mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 23.04.2024 : 12:13:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Spuščen in napadalen
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Spuščen in napadalen  (Prebrano 21679 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« : sreda, 02.05.2007 : 16:19:59 »

Nemški ovčar, oziroma mešanec. Miren sprehod za Savo se je danes zame, mojega partnerja in psa končal srečno. Glede na to, kako bi se lahko...
Lepo vreme, sonček in prosti čas so idealna kombinacija za sprehod. Žal tudi za piknike, kjer ljudje pozabijo da imajo s seboj pse. In to velike mrcine, ki se nekontrolirano klatijo daleč naokoli.
Sprehajali smo se ob vodi, kuža je bil seveda na povodcu. Kar naenkrat se je za nami pojavil res velik nemški ovčar, ves nagrbljen in režeč. Ne vpitje, ne odganjanje niso pomagali, zakadil se je direktno v najinega revčka, ki je že tako plašen. Moj je bil toliko pri sebi, da ga je s povodcem vred spustil, saj se ni mogel ne umakniti, ne braniti. Potem, ko je zbežal, ga je napadalec zasledoval, dobil ga je pod sebe in grizel. Šele ko sva oba skočila zraven (klinc, naj naju napade samo da psička spusti) in je moj začel mahati s palico, se je umaknil. Lastnika pa nikjer. Pojavil se je čez čas, ves začuden, ja kaj je pa bilo, a je vaš pes ali psica? Najraje bi ga... Angry Pa sem imela preveč dela z najinim psičkom, miritvijo in pregledovanjem). Na srečo, ni bilo nič hujšega, par prask in rahel ugriz za obe tački. Tip pa... Uf, kakšen degen! Njegov pes sploh ni napadalen, živijo poleg vrtca,,,, Kot da to kaj pove! Lahko da je ok do ljudi, do psov definitivno ni! In potem ga je pripel na ketno, ja ketno, očitno povodca sploh nima, se postavil ob pot in: ja, kar pejte mimo. Poskusila sem mu povedati, da takega psa ne sme imeti spuščenega, sploh nobenega, take zverine pa sploh ne, a sem videla, da je tip še zadovoljen ker je njegov tako.. NEVZGOJEN!
Poklicala sva policijo, prišli so dokaj hitro in opravili razgovor z nama, potem pa so šli do tega kretena. Sedaj nesem na postajo pasje dokumente, začet je hitri postopek in tip bo plačal!
Nerada to delam, če bi bil človek drugačen, niti ne bi klicala Policije. Ampak očitno je bumbar in morda ga bo vsaj kazen pripravila do razmišljanja. O povodcu. Ker socializacije tam ne bo. Bi morali najprej njega poslati na kakšen tečaj!
Opravičujem se za grde izraze, tako sem besna! In vesela, da se je končalo, kot se je, ker, če bi hotel, bi ta pes mojega sirotka pojedel.
Lep praznični sprehod.... Je travma za preplašenega psička, ker folk še vedno ne upošteva dejstva, da s psom nisi sam, da ga moraš imeti ves čas pod kontrolo in da morajo biti psi na povodcih!
Lep dan, jaz šibam na postajo.
Logiran
tanja040
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 217


« Odgovor #1 : sreda, 02.05.2007 : 17:57:46 »

Hvala bogu, da jo je tvoj pes odnesel brez hujših poškodb.Ta kreten od "lastnika"pa naj plača Angry,
Dobro da si poklicala policijo, me prav zanima kakšna bo kazen?

Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #2 : sreda, 02.05.2007 : 19:25:45 »

Upam da vzgojna. Na postaji nisem uredila nič ker jim kopirec ne dela Undecided. Moram jutri kopirati in poslati dokumente. Kazen bo verjetno po novem zakonu, pes je bil spuščen na javni površini in precej oddaljen od lastnika. Moj revež je vpil in jokal, slišalo se ga je na daleč, pa je trajalo kar dolgo preden se je pojavil lastnik. In še to šele takrat, ko ga je moj partner klical, naj pride.
Kuža je že tako preplašen, sedaj je pa čisto out. Spet bo trajalo par dni intenzivnega ukvarjanja z njim, da se bo vsaj malo pomiril. Uf, tako sem jezna Angry.
Logiran
tina malina
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #3 : sreda, 02.05.2007 : 20:28:28 »

takoda,
sem vesela da se je dobro končalo!! najbolj sovražim take dogodke!! k bi tega tipa kar nekam usekal ampak tist trenutek nimaš tud tok moči da bi ga grdo pogledu! Dober si odreagirala. Jest bi se na policijo spomenla šele potem ko bi vsi eno rundo že odjokal. Ampak za teke primitivce kazen nikoli ne bo dovolj visoka. Mislu si bo kaj pa pol mam pač tako mrcino da mal okol napada! joj Angry
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #4 : sreda, 02.05.2007 : 23:12:16 »

Ne preveč upati, pri nas je bilo podobno, pes je skoraj fental Timija, zadevo sem prijavila. Ženska je od sodnika dobila OPOMIN in sodne stroške za plačat. Med napadom je fasala ugriz v koleno, trdi da je od mojega kar je tudi prijavila. Ker se s sodnico poznata, je vse skupaj še bolj fino. Pri sodniku smo namreč razpravljali o tem, ali sem žensko med napadom NJENEGA psa tikala ali vikala, ali sem se ko sem po napadu s psoma šla domov drla "u pi**u mater" ali "pi**a ti materina". Does it matter?

Psa še naprej šeta spuščenega, včasih je pripet na povodec, vendar ko je ziher da je nihče ne vidi spusti povodec da ga pes vleče za sabo. Ta hodi metre pred ali za njo, tako da ni šansda ga hitro prime če karkoli zagleda. Vedno ko psa vidim spuščenega zapišem datum in uro kar ve, pa je sploh ne briga. Misli da je nedotakljiva, pes skače po cestah..eden od njenih sosedov je celo rekel, da ko mu bo pes naslednjič skočil pred avto enostavno ne bo več zabremzal. Eno drugo punco je ko je bila na rolerjih pred kakih letom ruknil po tleh.. Denar in poznanstva očitno nabijejo ego do maksimuma. Ni pa še končano, itak.
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #5 : četrtek, 03.05.2007 : 00:12:57 »

zadeve se nekoliko drugače obravnavajo, če so se zgodile po sprejetju novele zakona o zaščiti živali. tako da se bodo taki sodni paradoksi, kot je opisan zgoraj, morda zdaj dogajali le se izjemoma. upam.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #6 : četrtek, 03.05.2007 : 07:03:00 »

Vidim, da imate razlicne izkusnje glede delovanja policije. Deso, zal mi je, da se zate ni izslo OK. Je zenska vsaj placala veterinarske stroske za Timija?
Mene je kaksne tri tedne nazaj pred maminim blokom spet pricakala psica, ki se ob vsakem srecanju zazene v Kajo in Bagi. Tudi tokrat ni bilo nic drugace, le da imam zdaj kar nekaj pric, saj je za menoj stala sestra (z dojenckom Sad), pa se fant. Psica je dobila, tako kot vsakic poprej brco, potem pa jo je k sreci prijela ena od sosed. Lastnika (ki ga se nikoli nisem videla s psico) sem prijavila, prisli so policisti, me popisali in bili res pripravljeni pomagat. Obljubili so, da gredo se isti dan do lastnika in da bo placal kazen za spuscenega psa. Zdaj bi bil ze skrajni cas, da jih poklicem in povprasam kako zadeve stojijo, lahko pa povem, da psice nihce ni videl od takrat. Le ena soseda pravi, da je privezana na verigi za hiso. Upam vsaj, da jo kdo pelje na sprehod, ker res ni moj namen, da bo psica do konca zivljenja na ketni. Sad

takoda, po svojih izkusnjah bo nekaj dni premalo, da se bo tvoj kuza skuliral. Ena od mojih psic ne bo nikoli vec mirna ob drugih psih, niti jim ne bo pustila blizu. Veliko srece. lp
Logiran

Micika
rad pišem
****
Sporočil: 445


« Odgovor #7 : četrtek, 03.05.2007 : 08:25:16 »

lahko pa povem, da psice nihce ni videl od takrat. Le ena soseda pravi, da je privezana na verigi za hiso. Upam vsaj, da jo kdo pelje na sprehod, ker res ni moj namen, da bo psica do konca zivljenja na ketni. Sad

Ja, ponavadi lastnik potem psa kaznuje...  Pa saj ni pes nic kriv, kriv je lastnik !

Takodi in njenemu kuzku pa zelim cim prejsnje psihicno okrevanje in da se jima kaj takega nikoli vec ne bi zgodilo.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #8 : četrtek, 03.05.2007 : 09:24:52 »

Kuža bo rabil nekaj časa, vem. Na srečo smo potem včeraj takoj zvečer srečali soseda z njegovim 6mesečnim franc buldogom in sta se igrala. Terapija deluje. Huje mi je, ker se spet začenjajo njegovi psiho-izpadi, grizenje repa in zadnjih tačk. Pa je že skoraj nehal s tem Undecided. Za danes je na programu sprehod po gozdu, kjer bo lahko neomejeno šnofal in užival ob vonjavah ki ga kar prevzamejo. In seveda crkljanje ter razumevanje. SAj bo.
Tudi jaz sem pomislila, da ne bo na koncu tisti pes fasal zaradi neodgovornosti lastnika. Ampak je tip zgledal še ponosen nanj, tako da ni bojazni za kakšne sankcije. Mislim, da če ga moj ne bi klical in se drl nanj, sploh ne bi prišel pogledat kaj se je zgodilo. Če bi napadel psa, ki ne bi imel lastnika poleg... Po moje bi se še hvalil, da je njegov pes zadavil enega cucka tam za Savo Angry.
Policista sta odreagirala korektno, povedala sta da sta imela pred dnevi podoben primer in da se takoj odzovejo na take klice. In tudi nov zakon poznajo, tako da upam da ga bodo, kretena, štraflni vsaj po žepu.
lp
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #9 : četrtek, 03.05.2007 : 12:34:13 »

takoda,

upam, da si bo kuža kmalu opomogel in posledice ne bodo hude.
Še kar ne morem verjet, da so še vedno taki pezdeti po svetu, ki svoje pse namerno puščajo brez nadzora Sad. Verjetno se jim še fino zdi, če kakšnemu drugemu psu pokažejo "kdo je močnejši". Za bruhat. Tudi jaz srčno upam, da bo plačal kazen in da ga bo to vsaj malo izučilo.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #10 : četrtek, 03.05.2007 : 14:01:34 »

So ljudje, ki so pametni, in so ljudje, ki so neumni. Ta seveda spada med neumne. Naj plača za svojo neumnost, tako se dela takoda. Saj vem, da za tvojega psička to ne bo ne ve koliko pomembno, bo pa neke vrste zadoščenje za preživeli strah tvojega kužka. Še sreča, da se je kolikor toliko dobro izteklo. Delim jezo s tabo.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #11 : četrtek, 03.05.2007 : 14:56:02 »

Je zenska vsaj placala veterinarske stroske za Timija?
Nak. Ker jo je Timi po njenih besedah ugriznil, je moral 3x na opazovanje zaradi stekline-še dodatni stroški. Ko sem težila na antirabični in na vet. inšpekciji, sem dosegla da je morala tudi ona na opazovanje s svojim. Navsezadnje ni bilo prič in se v tisti zmedi ne ve kateri jo je ugriznil, čeprav roko na srce-glede na okoliščine Timi bolj težko.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #12 : četrtek, 03.05.2007 : 17:53:22 »

Ma ja in zaradi takih neumnosti se potem ljudje ne odločajo za posredovanje policije. Ker se moraš na koncu še sam zagovarjati in razlagati, da sam pri vsem skupaj nisi nič kriv. V našem primeru je bilo vsaj to jasno, oziroma ni bilo dvoma. Moj psiček je bil na povodcu, oni pa spuščen, brez ovratnice. In tudi razlika v velikosti je ogromna. Je gospodična policistka podrobno pogledala ugrize in praske, za ziher bova še pofotkala. Za postopek. Ker vem, da bodo spraševali vse živo in da se bo tip vadil. Žal mi je le, da nisem vprašala za telefon kolesarja, ki je vse to slišal in deloma tudi videl.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #13 : četrtek, 03.05.2007 : 20:47:27 »

Takoda, jaz bi v vašem primeru psa odpeljala na veterinarski pregled, saj veterinarski zapisnik o poškodbah ima večjo veljavo, pa četudi gre le za praske.
l.p.
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #14 : četrtek, 03.05.2007 : 20:55:49 »

takoda govorim iz mojih izkušenj (nisem pes Grin) tako da je malo offtopic se pa nanaša na Lisin post- res je najboljše, da greš k zdravniku v tvojem primeru k vetu, tvojga psa oskrbi, pregleda in napiše poročilo! V moji tožbi sedaj je zapisnik kirurga ključen, imam poznanstvo in sem dobil vse papirje, kjer je vse lepo nazorno napisano torej opis poškodbe, potek zdravljenja, čas zdravljenja, posledice... Takoda ob naslednjem napadu oz. matretiranju (če bo) predlagam da vložiš tudi civilno tožbo pa navedeš poškodbe, psihičen šok zate in za tvojega psa, bolečine....


Lp
Logiran
Strani: [1] 2 3 4  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Spuščen in napadalen
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines