mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 06:16:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Kaj pa, ko človek napade psa?
Strani: 1 2 3 [4] 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kaj pa, ko človek napade psa?  (Prebrano 24518 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #45 : sobota, 05.05.2007 : 05:53:41 »

Upam, da travnikov po katerih skakljajo vasi psi po meter visoki travi... ne kosijo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #46 : sobota, 05.05.2007 : 08:18:34 »

Nanook jih ''celo'' pokosijo 1× na leto.... Popo, ja je moja težava, če me bodo Policaji vidli na travnikih z njim in tudi sam plačam, ker za to kar sem kriv, moram plačat z lastne knjižice Wink
OK danes nimam več časa za obsojanje, da nimam psa pripetega ker mam zaj z psom trening potem piknik, ju3 pa sem v Prekmurju....


LP
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #47 : sobota, 05.05.2007 : 08:25:03 »

ma takole razmišljanje me pa res razjezi:

Christjan, povodec je namenjen tudi varnosti tvojega psa in potem beremo; izgubil se je pes tak in tak, ja le kako bi se lahko izgubil če bi bil na povodcu.

beremo, kako je takodinega psa napadel pes, če bi bil napadalec na povodcu, tako kot je bil takodin, se to ne bi zgodilo.

kaj misliš, da se nimamo vsi pravice sprehajati tam, kot se sprehajaš ti z svojim spuščenim psom in kako naj zaboga vemo, da tvoj pes ne bo napadel našega ali pa celo človeka, psu ne piše na čelu :SEM PRIJAZEN IN NE BOJ SE ME:, ma ja zato in zaradi takšnih se moj sprehod z mojo psičko velikokrat prezgodaj konča.

verjemi, da sedaj, ko mi je počasi že vsega dovolj in vsak dan srečujem take in podobne lastnike, niti približno nisem več tiho in če se človeku ne da dopovedati, da so to javne sprehajalne poti in ne pripne svojega psa, pač se poslužim prijave, ker imam res dovolj, da mi neka mrcina skače po hrbtu, medtem, ko jaz pazim na mojo psičko, da ji slučajno ne skoči na hrbet in ji polomi hrbtenice, lastnik pa mi se od daleč roga in dopoveduje, da ni hud in da se ima željo samo igrati, ja verjamem, ampak tudi v sami igri med dvema, ki ima eden malo čez 4kg drug pa čez 40kg, kaj hitro pride do nesreče in kaj potem, kdo bo kriv, če se zgodi kaj nepredvidenega. Sploh pa, kaj če meni ne paše, da se nama nek pes vsiljuje in si želim samo mirnega sprehoda. Sploh pa ne smem pomisliti na ljudi , ki se bojijo psov in je vsako njihovo srečanje z njimi muka.

veliko hodim po priljubljenih sprehajalnih poteh in le malo je psov, ki hodijo meter ali dva od vodnika in uboga vsak njegov ukaz, večina jih teka po svoje in s tem ogroža sebe in ostale, na lastnikove klice se niti ne ozre.

zakon je napisan z razlogom in ga je potrebno spoštovati, pa čeprav se zdi tebi brez veze, kako brez veze bi se lahko zdel šele meni, pa ga spoštujem in imam svojo vedno na povodcu, najprej zaradi njene lastne varnosti in potem šele zaradi drugih razlogov in eden izmet tah razlogov je tudi, vedno več spuščenih psov.

psi so za na povodec in pika. In prav nobene pravice nimamo posiljevati ostale z njimi.

LepDan
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #48 : sobota, 05.05.2007 : 08:34:55 »

Žiži meni je vseeno, če ne zaupaš v svojga psa in te ne uboga. In tudi vsiljuje in skače po hrbtu SE NENA NIKOMUR, ker gre vedno poleg mene in se sploh ne zmeni za ostale. Lahko grema tudi odpeta mimo psov in ne eni ne drugi ne reagirajo. Ti kar pridi sem pa idi zarad mene 4000× mimo pa naju lahko tudi prijaviš, če se tako bojiš. In ne ti meni o varnosti psa, ker zanj dobro skrbim in tudi nevem kaj se lahko na travniku ko sma SAMA zgodi, ker v gozd tudi ne pobegne, ker nima nagona, ja?  Se več ne mislim javlat v to temo, ker ste sami egoisti (izvzemam takodo), ki ste keri ko bolj pametni od drugega. In to si mislijo o vas (nekaterih) tudi drugi forumovci, da ste v kako debati ko kdo nardi kaj narobe vsi tak hudo pametni pa perfect. Eh nima veze, Jana,linchaich... lahko me komot brišete. Me zanima kako bi se tudi ti počutla če bi kdaj nardila kako napako ali pa karkoli drugega pa bi te pol foruma ošpotalo.

Lep pozdrav
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #49 : sobota, 05.05.2007 : 10:51:25 »

Christjan, jaz mislim, da je zelo malo psov, katerim bi lastniki 100%-no zaupali, še manj pa je psov, pri katerih bi bil 100%-ten odpoklic možen že po 4 mesecih šolanja.
In ne razumem. V svojem osnovnem postu si bentil čez pijanega starčka, ki ti je napadel psa, ker ga nisi imel na povodcu, zdaj pa se s teme umikaš zato, ker smo nekateri izrazili svoje mnenje, da pač pes na takšnih površinah sodi na povodec. Nihče se ne dela pametnega, ampak v del odgovornega lastništva psov spada tudi to, da sprejmeš (kulturno) tudi mišljenja in predloge drugih.

In tako kot Žiži tudi jaz upam, da ti pes ne bo nikoli ušel (če ga nisi dal kastrirati je ta možnost večja), da se bosta uspešno ognila vsem nevarnostim (kakšni ptiči, muce, muhe...) in preživela nevarnosti, ki jih ponuja cesta in da bosta vsaj do junija upoštevala navodila VURS, da je zaradi nastavljanja pasti s cepivi proti steklini, sprehajanje psov brez povodca prepovedano.

Tečkin primer pa je nekaj čisto drugega. Tam je šlo za izzivanje usode pri pripetem psu in Tečka je ravnala tako, kot je treba.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #50 : sobota, 05.05.2007 : 11:21:40 »

Hm, po mojih izkusnjah pa je precej lastnikov, ki so 100% prepricani, da je njihov pes angelcek in ima perfekten, 100%, odpoklic. Je pa priblizno 99% teh psov vrednih morda kakih 50% zaupanja glede "biti angelcek", odpoklic pa morda prileze do 33.3%.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #51 : sobota, 05.05.2007 : 11:23:15 »

Da pa ostanem v temi: Kar se tiče napada človeka na psa pa je moje mnenje naslednje:
V nekaterih primerih (kot je bil Tečkin) se zgodi, da človek, ki je zaradi takšnih ali drugačnih vzrokov bolj pogumem, izziva usodo in si upa lotiti psa tudi takrat, ko je le-ta privezan ali na povodcu.
V večini primerov pa gre po mojem mnenju za napad človeka v primeru "tavajočega", "po klicu narave iščočega" psa, ki zaide na tuj teritorij, kjer človeško bitje kaj hitro uporabi kakšno sekiro, kramp ali pa kamen, da psa onesposobi. Primerov je veliko tudi na tem forumu.
Ne smemo pa pozabiti tudi na napade "človeka" v primeru, ko gre za lastnega psa. Tudi teh primerov se najde kar veliko.

Nanoook, s teboj se pa popolnoma strinjam.
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #52 : sobota, 05.05.2007 : 11:53:10 »

drobtinica ok, vem, da je moje ravnanje slabo, ampak sem prepričan, da se ti nebi spravla na naju z dežnikom pa bi lepo rekla, da ti ne ustreza, da pes ni na povodcu, ne pa da začneš takoj napadat kot starček.

Lp
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #53 : sobota, 05.05.2007 : 12:09:27 »

Nihče ni rekel, da je tvoje ravnanje slabo. Vsi tisti, ki smo bilim"kao na drugi strani" smo ti želeli samo povedati, da pes brez povodca ni samo ogrožen od "nevarnih ljudi" temveč tudi od okolice. Tu je cesta, tu so lovci, tu so drugi psi, pa ljudje in pobeg, da o ostalih prostoživečih prebivalcih narave sploh ne govorim.  Če psa ne boš dal kastrirati, si lahko prepričan, da ti noben odpoklic ne bo pomagal takrat, ko zavlada klic narave.
Morda si spregledal, ampak enkrat sem napisala post o znancu, ki je imel dobermana, šolanega na vseh možnih tečajih v SLO. Nazadnje je njegove ostanke pobiral s ceste. Zaradi navadnega ptiča.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #54 : sobota, 05.05.2007 : 12:16:24 »

Christjan

čakakj malo, nevem na kakšno napako misliš, če misliš na to, kjer te je starček okrcal, ker si imel spuščenega psa in jo še vedno ponavljaš in se veselo sprehajaš z odvezanim, potem to ni napaka, ampak zavestno dejanje in kršenje zakona. Pa niti ni tako važen zakon, kot varnost tvojega psa, kakor tudi drugih in seveda neobremenjevanje soljudi.

nas, ki smo odgovorni lastniki in se zavedamo vseh pasti in nevarnosti za naše živali, pa imenuješ egoiste.
pa naj bom po tvoje egoist, ampak bom vedno proti odvezanim psom in naj še enkrat ponovim, zaradi njihove varnosti na prvem mestu in varnosti vseh ostalih psov, ki se najdejo v bližini, to ti lahko pove tudi tekoda, ki jo izuzemaš, saj je imela sama dobro izkušnjo.

meni je popolnoma vseeno za tvojega psa in me niti najmanj ne zanima, če ti bo kdaj ušel in ga boš veselo iskal po forumih in prosil za pomoč, ali bo povzročil kakršno koli nesrečo ali napadel ali bil napaden, vem samo, da če bi se midva srečala in bi se tvoj odvezan pes približal mojemu, ki je vedno na povodcu in pokazal kakršno koli teženje, se ne bi zate dobro končalo, verjemi.

že popo in droptinica(pa še kdo) sta ti razlagala, zakj pes spada na povodec in kaj si odnesel od tega, nič, še naprej ponavljaš eno in isto. Prav zaupaj svojemu psu 100%, dokler se ne bo zgodilo, morda se boš potem spmnil na cel kup zateženih in egoističnih forumašev, ki najprej pomislijo na varnost psa in se ne strinjajo z splošno spuščenimi.
Kar se pa tiče poslušnosti in odpoklica pa res lahko verjameš Nanook.

zakaj imam svojega psa vedno na povodcu in koliko mu zaupam ali zakaj mu ne , je pa moja stvar, vem samo, da si želim preprečiti še tako majhno možnost, da pes škoduje sebi ali drugim in to počnemo vsi, ki nam je vsaj malo mar za naše živali in soljudi.

drobtinica se strinjam , takšnih primerov kot je Tečkin je malo, morda kakšna grda pripomba, fizičnega obračunavanja pa res ni veliko.

velikokrat sem bila proti fizičnemu obračunavanju neznanega psa, ki ti priteži na dvorišče ali se ti prilepi ob nogo na sprehodih in domov zraven svojega privlečeš še dva ali tri, ki veselo skačejo po tvojem, brez lastnika ali pa je ta daleč in se niti ne zmeni za psa in sem še vedno, saj žival res ni kriva, vendar pa lepo pregovarjanje  velikokrat ne zaleže in preden se prikaže lastnik, če sploh se in če ne želiš reskerati, karkoli saj psa ne poznaš, ti res ne preostane drugega kot, kakšna  lahka brca v tazdnjo, čeprav bi jo najraje naciljala v tazadnjo lastnika, pa ne lahko tisto pravo.

nasilja nad lastnimi psi, pa mislim, da je največ in to je res žalostno pa še vse se pomete pod preprogo.
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #55 : sobota, 05.05.2007 : 13:14:21 »

drobtinica je bil tisti doberman kastriran ali ne? Žiži, glej sem že drobtinici napisal, da nimam nič proti, da me je nadiral, samo gre mi na živce, da ljudje vse hočejo z silo- fizično. Mislim, da sem bral na tem forumu, ko je en mel odvezana psa pa je ena starka krilla na njih a njej/mu pa niste /niso nič rekli, ker je imel odvezanega psa? Dobro, ne rabite mi več odgovorjat, pa ponavljat enga in istega, sem vas razumel in tudi imam svoje mnenje. Aja pa še to Žiži torej ti je vseeno za živali, ki so do zdaj pobegnile zaradi lastnikov in ti je tudi ravno, če psa povozi tovornjak ali pa se vrne, no v tem se razlikujema, ker meni pač ni vseeno za druge pse.

LP
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #56 : sobota, 05.05.2007 : 13:20:30 »

Christjan, tisti doberman ni bil kastriran, ker je bil rodovniški.
In ponovno si narobe razumel, tisti, ki smo na drugi strani želimo  preprečiti pobege, skoke na cesto...lov za divjadjo. In za božjo voljo, razumi že enkrat, kar ti želimo napisati. In Žiži prav gotovo ni vseeno za vse izgubljene živali.
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #57 : sobota, 05.05.2007 : 13:25:59 »

drobtinica dobro vem, da želite preprečit pobege živali, skoke na cesto ipd in da hočete dobro... Odgovor iz prejšnjih postov, nevem kdo je pisal; ne, nisem siguren v svojega psa 100% in tudi nevem kako bi reagiral iz različnih stvari. No dobro, danes (prej) sem videl, da psu ne moreš zaupat, ker smo bili na treningu, pa se boksi ne razume z mojim, potem pa smo bli pri trgovini pa mi je boksi skočil v obraz, kar lastnica seveda ni pričakovala in je zelo razočarana. Prosim, če lahko zaključimo to temo...

Lp
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #58 : sobota, 05.05.2007 : 14:51:00 »

Christjan, noben ni rekel, da je prav kar je tisti gospod nardil. Nima prav nobene pravice obracunat s kom fizicno. Ampak hocem ti samo nekaj prikazat, in to je za tvoje dobro in dobro tvojega psa. Kaj vse se lahko zgodi ce je pes odpet ves sam in tudi mi smo povedali svoje. Dejstvo je, da ce bi takrat tvoj pes skocil v tega gospoda, pa ceprav je sam izzval napad, bi bil kriv TI, iz preprostega razloga - ker je bil pes odvezan. In prav lahko bi prislo do tozbe. Sprejmi to kod nasvet in ne pametovanje, in pa zaboga ne se pocutit napadenega in ogrozenega. Forum je zato, da si ljudje s konkretno pasjega podrocja delimo nasvete.
Konec koncev noben ne ve kaj pocneta s svojim psom. Vidi se samo to kar napises tukaj, celotna situacija ni znana. Ampak poskusi stvar pogledat z druge strani. Zakon je zakon.
Lahko je tvoj pes miren in gre brez problema mimo drugih. Morda pa vsi nimajo takih psov. Povej mi kako bos zadrzal odpetega psa ce se drugi pes, ki je na povodcu zapodi v tvojega. Ce bi bil tvoj na povodcu do pretepa mogoce nebi prislo. Ves kaj ti hocem povedat? Zmeraj bos kriv ti!
Treba se je malo ozret tudi na ljudi okoli sebe.
In nerabis obracat besed. Noben ne dvomi, da dobro skrbis za svojega psa, ampak ob temu da si dober lastnik mores bit tudi odgovoren lastnik. In to je to kar ti hocemo pokazat, in to je to kar nam veli zakon.

Kar se pa tice napada cloveka na psa pa nimam kaj komentirat. Se ve kako bi odreagiral ce bi kdo napadel mojga psa, in verjam da bi vecino storila enako. Takrat lepe besede ni.
Sploh pa mi gre na zivce kakrsnokilo vtikovanje tujih ljudi v mene in mojega psa in me blazno motijo pripombe kot so "sej bi se samo igral", "naj se povohata" ipd. Ob vsem skupaj se spomnim na stari dobri komad "...zato nemoj da ides mojom ulicom" Wink

Lep pozdrav
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #59 : sobota, 05.05.2007 : 17:21:57 »

Christjan

ja meni je prav vseeno, kaj si misliš o meni.

povem pa ti, da mi najprej ni vseeno za mojega psa in ravno iz tega vzroka ga imam vedno na povodcu in skrbim za njeno varnost in tako bi morali skrbeti vsi odgovorni  lastniki psov, pa bi bilo veliko manj zgubljenčkov in precej manj povoženih psov, pa morda bi odpadla še kakšna prometna nezgoda in še bi lahko naštevala................, še najmanj kar je, je teženje ljudi.

ostalo sta ti pa povedala že drobtinica in popo.

LepVečer
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Kaj pa, ko človek napade psa?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines