mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 18:30:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Posvojitev psa in vedenje po njej
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Posvojitev psa in vedenje po njej  (Prebrano 47235 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #120 : petek, 30.04.2010 : 20:28:37 »

Kaj novega tule s Princem?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #121 : sreda, 29.12.2010 : 00:03:29 »

Najbrž tole spada najbolj v to temo ... ali pa morda rabimo novo, saj je problem že tako pereč, da o njem pišejo resni časopisi in ne govorimo o tem samo "tatečni" Smiley

Živali niso novoletna darila
torek, 28.12.2010
Tekst: Kristina Župevc
Posvojitve so seveda najbolj potrebni tisti psi, ki v zavetiščih ostanejo dalj časa. "Mladičke oddamo zelo hitro, še posebno, če so manjše rasti, beli in dolgodlaki. Večji kratkodlaki psi, črni ter takšni, podobni nemškim ovčarjem, pa veliko težje najdejo dom. Za najbolj povprečne pse je najmanj zanimanja," je razložila Ada.

Ljubezen ni dovolj
Sem spadajo tudi psi, ki so zaradi težkih izkušenj v življenju izjemno plahi in so sicer videti, da ne potrebujejo veliko več kot le milino in sočutje, a prav tako zahtevajo posebno oskrbo. "Ljudem se velikokrat zelo zasmilijo, ob tem pa se morda ne zavedajo, da takšna žival poleg ljubezni in volje od svojega lastnika zahteva tudi precejšnje znanje o ravnanju s psi. Ko skušaš ljudem to razložiti, pa so velikokrat užaljeni ali jezni, češ da jim živali nočeš oddati, medtem ko so ji oni pripravljeni ponuditi vso ljubezen in topel dom. A seveda ne gre za to - dejstvo pač je, da ljudje navadno nimajo izkušenj z živalmi s psihičnimi težavami in da za njihovo dobro oskrbo ljubezen na žalost ni dovolj," je povedal Varga.

http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042413088
Logiran

SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #122 : petek, 21.01.2011 : 13:59:15 »

Najprej en lep pozdrav vsem skupaj!
Takole. Najprej po pravici in pošteno. Čisto »frišna« sem. V vseh možnih pogledih kar se tiče forumov. Verjetno bi tako tudi ostalo, če ne bi že kar nekaj časa požirala vse možne in ne možne literature v zvezi s skrbništvom dveh psov.
Izraz skrbništvo sem uporabila namenoma, čeprav pravno-formalno ni pravilen. Ker pravno-formalno sem lastnica enega psa in »zgolj« skrbnica drugega. Smiley Uradni lastnik je namreč moj spoštovani soprog.
Ker sem pri požiranju informacij ugotovila, da ste skoraj vsi forumovci mojpes.net-a podobno »pasji« kot sem sama, sem si celo omislila uporabniško ime in se odločila celo nekaj napisati.
Jutri bo natančno 14 dni odkar sva v naš trop sprejela še drugega kosmatinca. Že nekaj časa sva (no, če povem po pravici bolj sem, kot pa sva) sanjala o tem. V bistvu je malo manjkalo, da nisva domov odpeljala kar dveh mladičkov naenkrat, vendar je takrat zmagal razum.
Moja Siva bo aprila stara dve leti, kar pomeni, da smo (no, vsaj upam) vse otroške in najstniške prigode srečno pustili za seboj. Zato sem lansko poletje intenzivneje pričela brskati po net-u in iskati tako informacije, kot tudi potencialno kandidatko za novo članico.
Ker sva oba po službah je mladiček avtomatično odpadel. Mislim, da mi boste vsi potrdili, da je prvo leto (intenzivneje prvih 6 mesecev) vzgoja mladiča 24/7 urno delo. Če seveda želiš uravnoteženega psa.
Zato sva pričela razmišljati o posvojitvi. »Pogoj« je bil še en AM. Meni sicer to ni bilo pomembno, ampak nekje moramo pa tudi »boljše in šibkejše« polovice pač popustiti, mar ne?
Joj, naj na tem mestu samo na hitro »potožim« koliko človekovih »najboljših prijateljev« je na prodaj/oddajo zaradi »pomanjkanja časa«… Fuj&fej. Čeprav me je močno »tiščalo«, da bi enemu takih ponudili nov, topel pasji dom, čustva niso smela zmagati. Zato odločitev, da posvojiva kosmato bitje iz doma, kjer zanj zaradi nekega dejansko opravičljivega razloga ne morejo več skrbeti.
Prvi dejanski poskus je bil kljub »poletni« odločitvi storjen šele konec novembra lansko leto. Psička. Dva meseca mlajša… Prijetno, ubogljivo bitje. Ampak je bilo skoraj v trenutku jasno, da ne bo šlo.
Enotedenski živčni vojni, drugemu poskusu (za vsak slučaj) je sledil trden ne. Po razmisleku pa tudi družinski sklep, da absolutno ne bo šlo drugače, kot da iščeva samčka.
No, pa je napočilo novo leto in nova »priložnost«. In ta »priložnost« sedaj že pridno osvaja »družinsko rutino«. Mats prihaja iz družine, kjer so kolikor toliko dobro skrbeli zanj in ga imeli radi, vendar je vmes prišla bolezen. Je lepo socializiran. Ljudi obožuje. Sivo tudi. Bojda je včasih problem pri samcih, samo sama tega do sedaj še nisem doživela.

Vsem skupaj dolgujem globoko opravičilo za tale res dolg uvod. Ampak mislim, da bo »preprečil« kakšno vprašanje.

In sedaj k vprašanju oziroma bolj natančno prošnji za nasvet, ki me dejansko žuli: kako fantu priskrbeti čim manj stresno »uvajalno« obdobje?
Osnove pokrivam, kot npr. zjutraj takoj na sprehod. Ob uri, ko je najmanj gužve, da najprej osvoji teren. Hranjenje ob isti uri. Igra, kadar se le da. Cel kup spodbujanja, ko odreagira na ukaz (ne, fuj, pridi, sedi, ipd.). Skratka – rutina. Držim se tudi principa gibanje-disciplina-nazadnje ljubezen.
Drugo vprašanje: Siva je posesivna. Sicer vsak dan manj, vendar ga kljub temu včasih preveč »sekira«. Jo sicer konstantno opozarjam, da ni dovoljeno, vendar sem se nekako zmedla ob različnih informacijah. Je bolj učinkovito, da jo opozarjam in po potrebi tudi »dam na hladno« (prostor in ne gani se), ali bolj učinkuje ignoriranje in hvala, kadar ga pusti pri miru?
Vesela bom resnično vsake izkušnje, priporočila…

Pa tudi hvala za do sedaj napisano. Če je človek pripravljen na učenje, se lahko dejansko kaj nauči…
Pa še fajn vikend vsem skupaj, t.     
Logiran
Lučka ***
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


WWW
« Odgovor #123 : sreda, 06.07.2011 : 17:13:50 »

Pri meni in psih je tako,leta sem imela legla in rodovniške pse.Potem je zadnji umrl za virozo in dala sem oglas,da kupim takšnega in takšnega psa.Pokliče me veliko ljudi,jaz vztrajam na določeni pasmi.Potem pokliče tip in me pol ure zaslušuje o ljubezni do psov,načinu mojega življenja skratka hotel je vedi vse. Čez eno uro pride in mojemu takrat še mladoletnemu sinu potisnev roke majhno kepico, ter zbeži.Vpijemo,ne ustavi,kličemo se ne odzove.Kaj hočemo? Gledajo nas črni očki in rečemo, kar je pač je,smo 500 EUR prištedili.Gremo k veterinarju,uredimo s časom vse.In razvije se ta kepica,ki ima danes 7 let v čudovitega in porednega labradorca.Šola ga Gašper iz Škofje Loke,če mu je dolgčas pa ga pride samo iskati.Kmalu bom doma,nič več službe in upam, da bo prišel še eden k meni,sedaj iz zavetišča, v to me je prepričal gašper. Šla sem na spletno stran in se dobesedno zaljubila,Če bo srečen bo prišel v boljši dom,bo pa tudi srečen,če pride k nam,ker ga bomo imeli radi in živimo sredi gozdov. Čakamo in vse lepo pozdravljamo!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #124 : torek, 26.03.2013 : 19:28:51 »

Tole zagotovo spada semle:

Oddajanje psov postaja čustveno izsiljevanje
... ali zakaj je branje oglasov za oddajo psov lahko škodljivo
KLIK
Logiran

AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #125 : sreda, 27.03.2013 : 17:39:10 »

sUPER NAPISANO!  Smiley
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #126 : sreda, 27.03.2013 : 18:53:20 »

Res dobro napisano!
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #127 : sreda, 27.03.2013 : 23:09:01 »

Jana, odlično!  bravo Afro
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #128 : četrtek, 28.03.2013 : 00:37:53 »

Jana, kapo dol! Afro Tole bom z veseljem delila Smiley

(pa še najina slikca je v članku, wiiiiiiiiii)
Logiran

Unikatne tablice in portretki
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #129 : četrtek, 28.03.2013 : 07:47:23 »

 Super! Še en članek na seznamu tistih, ki marsikdaj zelo prav pridejo za bodoče posvojitelje Wink super
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Posvojitev psa in vedenje po njej
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines