mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 05:19:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: pritlikavi pinč - čvek
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: pritlikavi pinč - čvek  (Prebrano 42820 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Zorica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 12


« Odgovor #30 : sreda, 26.10.2005 : 10:37:19 »

Nije kupirano ni jedno stene. Gabrielu samo pomazemo u podizanju usiju. Gabriel je sam poceo da podize usi, a da bi one lepse stajale pozeljno je da se pomogne i usi lepo oblikuju. Gru-Gru nije sam poceo da podize usice a mi ne insistiramo na tome.

Pozdrav, Zorica i Mali Zmajevi
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #31 : sreda, 26.10.2005 : 15:05:39 »

Je torej pri pinčih vseeno kako stojijo ušesa?
Logiran
Zorica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 12


« Odgovor #32 : sreda, 26.10.2005 : 18:06:29 »

Je torej pri pinèih vseeno kako stojijo ušesa?

Ne, nije. Usi moraju biti visoko usadjene i usmerene napred. Nije vazno da li ih je pas podigao. Gru-Gru ima odlicnu glavu i odlicne usi, zato sam i stavila foto njegove glave posebno. Ako su usi oborene, moraju imati ravan prevoj i biti usmerene napred i visoko usadjene. (Na vecoj fotografiji se mozda nekome cini da usi nemaju ravan prevoj, ali on je sagao glavu i prevoj se ne vidi na prvi pogled. Ipak, ako se zagleda vidi se i vidi se da je dobar). Ako stene pocne da podize usi pa ih ne podigne kako treba, onda se desi da one ostanu "ni tamo ni ovamo". Ako su podignute, ruzno je da se lome na stranu ili da je jedno podignuto a drugo nije ... Zato se stencima koji su poceli da ih dizu "pomaze" tj. stavljaju im se fizbajni. Treba im samo malo pomoci, oni posle lepo to cine sami.
Logiran
Ivana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #33 : sobota, 29.10.2005 : 21:19:32 »

Moje mnenje glede ušes pri zgornjem mladičku na sliki je, da so previsoko nastavljena in preveč terierska. zato cela glava preveč spominja na terierje, kar pa pri pinčih ne sme. Uhlja sta zelo lepo in pravilno lomljena, in če bi bila nižje nastavljena bi verjetno bila blizu idealno nastavljenim, sedaj pa so samo idealno lomljena.


Lep pozdrav, Ivana


Lep pozdrav, Ivana
Logiran
Ivana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #34 : sobota, 29.10.2005 : 21:28:35 »

V zadnjem stavku se mi je pri pisanju dogodila napaka: Uhlja sta zelo lepo in pravilno lomljena, in če bi bila nižje nastavljena bi verjetno bila blizu idealno nošenim, sedaj pa so samo idealno lomljena. to je samo moj vtis iz parih slik. Najprej se mi je na prvi slikici zdelo, da so tako visoka ušesa, ker je pes ravno takrat premaknil glavo. Nato pa sem se o svoji domnevi (o previsoko nastavljenih uhljih) lahko prepričala kar že na naslednji sliki (kjer je mladiček slikan od strani).
Je pa to mnenje oblikovano na osnovi dveh slikic.
Pa tudi že na slikah sem se včasih odločila da je nek pinč krasen, pa sem nato v živo najdla neko pomankljivost (čeprav je največkrat samo v dolžini trupa ali pa priležnosti komolcev). Tudi letošnji evropski prvak ali pa podprvak (nisem prepričana) je meni osebno predolg v križu za samca (če bi bila to samička bi bilo bolj sprejemljivo, sama pa sem nagnjena k krajšim psom.


Lep pozdrav, I
Logiran
Zorica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 12


« Odgovor #35 : sobota, 29.10.2005 : 23:48:41 »

Da, Gru-Gru ima odlicno usadjene usi i dobro se lome. Na prvoj fotografiji jeste stene savilo glavu i usi se ne vide dobro. Neko kao ti, ko zna kako da gleda, "na drugi pogled" vidi da je prelom usiju gde treba. Ipak sam prilozila tu fotografiju zato sto se na njoj lepo vidi glava a drugu, manju sam stavila da bi se videle i usi da su dobre. Ovaj je psic jako dobar i perspektivan. Nije dugacak, ali ga je tesko slikati da se ne spusti. Malo se plasi slikanja i onda se spusti pa deluje nizi i duzi. Ima jako lepu tamnu boju i mislim da ce biti jako dobar pas.

Pozdrav, Zorica i Mali Zmajevi
Logiran
bibsi
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 16


« Odgovor #36 : sreda, 07.12.2005 : 14:20:17 »

Čao, gledam tele slikce, dvomesečnih pinčev. Ampak moja je imela pri dveh mesecih čisto drugačno formacijo glave. Bolj tako okroglo kepco. ? ? ? A to je odvisno od legla?
lp
Barbara
Logiran
Ivana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #37 : sreda, 07.12.2005 : 21:48:03 »

Ne ni odvisno od legla, okrogla glava pri pinču je zelo velika napaka. Veliko je takih pinčev v Sloveniji, ki so prišli iz območja bivše Jugoslavije.

bibsi: V kakšno psičko je zrasla tvoja Lana pa tudi mene močno zanima, zaupaj mi kakšne slikice.

Lep pozdrav, Ivana
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #38 : sreda, 07.12.2005 : 21:56:02 »

tud naša je imela celo glavo drugačno. od daljšega in manj oglatega gobčka, do manjših uhljev
Logiran
Ivana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #39 : četrtek, 08.12.2005 : 08:44:46 »

Dolžino glave je ful težko oceniti po slikah, če pa je glava okrogla pa takoj vidiš in to je zelo velika oziroma celo diskvalificirajoča napaka pri pinčih.


Lep pozdrav, Ivana
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #40 : četrtek, 08.12.2005 : 12:07:06 »

če si bom jaz kdaj kupovala pinča ,mi je  res čisto popolnoma vseeno če je glava maolo bolj ali manj okrogla, ušesa gor ali dol  Roll Eyes , samo da bo značaju tak kot Toy  Cool.
Zato bi me jako vselilo, če bi razen o tem k je je kakšen uho prepognejen Wink govorili še o tem , kateri  je popolnoma odpuljen na igro in pdobem "žogici skocici" po vedenju  Grin
Logiran
Ivana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #41 : četrtek, 08.12.2005 : 17:43:08 »

Ja Tjaša popolnoma se strinjam s tabo. Tudi jaz bi bila izredno navdušena, če bi dobila še enega takega pinča kot je Toy. Sedaj se mi nekako zdi, da je legel pinčev v Sloveniji premalo, pa tudi premalo ljudi se potrudi karkoli delat z njimi (pa mi nikakor ni jasno zakaj), je pa to zelo žalostno.


Lep pozdrav, Ivana
Logiran
Zorica
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 12


« Odgovor #42 : petek, 09.12.2005 : 18:55:22 »



Ovo su nove fotografije Gabriela. On sada ima tri puna meseca i malo se promenio. Njegovi otac i majka imaju dobre glave i nema razloga da Gabriel bude imao glavu za diskvalifikaciju.
 Neki psici imaju okruglastu glavu kao mali ali kako rastu ona se menja. Moze se videti na raznim sajtovima a ja preporucujem sajt i stranu sa najnovijim leglom [izbris; Jana] koja ima pinceve svetske klase. Mozda je jos bolje pogledati strane sa prethodnim leglima i videti kako sada ti psi izgledaju. Mozete pogledati i sajt ruske odgajivacnice [izbris; Jana], jedne od najboljih.
Gabriel apsolutno nema okruglu lobanju a ima izuzetno dobro razvijenu i duboku donju vilicu, koja je kod velikog broja pinceva nedovoljno razvijena. Njegova je glava dovoljno duga i sa suvim obrazima. Gabriel takodje ima zdravu vrlo kratku, sjajnu i tamno crvenu dlaku, cistu dark red boju  bez crnih primesa i delova, sto je veoma dobra osobina za crvenog pinca. Kvadratican je i ima dobre uglove i dovoljno dug vrat. Rep mu je ravan i lepo ga drzi (ne svidjaju mi se pincevi sa uvrnutim repom) a usi jos uvek oblikujemo da bi bile savrseno ravne i uspravne (nisu kupirane). Bice srednje visine, ocekujem oko 28-29 cm. Sve u svemu, bice to jedan lep pinc. Izuzetno je dobro socijalizovan i ne boji se nicega.
Njegov brat Gru-Gru sada zivi u Hrvatskoj i nadam se da ce njegovi vlasnici umeti da ga lepo podignu i da ce se pojaviti i u Sloveniji na nekoj izlozbi.

Pozdrav svim forumasima
Zorica i Mali Zmajevi   
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #43 : petek, 09.12.2005 : 19:26:32 »

Tale Gabriel je pa meni prav zelo lep kuža  Smiley. Ste njega obdržali doma?

lp
Logiran
babyjazz
odvisnež
*****
Sporočil: 694


« Odgovor #44 : petek, 09.12.2005 : 20:03:54 »

kako je pa z slovenskimi legli. kakšno v prihodnosti?
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: pritlikavi pinč - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines