mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 17:57:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: EARTHLINGS - PROSIM, POGLEJTE SI
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: EARTHLINGS - PROSIM, POGLEJTE SI  (Prebrano 53613 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #15 : torek, 13.03.2007 : 19:09:58 »

Tale film ti res odpre oči! Tudi meni ga še ni uspelo pogledat do konca, ampak upam, da mi ga vendarle bo. Ga gledam po delčkih, vmes pa počnem kaj prijetnega, zdajle grem naprimer na večerni sprehod z Benom.
Nekdo je napisal, da ko se zavedaš tega lahko kaj narediš no, jaz pa občutim še večjo nemoč!
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #16 : torek, 13.03.2007 : 19:46:05 »

Se strinjam z dog_lover in s Smetko.
Tudi jaz ne bom pogledala tega filma, kot otrok sem morala videti nekaj grozot, in se moram celo življenje truditi, da jih potlačim vsaj toliko globoko v sebe, da lahko kolikor toliko normalno živim. In če bi spet videla nekaj podobnega, kaj bi imele moje živali od mene, če bi okrog njih hodila z objokanimi očmi in psihično strta? Ne kaj dosti.
Pred 25.leti sem se zavedla, kaj je bil zrezek na krožniku pred tem. Tisti trenutek sem postala vegetarijanka in bom do konca življenja. Od malega že rešujem živali in jim pomagam, osveščam ljudi, da je žival živo bitje z vsemi čutili in čustvi, da je človek, ki se ima za najinteligentnejše bitje na zemlji dolžan odgovorno skrbeti zanjo in ji pomagati.
Preposlala pa sem ta film vsem tistim, še posebno vzvišenim ljudem, ki imajo mene in meni podobne za čudaške. Morda pa se  kdo od njih prebudi iz svojega samoljubja in iz svojega večvrednostnega kompleksa.
Janad
Logiran
Jolly1
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #17 : torek, 13.03.2007 : 19:53:53 »

Nisem prav daleč prišla z gledanjem filma, preveč bolečih stvari se mi odvrti pred očmi. Živela sem na tipični kmetiji, kjer je bilo pobijanje katerih koli živali skoraj herojsko dejanje, ko gledam film se spomnim vseh živali od prve do zadnje, ki so jih pobili. nekatere zgolj iz hudobije ( majhne muce in kužke, odraslim mačkam so zavijali vratove, odiranje živih živali ipd. )
Ne zatiskam si oči, ampak enostavno ne zmorem.

Najbolj hudo je, ker te potem ti ljudje, ko jim razlagaš in prosiš in jokaš naj ne delajo tega razglasijo za norca in še za večjega idiota ko na lastne stroške steriliziraš muce, ki se nahajajo tam in se nekako dogovoriš da jih pustijo pri življenju. Ne vem mogoče enkrat jih sreča pamet, nad nekaterimi sem obupala.   Cry
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #18 : torek, 13.03.2007 : 19:59:29 »

Mah, jaz sem ze ves dan v soku. Mi je jasno, kako cloveski um deluje, ampak taksne krutosti? Folk je bolan! Nam je tezko gledati tole (kar priznam, da sem zbruhala vso kavo in vodo, kar sem je zjutraj zauzila - k sreci ne jem zajtrka), nekateri pa to dejansko pocnejo - in videti je bilo, da celo uzivajo v tem! Fak, no! Ma, niti kisle smetane si ne dam vec v spinaco, so me "ljudje" prepricali, da njihovega pocetja na nikakrsen nacin ne bom vec podpirala. Itak, cudna sem pa jaz, ker ne jem mesa, ne pa tisti, ki poskrbijo, da snicli pridejo na kroznike. Pa spet, ker se ne obrnem stran, ko vidim izgubljenega psa, ceprav je okoli 50 ljudi, za katere je neviden. Pa ker ne pustim svojim psom pobijat misi (to naj bi bilo naravno - bla!). Pa ker... Ja, res spremenis svoj pogled na svet - kar je v bistvu dobro, ker se zelo zamislis in izlocis vse, s cimer skodujes zivalim (pa s tem tudi nasi ljubi Zemljici), iz svojega zivljenja. Hvala lepa, zame ne bo nihce vec nobeni zivalici naredil nic slabega. Upam, da bo tole doseglo in se dotaknilo cimvec ljudi.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #19 : torek, 13.03.2007 : 20:05:31 »

Dajmo ne spremeniti pomena tega dokumentarca v vojno med vegetarijanci in tistimi, ki meso jedo. Tega itak ne bo spremenil nihče....treba pa je storiti kaj, da živali ne bodo mučene, preden....
Logiran

smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #20 : torek, 13.03.2007 : 20:09:22 »

Priznam, da me je močno stisnilo pri srcu, če prav sem nekatere odlomke že videl.
In priznam, da sem si ga pogledal po delih ker celotnega nisem mogel.
Mene je pa najbolj presenetilo, da v Indiji tako ravnajo s svojimi svetimi živalmi.
Enostavno nisem mogel verjeti. Tudi stavek, da vsak, ki bi si moral za svojo prehrano ubiti žival bi postal vegetarijanec
ni čisto točen. Na kmetijah so ponekod še vedno koline pa zato še vedno niso vegetarijanci.
V redu, da so nekatere živali za prehrano, ampak kljub temu jim je dostojno živeti, do zadnjega konca njihovega življenja.
Sam močno upam, da razmere v naši državi niso take.
Sam sem se pripravljen odreči mesu, težko bi se pa odrekel jajcem, mleku in mlečnim izdelkom. Poznam družino kjer so starši vegetarijanci sicer ne čisto strogi, njihovi otroci pa se pri dedku in babici
veselijo špagetov z meskom ali pa pečenega piščančka in potožijo, da doma nikoli ne jejo mesa !!
Je pa potrebno otroke že od malega učiti, da če potegneš muco za rep, ali kužka za ušesa, da ga to boli.
Tudi malim otrokom je treba dopovedati, da zlata ribica trpi v bučki, da rabi velik akvarij.
Na nas je, da vsaj naslednje generacije pripravimo do tega, da ne bodo ponavljali napak nas starih oslov !!


Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #21 : torek, 13.03.2007 : 20:13:08 »

Pogledala. Priznam da sem par stvari preskočila. Nimam komentarja.
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #22 : torek, 13.03.2007 : 20:45:16 »

smrcek, se strinjam s tabo.

POgledala, nisem še prišla k sebi, sem pa ena tistih, ki nisem vegetarijanka; doma živimo in vzgajamo po načelu pravičnega odnosa do vseh in vsega.

V bistvu me boli dejstvo, da je človek v sebi sposoben takih stvari. Da otrdi tako daleč, da mu ni nič več sveto.

Sveta samo eden ne more spreobrniti, lahko pa veliko naredi v svojem malem svetu. To učim svojega sina in mislim, da mi uspeva. Ko deluješ v svoji okolici pozitivno, ko se trudiš razčiščevati in reševati krivice okoli sebe, narediš ogromno. Ker stvar je v tem, da se meje tvojega sveta dotikajo z mejami mojega in če vsi skrbimo za svet okoli nas, za naša življenja in našo okolico, bomo slej ko ko prej pokrili ves svet z bojem proti krivici.
Učiti otroke spoštovati življenje je po mojem največ, kar lahko storimo.

Logiran
Švrk
novinec
*
Sporočil: 24


WWW
« Odgovor #23 : torek, 13.03.2007 : 20:58:08 »

Pogledala Cry
Sem šla takoj mojemu psu povedat kako se ima lepo na tem svetu - hkrati pa se zavedam, da mu dajem brikete, ki so narejeni ravno iz takih trpinčenih živali sram

Ja večina bi bila vegetarijancev, če bi si morali meso uloviti in zaklati sami. Undecided
Logiran
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #24 : torek, 13.03.2007 : 21:02:52 »

Tudi jaz ravnokar zaključila z gledanjem dokumentarca. Brez besed, kakšen klavec je lahko človek. Kljub temu, da sem nekako vedela, kaj lahko pričakujem (ker večkrat pokukam na PETA org.), me šokira vedno znova in znova.

Grem tudi jaz moje škratke pocrkljat in tem kosmatim razvajenčkom povedat, da jih imam neskončno rada. Drugega sedajle po tej uri in pol tako nisem sposobna naredit.
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #25 : torek, 13.03.2007 : 21:36:12 »

Ne bo nobene vojne tukaj gor, meni je pac res dalo misliti, ali res rabim tisto zlicko kisle smetane v spinaci in tu pa tam malo ovcjega sircka. Vsak pac potegne ven tisto, kar mu je najblizje. Najbolj me je itak zvilo pri tistem kuzku...

Sama ne mislim nikogar prepricevati, kaj naj je in cesa ne, vsak zase najbolje ve. Bi bilo pa verjetno manj vegetarijancev, ce bi bilo poreklo mesa znano, ce bi vedeli, da zivali ne hranijo z antibiotiki in kaj-vem-s-cim-se, ce bi imele zagotovljene osnovne zivljenjske pogoje (!!!!), ce se ne bi izzivljali nad njimi samo zato, ker se lahko, ker jih nihce ne vidi. Res me zanima, zakaj morajo trpeti. Kako je nekdo, ki se mu rece clovek sploh sposoben poceti stvari s posnetkov? In komu je tega sploh treba?

Dvomim, da je pri nas kaj drugace, gleda se na kolicino in ceno, ne pa na kakovost, ravno tako kot v Ameriki. Saj je logicno, vsak evro je treba gledati, nas je druzba, kakrsno smo si ustvarili, prisilila v to. Se spomnim enega posnetka, ki je bil, mislim da, na Preverjeno pred leti, o tem, kako pri nas prevazajo zivali. Tistega telicka, ki se mu je tacka zataknila v ograjo, tip mu jo je pa kar odsekal, ne bom nikoli pozabila.

Verjetno se vsi pocutimo popolnoma nemocne, pa nismo. Ze s tem, da enega cloveka prepricamo, naj kastrira/sterilizira (ali pa vsaj pazi na) svojo zival, naredimo veliko vec, kot si mislimo - to sta letno dve legli mladicev, ki bi najverjetneje nesrecno koncali, manj! Pri takem stevilu trpecih zivali se tudi meni zdi, da je ze prepozno, da bi spremenili svet. Ampak mogoce pa ne. Kaj pa ce...? Vsekakor je vredno poizkusiti.
Logiran
šnapi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 407


« Odgovor #26 : sreda, 14.03.2007 : 08:00:13 »

Sem si včeraj ogledala film in sem še danes v šoku....vsakič, ko se spomnim prizorov mi gre na jok....res človeška krutost ne pozna meja... sram Cry
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #27 : sreda, 14.03.2007 : 11:07:14 »

Jaz sem si film pogledala že včeraj ampak nisem bila sposobna karkoli napisati, tudi danes se lahko edino pridružim mislim in besedam vseh ostalih.
Logiran
kaalen
rad pišem
****
Sporočil: 254


« Odgovor #28 : sreda, 14.03.2007 : 13:06:20 »

Sem si pogledala dokumentarec od začetka do konca... in me boli srce, ker za večino stvari, ki so bile prikazane prej nisem vedela. Nimam čiste vesti, ker jem meso in ostale živalske proizvode, ki jih zaradi praktičnosti večinoma kupujeva v supermarketih. Če je možno mama včasih kupi meso od krav in kokoši, ki živijo na deželi. Te kokoši in krave se vsaj prosto pasejo na travniku ali po vrtu, namesto da so stlačene v industrijskih halah, da se niti okoli svoje osi ne morejo zavrteti in se od same agonije zgrizejo med seboj. K sreči ne nosim krzna ali usnja... ta del se mi je zdel najbolj krut, ker danes živali za oblačila ne potrebujemo nujno, to je zgolj preseravanje. Pri delu o domačih ljubljenčkih niti nisem bila presnečena, ker iz opazovanja sveta okoli mene že vem kako kruti so ljudje. Pri delu o znanstvenih poizkusih pa sem bila naravnost šokirana... ne razumem zakaj je to potrebno početi. Za raziskovanje posledic možganskih poškodb namreč gotovo obstaja dovolj človeških nesrečnežev, ki so doživeli nesrečo. Naj se raziskovalci raje osredotočijo in raziskujejo kako je nesreča vplivala na te ljudi ter skušajo pomagati ljudem, si so že poškodovani, namesto da namerno povzročajo bolečino živim bitjem. Saj danes človeku ni več treba odpreti lobanje, da bi videli kateri deli so poškodovani - to lahko naredijo z rentgeni, ultrazvoki, CT-ji in podobnim, kognitivne sposobnosti, vedenje, čustvovanje in spomin pa lahko testirajo z psihološkimi testi... človeški osebki lahko z raziskovalci tudi komunicirajo zato take raziskave gotovo prinesejo boljše rezultate. Za testiranje raznih kozmetičnih proizvodov pa sploh.... niso bistveni za obstoj človeštva in jih morajo v vsakem primeru stestirati tudi na ljudeh... zakaj torej ne preskočijo koraka na živalih in gredo direktno na testiranje človeških prostovoljcev, ki se sami odločijo za to in se zavedajo možnih posledic.
Logiran
žana
rad pišem
****
Sporočil: 311


« Odgovor #29 : sreda, 14.03.2007 : 22:09:00 »

Tudi jaz nimam poguma več gledat takšne filme. Pravzaprav ne gledam niti več Dnevnika in podobnih oddaj.
Ljudje smo pravzaprav ena velika napaka.
In ravno danes dobim na pošto video posnetek, ko nekdo nekomu odreže glavo. Seveda sem zadevo prekinila že po dveh sekundah, ampak mi že "sedi" v želodcu.
Eni si ne zaslužijo biti na tem ali kateremkoli svetu.
Eni pravijo, da vse kar se zgodi, se zgodi z nekim (višjim) namenom - kakšen hudičev namen, kaj šele višji namen le lahko ima tako početje?!!!

Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: EARTHLINGS - PROSIM, POGLEJTE SI
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines