mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 12:06:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Kje naj spi na začetku?
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kje naj spi na začetku?  (Prebrano 24306 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
scottie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #30 : torek, 25.08.2009 : 14:45:21 »

Se strinjam z Vis in nox, pes mora biti čimveč z lastnikom. Ko smo mi dobili najprej samca in nato samico sta vedno takoj dobila svojo posteljo v moji spalnici. Samec sicer pride sedaj pri 3 letih redko spat v spalnico, najbrž ima raje mir in kavč v dnevni sobi, ampak samica pa vedno pride za mano v spalnico na svojo blazino zraven moje postelje. In seveda nihče od njiju ni niti malo jokal, ko je prišel k nam, ker sta bila ves čas poleg mene. Pse imamo zato , da so z nami ne pa da bi jih zapirali v garaže in kurilnice.
Logiran
silvia
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #31 : četrtek, 10.06.2010 : 09:13:24 »

lep pozdrav!
jst mam pa kužka starega 3mesece doma ga imam cca.en mesec ...pred njegovim prihodom sem mu kupila posteljico vanjo dala dekico ampak noče spati v njej čeprav ka vedno pred spanjem tja položim in tudi če vstane iz nje ga spet odnesem tja...in spet in spet...tako kar po prb.15x+ na večer oz na noč...kako naj ga navadim na njegov prostor in kako naj ga prepričam da bi tam tudi spal?hvala za odgovor
lp
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #32 : četrtek, 10.06.2010 : 09:44:29 »

Naj mu pomeni prostor za počitek tudi drugače, ne le zvečer.


Možno je pa seveda tudi, da mu preprosto ni udobna Wink oz. mu je drugje bolj udobno.

Poleg tega sedaj poleti mnogi psi raje izberejo ploščice ali parket, ker jim je tam bolj hladno
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #33 : četrtek, 10.06.2010 : 09:51:59 »

Se strinjam s Houdini.
Moji se selijo na več koncev ponoči - ampak mene to pač ne moti, ker spim Evil. Če bi rada, da spi na točno določenem prostoru in se ne šeta naokrog, si omisli pasji boks - druga rešitev mi ne pade na pamet. Ampak vseeno malo spremljaj, ali mu ni v postelji res prevroče.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #34 : četrtek, 10.06.2010 : 10:33:25 »

Naj še samo dodam izkušnjo, ki sicer ni direktno moja je pa od dobrega prijatelja in smo se mu vsi izdatno nasmejali Smiley

Je med pričakovanjem novega štirinožca nabavil zanj vse potrebno vključno s posteljico za katero je dal mislim da skoraj 100 € ampak mu je bila všeč, dobre kvalitte in izdelave. Je prišel novi kuža (tibetanček) in posteljico lepo zignoriral. V njej je bl dokler je bilo kaj za grist tam, potem se je premaknil običajno na enega od kotov tepiha, kjer se je odločil tudi spati. No potem je bila v eni od teh diskontnih trgovin akcija in so imeli posteljice po 5€, čisto "obične", še udobne niso zgledale preveč ampak smo mu eno za štos kupili, da ga malce podregamo. In glej ga zlomka, tam je bilo pa fino spat Wink.

Nočem s tem rečt, da so une ta poceni boljše, da ne bo pomote, samo pač, da ni nujno, da bo naša izbira ležišča psu vedno všeč ali, da mu bo v njej udobno.

Mogoče je problem tudi, da želi biti bliže vas (tu je potem potrebno samo vztrajanje) ali pa, da mu prostor, ki ste mu ga določili ni všeč (mogoče kje piha, je premalo/preveč odprto ...

Če ste se absolutno odločili, da mora biti točno tam in nikjer drugje, potem pač vztrajajte, tam naj tudi podnevi počiva, dobi kako grizo, naj bo njegovo zatočišče, v skrajnem primeru pa nabavite bivalno kletko in jo tja postavite. Če ni tako absolutno nujno, mogoče razmislite, če bi posteljico premaknili na mesto, ki si ga je sam izbral (predvidevam, da hodi potem spat na neko drugo mesto).

Kolegica ima mopsko, ki so jo kot mladičko na njeno mesto navajali tako, da so jo, ko je zaspala kje drugje potem bolj ali manj spečo odnesli na njeno mesto, minutko posedeli ob njej, da je zaspala nazaj in jo potem pustili, da se je tam zbudila. Kmalu je začela tja hodit sama, kadar je bila zaspana.


Malce nepovezano: Vaš kužolin je star 3 mesece, doma ga imate pa že mesec dni? Koliko je bil pa star, ko je prišel?

Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #35 : četrtek, 10.06.2010 : 17:06:55 »

Moja izkušnja je taka, da si psi sami radi izberejo prostor, kjer jim najbolj ustreza počivat. Malo poglejte, kam se sam od sebe najraje uleže čez dan in če je prostor sprejemljiv, mu dajte posteljo tja. Biti mora dovolj velika, da mu je udobno in ne prevelika, da se v njej ne izgubi. Morda potrebuje občutek varnosti, ali pa mu je prevroče v njej. Najlažje je omejiti spanje na en prostor tako, da zaprete vrata sobe, v kateri naj bi spal, ali pa ga navadite na boks, kjer mu pač zaprete vrata in ne more nikamor.
Naša Missy spi v svoji postelji v spalnici, ima dostop do hodnika, sobe od tamale in kopalnice (ostala vrata so namenoma zaprta), pa ji na kraj pameti ne pade, da bi sploh dvignila rit iz postelje, ker ona spi, smrči, sanja, ni da ni.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #36 : četrtek, 10.06.2010 : 17:39:36 »

Jaz tudi ne razumem kje je problem, če bi pes rad spal drugje?  Wink
Je mogoče problem v čem drugem ali samo v določenih pričakovanjih. ČE so pričakovanja ovira ti povem, da bodo verjetno še marsikje  Tongue

Tele zverinice so svoje osebnosti in če njihova dejanja niso ravno problematična (čuvanje hrane, renčanje pri dotikanju, šavsanje, če jim kaj ni všeč in podobno...) imajo kot živa bitja pravico, da mislijo tudi s svojo glavo.

Lahko pa probaš tudi tako, da posteljco premakneš tja, kjer se navadno parkira in če tudi tam ne bo hotel spat na njej, mu je mimogrede prevroče (sploh, če je puhasta in mehka - pozimo bo seveda zakon!) ali mu preprosto ni všeč.

Moj nasvet glede tega je: ne se sekirat  Grin
Logiran
missysb
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.096


« Odgovor #37 : četrtek, 10.06.2010 : 17:50:24 »

Mi spimo en ob drugem... naj se zdi komu čudno ampak vem, da je njemu srček poln, ko sva blizu, ravno tako, kot je meni, ko spiva en ob drugem, največkrat ob moji glavi, da sva lahko čimbolj skupaj. Je ni relacije in ljubezni kot je človek-pes in se mi zdi škoda, da tega ne boste spoznali s tako globino, kot bi, če bi spali skupaj.
Logiran
Andie
novinec
*
Sporočil: 12


WWW
« Odgovor #38 : torek, 15.06.2010 : 18:30:40 »

Jaz pa imam drug problem.
Prvo noč, ko je prišel psiček je lepo spal ob moji postelji. Okoli 3 zjutraj pa se je prebudil jokal,cvilil, praskal po moji postelji češ "vzemi me k sebi" in sem ga, ker se mi je smilil. To da spi v moji postelji me praktično niti moti, vendar vedno zaspi OB moji postelji okoli 3 pa vsako noč "tečnari" naj ga vzamem k sebi in nikakor ne preneha potem pa zaradi zaspanosti ga poberem in namestim ob sebe, potem še skače in okoli pol 4 mi dovoli da zaspim nazaj in on spi ob meni, dokler se jaz ne odločim da se vstanem iz postelje. kako naj rašim to, da me ob 3 ponoči zbuja da hoče v posteljo?
hvala lepa.
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #39 : torek, 15.06.2010 : 18:46:48 »

Poskusi ga imet celo noč v postelji Wink
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #40 : torek, 15.06.2010 : 19:35:20 »

Ali ga pa ne dviguj. Nekaj se odloči in nikakor ne naredit tistega za kar pes izsiljuje z neprimernim vedenjem, če nočeš, da ga ponavlja.
Logiran
Andie
novinec
*
Sporočil: 12


WWW
« Odgovor #41 : sreda, 16.06.2010 : 21:28:28 »

Zoia, malo se bojim da se mi bo polulal ker je še majhen pa nebi zdržal. Mokre postelje pa vsekakor ne želim imeti, čeprav se ponoči ubistvu nikoli ne polula ..

AngSeter ; ja,..vrjetno bom res to naredla da je najbolš da kr ignoriram da se navadi :/
Hvala obema
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Kje naj spi na začetku?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines