mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.04.2024 : 19:32:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Nabava hišnih živali - kaj je potrebno vedeti predno se odločimo
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nabava hišnih živali - kaj je potrebno vedeti predno se odločimo  (Prebrano 77574 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
srčica rubi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 110


« Odgovor #15 : sreda, 25.04.2007 : 13:02:01 »

Citat
Pri meni se je šele pred kakimi 2 leti pojavila alergija na topol in platano. Prej nikoli problemov.
tri besede: mutacije, mutacije, mutacije
ok.. je samo ena 3× ponovljena, da ne bi bila spregledana  Tongue

Citat
hmmm, ne vem, a se samo meni zdi, ali je zadnje čase vedno več alergij, pri ljudeh različne starost
sej je res post dolg, ampak preberite vsaj podčrtano! JA vedno več je alergij, ker se pač veselo igramo z naravo in jo onesnažujemo, kar ima za posledico ogromno mutacij tako v okolici kot znotraj našega telesa. In nekaj kar je bilo prej za nas čisto navadno je zdaj zaradi drguh dejavnikov, ki so vplivali zraven postalo alergeno!

Kar se tiče otrok je jasno, da ga ne boš ogrožal, ampak pes ali katera koli druga žival si pa tudi ne zasluži, da se potem kar odstrani iz ljubeče familije, zato ker niso prej mislili na dobro otrok! Vsak bi moral 3× premislit ali je res za žival in tisti z otroci pa še 3× bolj. To je poanta!

Pa še to.. če se že ravno sumi na žival, da je vzrok alergije, bi apelirala na vsakega da objektivno oceni ali je pred in v trenutku, ko je prišla alergija imel vse enako.. torej, je doma pospravljal, sesal temeljito, krtačil in skrbel za higieno živali in ali je poskrbel tudi za odpravljanje insektov s primerno uporabo insekticidov! Živali tudi skačejo okoli in divagjo prah in marsikaj se prime na dlako in perje, to pa se potem vnese v bivalni prostor in ker je v večji količini seveda povzroči alergijo! Ampak je tu res kriva žival in jo je treba oddat, ali bi lahko sami kaj naredili, da bi vse skupaj odpravili?!

Moja izkušnja:
1. Rubi je prišla k nam, seveda smo vse čistili in skrbeli za higieno.. potem pride dan, ko se ti ravno ne ljubi posesat, psice je vsak dan 3× zunaj, skače po stanovanju, dlaka odpada itd, itd.
2. Rezultat: vedno več prahu, ki ga s svojim miganjem po stanovanju še dviga, ker je več prahu je seveda več pršic, ki so ponavadi glavni vzrok alergij.. in res, pri meni se pojavi srbenje in izpuščaji, pri mami pa cmok dlake v grlu.
3. Trepija: sesanje z vodnim sesalcem in uporaba biokila povsod po stanovanju, predvsem pa tam kjer se pes zadržuje, ker je pač biokil primeren za to..
4. Rezultat: srbenje in izpuščaji izginili, mama pa se tudi manj davi zaradi cmokov dlak v grlu.

Ne govorim, da je vedno tako ampak v takih primerih bi res prej dobro premislila in ne takoj sklepala nekaj!

Citat
srčica rubi, če dovoliš bom uporabila te nasvete na drugem forumu, seveda z linkom na to temo?
če bo koristilo seveda je jasno, da lahko..  Smiley
Logiran
PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« Odgovor #16 : četrtek, 26.04.2007 : 12:06:47 »

Citat
Pa še to.. če se že ravno sumi na žival, da je vzrok alergije, bi apelirala na vsakega da objektivno oceni ali je pred in v trenutku, ko je prišla alergija imel vse enako.. torej, je doma pospravljal, sesal temeljito, krtačil in skrbel za higieno živali in ali je poskrbel tudi za odpravljanje insektov s primerno uporabo insekticidov! Živali tudi skačejo okoli in divagjo prah in marsikaj se prime na dlako in perje, to pa se potem vnese v bivalni prostor in ker je v večji količini seveda povzroči alergijo! Ampak je tu res kriva žival in jo je treba oddat, ali bi lahko sami kaj naredili, da bi vse skupaj odpravili?!

Zame je to poanta tega pisanja. Naj se najprej izključi res vse ostalo, preden se odločite in oddate psa.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #17 : četrtek, 26.04.2007 : 18:46:49 »

Ja, najprej se je treba znebiti ostalih, nepovabljenih hišnih živali - pršic, pajkov itd Grin. Malo za šalo. Trenutno kiham in smrkam, oči imam kot angora zajec, nos bo kmalu kot debel korenček, buča pa... Polna kot sončnica! Po petih letih me je zgrabila alergija, najboljše, da izselim vse cvetoče rastline iz svoje bližine Wink. Morda me je zgrabilo ker sem se ob pisanju v to temo spomnila, da poznam to zoprnico - alergijo Grin
Lep smrkajoč pozdrav
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #18 : četrtek, 26.04.2007 : 18:48:33 »

Pozabila omenit dobro plat. Ko zvečer vzamem arcnije, zaspim kot dojenček Lips Sealed
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #19 : četrtek, 26.04.2007 : 20:54:55 »

Citat
Trenutno kiham in smrkam, oči imam kot angora zajec, nos bo kmalu kot debel korenček, buča pa... Polna kot sončnica

Hehe, zelo nazoren opis! Grin Grin Sva si ocitno ta trenutek zelo podobni. Wink Wink Pri meni bo najbrz kriv flider, ki mi cveti na vrtu, malo pa se moje zivalice. Kiss Ampak jih ne dam in razmisljam o se kaksni. Smiley
Logiran

Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #20 : četrtek, 26.04.2007 : 21:11:30 »

razmisljam o se kaksni. Smiley

A dej  Shocked!
Logiran

popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #21 : četrtek, 26.04.2007 : 23:18:01 »

No, pa da se jaz predstavim mojo "alergijo". Drugace nimam nekih probleme z alergijami na pasjo ali macjo dlako, vendar pa se problem pojavi, ko se s kosmatinci malo bolj stiskam oz. ko oni cohajo mene Wink
Imam navado, da k moji psicki zmeraj tiscim glavo, se ravsava, jo objemam, me lize po obrazu, itd., in takrat se mi v parih sekundah pojavijo lise po obrazu in rokah, dobim male izpuscaje, srbi me kot hudic, oci se mi zasolzijo in nos napolni...nic kaj prijetna situacija.
No, marsikdo bi rekel, da pac tega ne pocnem vec. Ni variante! Se zmeraj se igrava skupaj, se zmeraj tiscim glavo tja kamor nebi smel, in se vedno moram potem pod nujno takoj v kopalnico in obraz in roke tako dolgo drzat pod mrzlo vodo, da me neha srbet, izpuscaji in lise pa izginejo nekaj deset minut po tej seansi.  Wink Potem pa jovo na novo Grin

Samo nekaj informacij za razmisljanje...

Lp
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #22 : petek, 27.04.2007 : 07:25:01 »

Citat
A dej  !

Joj Smetka, ocitno sem ti pozabila povedat. Oprosti. Sad Ja, imam se en prazen koticek za eno malo posast. Wink Grin
Logiran

Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #23 : sreda, 02.05.2007 : 08:12:54 »

Se strinjam da peditri vse prevečkrat rečejo da gre za alergijo na živali pa niti na teste ne pošljejo! No sicer ne vem kako je sedaj, ampak več kot 10 let nazaj smo imeli 1 muco, 1 psa in 1 papigo. Jaz sem se začela kar naenkrat dušiti, težko sem dihala, kašljala celo noč, oči sem imela vedno solzne... to je bilo od trenutka, ko je psica začela spati z mano v postelji. seveda me je mama peljala k zdravniku, ki je vprašal če imamo živali (znaki so bili jasni da je alergija na nekaj...) in takoj rekel ja to je to. Ukazal nam je, da se takoj znebimo vseh živali, mogoče lahko edino ptiček ostane Roll Eyes. Ko sva prišli z mamo domou in sem bila jaz že čisto obupana mi je mama rekla: "Živali so člani naše družine in tako kot ne damo tebe ne niti njih. se boste navadili sobivati."... in smo se. Začetek je bil težak, saj nisem kar nekaj noči spala. Mama je takoj odredila da pes spi v drugi sobi in v mojo sobo nima nobena žival vstopa. Prvih par mesecev je bilo groznih, še posebno zame, ki sem imela omejen stik z živalimi. Mama niti ni pretirano čistila, je rekla da se moram itak navaditi na alergen. Po pol leta je prišla psička spat k meni in doma smo pustili še njeno hčerkico  Grin. ko smo se odločali za to (jaz sem bila seveda glavna pobudnica) mi je mama rekla, da se moram zavedati da imam alergijo, ki mogoče spet izbruhne in da pes v nobenem primeru ne bo šel stran... ampak sem se odločila za Kajo. No sedaj imam 5 psov in 4 muce Wink. še vedno zelo slabo reagiram na kratkodlake muce, če smo skupaj v zaprtem prostoru in skačejo po meni. Vendar pa na dolgodlake muce sploh ne reagiram več, isto za pse.

Ok, mogoče moja alergija ni bila "huda", čeprav sem takrat imela res hude simptome, vendar smo se odočili za živali in če bom sama v podobni situaciji se bi odločila isto. Pomembno je, da je mama uredila zadeve tako, da se je moje stanje izboljševalo kljub temu da živali niso šle stran. Je več dela in discipline, ampak se da.... seveda ne pri vseh alergijah.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #24 : petek, 04.05.2007 : 08:39:30 »

 Smiley Ja, zanimiva reč so tele alergije.... pridejo, pa zginejo, pa se umirijo.... zdravniki pa še kar eno in isto gonijo. Pri alergijah sploh ni glavni problem alergija na posamezno stvar (to se da enostavno izolirat), ampak navzkrižne reakcije. Kot pravi LuncaKiančka so ji tetsi pokazali, da ni alergična na nič, simptomi se pa še kar pojavljajo. Problem so namreč navzkrižne reakcije. Lahko nekdo ni alergičen niti na maslo, niti na kruh, se pa v trenutku "napihne", če poje kos kruha z maslom. Ne vem kako delajo teste drugje, vem pa da na Bledu opravijo tudi test na te navzkrižne reakcije, ki so bolj problematične. Mogoče je kaj takega tudi pasja dlaka v kombinaciji.... s tistim, kar ima pač pes na dlaki. Kakorkoli že, mislim da je ob pojavu alergij treba prej nardit vse ostalo, predno se odločimo, da mora žival od doma, saj to sploh ni zagotovilo, da se alergija ne bo več pojavila.
Logiran
Joni
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 799


« Odgovor #25 : sreda, 16.05.2007 : 22:06:40 »

A mi lahko prosim kdo na ZS poslje info, kje na Bledu ta testiranja opravljajo?


Hvala vnaprej in lep pozdrav,

Tinkara
Logiran
srčica rubi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 110


« Odgovor #26 : četrtek, 17.05.2007 : 08:09:12 »

Ojla..

Tole informacijo, kje opravljajo testiranja bi pa lahko kar tukaj kdo napisal, ki ve.. Bo koristilo vsem  Wink
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #27 : četrtek, 17.05.2007 : 08:31:28 »

Mislim da gre za Diagnostični center na Bledu. Tja sem pred leti peljala mamo na testiranje.
Logiran
ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #28 : četrtek, 17.05.2007 : 09:33:03 »

v bližini avtobusne postaje na Bledu, priblizno 100 m stran, malo naprej od hotela, naslova pa ne vem
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #29 : četrtek, 17.05.2007 : 09:36:36 »

http://www.dc-bled.si/
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Nabava hišnih živali - kaj je potrebno vedeti predno se odločimo
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines