mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 11:39:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: trije psi napadli starko
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: trije psi napadli starko  (Prebrano 19960 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #30 : sreda, 28.03.2007 : 07:10:58 »

Vsekakor je odgovoren skrbnik, ki mora poskrbeti, da se kaj takega ne zgodi. Če ne gre drugače, zaklene vrata, saj to pa ni težko.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #31 : sreda, 28.03.2007 : 09:40:27 »

A nista bila dva psa evtanazirana? Tako sem jaz dojela-torej je živ samo še eden in ta je v Perunu ali kaj?
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #32 : sreda, 28.03.2007 : 21:09:01 »

Hm, mene pa vedno bolj vlece k Damayantijinemu razmisljanju.
Ce se je postar lahko "ubranil" s kolesom in ce so psi ob poku odlaufali na domace dvorisce ne morem kot pomisliti da le niso bili toliko angazirani v "napadu". Gospo so pa tudi zdravniki samo razkuzili in poslali domov...tudi to mi ne zveni kot hud napad treh pobesnelih psov. Moja slika po vseh info je bolj taka, da so psi zaradi luknje v ograji pol cuvali se cesto. Seveda je tle odgovornost vsa na lastniku, pa vendar boste rekli da vas pes pa kdaj ni nalajal koga na ulici? Seveda je brez pogojno razglabljat da psi nimajo kaj obremenjevat druge ljudi, pa vendar bomo vsakega bevskajocega psa postrelili? A vrvica za jih polovit je prevec ali vsaj strel v nogo da psa onemogocimo in vendar ne pobijemo? Pol bo treba pa zakon se kako spremenit.... Zaenkrat lahko psa ustrelijo le ce zivljensko ogroza osebo, ne?
Mene jezi bolj to, da mediji pumpajo in pumpajo..pol pa dobis zakon ki nic ne preprecuje. Ja, obvezno je treba solati, vendar le nevarne pse! In pes more bit privezan..razen v primeru ko ne pricakujemo velikega stevila ljudi! Nekdo se fajn norca dela iz nas. In se ne morem ko vprasat, kdaj bo vse to izucilo drzavo!
Lp
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #33 : četrtek, 29.03.2007 : 07:05:15 »

Balu, enkrat sem videla kako izgleda strel v nogo pitbulla. Iz policijskega orožja. Noga je bila tako poškodovana, da bi jo morali amputirati, ampak je šel pes na evtanazijo ker je bil napadalen, lastnik pa je šel za rešetke. Ne zaradi psa.
Jaz sem za uporabo vseh ostalih ostalih sredstev, strel naj bi bil zadnja možnost. Ampak, žal, kar je je. Morda se bo kdo le kaj naučil, se malo zamislil. Samo kaj, ko tega foruma ne berejo tisti, ki se ne zavedajo kakšna odgovornost je imeti psa.
lp
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #34 : četrtek, 29.03.2007 : 10:25:26 »

jaz samo nekaj ne razumem Kot prvo;( predvsem ne razumem tega zagovarjanja streljanja..... samo trije cucki so bili)....
Ko ste nekje zunaj in se v vašega psa zakadi nek pes.... kaj gledate pasji ravs in cvilite zraven ?  Ali nabrcate tistega cucka ,ki pride težit.
Jaz imam dva psa...in se je že naredilo, da se je iz nenada vzel nek pes, ki se je prišel ovohavat...dve minute kasneje je en od mojih psov zarenčal nanga in in so se zravsali...pa kaj naj bi cvilila zraven in cepetala.....? Nabrcala sem tistega cukca kolikor sem mogla , moja dva pa nazijala...pa je bilo vse rešeno..
Ne vem ... kako pa vi reagirate.... pa sred vasi se mi je tudi že kak cucek vame zapodil..pa se zaradi tega še ni streljalo.

Meni je tale incident malo tako-tako..
Ok razumem , da se nate spravijo trije ogromni psi in  naredijo "štalo"..pa če še zraven lastnik samo cvili in jih ne more odpoklicat...uredu, jih pač policaji umirijo.

Pri teh treh ščenetih v Lescah... baje naj bi že ščipali in se zaganjali v ljudi.... kje so bili pa prej policaji... če bi temu lastniku že prej dvakrat ali trikrat kakšno položnio napisali, bi prekleto vsak dan prekontroliral tisto zmajano ograjo....
In ne bi mi tukaj odkrivali tople vode.

Če bi  naši policaji tako upoštevali in izvajali zakone... bi vsakemu lastniku čigar pes prosto šeta po vasi lahko napisali položnico( čisto po zakonu)..pa ne bi bilo nikjer več nobenega prosto-šetajočega cucka in mi ne bi razpravljali o takih incidentih.
Samo pač.... očitno zakon ne velja ali pa se ne izvaja  dokler ni pi***rije... Lips Sealed
Logiran
tacko
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 274


« Odgovor #35 : četrtek, 29.03.2007 : 10:29:46 »

damayanti se podpišem pod tvoj zadnji post
Logiran
žana
rad pišem
****
Sporočil: 311


« Odgovor #36 : petek, 04.05.2007 : 18:01:12 »

Tudi v naši vasi se skoraj vsi psi kdaj pa kdaj sami sprehajajo. Pravzaprav vsak pozna psa od vsakega. Včasih se zravsajo psi med sabo - ko se gonijo, pa ni neke panike. Hočem povedati, da je prišlo le do enega ugriza - mojega očeta je popolnoma brez veze ugriznil sosedov pes - edini pes v vasi, ki je bil šolan - eh, klinc pa taka šola.
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: trije psi napadli starko
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines