mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 18:47:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 44   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema  (Prebrano 85420 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
hgvkjcvajgvbsgdfb
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 534


« Odgovor #30 : sreda, 07.07.2004 : 23:39:55 »

Oi!

Hvala ti.  Sedaj se bom bolj pozanimala o teh vrediteljih, ker bi res rada našla pravega vzreditelja. Smiley Smiley

LP Anja
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #31 : četrtek, 08.07.2004 : 00:00:12 »

Oi!

Hvala ti.  Sedaj se bom bolj pozanimala o teh vrediteljih, ker bi res rada našla pravega vzreditelja. Smiley Smiley

LP Anja

Vesela sem, da se premišljeno odločaš za nakup.  Wink Cheesy Če boš še tako naprej lepo iskala, boš sigurno našla tisto kar iščeš. Wink



Lp
Logiran
hgvkjcvajgvbsgdfb
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 534


« Odgovor #32 : nedelja, 18.07.2004 : 20:38:13 »

Oi!

jessy se enkrat bi se ti rada zahvalila za tvojo pomoc. Pozanimala sem se ze v psarni jolyans in verjetno bom tudi tam kupila shih tzuja, vendar leglo nacrtujejo komaj pomladi Undecided Med tem, ko cakam na svojega novega druzinskega clana bom pa se se pozanimala o tej pasmi. Cheesy
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #33 : nedelja, 18.07.2004 : 21:40:50 »

Oi!

jessy se enkrat bi se ti rada zahvalila za tvojo pomoc. Pozanimala sem se ze v psarni jolyans in verjetno bom tudi tam kupila shih tzuja, vendar leglo nacrtujejo komaj pomladi Undecided Med tem, ko cakam na svojega novega druzinskega clana bom pa se se pozanimala o tej pasmi. Cheesy

Mah sej do spomladi bo hitro minilo. Mi je všeč, da premišljeno kupuješ kužka.  Cheesy Wink Wink Res, pol leta ni dolga doba za čakanje psa.  Wink Tongue



LP
Logiran
Eri
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #34 : ponedeljek, 19.07.2004 : 10:29:18 »

tone hočevar,... hmmm,... z njim sm pa že govorila,.. a nima samo zlate prinašalce,... njegova žena ma pa shih-tzuje,... ne vem vem pa da ma hotel za male živali,... in tm je moja prjatlca pustla njenga kužija k je šla na morje,... takrt sm šla tud z njo in sm govorila z njim in se mi je zdel faca! več pa ne vem o njemu!
Logiran
lenči
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #35 : petek, 23.07.2004 : 10:02:47 »

Pozdravljeni!

Že nekaj dni resno premišljujem o tem, da bi hčerki kupili psička. Naša šestinpol letnica je obsedena s kužki, v resnici ima izjemno rada vse živali. Kar naprej me sprašuje, kdaj bomo imeli kakšnega psa. Jaz pa se izgovarjam, da pač zaenkrat stanujemo v bloku, da hodimo domov šele ob pol štirih...
Zdi se mi, da je ta želja ne bo minila kar tako. Kadar je v okolici kakšen kuža, takrat vse ostalo zanjo izgubi pomen. Pa ne samo za 5 minut, za ves čas, ko je pes v bližini.
In sedaj razmišljam...Ne morem se izgovarjati na življenje v bloku, ko pa vem, da bi se prav lepo imeli z majhnim psičkom, kot je shih-tzu. Kar nekaj sem že slišala o tej pasmi, danes pa sem prebrala opis na teh straneh. Sedaj kar vidim tega kužka v naši družini, zdi se mi, da bi bil pravi. Hčerka bi bila presrečna, jaz pa seveda z njo.
Zavedam se, da to prinese dodatne skrbi, je pa zato veselje v družini večje. Še vedno pa me skrbi, kaj bi bilo s kužkom, ker prihajamo domov iz službe šele po tretji uri...

Aja, hčerka je edinka. Psiček ji sicer ne bo nadomestil bratca ali sestrice, lahko pa ji bo vseeno prijatelj v igri, poleg tega pa bo čutila tudi nekaj nove odgovornosti, ki jo prinese takšen kuža.

Mogoče sem bila predolga, vendar se mi zdi pomembno, da veste, v kakšno okolje bi prišel kuža.

Prosila bi vas, če mi lahko karkoli svetujete, mogoče sem kaj spregledala...

Za vsako mnenje se vam vnapej zahvaljujem!

Lep vikend vam in vašim kužkom!

lenči
Logiran
Tajči1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 2


« Odgovor #36 : petek, 23.07.2004 : 10:19:40 »

Psička žal ne morete pustiti samega skoraj cel dan. Res je, da je za otroke zelo dobro, če imajo kako žival. To jih nauči odgovornosti in odnosa do živali, vendar za začetek raje razmislite o kakem hrčku ali čem podobnem, saj pes, posebno mladič, ne more biti sam od 6 ali 7 zjutraj pa do pol štirih. Žal.
Lp pa brez zamere!
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #37 : petek, 23.07.2004 : 10:28:29 »

lenči!

Če boš vprašala moje starše, bodo rekli, da sva si z tvojo hčerko popolnoma podobni. Sama sem za psa težila od kar se znala govoriti. In nisem odnehala. Dokler sme verjela v božička, miklavža in dedka mraza, sem jim pisala pismo z vedno isto željo Imeti kužka. Potem so prišli na vrsto rojstni dnevni in kasneje šolska spričevala. Ampak danes sem hvaležna, da psa nisem dobila prej.
Otroci hitro izgubijo zanimanje za psa, dokler je mladiček, je še prisirčen, in imajo zanj čas, kasneje pa vedno manj (to sem opazila pri mlajši sestri!).
Moji starši so počakali do mojega 18  rojstnega dneva, ko je bila res kriza, in sem z željo nadlegovala že fanta, je padla odločitev da bomo psa imeli. In sedaj je v naši hiši (no stanovanju Wink ) že 2 leti kosmatinec, ki mu n para. In sem staršema neskončno hvaležna, da sta počakala toliko časa, čeprav sem bila prej na njiju nemalokrat jezna, ker nisem dobila tega kar sem si resnično želela.  Wink

LP nina

p.s. res temeljito premislite, ker pes toliko časa ne more biti sam doma brez zaposlitve. Je res kar malo huda sploh za mladička. Sicer se da zadevo rešiti z aktivni sprehodi, in aktivnim ukvarjanjem, ter kakšno pametno igračko ki psička zaposli kot mladička.
Naredite preizkus, začnite vstajati prej, in pojdite na sprehod, popoldan, čim hitreje iz službe in hitro na sprehod nimate časa za kosilo, najprej je pes, in njegove fiziološke potrebe itd.
Logiran
_Tyra_
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 159


« Odgovor #38 : petek, 23.07.2004 : 12:36:20 »

Pozdravljeni

Najbrž bom deležna napada, ampak vseeno...

Živim s fantom, oba delava, najina psička je sama doma od 8ih do 16.ure.

Sama je od njenega tretjega meseca dalje. Kak mesec sem med službo letela domov, ji dala za jest in jo peljala na krajši sprehod. Zdaj tega ne počnem več - stara je 5 mesecev.

Zjutraj jo peljem na minimalno 45 minut dolg sprehod, ponavadi sva zunaj kako uro. Preden zapustim stanovanje, poskrbim, da ji ne bo dolgčas: po stanovanju razporedim igrače, kong, kak sušen svinjski uhelj, govejo kost... Psička ima na razpolago skoraj celo stanovanje (razen spalnice), do sedaj nama ni uničila ničesar, pa tudi laja ne med najino odsotnostjo.

Je pa res, da preostali čas preživiva z njo aktivno in se ji resnično maksimalno posvečava.

Če se boste odločili za nakup psa, se morate zavedati, da bo to v veliki meri bolj vaš pes kot hčerin. Vi boste tisti, ki ga boste morali peljati na sprehod, k veterinarju,... Tudi, če gre za majhnega psička, ne bi bilo odveč, da bi razmislili o kaki pasji šoli.

Zavedati se morate, da je kuža obveznost, ki vzame kar precej prostega časa. Razmislite tudi o možnosti, da nakup kužka prestavite za nekaj let.

Moje osebno mnenje je, da če se psu maksimalno posvečaš čez cel dan, je lahko tudi tistih 8 ur sam. Večina ljudi ima 8 urni delovnik in le malo je srečnežev, ki nimajo te obveznosti.


Lp
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #39 : petek, 23.07.2004 : 12:58:30 »

Tudi od kolegice pes je po 8 ur sam, je pa res da se mu ko pride domov toliko bolj posveca, pa tudi pred sluzbo ga fajn zdirka..
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #40 : petek, 23.07.2004 : 13:13:25 »

Jaz pa mislim, da odsotnost ni tako hud problem.... Oz. ni težko za psa, če je 8 ur na dan sam. Seveda ob pogoju, da se ostali čas aktivno z njim ukvarjamo.

Jaz 6 letnemu otroku ne bi kupovala psa. Moj zeko (dolga zgodba) je šel k 3 otrokom-najstarejši je imel 6 let. In zanimiv jim je bil natančno 14 dni. POtem so ga vrnili, češ da so se ga otroci naveličali, starši pa nočejo skrbeti za njega. No, jaz sem jokala od sreče, ker sem ga dobila nazaj, po drugi strani pa sem bila tudi vesela, ker so v tisti družini sklenili, da bodo še malo počakali z drugimi živalmi Tongue

Zavedati se namreč morate, da boste skrb za psa imeli vi. Tudi če hčerka ne izgubi zanimanja za psa. Psa je potrebno vzgajati, ga peljati v šolo, tega pa hčerka ni sposobna.

Jaz sem svojo prvo živalco (hrčka) dobila v 5.razredu OŠ in mi ni žal, da je nisem dobila prej, čeprav sem ji jo želela. In ker sem lepo skrbela zanjo, je bila naslednja živalca že zajček. In potem pes. Staršem je nekako treba dokazati, da smo sposobni poskrbeti za živali in da to ni muha enodnevnica.

Ok, malo sem skrenila iz teme sram, ampak res se morate zavedati, da boste skrb za psa prevzeli vi in ne hčerka in da psa v bistvu kupujete zase in ne za hčerko.

Drugače pa tema o shih-tzujih poteka že tukaj:
http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=161

LP jana
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #41 : petek, 23.07.2004 : 13:22:14 »

Najbrž bom deležna napada, ampak vseeno...
Živim s fantom, oba delava, najina psička je sama doma od 8ih do 16.ure.

O, ne, ne bos delezna napada, vsaj z moje strani ne, ker je pri meni enako, no, skoraj enako, ker imam 2 psa!

Moji sta doma sami cca. 7-8 ur na dan - sluzba, ni kaj!
Imam pa sreco, da imam tako dobro sosedo, da mi ju v tej vrocini spusti na ("zaprt" - na eni strani so balkonska vrata) hodnik bloka, da se vsaj malo hladita! Ko pa pridem domov, sem pa samo njuna  Grin  Grin  Grin

Je bila pa Lina tudi od 3 meseca sama doma 7 ur - ampak je zacela, ko je bila stara pol leta unicevati vse po spisku (taka pasma)  - danes je OK!
Edino luzico je vcasih spustila, drugace pa je bila kmalu cista!

Glede ukvarjanja s psom je pa tudi ze Tyra napisala! Pa vidim, da je tudi ze Bina nekaj napisala, ampak moram se prebrat! Grin

Lp, Ursa
Logiran
lenči
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #42 : petek, 23.07.2004 : 13:41:57 »

Hvala vam za odgovore!!!

Vsekakor se zavedam, da bi bila skrb za kužka moja, brez problema bi poskrbela zanj, hčerka bi v glavnem uživala v njegovi družbi in po svojih močeh sodelovala (kolikor pač lahko pričakujemo od otroka). Imamo pa to srečo, da je moja služba oddaljena le pet minut, domov hodim na malico. Tudi drugače imam časovno prilagodljivo službo.

Verjetno pa bomo nakup še odložili, pred tem pa še vse temeljito premislili. V nobenem primeru nočem, da bi kuža kakorkoli trpel (mi pa tudi), zato sem tako radovedna.

Nekaj me zanima (ne me kregati, pač ne vem): kaj pa, ko otrok pride iz šole domov, recimo da je star 8 let in da prihaja domov iz šole ob enih, starši pa kasneje, ali je kaj narobe, če je tisti čas sam s kužkom? Oz., kako je to pri vas ali vaših znancih? Verjetno pa je to odvisno tudi od pasme, kajne?

Še enkrat lep pozdrav!
Logiran
_Tyra_
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 159


« Odgovor #43 : petek, 23.07.2004 : 13:47:45 »

Glede na to, da gre za majhnega kužata, in pa če otrok zna delat s kužatom (da ga ne nadleguje po nepotrebnem) ne bi smelo biti problemov.

Sama sem dobila prvo psičko, ko sem bila stara približno 10 let, in sem jo sama vodila ven na spehode (razen pozno zvečer). Po mojih izkušnjah grejo te stvari z otroci v dve skrajnosti, nekateri otroci se jih naveličajo...drugi bi jih pa non stop imeli zraven.

Uff... ima še kdo kako konkretno izkušnjo?
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #44 : petek, 23.07.2004 : 17:29:54 »

Nasega prvega psa smo dobili, ko sem bila stara malo manj kot osem let. Vso vzgojo (kuza je bil izsolan za resevalca - lavine, rusevine) je nase prevzel oce, sprehode, igranje, prehrano, nego, ... pa smo si delili vsi. Moja skrb in vsakodnevna obveza je bil sprehod takoj, ko sem prisla iz sole, kasneje pa tudi jutranji in vecerni sprehodi. Mislim, da lahko recem, da me je Herbi naucil odgovornosti, samostojnosti, ... V marsikaterem trenutku pa je bil tudi moj najboljsi prijatelj. Zelo sem vesela, da sta mi starsa (kljub zacetnemu nasprotovanju in mojemu tezenju za psa) to izkusnjo omogocila.
Meni se zdi, da ce se starsa zavedata, da tudi, ce psa kupita otroku, pade vecina obveznosti (saj na zacetku) nanju, da ni s tem nic narobe. Pricakovati od majhnega pamzka, da bo sam skrbel za psa pa je vsaj iluzorno, ce ze ne hudo neodgovorno.
m.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 44   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines