mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 05.06.2024 : 04:00:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Kazen za sprehod brez povodca
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 25   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kazen za sprehod brez povodca  (Prebrano 86612 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #240 : ponedeljek, 07.01.2008 : 21:10:46 »

king roy, moja ta stara psica sploh ni nikoli vec privezana, ker hodimo na sprehode le tukaj kjer zivim ali pa jo peljemo kam z avtom. Se ne oddaljuje, je pocasna, je ne zanimajo psi, niti ljudje. Ce kdo pride mimo, jo za par sekund dam na povodec, potem jo spustim. Tamala je naceloma na fleksiju, spuscam jo, ko pridemo do gozda oz. na travnik. Tudi ona gre na povodec takoj ko koga zagledam in zagledam ga vedno prva. Samec je vedno na fleksiju, ker ne uboga in ker vem, da bi sel vohat ljudi, ki jih srecamo. Ker je velik se ga vsi bojijo. Spuscam ga le na enem travniku, kjer vidim dalec naokoli. Je pa bolj neaktiven, tako, da mu sprehod na 8 metrskem fleksiju povsem odgovarja...malo hodimo, malo laufamo. Smiley Smiley

Citat
king-roy, govorimo o svobodi psov, kakrsno naj bi si zasluzili po teoriji natase47. Se pa ta teorija mocno razlikuje od vsem nam do sedaj znanih o sprehajanju psov po ne prevec obljudenih kotickih, pa o divjanju na ograjenem poligonu in podobno. Tudi jaz imam psice spuscene, vendar le tam, kjer teren poznamo in kjer vidim dovolj, da me ne more nic presenetiti. Zagotovo pa ne nikjer tam, kjer so v blizini druge zivali in drugi ljudje. Pa ceprav odpoklic deluje in se niso nikoli nikamor usle, ne od doma in ne kje drugje, tudi k psom in ljudem ne sibajo, ce jih vidijo pred mano. V vsakem primeru gredo na povodec, dokler ne preverimo, kako in kaj naprej.

Tocno tako!

Jana, seveda se spomnimo tistega labija.  Grin Simpaticen kuza drugace....  Kako mu je bilo ze ime? lp
Logiran

Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #241 : ponedeljek, 07.01.2008 : 21:54:31 »

Jana, moram povedati, da sem se od srca nasmejala tvoji psici. No, vsaj sramote ti ne dela na cesti.  sram
Sicer pa njeno obnašanje potrjuje to kar sem trdila prej, da se psi vse zmenijo med seboj, če jim le človek dopusti. Me veseli, da jim vsaj tukaj dopuščaš pasje obnašanje, kajti renčanje pa res ni spodobno.  Wink

Mislim, da si navedla oba primera kot ekstrema in da se običajno psi le ne obnašajo na tak način. Tu je tudi tvoj odgovor. 

Primer živalskega vrta sem navedla v smislu, da se nihče ne pritožuje nad pohujšanjem. Kdaj bodo mladiči, pa tako odloča lastnik in naskakovanje še ni nujno naskok.

No, saj imaš prav, je moteče. Tudi jaz sem že bila jezna, ampak ne toliko, da bi si pustila pokvarit dan. Pa saj se to itak ne zgodi tako pogosto, vsaj meni ne, ker sem tu na kmetih.

Kalsang, hvala za poduk. Ostajam pri briketih. Nimam se za radikalca, ravno obratno. Pes mi je v zabavo in razvedrilo. Ne razmišljam na ta način. Še vedno se ne strinjam z normami sobivanja. Jaz sem zadovoljna s psom že če gre ven na potrebo. Hej, kako naj se prepreči psu, da ga ne bo mikal sex, veliko žensk še svojih partnerjev ne more prepričat?  Cheesy
 
Imaš tudi prav, da se marsikateri človek obnaša po pasje. To ne pomeni, da lahko pričakujemo, da se psi obnašajo po človeško. Že to, da jih nekateri ljudje oblačijo v oblekce in jim lakirajo nohtke, pa friziranje itd, je neprimerno. Z vsem tem se ne strinjam. Pa tudi s pasemsko selekcijo se ne strinjam, pa s kopiranjem repov in ušes. Pes je žival. Lahko ga naučiš, da sede, da da tačko, ostane v prostoru, uboga na ukaz (pogojno, seveda), to pa je tudi vse kar lahko od njega pričakuješ.

Mislim da lahko svoje razmišljanje strnem v dveh stavkih: Naj bo pes - pes in človek - človek in naj razlika med njima ostaja čim večja. To bo dobro tako za pse kot za človeško dostojanstvo. 
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #242 : ponedeljek, 07.01.2008 : 22:28:02 »

Moja otroka (hm..., kulturne norme zapovedujejo, da tudi za druge otroke ni primerno) nista nikoli ovohavala ljudi, brskala po smeteh, na cesti naskakovala ali preganjala ljudi ali zivali, brezglavo letala po prometnicah, se parila po gmajnah, tiscala glave v nakupovalne vrecke mimoidocih ali v vozicke z dojencki ... Ko sta hodila po cesti, se ju ni nihce bal, nihce ni stopil v njune iztrebke, nista hodila lezat pred tuja vrata ali razkopavat sosedov vrt...

Bi samo rada povedala, da sem tukaj za ekranom jokala od smeha, ko sem tole brala Grin Grin Grin Wink

Lp vsem, Maja

Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #243 : ponedeljek, 07.01.2008 : 22:38:55 »

Nataša, mislim, da si spregledala en moj post malo više. Zato te še enkrat vabim, da ga prebereš ni mi resno odgovoriš, ali misliš, da tvoje toerije vzdržijo tudi v teh primerih. Wink

lp


Se popolnoma strinjam s tabo in z Jano. V naši vasi so najbolj zoprni cucki od soseda policaja. Če želim s svojimi na sprehod, moram po cesti mimo njihove hiše, vendar se mi od tam vedno renčeč in zobe kazajoč pripodijo pod noge in mojim psom za hrbet. Nazadnje se mi je gospod policaj za to na dolgo in široko opravičeval ter obljubljal, da bo kmalu dvorišče zaprl z ograjo. Do takrat pa pse vozim mimo z avtom, da imamo lahko normalen sprehod. Aha, pa še nekaj, te renčeče in zobe kazajoče zverine NISO nikoli na povodcu, verigi ali kako drugače priklenjeni. Nataša, kako bi potem svojo teorijo v slogu "povodcu/verigi nujno sledi agresija" povezala z mojo težavo? V smislu "izjema potrjuje pravilo"? Naj ti tiho prišepnem, da povodec ne naredi psa agresivnega. Psa agresivnega naredi človeški privesek na drugi strani. Pes, ki je agresiven na povodcu ima težave nekje drugje, da se počuti tako nesigurnega in omejenega, da mora zobe kazat. Takšno posploševanje nikomur ne koristi in kaže predvsem na pomankljivo poznavanje pasje psihologije. Bo treba še kakšno dobro pasjo literaturo bolj novejšega datuma prebrat.

Glede naskakovanja in kako je to normalno med psi... A res? Ma nemoj...
Primer: S svojo psico, ki tehta kakšnih sedem kil, stojim pred vrati v večstanovanjsko hišo in iščem ključe po žepih. V tistem prihrumi okrog vogala sosedov od hormonov prekipevajoči najstniški pes, samec seveda, skoči na mojo psico, jo spešta v kot vrat in jo začne naskakovati. Reva se ni mogla umaknit, bila je na smrt prestrašena (kdo ne bi bil) in od groze se je polulala na prag. Lastnica psa se je pa medtem ukvarjala s fleksijem (zaboga, ljudje, kupite si povodce, če ne veste, zakaj so tisti knofi na ročaju fleksija) in ni bila sposobna naredit nič medtem ko sva ji z njeno hčerko vpile, naj zaboga psa dol potegne. Nataša, povej mi, a bi morala v tem primeru pustiti, da se sama zmenita? (By the way, psica se NI gonila.) Bi morala reči, psi so psi, ne smem jih počlovečiti, bosta se že zglihala, pa itak, pes mora kdaj skočit, sej brez seksa se ne da žvet, tamala nej se pa kr navad'? A misliš, da bi se zglihala? NE! Samec je bil večji in močnejši od psice, ki ga ni rajcala na parjenje, ker se ni gonila, ampak je bil v najbolj nori najstniški fazi, poln hormonov, ko sploh ni vedel, kaj se mu dogaja in kaj počne, samo da mu to paše. Koliko časa bi trajalo, da bi on izživel svoje hormone na račun manjše psice? In kaj bi potem od te psice ostalo? Verjetno eno histerično pseto, ki bi se celo življenje drlo na druge pse. Torej, bomo rekli, da je to tudi "izjema, ki potrjuje pravilo"?

Mi je pa zanimivo, kako vedno, ko pridemo do teh debat, lastniki psic zagovarjamo povodce, lastniki psov pa pasjo svobodo...


Logiran
Zivc
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #244 : ponedeljek, 07.01.2008 : 23:42:56 »

Uf, se je zopet nabralo. Nataša, moj pes je z razlogom na povodcu. In enostavno sovražim, ko drug pes brezskrbno priteče do njega in neki počne pač. Zato ker imam 50-50 šanse, da mojemu naredi kak klik v glavi in bo šavsnil. In potem se moram "it" vzgojo. Zakaj? Da je un pes lahko svoboden? Bom jaz psa naučila strpnosti v kontroliranih okoliščinah, potem pa naprej.

In kdo daje drugemu psu pravico, da naskakuje mojega? A? Kot vidim iz slik, imaš večjega psa. Moj ima borih 10kg. Lepo prosim, no! Recimo, fant ima pa rotta. 50kg. Pa kako bi to zgledalo!

Vse kar jaz prosim je, da če že "svobodnjaki" srečate take "kontrolorje" kot sem jaz, da spoštujete mojo odločitev in greste lepo mimo. Samo to.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #245 : torek, 08.01.2008 : 10:21:25 »

Nataša47

samo nekaj bi te vprašala, zakaj misliš da iščeš Rokija, morda zato, ker si ga imela vesčas pod kontrolo......?

se opravičujem, če je že kdo postavil takšno vprašanje, namreč nisem vsega brala.

LepDan
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.065


« Odgovor #246 : torek, 08.01.2008 : 10:41:17 »

Maja., ali je bila v dogodku udelezena kaksna uradna oseba (morda postar)? No, tudi, ce ni bila in je dvorisce neograjeno, se lahko kdorkoli zadrzuje na vasem dvoriscu, brez da bi si vi kaj veliko lahko pomagali. Je bila vsaj dobro vidna oznaka, da je na dvoriscu "hud pes"?
Sem imela tak primer in moja zavarovalnica je izplacala mastno odskodnino, Policija oz. sodnik za prekrske pa ne vem kaj so naredili z izreceno kaznijo, ker na pritozbo nisem nikoli dobila odgovora, je pa ze vec let, od kar je zadeva zastarala.

V primeru, ki ga omenjam, ni bilo udeleženih nobenih uradnih oseb, niti poštar. Oznaka "Pozor hud pes" na tej hiši je, je pa to v bistvu vrt za hišo, se pravi s ceste nedostopen.
Zavarovalnica ni bila udeležena, šlo je le za potopek, ko se je šla oseba cepit proti tetanusu-v izjavi inšpekciji ni nikjer omenjeno, da je vrt ograjen oz. neograjen. Mislim, da ji je zato potem inšpektor rekel, da bo kazen, saj ni nikjer omenjeno da je bil vrt ograjen.

Mislim halo???
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #247 : torek, 08.01.2008 : 11:38:46 »


Vse kar jaz prosim je, da če že "svobodnjaki" srečate take "kontrolorje" kot sem jaz, da spoštujete mojo odločitev in greste lepo mimo. Samo to.

Točno to. Ampak večini je tudi to pretežko. Vsaj take so moje izkušnje. Če pa si slučajno še predrzneš takim lastnikom omenit povodec, so pa v večini primerov zelo nesramni.
Logiran

PikaPoka
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.073


« Odgovor #248 : torek, 08.01.2008 : 11:46:54 »

Citat
Sicer pa njeno obnašanje potrjuje to kar sem trdila prej, da se psi vse zmenijo med seboj, če jim le človek dopusti

S tem se pa tudi jaz ne strinjam. Naš Ben jih je fajn skasiral, ker so nekateri mislili, da se morata psa sama zmenit.
Ne razumem, zakaj bi se psi sploh morali ovohavati, ko se lastniki srečamo, zakaj bi se morali igrati in preganjati? Ni mi jasno, zakaj pač ne moremo iti mimo, sploh, če ne poznaš psa, ki ti gre naproti.

Je pa Žiži postavila prav primerno vprašanje oz. komentar.

Nataša47

samo nekaj bi te vprašala, zakaj misliš da iščeš Rokija, morda zato, ker si ga imela vesčas pod kontrolo......?

se opravičujem, če je že kdo postavil takšno vprašanje, namreč nisem vsega brala.


Ceno svobode je pri vas očitno plačal Roki.

Ne narobe razumeti, res upam, da ga dobite nazaj, saj boste potem verjetno bolj previdni.

In samo še to. Nataša, napisala si:

Citat
Pes je žival. Lahko ga naučiš, da sede, da da tačko, ostane v prostoru, uboga na ukaz (pogojno, seveda), to pa je tudi vse kar lahko od njega pričakuješ.

Škoda, da je pri vas tako - zame je moja Lina družinski član, ki sicer ne zna vseh teh ukazov, ampak me spravi v smeh, ko sem slabe volje, se uleže zraven mene, ko se učim, me poliže po obrazu, kadar sem žalostna in je daleč od tega, da je le pes!

Lp
Pika
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #249 : torek, 08.01.2008 : 11:54:34 »

Meni se zdi povodec OBVEZNA oprema za psa, in ne samo "uporabna" zadeva. Zavedam se, da tudi moj pes lahko naredi drugemu slabo, in ostali mojemu. Nikoli nisem 100% prepričana v svojega psa, še manj pa v ostale. Pri nas je veliko travnikov, in vsi sprehajamo pse na enakih predelih. Jaz imam srečo, da delam doma (imam s.p.) in imam čas psa sprehodit pred vsemi ostalimi, ki so še v šolah, službah, in takrat ga ponavadi za nekaj časa spustim. Zavedam se, da imam takšnega psa, ki potrebuje veliko gibanja, in to mu probam tudi omogočiti. Če pa vidim kje še kakšnega sprehajalca in njegovega psa, pa ga nemudoma privežem. Če se mi zdi, da potrebuje še sprehoda, se potrudim  Wink in grem še dlje....dokler mu jeziček ne gleda ven  Tongue

Nataša, hudo mi je to napisat, ampak me je nekaj zmotilo v tvoji drugi temi:

-napisala si, da si srečala dva svobodna psa, in kakšna sreča je to, oz. kakšno življenje je to za psa, to je pravo,. svoboda!

Sedaj pa te vprašam: zakaj pa potemtakem ti iščeš svojega psa, če pa jim je na svobodi tako lepo?

Pa brez zamere res.

LP, Branka
Logiran
Nataša47
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #250 : torek, 08.01.2008 : 16:18:29 »

Težko je biti v tem forumu drugače misleč. Ne vidim smisla izmenjave mnenj z enako mislečim, zato mi je bil tole izziv, ampak pogovarjati se z nekom, ki niti ne posluša, nima smisla.

Zadnjič: Roki je bil ukraden z vrta.

Eno je biti svoboden, kot sta ta dva psa, zvečer se prideta najest in napit in gresta na toplo spat, imata gospodarja, ki skrbi zanju. Roki vsega tega nima, zato ga iščem. A je bilo res to treba napisat?

Naštela sem kaj pričakujem, da lahko psa naučiš, kaj meni pomenijo moje živali, pa ne bom razlagala.

Moja teorija deluje zame in še za marsikoga, to dejstvo ostane, pa če se še tako zmrdujete. Verjetno paše poleg še dosti več, kar je meni samo po sebi umevno, vam pa ne. Ponudila sem svoje znanje in svoje izkušnje, ve pa zahtevate neke dokaze in iščete luknje, da bi me spodnesle. Vaš problem. Jaz vem kar vem in znam kar znam. Enako kot vas nisem prepričala jaz, me niste prepričale ve. Trdim in vztrajam, da so boljši in prijaznejši načini, kako obvladat psa, svojega in tujega, kot je povodec vedno in povsod. Očitno vas to ne zanima.

Vso srečo pri krpanju vaših ljubljenčkov, plačevanju veterinarskih storitev, klicanju policije, pravdanju na sodišču, da vaše slabe volje in bolečine vaših psov sploh ne omenim.

Lahko bi bilo drugače.

Jaz sama sem odprta za vsak nasvet za izboljšavo in to seveda pričakujem tudi od drugih. Tukaj takih ljudi ni, ali pa so tiho in se ne želijo izpostavljati.

Še odgovor PikiPoki, ki ne razume, zakaj bi se morali psi sploh ovohavati itd. Zato ker so psi in ker očitno to potrebujejo. Mogoče bi prebrala kakšno knjigo in se kaj konkretnega naučila o psih. Pisati znaš dobro, branje in razumevanje teksta ti ne gresta ravno od rok. To ne velja samo zate, še kdo tukaj bi se našel.

Kaj natančno se je zgodilo Benu, ne morem komentirati, ker ne poznam dejstev in nisem bila tam. To velja tudi za vsa vaša druga provokativna vprašanja, kaj bi jaz naredila v vašem primeru. Same pogruntajte.
 
Logiran
binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #251 : torek, 08.01.2008 : 16:57:03 »

Mene pa nekaj zanima Nataša47... Ali bi ti svojega psa na sprehodu privezala/prijela/mu kakorkoli onemogočila dostop do mojega, če bi se srečali na sprehodu in bi te jaz to prosila?
Logiran

ticka
rad pišem
****
Sporočil: 421


« Odgovor #252 : torek, 08.01.2008 : 17:11:23 »

ni težko biti drugače misleč, samo argumentirat je treba.
recimo, pišeš da se ne strinjaš z povodci, v drugem postu pa o (pogojnem) uboganju. to ravno ne gre, vsaj pri meni ne. potem, kljub temu, da je že več ljudi napisalo, da naskakovanje ni samo sex, še vedno pri tem vztrajaš. in še to, tudi če je sex, kako veš da določeni psici paše, da jo nekdo naskakuje? če že primerjaš s človekom, ej, meni osebno ne bi pasalo, če bi vsak ta tretji po meni skakal, se drgnil vame, itd. torej, bom to na tak ali drugačen način preprečila. in isto bom preprečila če se bo to dogajalo moji psici ali psu! torej, če to pomeni brca ali udarec, ker se drugače ne da, potem pač tako. sem pa sigurna, da ta moja "svoboda" pač ne bi bila všeč lastniku drugega psa!
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #253 : torek, 08.01.2008 : 18:06:19 »

Jana me komot brišeš čisto absolutno takoj samo ne morem, da ne bi...
Moja otroka (hm..., kulturne norme zapovedujejo, da tudi za druge otroke ni primerno) nista nikoli ovohavala ljudi, brskala po smeteh, na cesti naskakovala ali preganjala ljudi ali zivali, brezglavo letala po prometnicah, se parila po gmajnah, tiscala glave v nakupovalne vrecke mimoidocih ali v vozicke z dojencki ... Ko sta hodila po cesti, se ju ni nihce bal, nihce ni stopil v njune iztrebke, nista hodila lezat pred tuja vrata ali razkopavat sosedov vrt ... Sta pa hodila v hribe, v razne tabore in kolonije, starosti primerno sama v trgovino, solo, na zur ... Zal nisem imela nobenega takega psa, ki bi ga uspela vzgojiti tako, da bi lahko sam sel do trgovine in nazaj, sam sel v hribe ali na sprehod, in da seveda ob tem ne bi bil izpostavljen ne prometu, ne drugim psom, ne disecim kantam, pa da ga ne bi "pritisnilo na stran", ali da ne bi pomislil na ovohavanje s pasjo bejbo na povodcu ... Tudi majhnih otrok ne spuscamo samih v hribe ali v trgovino. Ali pac?
Si 100% Wink Cheesy Grin.

Drugače pa psi morajo bit na povodcu, razen na lastnem (ograjenem) vrtu ali pa če se potrudiš in psa pelješ tja in takrat, ko ni ljudi in mu veselo mečeš žogico, pa se "zlaufa". Seveda si je za to treba vzet čas in se s psom ukvarjat. Ne pa da ga kar spustiš in se zlaufa sam, ti pa tačas na mobilniku nadoknadiš pogovore za cel teden nazaj. In tako mesto niti slučajno ni goz, saj so tudi tam živali, ki pasjih obiskov ne obožujejo.

Moji psici nikakor ne dovoljim, da bi ovohala vsakega psa. Sploh, ker je tako smotana, da ji še kar ni jasno kaj pomeni kazanje zob in bi šla tudi k marsikateremu takemu Roll Eyes.

In oblačenje psa ni v vsakem primeru počlovečenje. Nekatere pasme pač niso "delane" za mraz in jih prav krepko zebe. Moja sicer plašča še nima, pa vseeno razmišljam, da ga bom kupila, če se temperature spustijo tako kot so se predlani. Prav tako ji moram kupiti (nove, stare so šle...) čevlje, saj ji od soli in zamrznjenega snega blazinice pokajo do krvi. Nekako se mi zdi bolj smiselno preprečevati kot zdraviti, pa čeprav se nama vsi smejijo.

Imam še veliko za povedati, pa nimam časa. Moram otroka in psa peljati na sprehod.
lp
T.

Logiran
Podencica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 651


« Odgovor #254 : torek, 08.01.2008 : 18:22:58 »

Pes in povodec sta nuja in normalna stvar. Vsaj zame! Lips Sealed

Čeprav lahko trdim, da pa je tretjina lastnikov po mojem mnenju povsem neodgovornih, da gredo ven s psom in le-ta ni pripet na povodcu.
Da o teh lastnikih, ki jih spustijo iz keten izpred hiš, ker pes pač mora opraviti svoje in naj se gre potepat za eno ali dve ure (ker se kao "goni"  Roll Eyes), sploh ne govorim.... Undecided Zaradi takšnih neodgovornih lastnikov so delno tudi naša zavetišča pre-polna.  Undecided

Zakaj me to moti? Zato, ker pes je last tistega, ki si ga je kupil, posvojil, dobil...ali kakorkoli že....in pes je njegov, ni moj in od moje psice, ni od sosedov in sosedovega psa, ni tvoj ali od tvojega psa.
Jaz imam svojo psičko in se do nje čutim odgovorno, kot lastnik. Na sprehodu ima moja psička vedno povodec, mimoidočim psom z lastniki ali brez njih pa se raje izognemo.
Ko se je treba zdivjat se dogovorimo za srečanje z lastniki psov, s katerimi se redno srečujemo, bodisi v ograjenih prostorih KD, bodisi na velikem travniku (kjer ni drugih psov in ljudi), ampak ti psi so vedno pod nadzorom (ne samo takrat, ko pridejo domov jest in spat). Ne, to je druščina ljudi in psov, kateri se poznamo, se ujamemo in ob katerih se tudi moja psica ne počuti nelagodno in ogroženo....Smiley

Kaj je svoboda za psa? Hm, nekateri pozabljate na to, da pes danes hišni ljubljenček in ne divji pes in ni"svoboda" tista, ki mu bo dala pravi občutek svobode. Kam bi pa prišli, če bi vsi psi kar lepo svobodno tekali po vasi, po urbanih naseljih....
Nikakor. Svoboda je še vse kaj drugega.

In ja, ovohavanje, naskakovanje, kazanje dominance drugih, sploh mimoidočih, svobodnjaških in neznanih psov nad mojio psičko me blazno moti.

Ti si si priskrbel psa zase, zato ga imej zase, jaz sem si jo priskrbela zase in jo imam zase. Družili in skakljali naokoli bomo pa s tistimi, ki nam in moji psički odgovarjajo...Ne, ne,....vsak pa že ni  dober za njo. .. Grin Grin Grin No, da ne bo pomote, s temi lastniki psov in psi gremo večkrat tudi na sprehod-s povodci seveda!  Smiley Wink

Torej, vsekakor nisem za svobodo psa povsod in za vsako ceno, ker nekateri lastniki teh "svobodnjakov" včasih prekašajo že vsako mero dobrega okusa. Že slišim njihov:"Saj moj pes ne bo nič naredil!" Lips Sealed; "Ja, naš pes se pa goni..." Shocked ; "Joj, Floki pridi sem in ne skači po tej ženski!"  Huh; "Ja, veste, naš pes sploh nič ne sliši, ko noče!" Angry...in tako naprej in tako nazaj. Angry Če nekdo ni pripravljen obvladati psa, naj ga ima na povodcu, povsod, zmeraj in brez debate.  Lips Sealed

Sicer pa prav lepo pride do izraza rek: "Pes je odraz njegovega lastnika!" In mislim, da bo to kar držalo.

Kje pa piše, da se mora pes nekoga drugega sliniti mo poji psici, da jo prevoha od zgoraj do spodaj, nam za popotnico zgolj slučajno "uturi" enkup bolh  Shocked....Na koncu koncev pa ne poznamo ne lastnika, ne njegovega psa..., ne vemo kako bo odreagiral do moje psice in kako moja psica nanj. Ne vem, zakaj mi je tega treba....in zakaj je treba na takšno preizkušnjo dati mojo psico. Zaradi lepe, fine in krasne pasje svobode? Halo.... Roll Eyes

In končno, zakaj bi se morala jaz in moja psička počutiti ogroženo in nelagodno, ko nek "svobodnjak", ki ga lastnik pelje brezvestno ven brez povodca (ali pa tega lastnika sploh nikjer ni, ker pes mora biti svoboden in prosto tekat naokoli, da je pasje srečen) skače po moji psici, meni in njej in meni  pa to nikakor ne odgovarja? Zakaj že? Ker je svoboda tako fina stvar...no ja....kakor za koga... Lips Sealed

Ne, pes + povodec morata biti najboljša prijatelja in "svobodnjaka" v navezi!  Wink

Logiran
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 25   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Kazen za sprehod brez povodca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines