mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 06:36:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Nabava hišnih živali - kaj je potrebno vedeti predno se odločimo
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nabava hišnih živali - kaj je potrebno vedeti predno se odločimo  (Prebrano 77683 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tetameta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 181


« Odgovor #30 : četrtek, 17.05.2007 : 09:39:05 »

v bližini avtobusne postaje na Bledu, priblizno 100 m stran, malo naprej od hotela, naslova pa ne vem
DC Bled? Te pa poznam... To je za hotelom Jelovica na Bledu...LINK
Logiran
Joni
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 799


« Odgovor #31 : četrtek, 17.05.2007 : 09:49:24 »

Hvala!  Kiss

Lp, Tinkara
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #32 : četrtek, 17.05.2007 : 10:27:28 »

te alergije, ja...huda nadloga. 

uradno sem alergična zelo močno na prah, pršice in pelode trav. no, to ni le uradno, je dejansko grozno.  Smiley predvsem, če slučajno grem kam na obisk in prespim, ter moram spraševat, če so mi posesali kavč.  sram včasih malce nerodno....

imam pa tudi alergijo na pasjo dlako, srednjo stopnjo. ampak pri moji psički tega sploh ne čutim, me prej moti dlaka od mojih mačkonov. so mi tudi predlagali, naj takoj dam psa stran...niti pod razno!  Smiley

Logiran
zoyaoli
novinec
*
Sporočil: 36


« Odgovor #33 : četrtek, 27.09.2007 : 08:55:38 »

tudi sama sem alergik in prav tako moja hči, ampak nobena od naju pa ni alergična na pasjo dlako in imamo doma 2 psa, kmalu pa dobimo še tretjega  Wink

pri nama je večji problem pasja slina - sploh če pes poje kaj mlečnega ali pa z jajcem, na katere obe hitro reagirava. In tuji psi, ki jedo neznano hrano  Shocked
nama je jasno, da ko naša psa dobita jajčka ali skuto ju mi2 pustiva pri miru, da naju ne ljubčkajo... sicer se zgodi, da nama predel, ki je bil polizan oteče in zelo močno srbi; hčeri pa uspe prenesti slino tudi na obraz do oči in kriza je popolna - otečen obraz, zabuhle, rdeče oči, kihanje, smrkanje.

Obe imava tudi alergijo na pršico, ki pa je veliko bolj zahrbtna - na 4 dni z globincem vse presesam, psa spita na brisačah (oblečena čez peno) - da jih lahko pogosto perem....

je težko, ampak se da, saj imamo tako radi naši kosmatince
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #34 : četrtek, 27.09.2007 : 13:29:28 »

je težko, ampak se da, saj imamo tako radi naši kosmatince

Nisem mogla, da ne bi izpostavila Smiley To mi je takooo lepooo!
Logiran

dog_lover
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.775


« Odgovor #35 : četrtek, 27.09.2007 : 18:56:15 »

je težko, ampak se da, saj imamo tako radi naši kosmatince
Tudi jaz ne morem mimo tega. Smiley Enkratno, res. Super ste. 
Logiran
Eddy
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #36 : ponedeljek, 05.11.2007 : 18:58:08 »

Zdravo!
Jst se pa zanimam za nakup bolj manjšega psa (recimor čivavo). Seveda ga bom imeu v hiši, ampak na kaj moram bit pozoren na tako vrsto psov  in kero pasmo mi najbol priporočate.
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #37 : ponedeljek, 05.11.2007 : 19:32:50 »

Pozoren je treba biti na to, da ne kupuješ kar nekaj, ampak sopotnika za 15 let. Tako da se moraš prepričati, da je to to, da ti karakter psa odgovarja in se potrudiš ter poiščeš čim več vzrediteljev ter vidiš in spoznaš čim več psov te pasme, da ugotoviš ali je ta pasma prava za tebe.
Tudi če je čivava, to še ne pomeni da se rabi šolanja. Verjemi, ta mali rabijo isto strogo in dosledno vzgojo kot veliki psi. Zato priporočam mogoče kakšno knjigo o psih za začetek, da na grobo vidiš katere pasme sploh so, da vidiš nek osnovni opis karakterja (to ne pomeni da bo tvoj pes tak karakter, vse je v pravilni vzgoji in socializaciji, ter seveda v izvoru psa). Vprašaj se: kaj misliš s psom delati (čivava recimo ni za laufanje). Potem se pozanimaj kako se psa vzgaja, ker verjemi, čivava lahko rata mala pošastka, če je ne vzgajaš pravilno. (omenjam čivavo, samo isto je z vsako malo pasmo:))
In če ne najdeš vzreditelja v Sloveniji, poglej malo po netu, skok čez mejo in se vse najde. Samo ne smeš biti nepotrpežljiv.

Pa še enkrat, ne nasedati oglasom v oglasnikih, kupi rodovniškega od osebe ki jo prej spoznaš in kjer lahko vidiš mamo mladička ter razmere v katerih je živel. Rodovnik pomeni, da ne podpiraš pasjih farm in lenobe posameznikov, ki želijo izvlečti čim več denarja iz svojih psov ter seveda nevednih kupcev.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #38 : sreda, 16.02.2011 : 08:55:57 »

Da ne bomo smetili v posvojitveni temi... KOpiram zadnji post in nadaljujem tule...

V mojem naselju. Velika hrtinja v 3. nadstropju, do 6 meseca so jo nosili po vseh stopnicah, tudi ko je zbolela so jo nosili, pa je imela 60kg. Drug primer, dva haskija v 3. nadstopju. Kaj hoèem povedati? Vse se da èe se hoèe. Smiley

Noben hrt sploh nima več kot cca. 43 kg. Vsaj teža največjega med hrti (irski volčji hrt) je povprečno do 40,5 kg. Vsaj tako piše v predstavitvi pasme.
Sicer pa itak nima veze. Če je nekdo bodybuilder in lahko nosi 100 kil v 4. nadstropje naj jih. Jaz jih ne morem in recimo moji, ki niso vsak dan mlajši jih tudi ne morejo.

Zakaj bi moral nekdo imeti večjega psa, če si želi manjšega? Če eden ni primeren bo pa keri drugi. Ni panike Smiley
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #39 : sreda, 16.02.2011 : 09:46:05 »

Če je nekdo bodybuilder in lahko nosi 100 kil v 4. nadstropje naj jih. Jaz jih ne morem in recimo moji, ki niso vsak dan mlajši jih tudi ne morejo.

Zakaj bi moral nekdo imeti večjega psa, če si želi manjšega? Če eden ni primeren bo pa keri drugi. Ni panike Smiley
Natanko tako. Meni nič ne pomaga, če je 30-kg pes bolj obvladljiv od 10-kilskega v trenutku, ko je 30-kilskega potrebno nositi po stopnicah. Ker sem drobna in prav nič mišičasta, imam fine težave nositi 20-kg psico po stopnicah in osebno mi je povsem razumljivo in niti malo sporno, če si nekdo iz praktičnih razlogov želi manjšega psa  Tongue
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #40 : sreda, 16.02.2011 : 10:00:53 »

To je vse res in se s tem strinjam.
Problem je, ker vecina ljudi, ki vztraja pri majhnem psu, ker je kao za v blok, ne misli na to, da bo potrebno psa kdaj nesti po stopnicah, ampak v mislih prezvekuje splosno zakoreninjeno prepricanje, da velik pes potrebuje vrt in da je bivanje v stanovanju zanj mucenje. No pa to ni res. Vecina psov (so izjeme, ampak so prej vezane na pasmo in karakter psa kot na velikost) se zelo lepo prilagodi na zivljenje kjerkoli. V bloku, v hisi, v velikem stanovanju ali v garosnjeri. Jaz sem kar nekaj casa s psico, ki je mesanka z dogo (in se s kaksno drugo zivaljo) zivela v garsonjerah oz. stanovanjih z manjso kvadraturo, pa jo je bilo, ko sva bili doma, ravno toliko opaziti kot pri starsih, ki imajo veliko stanovanje ali kot pri babici na morju kjer je hisa na velikem posestvu. Pac, psica je lezala na svojem prostoru (pri meni doma je bil to seveda kavc) in to bi bilo to.
Zdaj zivimo v hisi in kadar sva notri, je situacija enaka - lezi na kavcu, oz. se prestavlja s kavca na komfort in iz dnevne sobe v spalnico, ko grem jaz spat.
Seveda vse to velja s predpostavko, da ima pes (v bloku ali hisi - z vrtom ali brez) dovolj kvalitetnih sprehodov in da je normalno socializiran za bivanje v bloku. Za sosede je cisto enako tecno je, ce se cele dneve dere manjsi ali pa velik pes.
m.
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #41 : sreda, 16.02.2011 : 10:32:14 »

Ja, se strinjam, maja01.

Pa še nekaj mi re blazno na jetra. Namreč to, da si ljudje omislijo kako čivavo, ker nimajo časa za velikega psa. Mislim, pol pa jo peljejo ven dvakrat za petnajst minut, se mogoče še v stanovanju na hitro pocartljajo z njo in je to to. Halo. Vsak pes, ne glede na pasmo ali velikost in karakter nujno potrebuje poleg fizične zaposlitve še psihično. In po večini bi jaz rekla, da je ta enaka pri vseh psih (čeprav tudi tu prihaja do razlik). Jaz ne vem, zakaj si tako ljudje sploh psa omislijo; že res, da čivave ni nujno treba sprehajati dve uri vsak dan (čeprav, kako bi bil pes vesel...), a vseeno - za vsakega psa moramo imeti na dan minimalno tri ure in pol, jaz bi sicer rekla še več. Pač z velikimi si resda več zunaj, a tudi majhni potrebujejo gibanje in umsko zaposlitev.
Ali pa neka izjava, da majhnega psa itak ni treba vozit ven, ker je tako majhen, da se že po stanovanju dovolj zdivja  Roll Eyes Huh ??! Ja, seveda, sigurno...
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #42 : sreda, 16.02.2011 : 10:49:50 »

Manjši kot je pes, več prostora zavzame. TO JE DEJSTVO!  Tongue Roll Eyes Evil
In ne, ni narobe napisano Tongue
Pa dober križ je treba met --> gor - dol, gor - dol, gor - dol...  Cool

Drugače, se pa lepo vpraša zakaj dotični noče velikega. Važno da se potrudi in dobro - pač tako kot se zagre, skrbi za psa. Ali je velik ali majhen.

Kaj čem, meni so tudi lepši veliki pa mam srednje, zaradi narave dela, ki ga z mojimi psmi opravljam in zaradi dejstva, da živim večinoma v bloku brez dvigala.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #43 : sreda, 16.02.2011 : 10:51:07 »

To je vse lepo in prav, malo manj lepo in prav je za moje pojme prepogosto zmrdovanje nad tistimi, ki si a priori želijo majhnega psa. Tega ne počnejo vedno samo zato, ker mislijo, da manjši pes potrebuje manj tega pa manj onega (zmotno, itak), ampak - glej ga no zlomka - iz čisto utemeljenih razlogov. Jaz sem ena od njih - če bi zdaj izbirala psa, bi dimenzije bile med glavnimi kriteriji iz že navedenih razlogov. So what?
Logiran
rozika
novinec
*
Sporočil: 42


WWW
« Odgovor #44 : sreda, 16.02.2011 : 10:56:42 »

AngSeter ne dam roke v ogenj da je bila res hrt, vsi so govorili da je hrt samo neke ogromne sorte, tekrat sem gledala po internetu in obstajajo, samo se ne spomnim več kako točno se jim reče. No saj nima veze. Imela je 60kg, so jo nesli na rjuhi, seveda dva človeka.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Nabava hišnih živali - kaj je potrebno vedeti predno se odločimo
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines