mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 23:02:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Kamni v mehurju
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kamni v mehurju  (Prebrano 7124 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« : nedelja, 02.05.2004 : 11:40:46 »

Mislim, da podobne teme še ni tu, zato jo bom pogumno načela Smiley. Kot najbrž veste, imamo doma celo pasjo bolnico. Naš Radiček ima v mehurju kamne, zato smo ga pridno krmili s primotreni in je na Royal Caninovih Urinary briketih. V urinu ima pa močno povišane tripelfosfate (tako so rekli  Huh  Huh). Zanima me, ce kdo pozna kako ucinkovito dieto, ki bi kasneje pomagala vzdrzevati stanje po 'terapiji'. Rekli so, da mora biti se kak mesec na teh briketih, ki naj bi vso to svinjarijo ucinkovito raztopili, ampak kasneje bi mu vseeno rada ponudila se kaj drugega.

Je mozno kamne popolnoma raztopiti samo z dieto? V kaksnih primerih pride v postev operacija?

Hvala za odgovore in lep dan, Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #1 : nedelja, 02.05.2004 : 21:03:29 »

Ola, Nezek!

Malo branja za cez noc:

http://www.geocities.com/Vienna/Opera/2167/
http://www.bowchow.com/kidney.html
 
Linkov naprej je pa se za kaksen teden. Wink

In, ja, struvite se da raztopiti z dieto, seveda pa je odvisno, kako veliki in posledicno nevarni so. Pogosto je potrebno potem dozivljenjsko paziti na prehrano in redno kontrolirati pH urina.

Vec pa jutri po telefonu,
Mojca
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #2 : četrtek, 06.05.2004 : 16:20:50 »

No, ekola. Klicala tetka z veterine in rekla, da so izvidi sumljivo dobri. Zdaj imamo se dieto, ampak ko bo te konec, pa lahko preidemo na normalno papico. Do takrat se bom pa naucila, kaj mu lahko dajem za papcat in kaj ne. Lp in hvala, Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Kiki
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #3 : ponedeljek, 10.05.2004 : 22:08:54 »

Pri psih s tem nimam izkusenj, vem pa, da se da ledvicne kamne pri ljudeh odpraviti samo s hrano. Moj brat je bil tik pred operacijo ledvicnih kamnov, ko je prebral neko knjigo in se odlocil, da bo presel na presno (surovo) hrano, brez kuhanja.

Eno leto je jedel tako in bil res dosleden. Se kruh si je delal tako, da je kot stari Rimljani zmlel psenicna zrna v kamnitem mlincku, pomesal z vodo in zmes susil na soncu, namesto da bi pekel... Kamni so izginili oz. postali tako majhni, da jih je s pitjem veliko vode odplaknil.

Ko je presel nazaj na normalno hrano, jih je v nekaj mesecih pridobil nazaj. Sedaj stalno je le presno hrano, morda se le enkrat ali dvakrat na leto, za kaksen rojstni dan, pregresi. Moras pa imeti res trdno voljo za kaj taksnega.

Ne vem, ce ti pri psu to lahko kaj pomaga, hotela sem le povedati, da se s prehrano to na splosno da doseci. Ocitno pa je tudi, da dajanje kuhane hrane ni najbolj priporocljivo, ce je pes nagnjen k tem kamnom.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #4 : petek, 27.08.2004 : 16:09:46 »

Agnes, kako je kaj z Redikom? Ste se vedno na dieti? So se kamni razstopili? V glavnem napisi kaj vec, prosim! lp
Logiran

Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #5 : nedelja, 29.08.2004 : 15:32:33 »

Agnes, kako je kaj z Redikom? Ste se vedno na dieti? So se kamni razstopili? V glavnem napisi kaj vec, prosim! lp

Kaja, hvala lepa za skrb. Mi smo superca. Upala sem, da ti bom lahko kaj vec povedala ustno, pa te je mala crna zverina odvlekla stran.

Skratka: pazimo na Redikovo prehrano, merimo pH njegovega urina. V septembru bomo oddali urin, da ga spet malo pogledajo, ampak zaenkrat kaze superca. Lepo se imej in lp, Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #6 : ponedeljek, 30.08.2004 : 13:40:46 »

Kaj ces, vceraj sem imela polne roke dela! Grin

A jeste domaco hrano ali ste na kaksnih dietnih briketih? lp
Logiran

Geia
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 83


« Odgovor #7 : petek, 23.12.2005 : 21:22:36 »

Zdravo,

Že nekaj časa se tukaj ni nihče oglasil. Danes smo izvedeli, da ima naša psička vnet mehur in v urinu prisone kristalčke. Za enkrat smo dobili "kuro" Priomotrena (30 dni 2x na dan), svetovali pa so nam tudi dijeto s/d konzerv (Hill's).
Zanima me predvsem, če ima kdo kakšne izkušnje s temi dijetami? Osebno namreč nisem preveč navdušena nad tem, da bi psičko hranila samo s konzervami. O.k., bi bila pripravljena "prenesti" 1 mesec konzerv, ampak, če je res, da je potem potrebno za vedno spremeniti prehrano, pa nisem preveč navdušena. Trenutno psička je brikete, ki jih ima zelo (!!!!!) rada, pa tudi meni se zdi, da niso slabi zanjo - je živahna, ima lepo dlako, iztrebki so 1A....
Če ima kdo kakšne izkušnje s tovrstnimi dietami, bi mi vaši nasveti prav prišli.

Lep pozdrav in hvala že v naprej.
Logiran
bolha2
odvisnež
*****
Sporočil: 871


« Odgovor #8 : petek, 23.12.2005 : 21:46:23 »

Lahko ti povem le iz izkušenj z mačko. Isto je imela kamne v mehurju, ki smo jih zdravil z antibiotiki( v bistvu vnetje) in dieto, ampak z briketki. Ti so zelo pomagali in to se je videlo tako, ko sem jih nehala dajati, se je pojavila kri v urinu, in ko smo šli nazaj na dieto, je spet prenehala. Trajalo je kar nekaj mesecev in še potem je dobivala briketke, ki preprečujejo nastanek teh kamnov. Po pol leta se je vse pozdravilo.
Lp
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #9 : sobota, 24.12.2005 : 01:33:04 »

Buldoginja od prijatelja je imela ogromen kamen v steni mehurja pa še breja je bila, potem so šele ugotovili. Oprerirali so ga , ga vzeli ven in vse je bilo v redu.

Sicer pa zelo pomaga čaj iz Zlate rozge, ki topi te kamne. zelo pomaga tudi čaj iz koprive, ki čisti ledvice. Ker imam sama te težave in konstantno pesek v ledvicah, se poslužim Primotrena in Zlate rozge, se nalivam sto na uro in vedno pomaga. tako,da brez težav kake dva dcl dnevno apliciraj psu v gobec po injekciji, zelo ji bo odleglo. Druače pa je zelo pogosta operacija pri kamnih- pomembno je, da ne zamašijo sečnice s tem, da bi kamen zaprl pot, ker bi se začel v ledvicah nabirati urin in bi prišlo do odpovedi ledvic in s tem smrti. Natančno morajo locirati kamen in njegovo velikost. Primotren samo odpravlja vnetje, ki nastane ob drgnenju kamna ali peska ob ledvično steno. Lahko pa zagotovim, da gre pri težavah s kamni ali peskom za strahotne bolečine, pri ljudeh zelo pomaga pitje piva in veliko gibanja , nikakor ne ležanja.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #10 : četrtek, 22.01.2009 : 22:05:33 »

od zadnjega posta je minilo že nekaj let, pa vseeno, da ne odpiram nove teme.
Zanima me, kako so vaši psi pokazali da je nekaj narobe? So postali mirnejši, "zakuhali", več lulali/pili..karkoli?

Gre zato da so danes v Luchinem urinu našli kristalčke, trombociti v krvi pa so povečani. Praktično čez noč je za 100% spremenila obnašanje, zjutraj je samo ležala in ni hotela vstati, njen kovterček pa smrdi po urinu tako da predvidevam da je močila čez noč in je popilo.
Poleg tega je hodila kot starka in s spodvitim repom, zunaj na hitro opravila oboje (blato je mehko in rumenorjavo) in se vrnila ležati. Dvignila se ni niti na košček sira, pa se zanj ponavadi proda. Malo jo je tudi treslo, temperatura je bila normalna.

Zvečer je postala boljše volje (pojedla je prvi antibiotik), zunaj se je obnašala normalno, samo kakala ni tako da nevem kako je blato zdaj. Doma je celo porepkala in žicala piškotke, zdaj pa spet leži. Mi je pa čudno da ima ušesa in dlesni precej rdeče in vroče (tudi okrog učkov in v žnablje je rozasta), temperaturo pa normalno. Popoldne je normalno pojedla (je pa res da je bilo zmešano s konzervo), pije, prej je tudi popila zeliščni čaj za mehur (Zlata rozga, Breza, Kopriva in Kamilice).

Ima kdo podobne izkušnje? Vse skupaj se mi zdi malo hudo za urinarne težave, čeprav mi je vet rekel da se pes če ima npr. Urinoinfekt čahko tako obnaša. Jutri se tako slišiva, če ne bo boljše pa greva nazaj. Čez 10 dni imava kontrolo, antibotikov pa za 14 dni.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #11 : četrtek, 22.01.2009 : 22:15:41 »

Moja psica se pri uroinfektih in tudi sečnih kamnih ni tako obnašala. Bila je ziritirana, krvavo je lulala, kar naprej jo je tiščalo, drugače pa ni bila poklapana, ni se na splošno slabo počutila in urin ji ni uhajal. Ti pa priporočam, da naredite ultrazvok, da vidite točno, kaj se dogaja, ali so kamni in kje, kaj je z ledvicami itd. Mojo psico so hoteli zdraviti zaradi navadnega infekta, toda stvar se je ponavljala in vlekla, tako da je bilo očitno, da samo z antibiotiki ne bo šlo. Zato sem potem šla na ultrazvok k dr. Firmu v Topolšico. Šele po tej preiskavi je lahko postavil točno diagnozo, jo nato še teden ali deset dni pripravljal na operacijo z ustreznimi zdravili in ji potem operativno odstranil sečne kamne. Po kamnih je tudi ugotovil vzrok, zakaj je prišlo do njih (naši so bili zelo značilni za infekt, drugače bi jih dal na analizo v laboratorij na Dunaj). Pri nas nadaljnje zdravljenje in dieta nista bili potrebni, ker je bil vzrok za nastanek kamnov star infekt, ki je bil pa že pozdravljen tik pred operacijo.

Toliko o našem primeru, če ti bo kaj pomagalo. Samo moja psica se ni obnašala kot tvoja.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #12 : četrtek, 22.01.2009 : 22:16:46 »

Moja Sherry se je obnašala čisto normalno, ko je imela lani kristalčke v urinu, tako da ti glede tega žal ne morem pomagati. Je pa dobila poleg antibiotikov še pasto UroPet, ki sem jo 2x na dan dala kar s prsta za polizat. Očitno je dobrega okusa, saj jo psi in mački obožujejo; to sem slišala od vseh z enakim problemom. Pasta pomaga hitreje topiti te kristalčke - če bosta šli na kontrolo, vprašaj zanjo ali pa pojdi po pasto še dodatno kar brez psičke.
Midve sva imeli kontrolo urina enkrat na teden, vse skupaj pa je trajalo kar nekje mesec in pol, preden je bilo čisto v redu. Od diete sem mešala Hillsove s/d konzerve in brikete, pa piti  je morala čimveč, je naročil veterinar. Ker jo z vodo nisem mogla prav siliti, sem jo metala na finto s sojinim mlekom (okus čokolada/kaka,v jasno), ki ga je spila tudi po dva deci na dan (je yorkica, tako da je bilo to dovolj).
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #13 : četrtek, 22.01.2009 : 22:18:33 »

(okus čokolada/kaka,v jasno)

pisat mora "čokolada/kakav, jasno" - sorry za šlamparijo
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #14 : petek, 23.01.2009 : 12:27:56 »

Hvala za odgovore, naj povem da je danes ko nova Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #15 : petek, 23.01.2009 : 12:42:05 »

Super! Smiley
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #16 : petek, 23.01.2009 : 13:24:45 »

Je pa dobila poleg antibiotikov še pasto UroPet, ki sem jo 2x na dan dala kar s prsta za polizat.
Za tole bom pa kar pri nas v Ribnici vprašala, da se ne bom samo po to vozila.
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Kamni v mehurju
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines