mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 08:11:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 44   Dol
Natisni
Avtor Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema  (Prebrano 85400 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #45 : petek, 23.07.2004 : 21:52:16 »

Moja tretja beseda,ki sem se jo naučila je bila kuža ;DIn potem dolgo let vsaka peta katero sem izgovorila ;DPo 11 letih prepričevanja sem dobila Lizo,pod pogoji,da jo sama hranim,krtačim,vozim na sprehode,skrbim,da je zdrava,da ima vodo,da jo izšolam in da ne bo delala preveč škode.Čisto sem bila vesela in se spominjam prvega leta,ko je šla Liza dobesedno povsod z nami.Enkrat tudi na govorilne ure ;DIn tudi po pet ur sem čakala z njo na travi pred kopališčem,ker Liza ni smela noter,da so se ostali nakopali...Potem smo pa začeli iskati bolj take možnosti,da se nismo čakali...In se je vse skupaj zelo lepo obneslo :)Ne le to,ob Lizi sem se ogromno tudi naučila...Se mi pa zdi,da sem psa dobila ravno nekje v pravšnji starosti (itak so vsi govorili da sem preveč zrela za svoja leta Grin),ampak če bi ga prej...se mi zdi,da nebi znala res sama skrbet zanj.Zdaj je pa to sploh postalo lažje.Se mi zdi,da je bolje,da se za psa malo počaka,pa se potem bolj uživa,ko pa da je kuža kupljen prezgodaj in potem preuščen sam sebi.
Ni pa tako velik problem,če pri skrbi za kužata pomagajo starši,kar pa moji definitivno nebi Grin

Drugače pa je res ponekod kot je rekla Tyra.Sama pa verjetno spada v tisto skupino obsedenih s psi... Grin
Logiran
bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #46 : petek, 23.07.2004 : 22:15:50 »

Kako mi je tole znano! Tudi jaz sem se hitro naučila "kuža" In ko mi je oči na vsako vprašanje 'kdaj bomo dobili kužka?' odgovoril 'ko bomo imeli hiško', sem pač začela spraševat, kdaj bomo imeli hiško.. Grin
Vsak rojstni dan in novo leto sem upala in upala.. a žal nisem dočakala. Po enem letu samostojnega življenja pa sva s fantom začela iskati kužka. Čez pol leta sva domov pripeljala malo kepico...čez pet mesecev pa še eno!!!
Jp, in zdaj mamo dva hudička in šope dlak!

Mislim, da je tale forum dober vpogled v življenje z štirinožnim prijateljem. Koliko veselja prinese, a tudi skrbi, odgovornosti in odrekanja. Se splača? Jaz pravim, da ja. Vi pa boste morali presoditi sami.

Lili & banda
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #47 : nedelja, 25.07.2004 : 11:43:09 »

Ko sem še živela pri starši, smo kupili prvega psa, ko sem bila sama stara približno 8 let. Bila sem nezrela za popolno skrb za psa! Pes je šel iz družine, ko je bil star 1 leto (odločitev staršev sram) in kasneje je prišla v družino pudlica! Bila sem stara "že" 10-12 let. Nekako sem skrbela za psičko, a so bili prijatelji še vedno bolj zanimivi. Tako sem hodila s psičko ven na dvorišče, tam sem jo privezala, jaz pa sem skakala "gumitvist" Roll Eyes Undecided Roll Eyes ! Zdaj mi je za to izredno žal, saj vem, da psička ni imela nič od tega! Ker so starši kupili psa "meni", smo ga dali spet stran-nekje pri treh letih-zaradi napačne, nedosledne vzgoje sta starša obupala! sram  Lips Sealed Ko sem začela hoditi v srednjo šolo smo, po ogromno pregovorih, dogovorih, kupili NO! Že prej smo se VSE dogovorili - glede hranjenja, sprehodov, dopusta, itd. To, menim, da je bilo zelo pametno! Takrat sem bila dovolj odgovorna, da sem za VSE skrbela sama. Seveda s pomočjo družinskih članov! Zavedala sem se, da je dama moja odgovornost in sem bila pripravljena, ko so šli naši na morje, zaradi nje počakati doma, če ni mogla zraven! Zelo sem se navezala nanjo in sem bila tudi pripravljena marsikaj storiti zanjo (in sem še vedno!)!! Menim, da otroku, ki je mlajši od 10-12 let ne smeš kupovati psa, z mislijo, da bo sam skrbel zanj in da bo vso odgovornost nosil on/a! Pripravljen moraš biti, da boš mogoče sčasoma vso skrb prevzel sam, ker otročku pes ne bo več zanimiv! Zdaj imava s fantom 2 dami! Ena je še vedno moja najboljša prijateljica- 11 letna NO, ki sem jo dobila takrat, po 1. letniku Sr.šole in drugo psičko sva s fantom kupila skupaj. Naj povem, da sta tudi najini dami po 7-8 ur sami doma (služba!). Ko je prišla mlajša v najin dom, je bilo, ko sem prišla domov kar nekaj "zanimivih" reči-polulano, marsikaj razcefrano, uničeno ipd. Mislim, če je pes, ko je mlad, več sam doma, ga težje naučiš "higiene"-da mora ven na potrebo, ker ga manjkrat zalotiš pri samem dejanju! Drugače pa ju pred službo peljeva ven vsaj za pol ure, ko pridem iz službe pa je sprehod daljši (če ni prevroče), zvečer pa je kar zelo dolg (oz. aktiven za mlajšo!). Vse se da urediti. Jaz bi svetovala !temeljit! pogovor s celo družino (o hranjenju, dopustih-ki bodo zdaj drugačni, o sprehodih, o morebitnih boleznih,  itd.)! Kljub temu, da je vaša punčka zelo pridna, odgovorna, itd., sprejmite tudi to možnost, da se psička naveliča in boste skrbeli zanj izključno vi! Pa še to - "šitcu" ima zelo dolgo dlako in je z njo veliko dela! Ne pozabite na to! Je pa življenje s psom neprecenljiva izkušnja-tako za vas, še posebej pa za otroka! LP in veliko sreče ter veselja z novim članom družine!!
Logiran
nejcha
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #48 : sreda, 28.07.2004 : 17:54:27 »

A mi lahko kdo, ki ima shih tzuja pove kako se pravilno neguje dlaka, ker ga dobim pa bi rada lepo skrbela za njega.
Lp,nejcha. Grin Kiss Smiley
Logiran
nejcha
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #49 : sreda, 28.07.2004 : 18:15:49 »

Hvala vam za odgovore!!!

Vsekakor se zavedam, da bi bila skrb za kužka moja, brez problema bi poskrbela zanj, hčerka bi v glavnem uživala v njegovi družbi in po svojih močeh sodelovala (kolikor pač lahko pričakujemo od otroka). Imamo pa to srečo, da je moja služba oddaljena le pet minut, domov hodim na malico. Tudi drugače imam časovno prilagodljivo službo.

Verjetno pa bomo nakup še odložili, pred tem pa še vse temeljito premislili. V nobenem primeru nočem, da bi kuža kakorkoli trpel (mi pa tudi), zato sem tako radovedna.

Nekaj me zanima (ne me kregati, pač ne vem): kaj pa, ko otrok pride iz šole domov, recimo da je star 8 let in da prihaja domov iz šole ob enih, starši pa kasneje, ali je kaj narobe, če je tisti čas sam s kužkom? Oz., kako je to pri vas ali vaših znancih? Verjetno pa je to odvisno tudi od pasme, kajne?

Še enkrat lep pozdrav!



Mislim, da ne bi bilo nič narobe če bi bila hčerka nekaj časa sama doma s psičkom saj za  shih tzuja pravijo, da ima zelo rad otroke. Je pa pes čisto vaša odločitev. Cheesy Wink Smiley
LP!!!
Logiran
hgvkjcvajgvbsgdfb
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 534


« Odgovor #50 : ponedeljek, 20.09.2004 : 21:15:09 »

Oi!

Kaj je bil kdo na razstavi v mariboru v nedeljo? hihi Grin Shih tzuji so bli na razstavi ful lepi. Kaj je kdo od vas tukaj na forumu razstavljal?

LP Anja
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #51 : ponedeljek, 27.09.2004 : 21:18:37 »

Štirje Shih Tzuji so bili v Mb res lepi ... Ostali so bili pa bolj slaba reklama za pasmo, predvsem tisti češki ...
(c:
Logiran
Ester
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 298


« Odgovor #52 : sobota, 02.10.2004 : 13:42:11 »



pa še nekaj besed o shih tzu-jih:

kitajsko ime pasme pomeni"lev",psa dejansko poznajo po imenu tibetanski levji pes,ima namreč gosto grivo in ponosno držo.

shih tzu je igriv,intiligenten,zelo živahen,vesel družabnik,a samostojen in ljubezniv družabnik in tudi čuvaj.


Jaz sem pa mislila, da se tako reče pekinezu. Za njega je v reviji Moj pes pisalo, da je "levček".
Logiran
shih-zu sparcy
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #53 : petek, 05.11.2004 : 09:07:34 »

DOMA IMAM SHIH-TZU-ja IN OD KAR GA IMAM 4-MESECE, OD TAKRAT IMAM TUDI KUP VPRAŠANJ NA KATERA NE DODIM NIKJER USTREZNEGA ODGOVORJA. LEPO BI PROSILA ČE BI MI HOTELI POMAGATI TER MI ODGOVORILI NA MOJA VPRAŠANJA.
KUŽKA PASME SHIH-TZU SEM KUPILA PRED 4 MESECI IN SICER BREZ RODOVNIKA. TA MOJ KUŽEK JE NEKAJ POSEBNEGA JE NAMREČ POPOLNOMA DRUGAČEN OD SOSEDINEGA SHIH-TZUJA, KATERA GA JE KUPILA PRAVTAKO BREZ RODOVNIKA, JE DIVJE NARAVE, PRECEJ LAJAJOČ....,PA NI TO ŠE TAK PROMBLEM, MOTI ME NAMREČ ENA STVAR. MOJ KUŽA IMA POL TELESA, ZADNJO POLOVICO MALCE SKODRANO. NE VEM KAJ JE TO, A JE MOGOČE MEŠANČEK, KAJTI TUDI DRUGAČE JE BOLJ PUHAST NIMA TISTE TRDE DLAKE, KI JO IMAJO TE PASME. NA HRBTU JE SKORAJDA KREPAST.
LEPO BI VAS PROSILA ZA VAŠO POMOČ, PROSIM VAS DA MI NEKAKO SVETUJETE, POMAGATE, SAMO DA IZVEM KAJ JE TO, KAJ JE MOGOČE MEŠANČEK IN SEM TAKO DRAGO PLAČALA SLEPARJU? PROSIM , SVETUJTE MI.
ŽE VNAPREJ SE VAM ZAHVALJUJEM.
Logiran
PetraS
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #54 : petek, 05.11.2004 : 09:26:06 »

Zakaj ne pokličeš na kinološko zvezo...naj ti dajo številko kakšnega uradnega rejca ali kluba te pasme...pokliči, vprašaj, pelji psa na ogled. Zakaj pa ne pokličeš kar prodajalca---sicer ne verjamem, da ti bo priznal.
Po moje gre za mešanca---pa vendar, nisem ustrezen naslov za take stvari. Sicer pa si mogoče malce razočarana in upravičeno jezna ....pes ti bo enak prijatelj kot če bi bil čistokrven. Mogoče ti bo prihranjena kakšna nevšečnost, ki je za to pasmo tipična, mogoče pa bo pravposebaj simatičen zaradi te svoje posebnosti. Sej ni nobene panike...boš pač vedela za drugič komu plačaš in za kaj plačaš....
Rada se imejta in lp
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #55 : petek, 05.11.2004 : 10:16:40 »

http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=5;action=display;threadid=161;start=45

še tukaj vprašaj pod temo shih tzu!!! mogoče ima kdo tega psa pa ti bo znal odgovorit Wink a nimajo te psi tudi dolgo dlako???
Logiran
shih-zu sparcy
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #56 : sobota, 06.11.2004 : 22:00:55 »

Dobila sem vaše odgovorje, za katere se vam zahvaljujem. Popolnoma se strinjam z vami, da le rodovnik jamči neko pasmo, a pes z rodovnikom je prosneto drag. Jaz sem mojega psička kupila od enega možkega iz Maribora, kateri mi je jamčil da je kuža čistokrven shih-tzu. Pa še sedaj po vaših odgovorjih ne vem al je al ni, zato bom upoštevala vaš nasvet in ga res odpeljala strokovnjaku za tibetanske pasme, vam na internet pa dajam tudi njegovo sliko in vas prosim, da mi kaj napišete če se je vaše mnenje kaj spremenilo.Pa še to bi rada dodala, nekdo na forumu mi je napisal, da sem sedaj verjetno malce razočarana in da ga naj imam še naprej rada. Res je da sem malce razočarana ampak ne glede videza mojga kužka, samo zarad tega, da sem se pustila po domače napizdit, ampak povem vam, sedaj mojga kužka nebi prodala pa če mi bi kdo ponudil potrojeno ceno  ali pa tri shih-tzu-je z rodovnikom, ne bi ga menjala!!!!!!!!!!!!! Moj kuža je nekaj posebnega, zanj in nanj dam vse in tako bo še naprej, pa če se čez čas spremeni v nevem kaj! Seveda pa vseeno nikomur ne privoščim  da se tako opeče. Zanima me še nekaj. Kaj lahko naredim jaz glede te prevare, vem namreč od koga sem ga kupla, kje ta stanuje in kje ima ta pse, povem vam in garantiram, da pri tem ne bo ostalo, kajti sem namreč zelo maščevalna. Prosim za vaše nasvete in še za kakšno informacijo.[img]
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #57 : sobota, 06.11.2004 : 22:12:01 »

No, ne vem, kaj drugega, kot oceno podobnosti s shih-tzujem pa lahko naredijo v Klubu za tibetanske pasme ali vzreditelji?

shih-zu sparcy, ohladi jezo in energijo porabi raje za igro s svojim kuzkom. Dejstvo je, da si se pustila "nategniti". In kaj lahko zdaj naredis prodajalcu? Cisto nic. Imas kaksen papir, ki ti zagotavlja, da ti je prodajalec prodal shih-tzuja? Nimas. Imas kaksen papir, koliko denarja in za psa kaksne pasme si dala? Dvomim. Torej, sprijazni se s tem, da si kupila mesanca, kot ti vsak trenutek lahko rece tudi prodajalec. Tega mesanca si zagotovo prevec placala.

In zakaj ze potrebujemo rodovnike? In zakaj ze je potrebno vedeti, kako se kupuje psa? In zakaj ze je vsak tolar, odstet za nakup nerodovniskega psa, stran vrzen denar? Po toci zvoniti je prepozno.
Logiran

Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #58 : sobota, 04.12.2004 : 22:59:30 »

Spomladi imam namen kupiti shih-tzuja, pa bi vas prosila, če mi lahko kdo sporoči kakšne naslove vzrediteljev, ki imajo res lep odnos do svojih psov in jim niso samo zaslužek.

Za informacije bi bila zelo vesela, ker se že mudi in komaj čakamo na malega kosmatinca.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #59 : torek, 07.12.2004 : 15:27:02 »

Seveda pa lahko obe (Felina in Anja) obiščeta specialno razstavo tibetanskih pasem, ki bo v okviru CACIB Ljubljana 16.1.2005 in malo poklepetata z razstavljalci, ki so večinoma tudi vzreditelji ter pridobita informacije o pasmi in bodočih leglih.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 44   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: shih-tzu - čvek - arhivska tema
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines