kot gora Ararat v casu Hadz-a) in podobnim izletniskim tockam izogibas.
To je pa res... Tja mene že ni (ravno zaradi horde rulje, ki se gre planince)... Če pa bi že šla, bi imela psa na povodcu (ker je tam pač gozd in nočem, da mi začne ganjati srne)...

Se mi pa zdi čudno, kako vsi tukaj srečujejo napadalne pse, ki takoj napadejo njihovega ubogega kužka... Meni se to res še ni zgodilo pa imam psičko, ki rine k vsakemu psu, ki ga sreča... Zgleda, da ne hodim po pravih sprehajalnih poteh...še vsi pitbulli so se igrali z njo... Huh
Pa tudi "preventivno" zganjanje panike in vlečenje psov (ali dvigovanje) se mi zdi pretirano... Mislim, da se psi (če so normalni) lahko vse zmenijo med sabo...
Logiran
Matic K.
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 342


« Odgovor #43 : ponedeljek, 08.01.2007 : 19:07:32 »

Se mi pa zdi čudno, kako vsi tukaj srečujejo napadalne pse, ki takoj napadejo njihovega ubogega kužka

Pa tudi "preventivno" zganjanje panike in vlečenje psov (ali dvigovanje) se mi zdi pretirano... Mislim, da se psi (če so normalni) lahko vse zmenijo med sabo...

To je tudi meni zanimivo ... zelo veliko se druzimo z drugimi psi, pa se nam razen zgoraj omenjenih neprijetnosti, ki skoraj niso omembe vredne ni se nikoli nic zgodilo.
Se pa popolnoma strinjam z napisanim! Predvesem z zadnjim stavkom!!!

Pa se nekaj ... ali ste vsi, ki svoje pse panicno dvigujete v narocje, cim gre mimo vas malo vecji pes ze pomislili, da je to pocetje nevarno za vas?? Ce ima tisti mimoidoci spusceni pes res namen napasti vasega, bo v primeru, da ga boste imeli vi v narocju pogrizel tudi vas.

Lp
Matic
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #44 : ponedeljek, 08.01.2007 : 19:13:53 »

Niste me (nekateri) razumeli. Tudi sama nimam popolnoma nič proti, če se pse spušča na mestih, temu primernih. Če je to poligon ali domači vrt, pa če so psi delovne narave ali službene narave, če gre za pastirske pse, ki služijo svojemu namenu ali pa konec koncev za lovske pse v času lova ipd...pa neobljudena mesta, brez ljudi in psov in divjadi...
Ampak vseeno imam en pomislek glede na tvoj (Maticc) zgornji post. Praviš, da otroku ne odrekaš pravice do drsanja in košarke. OK, edino pravilno, Ampak ko ga pošlješ na drsanje, ali pomisliš na to, da bo šel drsat v neko Ledeno dvorano ali pa na Blejsko jezero ali sosedov bajer, kjer drsaš na svojo odgovornost, ali otroka pustiš na košarko v telovadnico ali ti je vseeno (ne tebi, govorim na splošno) da otrok s kratkimi rokavi pri minus 10 meče žogo na obroč. Ne me narobe razumet, marsikatero nezgodo (lahko tudi s psom če hočete) bi se dalo izognit, tako ali drugače.
In oprostite tisti, ki ste začeli to temo. Jaz sem popolni zagovornik povodcev. Morda me je v to prilsilila velikost in moč moje psice, ampak tako je. Razen seveda v primerih, ki sem jih naštela v prvem odstavku.
In konec koncev, na prostoru kot je Šmarna Gora ne bi smelo biti spuščenih psov in lastnikov, ki imajo roke v žepih in gledajo, kako se bosta polubčkala njegov roti in sprehajalkina koker španjelka (primerjava je zgolj naključna).
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: NEDISCIPLINA LASTNIKOV PSOV-ŠMARNA GORA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines