mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 09:53:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Mali italijanski hrt
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mali italijanski hrt  (Prebrano 39308 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #15 : sreda, 17.08.2005 : 19:23:29 »

Vem za njenega bratca na Vrhovcih, vendar me zanima, če je v Sloveniji še kak Italijanski hrt.
Vem, da v Sloveniji zivi se ena psicka, lastnica pa je  Mojca Svetlicic Wink
Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #16 : petek, 19.08.2005 : 11:50:01 »

Oooo, in kar psička! Iz katerega konca Slovenije pa?
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #17 : petek, 26.08.2005 : 08:50:07 »

Pozdravljeni ljubitelji hrtov,
Na žalost se vsem hrtom ne godi prav lepo, sploh iz španije prihaja veliko novic o zlorabi španskih hrtov (galgov). V sosednji Italiji je zelo aktivna organizacija adozionilevrieri. Reševalne akcije potekajo tako, da prostovoljci skrbijo za pse (s pomočjo donacij) v Španiji in istočasno jim iščejo domove v italiji. Septembra bodo ponovno prepeljali pse iz španije, samo tiste za katere bo obstajala 100% "rezervacija".
Če kdorkoli razmišlja o posvojitvi  nesrečnežev so slike na  spodnjem naslovu: http://www.adozionilevrieri.it/GALGO%20SETTEMBRE.html  . Če imate težave z italianščino se lahko obrnete name za prevode.
(Psi so sterilizirani in stari od 2-4 leta)
Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #18 : četrtek, 29.09.2005 : 10:32:46 »

Upam, da so sedaj boščki (zgoraj) že v dobrih in predvsem prijaznih rokah!!

In da se vrnem na temo MIH-a! Včeraj se v kinologu zasledila, da so na poti in to v Sloveniji v Idriji - ali kdo pozna to psarno. Joj, nimam kinologa pri sebi - napišem kasneje vse podatke!!

LP, Irena
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #19 : torek, 25.10.2005 : 11:51:51 »

Vem, da v Sloveniji zivi se ena psicka, lastnica pa je Mojca Svetlicic Wink
[/quothttp://www.mojpes.net/modules/oglasi/index.php?pa=viewannonces&lid=4641e]
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #20 : torek, 25.10.2005 : 11:53:39 »

http://www.mojpes.net/modules/oglasi/index.php?pa=viewannonces&lid=4641

Takole - Mojca Svetličič ima leglo malih italijanskih hrtov.
Logiran
leni
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 271


« Odgovor #21 : sreda, 26.10.2005 : 14:47:56 »

Pa še slikce malih kepic:
http://leni.moj-album.com/
Logiran
spacewalk
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 240


« Odgovor #22 : četrtek, 27.10.2005 : 07:33:47 »

To je pa lepa novica Cheesy čestitke mamici.
Jaz sem zaenkrat male italiančke videla samo na razstavah in si nisem ustvarila mnenja o njihovem karakterju. Lahko kdo kaj več pove o njih? Predvsem me zanima koliko radi lajajo in  koliko so vzdržljivi na sprehodih.
Logiran
Mojka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 10


« Odgovor #23 : četrtek, 27.10.2005 : 13:19:16 »

Hvala za čestitke mamici....ji jih bom prenesla. Mladički so sedaj stari že 6 tednov in so že pravi pobalini in pobalinke.....pridno jedo in rastejo ter seveda nagajajo.

Kar se njihovega karakterja tiče...uf velik za povedat: najbolj učljivi med vsemi hrti, dočakajo visoko starost, so zelo odporni, pridni jedci (z veseljem jedo prav vse)....so pasma primerna izključno za stanovanje, saj kot mačke obožujejo toploto in se zeeeeelooooo radi ure in ure crkljajo. Prilagodijo se tako zelo aktivnim, pravtako pa so primerna družba za tiste, ki radi lenarijo in se crkljajo. Njim je najpomembneje samo tako, da so v naši bližini pa kjerkoli že smo. Lajajo zelo zelo redko in samo kadar imajo za to dober razlog. Do ostalih psov so neagresivni, do tujcev pa nekoliko zadržani.

Skratka zame popolni psi. Če se bo pojavilo še kakšno vprašanje bom nanj z veseljem odgovorila, interesenti pa vljudno vabljeni na obisk v naš živalski vrtec. Cheesy
Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #24 : četrtek, 27.10.2005 : 13:55:46 »

JUHU!!

Končno tudi pri nas!! Jaz sem že ena interesentka vendar pa priznam, da ne vem veliko o tej pasmi, tudi nasplošno o hrtih ne. Je res tako pomembno vsakodnevno aktivno sprehajanje ali so to lahko samo normalni sprehodi? Kaj pa coursing? Koliko časa predvsem v mladosti jih je treba "paziti", saj se mi zdijo tako krhki in drobni?! S tem mislim da vsaj odraste - kosti) KOLIKO VPRAŠANJ imam? Ogromno!! Prav vesela sem in upam da se bo zdaj tale tema tudi malo bolj odprla in bodo malčki šli v slovenske roke.

Videla sem da je eden modre barve (vsaj izgleda mi tako) - je samček ali samička? So kakšne razlike tudi v spolu, so samičke bolj mirne?

UH - najbolje da jih pridem kar pogledat!

Me pa še nekaj zanima - kako bi se tale malček razumel z "malo" večjim psom. S fantom imava namreč dogeca, ki pa je bolj štorast (ponavadi ta lastnost spada pod to pasmo) in bi imel veliiikoooo šolanja kako se obnašati z takim malčk-om-ico! Bi lahko to bil problem ali pač ne?? Bi pa vsekakor bila pod nadzorom 24 ur!!

Pozdravček, Irena
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #25 : četrtek, 27.10.2005 : 14:00:12 »

Mojka čestitke za leglo. Malčki izgledajo čudovito! Pa povej kaj več o svojih kužkih in prilepi še kakšno slikico? Koliko pa jih je še na voljo in kakšnega spola so? A imajo tudi tej malčki tako izrazit nagon kot whippeti?

Lp, Mojca
Logiran
Mojka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 10


« Odgovor #26 : četrtek, 27.10.2005 : 14:34:55 »

Pozdravljeni,

Na voljo so tri samičke in trije samčki: ena samička je rdeča, ena siva, ena bež in trije svetlejši samčki. Nekaj interesentov se je pri nas že oglasilo, vendar še nismo določili od koga bo kdo. Glede razlik med spoloma lahko rečem, da jih ni....ne morem reči, da so pa samičke veliko bolj vodljive in samčki agresivnejši...razlike so predvsem po karakterju ne glede na spol.....karakterji pa se jim počasi že oblikujejo.
Kar se tiče sprehodov je to tako kot navadiš kužka: poznam gospo, ki ima tri Italijančke in živijo z njo v stanovanju in ne hodijo na pretirane sprehode, saj je gospa že starejša, a kužkom nič ne manjka celo navdušeni so nad tem, da so vedno skupaj blizu in se crkljajo in to jim je dovolj (se pa seveda veliko igrajo medseboj ali pa s svojimi igračami). Torej, če psa že od majhnega navadiš na ure in ure dolge sprehode ti bo brez težav sledil, pravtako pa bo zadovoljen s skupinskim poležavanjem pred TV-jem. So resno izredno navezani na svoje družinske člane in jih osrečuje le to, da so tam kjer je lastnik...torej na celodnevnem pohodu ali celodnevnem poležavanju na postelji!!!!!
Glede coursinga: tako kot so individumi med nami so tudi med psmi. Nekateri lov na umetnega zajčka naravnost obožujejo, nekateri malo manj. Treba je le upoštevati, da mora biti vsak pes ne glede na pasmo pred tekom oz lovom ogret (mislim na mišice) in mora imeti nekaj kondicije. Tisti, ki prav legalno tekmujejo pa pridno trenirajo vsak dan in jedo posebno dietno hrano....
Zunanji videz Italijančkov je res nebogljen, vendar so to zelo odporni in vztrajni kužki, ki znajo doseči svoje. Moja Tuscia se dobro razume prav z vsemi pasmami. Kadar pa srečava agresivne kužke pa le te zna na nek čaroben način pomiriti, češ da nje njihove grožnje sploh ne ganejo in se ne misli iti te njihove igre.
Mislim, da življenje z sicer veliko večjo dogo sploh ne bi bil problem...sploh pa mladički s svojim nežnim obrazkom in obnašanjem znajo doseči nežnost starejših kužkov. Z nogicami pa je treba paziti v toliko kot z vsemi pasmami, katere imajo dolge in take nogice.....treba je preprečiti brezglavo divjanje po težkem neznanem terenu, kjer bi med igro lahko 'pobrali' kakšno lukno v travi....treba jih je tudi naučiti, da se ne skače na klubske mizice in podobno in iz njh, kar pa tako in tako ni zaželjeno.

Danes zvečer bom skenirala sveže slikice in jih pripela....interesentom jih lahko pošljem kar na email naslov, moja telefonska pa je pod mojim oglasom za Italijančke (031/321 863).

Mojca. Smiley

Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #27 : petek, 28.10.2005 : 10:40:04 »

Si ne predstavljam koliko dela je s temi malimi kepicami ampak jaz vseeno "potrpežljivo" čakam na slikice  Roll Eyes

Zjutraj sem šla najprej sem, pa sem bila čisto žalostna Cry Upam, da so pridni in da se radi slikajo, pa da ne težijo mamici preveč.

Pozdravček, Irena
Logiran
Mojka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 10


« Odgovor #28 : petek, 28.10.2005 : 12:25:49 »

Pozdravljeni,

Se opravičujem za slike, ampak je zmanjkalo časa......včeraj zvečer smo se igrali in igrali in crtali in še igrali.......in nato vsi zaspali. Tako sem slikice uredila šele danes.

Nekaj slikic je na: http://tuscia.moj-album.com/

Mojca in Tuscia.
Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #29 : petek, 28.10.2005 : 12:45:34 »

Če pa tele učke ne bi spravile mojega velikana "na kolena" me naj pa tut "koklja brcne":

http://tuscia.moj-album.com/slike/1340645/TbL1yCUsd_TeBuJJ.v.jpg

Super so!!!!!!!!! Kiss Kiss Kiss

Kje se pa sivček skriva?
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Mali italijanski hrt
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines