mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 22:23:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Bula
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bula  (Prebrano 47918 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #15 : nedelja, 07.03.2004 : 16:50:39 »

Moj prvi seter se je tudi enkrat nasadil na neko palico med bezljanjem po gozdu. Rana je bila kar globoka in so ga morali seveda sivati. Cez nekaj casa je nastala za oreh velika bula. Sla sem k veterinarju, ki jo je prerezal. Ven je stekla samo kri in malo gnoja. Drugace ga pa tudi ni bolela in ga sploh ni motila. Tako da po mojem ne bi bilo slabo, ce gres jutri bulo pokazat na veterino. Pri teh zadevah nikoli ne ves. Srecno, Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
manetka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #16 : sreda, 10.03.2004 : 21:25:55 »

No pa nam gre na bolše Smiley Moja bernka je že skoraj čisto brez grozne bule. V ponedeljek sem jo peljala k veterinarju odstranit šive in pokazat bulo. Povedali so, da je takšna bula normalen pojav pri takšnih operacijah. Bula pa tako kot pride tudi gre, pomembno pa je, da pes čimveč miruje, kar pa je pri vsem tem še najtežje:)    lp manca
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #17 : sreda, 10.03.2004 : 21:47:45 »

manetka: bula bo izginila, našemu psu so jo sicer morali punktirati, ampak na koncu je sama izginila.

Pa upam, da psice ne boste parili, ker je tak okrušek dedna bolezen.

LP jana
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #18 : četrtek, 11.03.2004 : 00:01:51 »

Urška, nam je Zorko rekel, da je to dedna bolezen. In v našem primeru je bil pes zelo velik revež, ko je bil na dveh operacijah.  Je pa imel to bolezen že njegov oče, tako da sem prepričana, da je bila v našem primeru dedna bolezen.

Se je pa zgodilo, da je imelo to bolezen 5 mladičev od 6-tih, pa čeprav sta bila oba starša zdrava. Tako da se nikoli ne ve...

LP Jana
Logiran
manetka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #19 : četrtek, 11.03.2004 : 10:18:41 »

Nisem prepričana, da so ti okruški res čisto dedna bolezen, o tem sem vprašala že kar nekaj veterinarjev pa nobeden noče povedati čisto sigurno.
Najbolj verjetno so posledica hitre rasti, nežnega porcelanastega okostja in velike teže, ki jo pri tej pasmi mladič pridobiva zelo hitro. Še bolj pa so najbrž nevarni za mladiča, ki mu ne moreš ubraniti divjanja in razigranosti.
Bina je to imel vaš veliki švicar? Zanima me koliko časa si ga potem še imela na zelo previdno? Najbrž si dalj časa uporabljala tudi povodec, brez spuščanja?
Jaz sem svojo hotela peljati zdaj ravno v malo šolo, ampak bo ta zdaj sigurno odpadla. Pri kateri starosti se je to pojavilo pri vašem psu?
lp Manca
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #20 : četrtek, 11.03.2004 : 10:40:19 »

Zanimivo-nam je pa Zorko že skoraj 5 let nazaj zatrjeval, da je to dedna bolezen. Ja, imel jo je naš švicar, pa njegova sestica tudi (bila sta samo 2 v leglu), pa tudi oče je imel 2 operaciji.

Daš je šepal kar dolgo časa (kakšen mesec). Sprva ne veliko, vet. je mislil, da je vnetje pokostnice. Na koncu je pes prehodil 500 m in se usedel na sredino ceste, ker se ni mogel več premakniti. No, čakala ga je prva operacija pri 6-mesecih (februarja), druga pa pri 8-mih mesecih (aprila). Zato je zamudil malo šolo oz. osnovno šolo in to se mu še sedaj pozna.  

Koliko smo ga šparali? Hmmm...ne vem  sram sem že pozabila. Malo vprasaj veta in opazuj psa. Saj bo sam vedel ali ga boli taca ali ne. Glede šole pa: saj v mali šoli se ne divja tako zelo veliko. Če pes lahko normalno hodi, ga ti kar pelji v šoli. Pa če delaš z njim nekaj časa skokov in hitrih gibanj, ampak hodi in sedi pa še vedno lahko. Predvsem pa opazuj psa. Če začne šepati, ima preveč "telovadbe" in psa umiri.

Naš ni imel do sedaj nobenih težav, niti ob večjih naporih. Letos pa je začel občasno šepati (včasih na sprednji taci, včasih na zadnji taci). Ugotavljamo, da zaradi stopnic, ker mu drsi (do poletja nismo imeli stopnic). Držim pesti, da bo s tvojo bernsko vse v redu.

Lp jana
Logiran
Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #21 : četrtek, 11.03.2004 : 10:44:33 »

Okruski zal so dedna presnovna bolezen. In po mojih opazovanjih se kar dominantno deduje.

Pariti s takimi psi pa - je stvar etike. Res je, da veterinarje vse pozdravijo (v vecini primerov sta potrebn dve operaciji, kajti po operaciji prve se enako zgodi tudi na drugi strani). Po drugi strani pa - ce bodoci kupec mladicka ne bo imel denarja za operacije, bo kuza ali trpel ali umrl...
Pa ne re samo za to vrsto dednega obolenja (so tudi operacije vek, pa zob, pa kolkov pa se in se)...
Sicer je pa to stvar etike vzrediteljev in pravzaprav ni tema tega posta.
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
ninci
gost
« Odgovor #22 : torek, 13.04.2004 : 11:41:27 »

Ojla!
No mi imamo tudi en problemček Sad In sicer našemu se je na nogi naredila bulica, izgleda kot malo večji mozoljček, je čisto trda in ga niti malo ne boli. Kot nek strdek pod kožo, na tistem mestu je manj odlakan. Ista zadevica se mu je naredila tudi pod ušesom.
Sicer imamo v tem ali prihodnjem tednu namen obiskati veterinarja pa me vseeno zanima če je zadeva nujna?
Ima kdo kakšne izkušnje z podobno stvarco?
Logiran
čenča
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 311


« Odgovor #23 : torek, 13.04.2004 : 15:15:09 »

Lep pozdrav!
Naša 11- letna pritlikava pudlica ima že nekaj časa na plečih podkožno bulo premera cca 3 cm. Bula je zrastla naenkrat in se ne širi, je gibljiva, psičke ne boli in je ne moti. psička je za svoja leta zelo ''fit'', primerno prehranjena, resnejših težav z zdravjem (tok tok po lesu) do zdaj ni imela in čeprav je drugače prava lenoba  Wink, v teku in igri še zdaj poseka marsikaterega mlajšega kužka.
Znančeva psička (stara 5 let) je iste pasme in ima nekaj podobnih bulic, ki naj bi bile maščobne bule (o tej temi ste na forumu precej časa nazaj že razpravljali), sosedova pudlica (15 let) pa je lani poginila po tem, ko so ji podobne (?) bule, ki so bile rakaste, operativno odstranjevali.
Jutri psičko peljemo na cepljenje in veterinar bo pogledal tudi njeno bulo. Srčno upam, da gre za ti. zamašeno lojnico in ne za kaj hujšega Cry. Glede na starost psičke bi bila operacija najbrž tvegano dejanje....
Slišala sem, da imajo pudlčki večkrat takšne (maščobne?) bule, baje pa so podvrženi tudi raku  sram? Pač vsak reče nekaj drugega... Kaj mislite vi? Imate s tem kakšne izkušnje?
Upam, da bom jutri vedela kaj več, brrrrrr.........
Hvala za odgovor!
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #24 : sreda, 14.04.2004 : 15:42:26 »


Pri Bubi sem na desni strani v predelu reber zatipala pod kožo majhno bulico. Na otip se mi zdi podobna zamašeni lojnici, taki, ki nastane tudi pri človeku. A se je že pri komu oz. kateremu od vaših kužkov kaj podobnega pojavilo? Malo me skrbi, naslednji teden gremo sicer itak k veterinarju (cepljenje proti steklini), pa ne vem, ali bi delala paniko zaradi tega in gremo tja raje prej  sram Bube tista bula ne boli in je zgleda tudi ne moti (tako kot mene).

Ravno danes sem opazil, da ima zadaj na vratu, kjer je bil prejšnji teden cepljen nebolečo bulico, podobno  zamašeni lojnici. Seveda me je takoj zagrabila panika, potem pa tukaj berem, da se to zelo pogosto dogaja in da bulica sama od sebe izgine. No, saj v petek greva itak k veterinarju, pa bo to še on potrdil.
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 233


« Odgovor #25 : petek, 23.04.2004 : 12:55:43 »

Moj kuža ima majhno bradavičko v ušesku..Nevem kaj je to..Pred kakšna 2 tedna ali več pa je imel klopa na takšnem istem mestu samo nevem če je bil na tem ušesku ko ima to bradavico ali mozolj ali.....
Ne moti ga je pa velika kot kakšen napihnjen klop in je barve enake kot notranjost ušeska(rozkasto)..

Je kaj narobe?Zelo sem zaskrbljena in upam da ni nič hudega.

en lp MYMY
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #26 : ponedeljek, 26.04.2004 : 11:40:05 »

MyMy,
brez skrbi, take bradavičke ali mozoljčki niso nič hudega (razen če psa bolijo ali motijo). Buba jih ima velikokrat in izginejo same od sebe. Zgleda, da je to pogosta zadeva pri kužkih s štrlečimi ušesi  Wink
Lp,
Tina
Logiran
MyMy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 233


« Odgovor #27 : ponedeljek, 26.04.2004 : 14:11:20 »

Hvala TinaZ....se ne skrbim več:)
Morem priznat da imaš full lepo psičko;)

LEP POZDRAV!!


mymy
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #28 : sreda, 28.04.2004 : 08:23:23 »

Hvala MyMy. Tudi tvoj je pravi frajer na tejle fotki. Posebno ušeska so me navdušila.
Lepo se imejta
Tina
Logiran
sindy
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #29 : sreda, 28.04.2004 : 08:40:15 »

Živjo vsem na forumu!

Prebrala sem vse težave, ki ste jih imeli z bulami pri svojih psih, vendar nisem zasledila kaj poodobnega kot se je zgodilo moji psički rottweilerki.

Stara je 8 let in na sesku se ji je naredila bula, premera cca 5 cm. Ta bula je boleča in je imela nekak prozoren izcedek, zadnje dni tega izcedka nisem opazila. To traja že kakšen teden dni in predvidevam, da je še boleča, ker brani to točko, da se je ne bi kdo tam dotaknil.

Če bi kdo poznal rešitev oz. odgovor na ta problem, ga prosim za pomoč.

LP, Sindy
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Bula
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines