mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 19:50:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Razne akcije  |  Tema: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu  (Prebrano 24586 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : četrtek, 07.06.2007 : 19:44:21 »

To je bil moj prvi obisk katerega koli zavetišča za živali. Vesela sem, da sem obiskala ravno horjulskega, kjer se psom in mucam, za katere z izjemno ljubeznijo skrbi  Polona, prav lepo godi. Vem, da ima skoraj vsak od teh kužkov in muck za sabo tragično zgodbo, zato se mi zdi prav, da vsaj zdaj, ko so vse to preživeli uživajo pri nekom, ki jim nudi vsaj osnove za dostojno življenje. Ker je to hudo finančno breme za lastnico zavetišča, ki me je navdušila s svojo predanostjo svojim 'varovancem', pa bi me najbolj razveselile novice o tem, kako je kateri koli kužek ali mucek dobil novega lastnika. Posvojitev na daljavo, za katero sem se zaradi prostorske (živim v bloku) in časovne stiske odločila jaz, je več kot dobrodošlo, vendar je končni cilj seveda ta, da vsaka od teh živalic dobi nov dom. Pravzaprav to ne bi smelo biti tako težko, kajti vsi varovanci horjulskega zavetišča so dobro oskrbljeni, sterilizirani oziroma kastrirani in socializirani. Je pa res, da so nekateri že malce starejši ali pa jim zaradi človeške brezsrčnosti morda manjka kakšna noga ali drug del telesa. Vendar so se te živali s tem navadile živeti in so zdrave in nič manj željne toplega doma in prijazne človeške roke. Moja črna posvojenka na daljavo Krasna za seboj nima kakšne travmatične izkušnje ali tragične zgodbe. Posvojila na daljavo sem jo po tem, ko je moj prvi posvojenec Boris, ki smo ga videli tudi v naši oddaji, dobil čisto svoj pravi dom. Krasna torej nima slabih izkušenj in se nikogar ne boji. Z gobčkom nenehno išče človekovo dlan in si želi pozornosti. Je res psička, polna ljubezni, zato se za njo ne bojim. Ko bo prišel pravi v horjulsko zavetišče, da bi si našel novega štirinožnega prijatelja, se bo v njo zaljubil na prvi pogled. Kljub temu, da je bila sterilizirana le nekaj dni pred mojim obiskom (zato je bila povita), je bila zelo družabna, res pa me je nabolj presenetila in navdušila ta njena lastnost, ki ji ne morem reči drugače, kot 'ljubečnost'. Nenehno bi delila poljube, posebej zgovoren pa je njen pogled, ki ga žal ne znam opisati.

V samem zavetišču me je najbolj presenetila urejenost, takoj zatem pa neverjetna spokojnost. Nič nebrzdanega laježa in zaletavanja v ograje boksov, saj je  Polona veliko truda vložila v to, da bi se psi lepo obnašali. To ji dobro uspeva, z mojo pomočjo oziroma s pomočjo oddaje Na zdravje pa upam, da bo novi dom kmalu dobilo čimveč njenih varovancev s Krasno na čelu.

Posebno presenečenje pa so zame bili trije mladi mešančki, o katerih sem po naključju brala nekaj dni pred prihodom v zavetišče, ki so jih v vrečki našli na domžalski železniški postaji. Nekaj njihovih sestric in bratcev je bilo ob odkritju zaradi človeške krutosti že mrtvih, ti trije pa živi in na moč živahni. Ko sem videla enega od njih, me je presunilo, da to ni samo zgodba iz časopisa, ki jo prebereš in pozabiš, ampak so ti psički, ali bolje rečeno 'kepice' resnično preživeli in ljubki kot so, bodo prav tako kmalu našli novega lastnika.

Če v oddaji Na zdravje ne bi ene oddaje posvetili kužkom, me pot verjetno nikoli ne bi pripeljala do  zavetišča za pse in muce. Doslej jih sploh nisem imela v zavesti, ali pa sem kvečjemu poznala slike zavetišč, kjer se podivjani in neurejeni psi zaganjajo v ograje in besno renčijo. V horjulskem zavetišču je slika popolnoma drugačna in mislim, da je prav vsak od tridesetih kužkov, ki so tam nastanjeni, vrednih vsaj posvojitve na daljavo, če že nimate pogojev za  pravo posvojitev.

Glede na to, da so gledalci oddaji Na zdravje običajno dobri in veseli ljudje, ne dvomim, da se med njimi ne bi našel nekdo, ki bi pod svojo streho vzel Krasno. Z veseljem jo bom obiskala tudi na njenem novem domu pri novem lastniku.

Jasna
iz oddaje Na zdravje, TV Slovenija I











Logiran

Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #1 : četrtek, 07.06.2007 : 19:52:29 »

Bravo! Čeprav sem jo v rubriki Oddaje Na zdravje skritizirala, moram priznati, da se sedaj zelo ponosna nanjo in vzemam kritike nazaj.
Zelo lepo, da se je ponovno odločila za posvojitev na daljavo po tem, ko se je Boris oddal.
Oddaja Na zdravje je očitno zelo dobro dosegla svoj namen in sem prepričana, da bo rezultati vidni še dalj časa.
ČESTITAM IN LE TAKO NAPREJ!
Logiran
cac
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #2 : četrtek, 07.06.2007 : 20:20:02 »

oooooooooooo SUPER Cheesy

Upam, da bo še kje taka lepa predstavitev in da bo Poloni kmalu kaj lažje Wink
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #3 : četrtek, 07.06.2007 : 23:08:54 »

Jasno poznam kratek čas in lahko vam rečem, da je fejst punca .... še pol ure v Horjulu in Krasna bi šla z njo ... no ne dobesedno ampak "tako se reče, če ti nekaj res seže do srca. jasna ne more imeti psa to je dejstvo - zato pa bo skušala pomagati, da bo Krasni i ostalim v zavetišču Horjul nekoliko lepše. Upam, da bomo lahko kmalu rekli "da zgledi vlečejo" in če je med vami korenjak naj dvigne ceno za Plestenjakovo sliko in tako vsi skupaj naredimo nekaj, da bo še licitacija uspešna.

lp

 Wink
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #4 : četrtek, 07.06.2007 : 23:13:06 »

Marko, jap, zgledi vlečejo. Daj nahecaj Čuke, ki so tudi ljubitelji psov, da naredijo enako potezo  Wink
začneš pri Jožetu, kot uredniku oddaje, Marka ne boš potreboval dvakrat prosit, ker obožuje pse, druga dva pa bosta hočeš nočeš skorajda morala  Grin
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #5 : četrtek, 07.06.2007 : 23:38:41 »

Markotovi starši - sosednja hiša so posvojili Žučkota iz Gmajnic enkrat lani. Marko se po bolezni in na žalost smrti Bernca Spida še ni odločil za novega kosmatega člana. Sedaj imajo na poti še drugega otroka in verjeto bo kasneje pri hiši tudi pes. Vinko ima kužka (se mi zdi), za Matjaže ne vem, a pri Jožetu bi bil kuža več sam kot z družino. Vem pa da imajo pri Potrebuješevih vsi radi kuške in zato je tudi bil interes po takšni kinološki oddaji. Toliko o Čukih - za Krasno v Horjulu pa se ni za bat, je res Krasna in kmalu bo našla dobre gospodarje.

Logiran
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #6 : petek, 08.06.2007 : 06:04:57 »

Waw, lahko rečem samo super! Sem vesela, da si je Jasna ogledala Horjul in so se še enemu "odprle učke".  Smiley

LP

P.S. No, vidiš, Marko, saj nisem tako grozna, kljub kritiki Jasne pred časom.  Wink Wink Tongue  Smiley
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #7 : petek, 08.06.2007 : 08:04:31 »

Saj nisem mislila na posvojitev, temveč posvojitev na daljavo  Wink
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #8 : petek, 08.06.2007 : 08:31:09 »

evo, sedaj, ko Jasna malo več ve o zavetiščih Smiley, pa hajd na šefe in v pripravo odaje samo za zavetiščarje, kjer bo veliko časa, za razlago in bo Jasna ponosno kazalo Krasno(seveda če bo takrat še v zavetišču), ali pa koga drugega. Wink

ja, mi je pa všeč, ker je priznala, da ni imela pojma o zavetiščih, ja fajn punca ni dvoma. Roll Eyes

LepDan
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #9 : petek, 08.06.2007 : 09:12:21 »

Napisala je lepo pismo, mi je všeč,da se trudi.
V oddaji si je nabrala kar precej minusov, ki jih ne bo lahko popravila.
Sama rabim malo več, da me nekdo prepriča sploh, ko vidim slike kako je pripravljena na vsak posnetek.
Logiran
Ora
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


WWW
« Odgovor #10 : petek, 08.06.2007 : 09:30:18 »

Pokazala je veliko volje, da spozna zavetiško problematiko in to ji je potrebno šteti v velik plus.
Upam, da ji je kdo tudi povedal, da merkatorjeva hrana, ki jo je darovala (sklepam iz vreč na prvi sliki) ni najboljša za kužke Tongue
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #11 : petek, 08.06.2007 : 10:19:21 »

Ljudje božji, kaj res ne razumete da si nismo vsi ljudje enaki in da nimajo vsi pse v prvi prioritetni listi tako kot mi !!!!!!
Nekaterim so bolj pomembni mački, nekaterim otroci v Afriki, nekaterim bioterapije, nekaterim avtomobili, nekaterim pa je žal mar le za samega sebe.
Jasna je definitivno naredila ogrooooomen korak in če ravno ni vedela, da Merkatorjeva hrana ni vrhunska hrana, ji je prav lahko za oprostit. Marsikdo ima psa, pa mu to ni jasno!

Jasna ga je polomila, spoznala svojo napako in se potrudila svojo napako tudi popravit. Spoznala je mnogo novega in priznala, da so stvari precej drugačne, kot si jih je pred tem predstavljala.
Veste, marsikdo (velja tudi za prisotne na forumu) težko prizna svojo napako, še težje pa jo je potem pripravljen popraviti! Tako da: JASNA, ZELO LEPA GESTA IN UPAM, DA BOŠ ZGLED MARSIKOMU!
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #12 : petek, 08.06.2007 : 10:42:17 »

A lahko en vskok - v čem ga je Jasna polomila? Ne morem si ogledati oddaje v arhivu rtvslo, ker mi ne dela player, čeprav je ta prav (bo treba računalnik zamenjat, ko bodo šoldi, sam jih še en lep cajt ne bo). Zato, lahko namig prosim?

Jasna se mi zdi na mestu, ker je odreagirala, ko je spoznala, kako in kaj je na stvari. (ok, in upam, da ne bo zdaj to svojo novo "dejavnost" uporabila za pretirano samopromocijo). Ampak poteza v pravo smer pa je.
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #13 : petek, 08.06.2007 : 10:45:32 »

Preberi si tole temo http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,15181.0.html
ma saj ga ni polomila kapitalno. Bolj smo mi pasjeljubci vrgli prah v zrak, ker nas je zmotilo par njenih besed.
Logiran
Ora
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


WWW
« Odgovor #14 : petek, 08.06.2007 : 10:46:22 »

Mojo izjavo ste verjetno narobe razumeli. Jasnino potezo sem namreč želela pohvaliti   :)Tudi moja prva donacija zavetišču je bila v obliki Spar hrane. Pač nisem vedela sram
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Razne akcije  |  Tema: Jasna iz oddaje Na zdravje na obisku v Horjulu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines