mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 01.05.2024 : 12:10:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝  (Prebrano 81238 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #240 : sobota, 13.08.2005 : 12:50:45 »

Tisto o vzgoji je res, ni pa res, da se zlepa ne da nič doseči. Tisti tepeni mulc si sicer ni upal več vreči petarde če sem ga gledala, je pa zato moja mama, ki živi prav blizu, tisto in še naslednje leto pobrala nenavadno veliko ostankov od petard iz pesjaka. Saj bi jih meni tudi nametal, samo se mu ni dalo tako daleč hoditi.
Da lepa beseda lepo mesto najde, pa tale primer. S psico, ki ni tako ravnodušna do petard kot ona izpred trgovine sem šla med bloki, mulci so pokali, da je kar odmevalo, jaz pa bi na vso moč rada nekaj kupila, pa si niti pod razno nisem upala pustiti psice same na "bojišču", tudi privezane ne. Pa zagledam mulce, ki so jim petarde kar štrlele iz žepov,  in sem jih lepo prijazno prosila, če bi lahko malo popazili, da ne bi slučajno kdo vrgel petarde tačas, ko bom v trgovini, psica pa se boji. Je bil teh nekaj minut sveti mir, mulci so dobili čikgumije, začuda so petarde potihnile tudi neslednjič ko sem hodila tam mimo, ne da bi komu sploh kaj rekla.
Za debato o smrtni kazni pa tule ni prostora, naj le napišem, da sem brezpogojno proti . Včasih ne bi škodilo, če bi malo premislil preden nekaj napišeš.
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #241 : sobota, 13.08.2005 : 13:32:57 »

si pomislila, da ti otroci niso imeli interesa metati petarde psu ze preden si to rekla? v prvem stavku pa si povedla, da niti nasilje ni zaleglo.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #242 : sobota, 13.08.2005 : 13:48:50 »

Seveda so ga imeli, saj so malo prej veselo pokali. Niso sicer pokali ravno zaradi psa, a ravno zaradi psa tudi ne bi nehali. Ja nasilje ni zaleglo, saj nikoli ne. Če bi jaz takrat počakala da se mi jeza ohladi in se mirno pogovorila z mulcem in njegavimi starši bi bil rezultat veliko boljši. Definitivno. Žal je roka včasih hitrejša od pameti. 
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #243 : sobota, 13.08.2005 : 21:01:49 »

mislil sem veselje do tega, da bi psu metali petarde. ne veselja do metanja petard.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #244 : nedelja, 14.08.2005 : 11:55:51 »

Se ti zdi to bistveno? Meni se zdi bistveno, da je bil tistih 5 minut, ko je bilo treba, mir. Tudi prvi mulc verjetni ni imel namena mete petarde v pse, ampak ko je bil pes že ravno tako lepo nastavljen...
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #245 : nedelja, 14.08.2005 : 20:50:21 »

pravim, da npr. ko sem jaz bil majhen in sem pokal petarde sem nehal ko je prisel pes, tudi ce lastnik ni nic reku in lahk, da so bili oni enaki.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #246 : nedelja, 14.08.2005 : 23:12:48 »

ljudje, ki mucijo pse si zasluzijo smrtno kazen.
No no no, kje pa smo? Angry
Logiran
Mr Mojo
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #247 : petek, 21.04.2006 : 14:33:49 »


Kot sem napisala, sem to, kar ti ocitno imenujes poseben prijem, v osmih letih uporabila 5x, kar se mirno lahko steje pod skoraj nikoli. Pri meni je velikokrat zadostoval ze sam pogled (vseh daljsih sprehodov pa je bilo v grobem okrog 5700, ce se nisem kje zmotila, kar pomeni, da je bilo 0,0008% takih, kjer sem uporabila full contact, ja, res nonstop spricam okrog sebe).

Nanook, prebral sem kar nekaj tvojih postov (sem en tistih, ki se jim da). Z vecino tega, kar si napisala se ne strinjam, ampak to niti ni pomembno. Iz napisanega sem sklepal, da si studentka biologije, po zmanju matematike pa sklepam, da si na ekoloski/sistematicni smeri.

Namrec, 5/5700 je (v grobem) 0,09 %. Ni veliko, je pa cca 100x pogosteje, kot si napisala in kasneje veckrat ponovila. Ne rabis bit ravno rocket scientist da od dalec vidis, da je 5 v 5000 cca 1 promil.

Mimogrede, to me spominja na studentko, ki sem jo imel pri biologiji celice, ki je s svetlobnim mikroskopom videla (in zrisala) mitohondrij cez skoraj celo vidno polje. Mitohondrij je bil zrisan cez desetine hepatocitov. Seveda, to, kar je videla ni bil mitohondrij, ampak sledi od maskare na okularju.

If it looks suspiciously large (or small), you probably made a mistake. Velja tudi za racunanje odstotkov.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #248 : petek, 21.04.2006 : 15:17:57 »

Matematika mi nikoli ni bila pri srcu-razlog vec, zakaj je nisem sla studirat. Najlepsa hvala za popravek in lep dan se naprej.
Ah, biologija celice? To nasi poslusajo na medicini?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
nasty99
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 58


« Odgovor #249 : petek, 21.04.2006 : 16:23:30 »

Tudi jaz imam s svojima dvema zverinama enih par slabih izkušenj.


Poleti se sprehajam po vasi s Donijem(maltežanom),in je bil lepo na povodcu,da mi ne bi šel v tri krasne.Pa  prileti sosedov NO seveda spuščen in brez lastnikov.Našega malega prime za trebuh in ga trese v gobcu,nato ga pa še enih 4-krat vrže po tleh,tak da si je naš malček zlomil vse rebre.Dony je komaj preživel, še veterinar je rekel,da ima očitno veliko voljo do življenja.Potem pa grema z mamico nasljednji dan k tem lastnikom NO-ja pa mami vse razloži kaj se je zgodilo.Ona dva pa čisto mirno "ja pač.Naš NO ne prenese psov,pa še preveč vleče na povodcu,da bi ga peljali na sprehod zato ga 1-krat na dan spustimo,da se zlaufa".


Oktrobra se pa z 4-mesečnim Lonijem(leoberžan)tudi sprehajam in je bil tudi na povodcu.Pa glej ga zlomka,ko ga isti NO napade,kot je Donija Angry .Na srečo mu ni bilo nič.

Sma šla včeraj z Lonijem na sprehod(na povodcu)pa mi pride nasproti en lastnik NO-ja pa enega črnega mešanca(oba sta bila spuščena)pa se mi zakadita v Lonija pa ga začneta gristi,pa logično,da se je Lony branil(ima več kg kot oba skupaj--70 kg).Pa se začne lastnik na mene dret,da naj tu(ko smo se srečali)nikoli več ne sprehajam psa,da če me še enkrat vidi bo poklical policijo,ker ne smem takega psa na sprehod vozit.Mislim halo,sej sem jaz imela Lonija na povodcu on pa je mel spuščene.Tudi pri tem napadu na srečo ni bilo nič Loniju in tudi onima dvema ne.



Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #250 : petek, 21.04.2006 : 19:34:55 »

zakaj pa nihče ne prijavi teh napadov?

A res nebi bilo nobenega odziva?
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #251 : petek, 21.04.2006 : 22:35:14 »

jaz močno dvomim, da bi bil kakšen odziv. Dokler se kakšnemu človeku kaj ne naredi. Potem pa se bodo odgovorni izgovarjali eden na drugega.  Angry

Jaz vem, da takemu človeku ne bi ostala dolžna, če bi me tako napadel. Sem se že nekaj časa nazaj odločila, da name se nihče nima pravice dreti in jim enostavno povem nekaj krepkih nazaj, če pride do česa takega.  Angry
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #252 : sobota, 22.04.2006 : 17:03:21 »

Mene si ne upajo... Grin
Do zdaj je bilo samo dvakrat kaj takega in odšli bi z repom med nogami, če bi ga imeli... Tongue
Logiran
scythe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 430


« Odgovor #253 : ponedeljek, 24.04.2006 : 16:29:24 »

No, pa smo tudi mi prvič doživeli besnenje neke babice.
Sva bila z Astorjem (bernski planšar) danes pri veterinarju in ko sem ga izpuščala iz prtljažnika mi je krota ušla iz rok do ene gospe, ki je stala 1 m stran od mene s svojim majhnim kužkom. Ok, sicer mi na naslednjo reakcijo ni bilo jasno zakaj je sploh rinila h mojemu avtu, če se tako boji za svojega psa. No, ko Astor pride do nje in ovohava tla okoli nje, začne ona vreščati ter dvigne svojega psa. Jaz Astorja seveda primem, se opravičim, ker je bila resnično moja napaka, da mi je ušel iz rok, vendar je od "pobega" do mojega "prijetja" minilo 2 sekundi (ne pretiravam). Ona pa še kar vrešči, me nadira ter vpije, da jo je moj pes napadel.  Shocked  Huh Priznala svojo napako, moj pes se je dotaknil s smrčkom konice njenih čevljev, njen pes se je drl iz naročja.... Ne vem kje je bil napad. V redu, pozabim vso stvar, ker konec koncev sem sama kriva, čeprav se je ona motovilila okoli mojega avta.

In ko z Astorjem čakava na veterinarja, je v isto čakalnico prišla zgoraj omenjena gospa. Stopi v ordinacijo in čez nekaj sekund prileti ven veterinarka, iščoča tehnika, ker je kuža blazno agresiven, čeprav ima 5 kg. Ko je babica s svojim popadljivim ščenetom prišla ven, je imel slednji gor nagobčnik.  In seveda...moja mila jera je napadla njo in njenega psa.  Roll Eyes Po moje bi še tisto ščene prej zmlatilo mojega 40kilogramskega psa kakor pa obratno.  Tongue
Logiran
petea
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #254 : ponedeljek, 24.04.2006 : 17:01:07 »

zakaj pa nihče ne prijavi teh napadov?

A res nebi bilo nobenega odziva?

Jaz imam glede tega dobro izkušnjo - ko sta se vame in v mojega psa na našem dvorišču zapodila sosedova psa s kmetije, sem bila tako iz sebe (pes pa seveda še bolj), da sem poklicala na lokalno policijsko postajo in vprašala, kaj lahko naredim v takem primeru, sploh, ker se je zadeva z istimi akterji dogodila že drugič v nekaj mesecih. In so policisti lepo prišli naokrog, povprašali o dogodku mene, odšli opozorit sosede, nato pa so mene obvestili, da so sosede opozorili, da se to ne sme več zgoditi.
Če bi slučajno se, imajo dogodek zabeležen, naslednjih pa sledi kazen zanje.

Sem bila prav zadovoljna. Od takrat bolj previdno hodim po ulici, sosedovih psov pa od takrat še nisem srečala na ulici, kaj šele preko ulice v neposredni bližini naše hiše.
Logiran
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: ˝Zelo zabaven sprehod˝
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines