mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 21:13:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Kranjska rotvajlerka Dakar
Strani: 1 [2] 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kranjska rotvajlerka Dakar  (Prebrano 30425 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #15 : sobota, 16.12.2006 : 11:34:44 »

Res je, absolutno nezdružljiva z mucami. Žal...ni niti za poskušat.
Logiran

kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #16 : sobota, 30.12.2006 : 16:49:19 »

Dakar je ena super kul kužika. Danes smo jo peljali na sprehod in čeprav smo se je na začetku kar malo bali, smo s sprehoda prišli navdušeni. Ful je živahna, rada se podi za palcami in te tako ljubeznjivo pogleda ko jo počohaš, da se ti kr srce stopi.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #17 : nedelja, 31.12.2006 : 12:15:02 »

Dakar se ni treba bati. Ne dajem ven tistih, ki bi bili kakorkoli ob normalnem sprehodu nevarni. Dakar je ena vesela rotvajlerka, nikomur nič hudega noče. Nasprotno - prej se ona ustraši človeka, če "izvaja" kakšne nagle gibe...pridna punca je. Predvsem pa išče nov dom. Morda bi lahko rotvajlerski navdušenci na kakšen način lahko pomagali pri iskanju?
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #18 : petek, 23.02.2007 : 11:15:47 »

Dakar je nazaj in išče nov dom. S tem so se ji sicer zmanjšale možnosti za posvojitev na minimum, ampak tako je.
Marsikateri komentar v temi bo pobrisan, ostale bodo osnovne informacije in fotke. Vse ostalo za morebitne posvojitelje na mojem telefonu.
Logiran

dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« Odgovor #19 : petek, 23.02.2007 : 13:51:00 »

Ah, ja, se zgodi. Če ne gre pač ne gre, a ne? Sem pa že večkrat (tudi zdaj pri Capiju) ugotovila, da nekateri psi in ljudje pač ne gredo skupaj. Kolegica je imela kokeršpanjelko, s katero se nikakor nista ujeli (psička je ni ubogala, je renčala nanjo, se ji ni pustila božati itd...), zdaj pa je pri njeni teti, ki z njo nima nobenih težav. Kolegica ima drugega psa, s katerim popolnoma normalno funkcionirata.
Verjetno ni z Dakar nič narobe, z njeno posvojiteljico pa prav tako ne. Se pač nista ujeli. Ni bilo kemije. Ta-prave povezanosti in zaupanja. Tako si jaz razlagam vse skupaj, po svojih dosedanjih izkušnjah.
Smetka, počohaj mi Dakar, pa ji kakšnega 'lupčka' na noseka pripopaj namesto mene.  Kiss
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #20 : sobota, 24.02.2007 : 01:06:30 »

Od prve konfliktne situacije naprej sem pisala in govorila, da je treba z Dakar v šolo.

Micika, škoda, ker se po najinem telefonskem pogovoru niste odločili priti, saj sva se (upam) razumeli, da lahko začnete pri azilaših TAKOJ.

lp, Katarina

Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #21 : sobota, 24.02.2007 : 08:58:12 »

Govorim in pišem slovensko, opozarjam, zahtevam, se na glavo postavljam, težim, sem zoprna....prijazna. Nič ne pomaga. S psom, posvojenim iz zavetišča ali s psom, ki ga pač imate oziroma dobite/kupite kjerkoli, je potrebno delat in se obnašat odgovorno. Dakar je prišla nazaj, Rokerja gledam na fotkah, spuščenega!! v Tivoliju, skratka vse je super in fajn.
Pa je daleč od tega. Nobene realne predstave o tem, kaj je odgovorno skrbništvo, ni. Ker pogodbeno ne morem zahtevati obveznega šolanja, bom pač oddajala le tiste, ki so vsaj načeloma za oddat brez pričakovanj, da gre lahko kaj narobe. Kaj naj pa z ostalimi? Jih uspavam, ker tule funkcionirajo, drugje pa očitno ne? Nočem prevzeti odgovornosti za to, da bo kdo od naših kdaj komu naredil kaj hudega, res ne.
Logiran

Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #22 : sobota, 24.02.2007 : 09:15:13 »

joj, kako me talo spominja na našo zgodbo z Žiži, čeprav se naša kosmatinka po teži res ne more primerjati z Dakar.

jo je pa prejšna posvojiteljica opisala, kot pravega malega vražička, ki gre vse pred njo in idealno za uničevanje stvari, pa me je ravno njen post pritegnil in odziv forumašev, ki so bili na strani Žiži. No pa se je pri nas izkazalo, da je popolnoma ubogljiva in pridna psička, ter niti sledu o njenem grdem vedenju, še več, tako pridnega, ubogljivega in smešnega psa še nisem videla, torej do konca neproblematična.

Dakar res potrebuje nekoga, ki bo znal z njo in se učil skupaj z njo, če pravi Polona, da je neproblematična potem ji verjamem, samo pravega še čaka in kot sem nekje prebrala , mi izbiramo, pes izbere.

LepDan
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #23 : sobota, 24.02.2007 : 09:20:19 »

Ne, Polona ne pravi, da je neproblematična...pravi, da je rotvajlerka, ki potrebuje vzgojo. Če jo ima, je neproblematična.
Logiran

sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #24 : sobota, 24.02.2007 : 09:36:08 »

težko mi je brati vse to. ker mi koncept renčanja na vse živo, vlečenja na povodcu in zavračanja enega od človeških članov ''krdela'' ne gre skupaj s podobo dakar. dakar, kot jo poznam sama - veseljakinje, razigrane pootročene punce, ki je premagala svoje strahove in sedaj sproščeno sprejema življenje. zdi se mi, kot da gre za veliko pomoto: ne, ne morete govoriti o tej isti dakar... najbrž govorimo o dveh različnih psih...

pa vem, da gre za istega psa. ker vem, kako nemogoče se je obnašala moja psica, ko je prišla z dvournega sprehoda z osebo, ki ji ni postavljala omejitev, kot jih dobiva od mene... po nekaj takih sprehodih sem se enkrat za vselej odpovedala možnosti, da bi moj pes šel kadarkoli s kom drugim na sprehod, saj so bile potem vedno kregancije med nama, da smo spet vzpostavili pravo hierarhijo... in to po enem samem sprehodu. ja, saj vem, ti ljudje dejansko govorijo o dakar.

ampak hkrati tudi o svojem neznanju. žal se niso odločili za strokovno pomoč kakšnega inštruktorja. zakaj, tega ne vem. mi je pa žal za psico, ki je spet menjala okolje in za smetko, ki bo morala vložiti še toliko več energije, da bo dakar poiskala primeren dom. zakaj je to tako težko? nimam pojma. včasih se mi zdi, da vsi tisoči psov, ki živijo v sloveniji, sploh niso razumljeni s strani tisočev ljudi, ki zanje skrbijo. (govorim seveda o ljudeh, ki jim je mar za lastne pse, ne o tistih, ki jim je pes kos opreme pred bajto.0) kot da ljudem ni jasno, kakšni psihološki vzvodi so v pasjih glavah... kakšno sporočilo daješ psu, če mu pustiš, da te vleče na povodcu in kam bo to pri psu, kot je RW, pripeljalo... kakšno sporočilo daješ psu, ki te že itak ne upošteva, celo renči nate, če mu pustiš, da ti čez naročje pleza do krofa v tvoji roki... itd.

draga, dakar, žal mi je, da si nerazumljena od vsega začetka spet pristala pri smetki. da se o tebi pišejo grozne zadeve, za katere niso odgovorna sama. da si dobila napačno sliko sveta, sveta, v katerem ti je bilo dovoljeno delati po svoje. hkrati sem vesela, da se še spomniš ''pravil igre'' pri smetki in jih brez izjeme upoštevaš. upam, da se bo našel kdo, ki te bo razumel takšno, kot si, z vsemi težnjami (včasih nasprotnimi), ki si jih zmožna in brez pretirane romantike. naj se že enkrat od nekje pojavi ta oseba! 
Logiran
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #25 : sobota, 24.02.2007 : 10:13:42 »

Bom še jaz nekaj malega pristavila glede ene moje izkušnje, čeprav se tiče Dakar samo posredno. Tule v našem kraju ima nekdo rotija, ki ga že par let srečujem tudi na sprehodih (tudi še s prejšnjih kužkom). Srečanje na sprehodi s tem psom je bila zame prava muka in strah, saj nikoli nisem vedela, ali ga bo tej osebi uspelo obdržati in ko smo šli drug mimo drugega, pa čeprav je bilo med nami ponavadi par metrov, se mi je kamen odvalil od srca. Stik s tem kužkom sem potem za nekaj mesecev izgubila, ker so se zaradi izgube prejšnjega kužka nehali moji pasji sprehodi in sedaj februarja sva z Neli zopet prvič naleteli nanj na sprehodu. Mene je kar stisnilo. Ampak, kuža ni popolnoma nič reagiral. Haloo, to je pa nekaj novega?!?! Nič mi ni bilo jasno. Slučajno sem sedaj videla, da je ta kuža tudi v pasji šoli za azilaše pri Xeni, ki jo obiskujeva tudi z Neli in očitno mu je šolanje res "dobro delo". Tega kužata me je bilo res strah, sedaj pa je kuža z očitno pravilnim in vztrajnim šolanjem dosegel tudi to, da se lahko na sprehodih očitno mirno srečamo. Ne vem, kako ta kuža drugače funkcionira, ker ga ne poznam, srečali smo se, odkar imam Neli, dvakrat in obakrat nobene reakcije z njegove strani. Hočem samo to povedat, da očitno se da s šolanjem marsikaj doseči in morda res škoda, da se Dakar ni takoj vključila v šolanje, ko ste jo posvojili.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #26 : sobota, 24.02.2007 : 10:51:42 »

Jaz pa bi rada pristavila le glede trditev, da naj bi pes izbral skrbnika, da potem dobro skupaj funkcionirata. Pri nas to sploh ne drži. Prvega smo našli zavrženega in s polomljenini rebri, prestrašenega tako, da si na začetku tudi jesti ni upal, če smo bili blizu njega, da ne govorim kakšen stres je doživel, ko je videl palico ali metlo v človekovih rokah, skratka živ dokaz, da je bil zelo maltretiran s strani ljudi, ki so ga zavrgli. Je tako renčal, da je bilo joj. Z potrpežljivostjo, vztrajnostjo in šolanjem je danes, ko ima skoraj štiri leta povsem neproblematičen pesjan, če ne upoštevam njegovegih užitkov pri razkopavanju krtin, kar mu do neke mere pustimo vendar potem luknje zasujemo nazaj.
Psičko pa smo si ogledali preko slike na forumu, se z društvom zmenili, da nam jo pripeljejo, da vidimo ali jo bo naš pes sprejel kar je bilo edino, kar se nam je zdelo pomembno. Jo je sprejel in od tistega dne je naša. Ni popolnoma nič ubogala, se ni znala igrati, je imela uničene zobe, bila je kot kupček nesreče zaradi bolečin od zobobolov. Takoj smo jo odpeljali na popravilo zob in šele potem je postala živahna, igriva, laja nonstop, kar tako v prazno, uboga že malo bolj, preveč pa od nje ne mislimo zahtevati, ker bo letos dopolnila že osem let. Skratka oba sta naša srčka, s katerima imamo veliko veselja in imamo ju radi takšna kakršna sta.
Hočem povedati, da je potrebno le nekaj dobre volje, odgovornosti in vztrajnosti, pa se da skoraj z vsakim kosmatinom lepo živeti skupaj.
Več ko smo morali truda vložiti vanju raje ju imamo in ko vidiš kako zelo se je ves trud izpačal si srečen sam in srečna je tvoja žival.
l.p., Janad     
Logiran
civava
novinec
*
Sporočil: 47


« Odgovor #27 : sobota, 24.02.2007 : 11:42:18 »

Večina se pač ne zaveda koliko energije oz. ukvarjanja je potrebno vložiti že v neproblematičnega psa, da sta zadovoljna oba lastnik in pes. O tem koliko energije in volje, predvsem volje je potrebno za psa, ki ima kakršenkoli problem pa..... Strokovna pomoč se v takih primerih najbolje obnese.

Vendar je vredno, vsaka minuta, ki se jo posveti psu se obrestuje. Maščuje pa se vsaka nedoslednost, tudi pri neproblematičnih. Govorim iz lastnih izkušenj. Splača se na začetku malo bolj potrudit.

Take zgodbe kot je tale postajajo na ta način res samo še slabše. Predvsem za psa. Žal. Res žal in žalostno. Sad
Logiran
Zivc
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #28 : sreda, 28.02.2007 : 20:13:43 »

Bila danes na hribčku in med drugimi sprehodila tudi Dakar. Ko je dobila fleksi  "za vrat", je ritka kar šibala levo, desno od navdušenja. (Jaz pravim, da brezrepi psi mahajo z ritko). In sva šli. V eno smer malo hitreje - Dakar, jaz ne! - ker je bilo treba vse prevohat, pa skakat, pa za palčko laufat, pa sploh in oh bit aktiven. Rezultat je bil relativni poleg in jezik iz gobca nazaj grede. Za piškotek še vedno naredi vse. Sedi ji gre tudi za palčko. Za foro sem probala lezi in piškotek pod gobček, pa je to tud šlo. Rabi samo še pravega vodnika.

Ampak tole njeno skakanje bi bilo treba posnet s kamero. Se odrine z vsem 4 na enkrat in res zgleda kot ena gorska koza. Pa še tak navihan otročji pogled spravi skupaj - dej še ti, no.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #29 : četrtek, 01.03.2007 : 12:51:07 »

Bunkica, prav gotovo je včeraj uživala s teboj.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Kranjska rotvajlerka Dakar
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines