mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 12:43:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: trije psi napadli starko
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: trije psi napadli starko  (Prebrano 20010 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #15 : torek, 27.03.2007 : 12:44:07 »

takoda, jap, se vedno so v Gmajnicah.
Logiran
tacko
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 274


« Odgovor #16 : torek, 27.03.2007 : 12:44:27 »

Morda to ne sodi sem a vseeno me je to izučilo, da čeprav imam pekinezerja (4 mesece je star), da ga imam zunaj na povodcu in je spuščen le na vikendu, kjer je vse ograjeno in varno zanj. Bila sem zunaj pred blokom in sem imela Tačkota spuščenega, ravnotako sosed, ki ima starford terierja. Ker drug drugega nismo opazili in ker je Tačko čisto nor na pse, se je zagnal proti njemu nič hudega sluteč. Zgodba bi se lahko za Tačkota končala zelo tragično, krivda pa bi bila obojestranska, saj nihče od naju ni imel psa na povodcu. Zato od takrat ni šans, da je Tačko prost in brez nadzora. K sreči se je dobro končalo in je lastnik svojega psa v skoku zadržal pri sebi. LP
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #17 : torek, 27.03.2007 : 13:03:05 »

Jaz pa mislim, da bi poštar za take primere moral v žepu nositi kak sprej paralizator. Pa bi se mogoče lahko policisti izognili streljanju.
Sama sem doživela napad psa, sosedovega, ki je iz ljubega miru skočil iz škarpe meni direktno v noge, pa je bil majhen( nemški terier) in se ga nisem sama otresla. Pomagal mi je fant ki je bil z mano. Pogrizel me je pa tudi lepo. Sem imela strah potem pred psi čeprav smo jih imeli doma. Ni enostavno  kar otresti se psa, ki hlasta in grize, če nimaš nobene možnosti kaj zagrabit v roke in ga počiti, tudi brcanje ni zaleglo. Potem ga je fant zgrabil za vrat in dvignil, se je pes skoraj zadušil in je še vedno kar hlastal. Do takrat sem tudi jaz tako mislila, da je to enostavno, pa sem ugotovila, da ni tako.
 No strah je minil kmalu, brazgotine se pa še poznajo, pa je tega že 15 let. Pes je bil potem uspavan in sosed se je opravičil, kaj več pa tudi sama nisem želela od njega.

Lastniki se pa ne zavedajo, da je pes pes in vedno bo pes. Nikoli ne moreš dati zanj roko v ogenj in reči moj pa že ne bo, kaj pa veš kaj ga lahko zmoti pa čeprav je lahko popolnoma krotek in scrkljan in naučen. Previdnost ni nikoli odveč. Jaz raje ne dovolim, da psico vsi po vrsti božajo. Če ravno vprašajo potem ja drugače pa ne dovolim. Pa je naučena in pridna.
Logiran
tacko
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 274


« Odgovor #18 : torek, 27.03.2007 : 13:07:17 »

Se strinjam s tabo alessa06!
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #19 : torek, 27.03.2007 : 14:02:37 »

Glede bulmastifov sem pa ravno pred dnevi na radiu zasledila, da je bila strokovna ocena, da so psi primerni za vrnitev lastnici. Nisem verjela svojim ušesom in sem kolege vprašala če so isto slišali in so. Nisem pa zasledila če ni bila to slučajno kakšna lokalna radijska šala - srčno upam da je bila.

Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #20 : torek, 27.03.2007 : 14:17:41 »

Kimi na kateri radijski postaji pa si to slišala? Ja fajn naj jih dajo nazaj, naj še napadejo koga... Kako so se pa sploh izognili uspavanju-so vsi na začetku trdili kako jih bojo uspavali... Bina na to pa boš verjetno ti znala odgovorit... V zavetišču so, ker... jih probajo spremenit, čakajo na razsodbo???

LP
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #21 : torek, 27.03.2007 : 14:19:10 »

Tudi jaz sem slišala (iz sicer neuradnih virov), da naj bi pse vrnili. Naj bi se pa preselila ven iz mesta, nekam v samoto.
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #22 : torek, 27.03.2007 : 14:25:54 »

ah ja...potem le ni bila šala.
Christjan ne vem katera radijska postaja je bila, ker jih v avtu kar naprej menjamo in to sem slišala v avtu.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #23 : torek, 27.03.2007 : 14:36:50 »

Ja res. Strokovna ocena je bila, da jih lahko vrnejo nazaj lastnici-groza! Saj jih ne more kontrolirat in je to tudi že dokazala. So pa v zavetišču Gmajnice. Enkrat, ko sem bila tam, ga je eden od delavcev v zavetišču peljal na sprehod.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #24 : torek, 27.03.2007 : 16:07:47 »

Ne glede na to, kako hudo nam je, ko kdo umre, ko pokoncajo zival, ko... pes nima koga kaj strasit, v koga skakat, po kom plezat, za kom laufat... Basta. Ni vazno, cigav pes je, kako je usel, kako se je znasel pred postarjem in kdo vse je bil zraven, ali je imel postar kol ali sprej...
Pes je za na strik ali za zanesljivo ograjo, ce ga ne obvladamo.

Nobenemu se ni treba braniti pred psom (ne enim, kaj sele vecimi), nobeni mamci ni treba po kolenih lazit, ko jo grizljajo pobesnele mrcine, nobenemu policaju ni treba psov prosit, naj nehajo in gredo domov, v resnici postarju ni treba imeti s seboj spreja, meni na spancirju pa ne kola, ne na cesti in ne v gozdu. Nikomur ni potrebno biti specialist za ravnanje z napadalnimi psi.

Milosti za psa, ki ima namen napasti mene ali katero od mojih psic, nimam, se manj imam milost do njegovega lastnika. Policaj bi lahko imel namesto pistole v rokah kol, s katerim bi dobro zamahnil, namesto da je samo pritisnil na petelina. Izid bi bil isti - pes bi oblezal ali bil vsaj ranjen.

Niti pod razno ne zagovarjam pocetja policajev na splosno, prav tako so med postarji krepki ... (imam izkusnje), vendar nikomur med njimi ni potrebno misliti na srecanje s popadljivim psom. Na take stvari moramo misliti lastniki. Ko pride do situacije, ki jo je treba resiti, lastnikov obicajno ni nikjer, da bi jo resili (ze videno, da so v napoto, tudi ce so zraven), zato je komentiranje pocetje tistih, ki se tam znajdejo nakljucno ali po sluzbeni dolznosti, pac brezpredmetno. Ravnali so pac tako kot so. Ce bi ravnal lastnik tako, kot je potrebno, se tukaj ne bi imeli o cem pogovarjati, mamca bi doma uzivala, policaja bi prezivela normalen dan, postar tudi, mediji bi nasli kaksno drugo neumnost za glodanje.

O bulmastifih je odprta tema - http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7091.0.html, da ne bomo tukaj se enkrat cele kalvarije premlevali.
Logiran

takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #25 : torek, 27.03.2007 : 16:16:19 »

Da se razumemo, tudi jaz se strinjam z dejanjem policistov, saj sem napisala. Psi se mi seveda smilijo, saj so umrli po človeški krivdi. Komentiala sem v smislu, da bi morali preprečiti streljanje psov na način, da se vzgaja lastnik (kar smo že ugotovili drugje) in da do tega sploh ne pride. Če pa že, je pa tako kot pravi Jana. Tu ni milosti, ne moremo dopustiti, da nas psi napadajo po cesti.
Za tiste bullmastive sem pa šokirana. Pa kako jih lahko vrnejo? A da se bo odselila na samo? JA kam pa, kolikor vem še vedno živi tam, kjer je živela prej. Ok, ne bom. Nima smisla. Kdo lahko tako odloči mi pa ni jasno.
lp
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #26 : torek, 27.03.2007 : 16:57:41 »

Meni je pa smešno...ampak prav smešno že vse skup. Najprej uni mastifi v Lj...ok so jih postrelili kolikor so jih...in to se je premlevalo v prafaktorje. Policaji, pametovali naprej in nazaj ...( kaj se niso še celo z nekimi elektrošokerji opremljali Roll Eyes pa nazadnje neko statistiko prodajali po TV koliko so izboljšali svojo usposobljenost z strokovnimi prijemi nad nasilneži in take finte ) ..Sedaj tri ščeneta napadejo neko staro mamo ...In spet cela kalvarija sreljanje sred naselja in ne vem kaj še( kaj niso imeli neke "ibunge" zaradi streljanja že v Lj , ko se je ena krogla odbila od tal in priletela v neko stanovanje).....
Sej mi je čist vseeno za tiste tri cucke, pa se mi stara mama tudi smili, ....
Mediji pa... spet" jovo na novo" Roll Eyes Roll Eyes....

Samo je pa zanimivo.... ko, kličeš policaje in jim omeniš pse... to pridejo v 5ih minutah. Grin Če se ti pa kdo v avto zabije, jih pa po celo uro ni od nikjer....

p.s. Malo me zanima kam to pelje? Naslednič ,ko se bosta  nekje dva cucka  med seboj stepla in se bo nek brihten lastnik spomnil , malo policijo poklicat ...

Jaz imam zadnje čase zelo slabo mnenje o  naših policistih Wink Pri meni so se maksimalno izkazali Roll Eyes


Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #27 : torek, 27.03.2007 : 18:55:40 »

Sem pravkar pogledala prispevek na pop tv (24h) na to temo...en pes ustreljen, druga dva čaka svetla prihodnost v Perunu. In lastnik? No po že prejšnjih prijavah na vet. inšpekciji so se ga zdaj končno spomnili ovadit. Žal mi je, da je zaradi tega moral biti pes ustreljen - zaradi neodgovornega lastništva namreč.

LP, Maja
Logiran
Lija
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #28 : torek, 27.03.2007 : 20:37:45 »

Mene pa zanima, kdo odgovarja v primeru, če nekdo pse namerno spusti iz ograjenega dvorišča, brez vednosti skrbnika psov. Skrbnik psov ali pametnjakovič, ki tuje pse spušča z vrta?
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #29 : torek, 27.03.2007 : 20:56:51 »

Lastnik psov Wink
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: trije psi napadli starko
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines