mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 01:28:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Kolikokrat s psom ven cez dan?
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kolikokrat s psom ven cez dan?  (Prebrano 23929 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
luna83
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 301


« Odgovor #30 : sreda, 27.08.2008 : 20:15:13 »

ojla, jaz peljem mojega petmesečnega mopsa ven vsaj 3 x na dan,zjutraj na en srednjedolg sprehod,popoldan na en krajši, zvečer pa na doooolg sprehod.

Bibaleze, tudi moj Neon spi v boksu in ko me ni doma je tudi noter, tudi meni se je smilil da bi ga za 6 ali celo več ur pustila doma zaprtega v boksu, pa sem naša eno super rešitev : boks postavim pred vrata v hodnik, tako da ima ceu hodnik zase in še boks. Na hodniku pa ni seveda nič takega kar bi lahko uničil. Tako da se jaz počutim bolje,ko vem da ima kar nekaj kvadratov za tekat in se igrat, ne more pa se mu nič zgodit. Tudi jaz se ga nebi upala pustit kar tako spuščenega in samega.Vem da bi kaj uničil, ma to me niti ne sekira toliko kot to, da bi si lahkokaj naredil ali pa pojedelkaj takega kar bi mu škodilo,... Sem boljpanične narave to pa tudi ja,.. Roll Eyes Se je pa že zgodilo, da je bil zaprt v boxu doma 4 ure in sem prišla domov in je malo šepal, zgleda da je skakal po boxu in se mu je tačka kam zataknila ali kaj podobnega,..
Logiran
bibaleze
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #31 : četrtek, 28.08.2008 : 10:37:48 »

Bom tudi jaz probala tako...bom jo pustila v predsobi, tako da bo imela box in se predsobo zase..tam je samo ena omara tako da nemore nicesar pojest in unicit...ker je dober jedec ko gre za stvari ki niso uzitne, je treba vse skrivat pred njo  Grin no saj jo bo to tudi minilo-upam  Shocked  Kar pa se lulanja tice pa upam da bo zdrzala, ce ne bomo pa kako plenico nastavli dokler se ne navadi. Namrec biba ni jutranji pes-spi do 10  Cheesy
Logiran
Laetitia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 133


« Odgovor #32 : torek, 26.01.2010 : 16:32:14 »

Prebrala sem vaše poste v tej temi in večinoma vsi s 5-6 mesecev starimi psi hodite okrog 3x na dan ven. Moj pes je zdaj star 5 mesecev in mislim, da ne bi zdržal brez lulanja toliko časa. Poleg treh sprehodov, ga večkrat odpeljem še ven pred hišo, da opravi potrebo. Danes npr. je lulal 5x, pa dneva še ni konec. Računam, da ga bom še sigurno 3x peljala ven. Je to preveč? Bi moral zdržati več časa brez lulanja?
V obdobju navajanja na sobno čistočo sem ga zelo pogosto vodila ven, saj je bil to edini način, da se ni polulal v stanovanju. Časa zanj sem imela več kot dovolj, saj sem trenutno doma in je pes zelo malo sam (vsake toliko ga načrtno pustim par uric v boksu, da se ne navadi preveč na mojo konstantno prisotnost). "Intervale" med lulanji sicer postopno podaljšujemo, ker tudi on vedno dlje zdrži, ampak danes sem se malo zasekirala, če ni preveč razvajen glede tega. Še to: ponavadi mi sam "pove" kdaj bi lulal, tako da se postavi pred vrata in gleda vanje. Hvala za odgovor.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #33 : torek, 26.01.2010 : 16:42:50 »

Mojemu psu nikoli nisem namenoma omejevala možnost opravljanja potrebe, še posebej ne v tem mladem obdobju. Če je želel/nakazal, smo šli 100x na dan ven, tako je bil res ekspresno hitro sobno čist. Izkoriščeval nikoli ni, je pa res, da ni bil vsak izhod = dolg sprehod, pač pa včasih samo piš-pavza, če drugače ni bilo časa. Če je lulal, je lulal, če ni, smo šli pač nazaj noter in je naslednjič opravil svoje. Sej hitro razume, da se mu ne splača fejkat.

Če imaš možnost mu olajšat željo po sobni čistoči, mu le omogoči. Saj vemo, kako je nam, ko nas tiši, pa nimamo možnost iti.

Še posebej, ko je tako mlad  Kiss
Logiran

AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #34 : torek, 26.01.2010 : 16:50:39 »

Preveč? Odvisno kako misliš živet v naslednjih letih.
Če veš, da bo ne boš mogla biti vedno prisotna, da mu boš omogočala takšen režim bo bolje, da ga navadiš na manjše število izhodov. Jaz mam zdaj mladičko, ki gre lulat in kakat na kake 3 ure ali 3 ure in pol. Prvič okrog šestih zjutraj in nazadnje okrog 10ih in se ponoči ne polula v boks.
Torej gre ven kakih 7x. Ampak, ker vem, da mam tudi službo, bo čez dva tedna počasi ostala brez enega, čez en mesec, brez dveh in tako dalje. Morda celo malo hitreje. Odvisno od nje. Ker če zdrži od 8 ur čez noč, bo lahko tudi čez dan. S tem, da jo istočasno navajam, da je čez dan, čeprav sem trenutno doma, bolj kot ne mir, popoldne pa akcija. Tudi v boksu jo pustim tudi tri ure že in lepo prespi.

V glavnem priporočam ti, da zdaj, ko imaš čas psa navadiš na režim, ki bo, ker boš sicer lahko (ni nujno) imela probleme, ko boš morala it in ne boš imela časa psa navadit na nov urnik.

Telesno je čisto dovolj razvit, da bo zdržal, ampak za to je treba postopnost. Prestavljaš po 15 minut na dan ali morda celo kaj več in počasi ukinjaš izhode.

Zdaj maš čas! Navadi ga na vse kar se bo lahko zgodilo enkrat v življenju, ne samo za lulanje. Zdaj je to najlažje naredit!

Je pa res, če maš možnost, da ga vedno spustiš, da gre lulat ko ga prime, je res najbolj zdravo. Žal, po navadi te možnosti nimamo...
Logiran
Laetitia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 133


« Odgovor #35 : torek, 26.01.2010 : 19:07:19 »

Hvala za odgovore. Kako leto se režim sigurno še ne bo nič spreminjal, ker pričakujem dojenčka in bom zanesljivo še nekaj časa doma. Potem pa bo tudi pes že večji in bo lahko več časa zdržal. Nikakor ga ne želim matrat s tem, da zadržuje lulanje - se strinjam, da je grozen občutek, ko te tišči, pa ne moreš it... Zaenkrat tudi ne izkorišča v smislu, da bi se delal, da ga tišči, samo zato, da lahko šel ven.
Če mu lahko omogočim, da lula, kadar ga tišči, mu tudi bom. Pomembno mi je samo, da vem, da ni to njegovo lulanje neobičajno pogosto, da recimo ni kaj narobe z mehurjem ali kaj drugega.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #36 : torek, 26.01.2010 : 19:24:56 »

Aja, naj omenim, da mojemu psu ni noben problem počakati 12ur, če je treba, bi morala biti res nenormalna sila, da bi se kaj ponesrečilo, tako da ne bi smelo biti težav tudi pri vas ne pozneje Wink
Logiran

Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #37 : torek, 23.03.2010 : 17:19:23 »

Moj ponoci brez problema si od 9h pa tja to 9h zjutraj (dokler ga ne vrzem pokonci in spustim ven.  Wink Drugace pa ko sem bila v sluzbi, je sel zjutraj ob 7h lulat in potem okoli 2h, ko je prisel partner domov na malico. Potem pa sva oba prisla domov okoli 6h in ga peljala na en dolg sprehod.Nazadnje pa ob 9 ali pa 10. Skratka cez dan gre ven priblizno 4X in mislim, da je to nekako normalno za kateregakoli psa.

lp
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #38 : nedelja, 06.06.2010 : 08:41:35 »

Živijo!
Tako, prišel je čas za moje prvo vprašanje Smiley
 
Mogoče moje vprašanje ne sodi čisto v to temo, je pa povezano  Wink

 Lulamo in kakamo zunaj- nekako na 2 urce gremo ven, prvič ob 5.30 (hehe, zanimivo, da se prej sama od sebe nisem nikoli zbudila ob tej uri, sedaj pa čisti avtomatizem  Cheesy), nazadnje pa ob polnoči.
No, psička je sicer šele 2 dni pri hiši - majcenega formata (Lexi/Nexa za tiste, ki ste spremljali to temo)

Zanima me pa sledeče - kolikorat je normalno, da gre kakat? Ker gre zjutraj obvezno in zvečer, pa tokom dneva še vsaj 3x. Ali je to preveč Huh ?

Hranimo jo zjutraj ob 7h (druga budnica Wink) z briketki, nato ob cca. 14h z manjšo dozico konzerve (2 do 3  žličke), pa zvečer ob 19h cca tudi konzervica (hehe, ok, ful mi je hecno pisat o tem že kot o stalni praksi, ker je psička šele tretji dan pri hiši, ampak tako nekako sem si zastavila Wink), pa kar vmes dobi kak briketek, ko jo pač pohvalimo za kaj (pridi sem, itd:)). Hrana je pa Hill's.

Hvala za odgovore Wink

lp, Lili
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #39 : nedelja, 06.06.2010 : 08:50:32 »

Naša ta manjša psička (kao miniaturni pinč  Roll Eyes) tudi kaka vsakič, ko gre ven (kar je vsaj 4x na dan). Dokler so iztrebki normalne konsistence, se jaz ne bi sekirala - lahko pa poskusiš z zamenjavo briketov za katero od drugih kvalitetnih znamk, pa se bo v nekaj dneh pokazalo, ali kaka manjkrat ali ne.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #40 : nedelja, 06.06.2010 : 13:11:25 »

Jaz bi tudi poskusila z zamenjavo briketov - postopoma seveda. Pri nas so bile količine blata po omenjeni hrani dejansko ogromne...
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #41 : nedelja, 06.06.2010 : 21:15:58 »

Aha, hvala:) Katere znamke pa vi uporabljate? Aja, drugače so kakci normalni, samo tako me je zanimalo, ker sem bolj vajena mačk, pa vem da ne kakajo toliko Wink
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #42 : nedelja, 06.06.2010 : 21:22:34 »

Za mladiča je to čisto normalno. Odrasel pes pa navadno 1x do 2x na dan  Smiley

Torej, če je vse ostalo OK in ste zadovoljni jaz nebi menjala.
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: Kolikokrat s psom ven cez dan?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines