mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 02:26:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Nemški ovčar - čvek
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 91   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nemški ovčar - čvek  (Prebrano 270001 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
jani_
gost
« : nedelja, 14.07.2002 : 13:40:13 »

Nemški ovčar je res čudovit pes, ubogljiv, lahko se dresira, pravzaprav je pes ki takoj izvrši željo lastnika.  Cool

[spremenjen naslov teme; Jana]
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #1 : nedelja, 14.07.2002 : 13:56:29 »


Ne dresira...ampak šola  Grin
Ja sej so rekli, da je to "mercedes" med pasmami...samo vse bolj kaže, da pocasi izgublja na pomenu, saj je kar nekaj drugih pasem, ki so bolj vsestranske kot NO.
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #2 : ponedeljek, 15.07.2002 : 08:57:01 »

Resnicno so brez komentarja. Vazen pa se stik med psom in vodnikom in ce je ta dober tudi pes naredi za vodnik vse.
Vcasih se pohecam, da NO napises na listek kaj mora narediti med tem ko te ni doma in ta to naredi. No resnica ni tako dalec.
Logiran
Breza
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 192


« Odgovor #3 : ponedeljek, 15.07.2002 : 09:19:01 »

Mhm...se strinjam...NO so res krasni psi. Smiley

Sam moram pa rečt, da se včasih med nemci najde tud kaj hudo čudnega...(iz lastnih izkušenj ti povem). Tako fizično kot tud značajsko. Ampak to je navadno stvar vzrediteljev, ki parijo "kakorkolpač-sam-da-je" al pa lastnikov, ki s psi delajo kot da so jih dobili na razprodaji.

Ampak tisti NO, ki so taki "kot se za pasmo šika", so pa res OK. Pri nas imamo prekrasno 11-mesečno damico, ki se odlično razume tudi z vsemi drugimi psi (našimi in tistimi, ki jih srečamo na sprehodih) ter z ostalim drobižem (otroci in druge domače živali ;-)). In moram rečt, da sem od srca hvaležna vzreditelju, da nam je omogočil življenje s tako čudovitim bitjem kot je tale naše kosmatinka.

Logiran
yo
gost
« Odgovor #4 : ponedeljek, 15.07.2002 : 10:12:55 »

Zame je NO čudovit pes. Moram pa reči, da se jim na sprehodih že kar malo izogibam. Slabe izkušnje pač in teh imam ravno pri NO največ.
Ne me pa zdaj razumet, da imam kaj proti NO, zavedam se, da so krive neprimerna vzgoja in neprimerne paritvene kombinacije - in seveda popolnoma neprimerni lastniki. Sama bi se kar težko odločila za nakup NO, ker mi ni jasno, kje in pri kom bi v vsej poplavi NO našla enega tipičnega predstavnika pasme.

Lp, Yo
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #5 : ponedeljek, 15.07.2002 : 12:07:26 »

Hojla,
tudi meni so NO vsec. Ampak... tako kot pravi Yo, se jih s svojim psom izogibam na sprehodu. Moj kuza ni pretepac in se izogiba agresivnih psov, ampak, vcasih tebi nic meni nic pritece k nama kaksen pes (zanimivo, vedno je bil to nemski ovcar) in napade mojega psa. Do sedaj ni nikoli prislo do pretepa, saj so lastniki posredovali in svojega psa dobesedno spodili stran.
Sem pa naletela na taksno agresivnost pri nemskem ovcarju, ki je drugace zelo, zelo dobro vzgojen Huh Huh in ni nobenih problemov z njim. Ko je bil se mladic ga je lastnik mocno pretepal za najmanjso napako). In sedaj je brezhiben v obnasanju (oziroma prestrasen) , ampak nenormalno vztrajen pretepac. Ocitno je zafrustriran. Wink. Ta ovcar je napadel mojega psa brez povoda. Kljub lastnikovemu posredovanju in njegovemu brcanju  :-/ pes ni odnehal.Ko ga je lastnik koncno z grobostjo (brcanje s cevlji, palico  :-/ :-/ )odstranil od mojega psa in sem sla s psom stran, se je iztrgal od lastnika in ponovno napadel mojega psa od zadaj...Takrat je bilo pa mojemu psu dovolj - psa je  zagrabil za gobec...In neustrasni borec je na koncu cvilec odnehal.
Z istim lastnikom sem ze v preteklosti imela probleme (njegov prejsnji pes je bil tudi  NO - psica): vcasih smo imeli doma srednjega kodra - psicko, ki je bila izredno plasna do psov. Ko sem sla po ulici na sprehod, je omenjeni NO na ulici zagrabila mojo pudljico za prsni kos in jo metala kot figuro po tleh. Lastnik je svojo ovcarko pretepal kot nor, a ni popustila.... Na koncu ji je celjusti razklenil z palico Lips Sealed Lips Sealed... Bili smo prepricani, da je nasa psicka mrtva.No, peljali smo jo k veterinarju in komaj so jo poflikali...Samo v razmislek: tista psica je imela vse 3 izpite (ISP-A, B, C), poleg tega je bila mednarodna prvakinja v obrambi, udelezevala pa se je tudi veliko tekmovanj po Evropi...In bila zelo uspesna. A na ukaz "spusti" ni reagirala Huh Huh Huh
Da ne bom kruto posplosevala vseh nemskih ovcarjev, ki sploh niso slabi psi: To so resni, odgovorni in dobri delovni psi, a vse je odvisno od vodnika. Mislim, da je kruti tepez omenjenega gospoda pripomogel k velikim frustracijam obeh psov. Prav tako stevilni ljudje vtaknejo svojega ovcarja v pesjak (ali celo na ketno), kjer ves zagrenjen tici celo zivljenje. In ce se tak pes slucajno "strga" s ketne ali uide s pesjaka, takrat to ni dobra oz. prijetna  izkusnja za  mimoidiocega sprehajalca s psom. Na vsak nacin se bo hotel pretepati. Jaz osebno se ne bi odlocila za NO.. Ampak vsak ima svoj okus, a ne. In pri dobrem vodniku je ta pes cudovit spremljevalec. Pozdravcek,
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #6 : ponedeljek, 15.07.2002 : 12:28:26 »

Citat
Samo v razmislek: tista psica je imela vse 3 izpite (ISP-A, B, C), poleg tega je bila mednarodna prvakinja v obrambi, udelezevala pa se je tudi veliko tekmovanj po Evropi...


Ce je bila mednarodna prvakinja ni bila samo v obrambi, ampak v vseh treh disciplinah, ki sestavljajo program (od ISP - C naprej; sled, poslušnost in obramba)
Kot si že povedala lastnik psa tepe za najmanjso napako. Agresija vedno "butne" nazaj na tak ali pa drugacen nacin. Ker se njegov pes ne more znesti nad lastnikom to naredi proti psom.
Glede na to, da pa sama NO pripravljam oz. jo solam za tekmovanja vam iz prve roke povem, da uporaba sile uniči psa do te meje, da z njim ne naredis niti izpita. Zato mora biti sila uporabljena upraviceno in na strokoven nacin, vsaki uporabi sila pa mora slediti izmerna pohvala.
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #7 : ponedeljek, 15.07.2002 : 12:58:04 »

Simi, se strinjam. Omenjeni gospod mi je namrec enkrat svetoval , naj svojega psa mocno pretepem, ko noce k meni. Ce bi jaz to naredila, bi se mojemu psu zmesalo...Uporaba sistema, da se psa tepe za napake, je zelo delikaten, saj mora to izvajati oseba ki se na to spozna, sila pa mora prenehati v trenutku, ko ni več potrebna... Jaz to ne odobravam.
On je svojega psa kot mladica tepel tako, da ga je metal ob tla... :-/ :-/ :-/ -. In pes se ga zato zelo mocno boji.
Ocitno je mozakar ponosen na to, da njegov pes napada vse po vrsti in je nepremagljiv. Ampak, nekako se razumem, da se enakovredna psa stepeta, zal pa ne morem razumeti, da ovcar napade pudlja (zepne velikosti) in noce odnehati. To pa mi ni normalno obnasanje.
Pa da ne bom govorila samo slabih strani: na sprehodih se pogosto srecam z lastnico 2 zelo prijaznih nemskih ovcarjev.Kako se to igrajo...  Cheesy Cheesy
So tudi zelo prijazni psi, samo vodnik mora biti pravi.

Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #8 : ponedeljek, 15.07.2002 : 13:41:41 »

Citat
Mene pa zanima, če imajo vsi NO "rit" tko nizko dol al jih tako samo naštimajo, ko jih slikajo ali pa na razstavah?


Nimajo. To so razstavni psi, ki pa so za delo neuporabni. Z nacrtno vzrejo so jim popolnema deformirali zadnji del, imajo mocno displazijo, ki jih ovira tudi pri vsakdanjem zivlenju. Delovna linija NO, ki se uvaja tudi pri nas (imamo kar nekaj zelo kvalitetnih psov) je popolnoma kvadratna in vzreditelj le teh  z nacrtno vzrejo pazi tudi na to, da bi jih cim manj imelo displazijo.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #9 : ponedeljek, 15.07.2002 : 15:58:06 »

Meni osebno nemški ovčarji niso všeč. Ni mi všeč njihov značaj:

Citat
pravzaprav je pes ki takoj izvrši željo lastnika.  


Meni preprosto ni všeč, da pes samo čiča in čaka, kdaj bo gospodar kaj ukazal. So mi všeč bolj "tumpaste" pasme, ki te gledajo v stilu "A ti to men, a jest naj se usedem, koza zabita, a si zmešana al kva??!!!" Takšen je namreč moj pes.

Edini nemški ovčar, ki bi ga imela, je pa nažalost že med pokojnimi. Če je kdo slučajno kdaj bil na obisku na Ranču Kaja in Grom, ga mogoče pozna. Je bil ful prijazen in do sedaj edini normalni nemec, ki sem ga srečala. Srčece po imenu Žar.

Glede tistih riti-mi kar slabo rata, ko jih vidim na razstavah. Dobesedno plazijo se, revčki.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #10 : torek, 16.07.2002 : 10:34:01 »

Nanook, kaj pa ti ni všeč pri njihovem značaju? Niti dva nista ista!!!!
Ali si kdaj imel NO?
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #11 : torek, 16.07.2002 : 12:28:49 »

Jah, napisano je, se mi zdi, da dokaj razumljivo.  Roll Eyes
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #12 : torek, 16.07.2002 : 12:43:27 »

Citat
Meni preprosto ni všeč, da pes samo čiča in čaka, kdaj bo gospodar kaj ukazal


Predvidevam da to. Mogoče še nisi videl NO kakšen je v resnici. Vsak pes čiča in čaka , sploh pa  "tumpaste" pasme, ki samo čakajo kaj naj naredijo. Pri NO, predvsem pa delovnih NO pa je ta predcodek o čičanju in čakanju čisto mimo. Sem imela že kar nekaj psov in kar nekaj sem jih že izšolala da to lahko trdim, tako o "tumpastih" kot o NO. Sicer pa pes je ogledalo lastnika, a si ti potem tudi  "tumpasti", ker naj bi si človek zibral psa, ki zadovoljuje njegove potrebe in želje? Samo sprašujem, da vem, ali še naprej zagovarjam pasmo z argumenti in izkušnjami. Ali naj zagovarjam "tumpaste" NO, ki jih ni malo, samo jih morda ne vidiš ker so "pretumpasti" da bi hodili naokoli.
Logiran
lester
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 227


« Odgovor #13 : torek, 16.07.2002 : 12:49:57 »


Citat


Ne dresira...ampak šola  Grin
Ja sej so rekli, da je to "mercedes" med pasmami...samo vse bolj kaže, da pocasi izgublja na pomenu, saj je kar nekaj drugih pasem, ki so bolj vsestranske kot NO.


Simi
saj nismo mislili tako v podcenjevalnem smislu ampak bolj s smislu kot je že navedla Sirtkaki.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #14 : torek, 16.07.2002 : 12:58:26 »

Treba je prebrat cel post, ne samo del, ker potem se pomen izgubi:

Citat
Meni osebno nemški ovčarji niso všeč. Ni mi všeč njihov značaj:


Quote:pravzaprav je pes ki takoj izvrši željo lastnika.  



Meni preprosto ni všeč, da pes samo čiča in čaka, kdaj bo gospodar kaj ukazal. So mi všeč bolj "tumpaste" pasme, ki te gledajo v stilu "A ti to men, a jest naj se usedem, koza zabita, a si zmešana al kva??!!!" Takšen je namreč moj pes.

Edini nemški ovčar, ki bi ga imela, je pa nažalost že med pokojnimi. Če je kdo slučajno kdaj bil na obisku na Ranču Kaja in Grom, ga mogoče pozna. Je bil ful prijazen in do sedaj edini normalni nemec, ki sem ga srečala. Srčece po imenu Žar.

Glede tistih riti-mi kar slabo rata, ko jih vidim na razstavah. Dobesedno plazijo se, revčki.


Citat
Predvidevam da to. Mogoče še nisi videl NO kakšen je v resnici.


Sem videla in mi niso všeč (z 2 izjemama, ampak ima ena rit dol).

Citat
Vsak pes čiča in čaka , sploh pa  "tumpaste" pasme, ki samo čakajo kaj naj naredijo. Pri NO, predvsem pa delovnih NO pa je ta predcodek o čičanju in čakanju čisto mimo. Sem imela že kar nekaj psov in kar nekaj sem jih že izšolala da to lahko trdim, tako o "tumpastih" kot o NO.


Predvidevam, da ti ni jasno, kaj menim s tumpastimi pasmami. Point je ravno v tem, da tumpaste pasme NE čičajo in čakajo na gospodarjev ukaz. Ravno pri delovnih se je ta "čiča in čaka" najbolj pokazal.

Citat
Sicer pa pes je ogledalo lastnika, a si ti potem tudi  "tumpasti", ker naj bi si človek zibral psa, ki zadovoljuje njegove potrebe in želje?


Ponavljam, SPLOH nisi dojela, kaj razumem pod tumpast:
Citat
So mi všeč bolj "tumpaste" pasme, ki te gledajo v stilu "A ti to men, a jest naj se usedem, koza zabita, a si zmešana al kva??!!!" Takšen je namreč moj pes.


Citat
Samo sprašujem, da vem, ali še naprej zagovarjam pasmo z argumenti in izkušnjami. Ali naj zagovarjam "tumpaste" NO, ki jih ni malo, samo jih morda ne vidiš ker so "pretumpasti" da bi hodili naokoli.


Zarad mene lahko NO zagovarjaš v nedogled; sama vem kaj mi je všeč in kaj mi ni. Mojega mnenja ne boš spremenila.

Že v tretjič, pomiri se in še enkrat počasi preberi moj drugi post.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 91   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Nemški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines