mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 17:49:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Mali italijanski hrt
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mali italijanski hrt  (Prebrano 39404 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #30 : petek, 28.10.2005 : 12:47:27 »

Točno, kaj pa imena? So že "zaznamovani" ali še iščete?
Logiran
Mojka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 10


« Odgovor #31 : petek, 28.10.2005 : 13:31:26 »

Imena imajo vsi že od trenutka ko so se rodili...itak jih morajo imeti do takrat, ko pride vzrejni referent popisati leglo, kar je navadno v roku enega tedna po rojstvu mladičkov.

Vsi imajo priimek Song Pan in skupno ime legla AIN=kar v egipčanskem jeziku (od kjer izvirajo njihovi starodavni predniki) pomeni NEPRECENLJIV.

Punčke imajo imena
-UMAYMA=takšna kot mati
-PANYA=siva kot miška
-DALILA=nežna

Fantki pa
-PILI=drugo rojen
-TOR=kralj
-MOSWEN=svetla koža

Tudi ta imena so egipčanskega izvora.

LP Cheesy
Logiran
Mojka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 10


« Odgovor #32 : ponedeljek, 31.10.2005 : 15:00:55 »

Nekaj novih slikic na:  http://tuscia.moj-album.com/

Lep dan še naprej,
Mojca.
Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #33 : sreda, 02.11.2005 : 10:36:26 »

Tole je bilo pa mučno! Čez cele praznike biti brez interneta in hkrati vedeti, da so slikice na forumu; jaz pa ne morem do njih!!!! Grozno!!

No, sedaj sem pa zadovoljna! Mali korenjaki so prav lušni in se mi zdi, da morajo biti zelo živahni. Kar se pa tiče imen, nisem čisto razumela - npr (ker mi je ravno sivčka všeč) PANYA; njeno celo ime je torej PANYA AIN SONG PAN - ja??

LP, Irena
Logiran
Mojka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 10


« Odgovor #34 : sreda, 02.11.2005 : 13:07:30 »

Ime je SONG PAN AIN PANYA.

LP,
Mojca.
Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #35 : torek, 08.11.2005 : 11:35:52 »

Evo še malo slikic za pokušino, ostale so v mojem albumu (link spodaj). Nekaj za začetek, ostale pridejo mogoče še danes malo kasneje, če ne pa v naslednjih dneh!

Moram povedat do so štručke res super, eden je nagajivček in se mi zdi da ima mravlje v riti (bo treba malce pregledat njihov prostor če je kje luknja in zakaj samo v njegovo ritko lezejo  Grin Grin  Grin). Sicer je pa to samo "5 minut", potem pa spet počivanje med, pri, pod, za bratci in sestricami (v najmanjšo luknjo ki jo je še mogoče najdt)!  Grin Grin Grin Lahko jih gledaš 24 ur na dan in je neprestano zanimivo, še ko spijo jih je fino gledat, kako se "gužvajo" med sabo.

Mene pa zanima recept kako se upreti takemu pogledu: Wink
http://ziksi.moj-album.com/slike/245500/9ovL65r5rIoNpCM5.v.jpg

Takole pri mamici, ob njej, na njej, skoraj pod njo, je pa najlepše:  Smiley
http://ziksi.moj-album.com/slike/245500/KmEYn4Nl8UJjT6Qw.v.jpg

LP, Irena

Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #36 : sobota, 19.11.2005 : 01:42:01 »

Dober večer!

Evo našega velikana z mlajšim "bratcem":

http://www.moj-album.com/slike/245500/Rqxzat4KudtVTRU5.v.jpg
Oba v "maminem" naročju, kjer se fino zaspi!

Včasih je bil tudi črn takole majhen, ko pa smo se preselili na deželo v hišico in so nekam čudno izginjali poštarji (vsak dan pride nov?Huh) smo pa ugotovili da je nekam veliko zrasel naš črnuh Grin Grin Grin! Hecam se!

Zdaj pa še lulat in spat (ker to sploh ne delamo že celo popldne Wink)!

Lahko noč, Irena
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #37 : sobota, 19.11.2005 : 14:23:19 »

Irena, cestitke za novega clana. Mos je res malo ljubko bitje. No, pa saj so bili vsi v leglu "za pozret". Kiss Ne pozabi redno objavljat slike, da vidimo kako bo rasel. Smiley

Moja favoritka je bila pa Panya, pa me zanima kam je odsla. Smiley lp
Logiran

ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #38 : sobota, 19.11.2005 : 14:46:45 »

Tudi moja - prvič zaradi barve, drugič ker je bila samička in tretjič ker mi je bila pač všeč Cheesy!

Vendar pa imava midva enega "malo" večjega samčka in ker se predvidevano nebi razumel (on bi se super razumel samo ona nebi imela miru pred njim) sva prešaltala na samčka in na srečo (vsaj zame, ker mi je to všeč) sva dobila najbolj mirnega v leglu in tudi najbolj svetlega!  Kiss Res je zelo priden. Ravno mi leži v naročju in spi, ker je revček utrujen. Bili smo zunaj na sončku in malo ovohavali travo, ki pa je grozno velika in zeeelooo mrzla za te male nožice. Utrujajoče!!!! Potem pa najhuše - ležat zavit v jakno moje "mame" in se guncati na gugalnici, glavo pa gret na soncu. To je zdaj za tri dni spanja!

Slikic je že zelooo veliiikooo, samo časa, da jih dava na računalnik pa pomanjšat pa na album in končno na forum, je bolj malo! Obljubim, da bom malo povečala tole temo, če ne drugače pa s kakšnimi slikicami in upam, da se bodo tudi ostali lastniki prijavili in pokazali svoje italijančke!
Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #39 : ponedeljek, 21.11.2005 : 19:04:53 »

Mi smo se ravnokar vrnili iz sprehoda za "malega in velikega pujsa". Zunaj nas je pričakala lepa snežna odeja, ki se je počasi debelila, a smo se vseeno odločili da gresta (tudi malček) oba malo raziskovat novi letni čas! No, velikemu se je seveda strgalo že takoj ko je "pomočil" tace v "odejo"; mali pa se je veselo stiskal pri meni v naročju. Ko je zagledal Zika kako divja se je pa začelo: "na vsak način hočem dol" OK, pa naj proba. "Super je tale mrzla zadevščina - ampak kaj ko sem bil hitro v naročju" (mama je zoprna in paranojična baba, ki misli da se bom prehladil že ko bom stopil na sneg!!) Grin in spet rinjenje dol in stran od telesa. Pa smo se malo pomirili, ker je bilo mrzlo in ko smo se ogreli ista zgodba - "jaz hočem dooolll! In proti koncu mu je uspelo - in potem dirka po zasneženi travi JUPI! No pa je bil vseeno po hitrem postopku v naročju čeprav s je upiral! Saj je jutri še en dan!

Tale naš malček (ki naj bi bil najbolj priden v leglu Huh) je pokazal svoj pravi obraz - je pravi pobalin in prav nič boječ in predvsem nič miren razen seveda kadar spi Cheesy Ko se zbudi pa dirkat ali pa Zika grist za "zrezke" ali pa jajčka so tudi zanimiva, pa tudi lulija je že našel (svojega in njegovega Grin Grin). Ja takole imamo! Cheesy Grin

Upam, da se bodo kaj oglasili tudi drugi novi lastniki MIH-cev, bratci in sestrice! Me prav zanima če so tudi tako živi ali pa so ravno obratno ratali čisto mirni!  Huh Upam, da bo vsaj ena sestrica, ki je ostala doma kmalu poslikana (sigurno je že) in pokazana tudi tukaj in ne samo skrita v albumu v domači omari Cheesy Wink

LP, Irena
Logiran
leni
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 271


« Odgovor #40 : sreda, 23.11.2005 : 18:27:43 »

Jaz sem pa že zelo nestrpna saj gremo verjetno ta vikend pogledati malo Umo v nov dom. Komi čakam da jo vidim v živo. Ziksi kateri pa je tvoj nagajivček? A je Moswen ker je najsvetlejši?
Logiran
ziksi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 209


« Odgovor #41 : sreda, 23.11.2005 : 23:15:09 »

Ja točno ta - Moswen! Je pa res en velik "frajer"! Mislim da bo ratal celo preveč samozavesten! Pravo nasprotje drugih hrtov (kolikor jih pač jaz poznam). Zik že skoraj beži pred njim ker se ga mislim da kar boji.  Mali ga kar napada - ja, Mojca, mislim da sva dobila enega zelo agresivnega peseka  Grin Grin ! Mu bova kar pesjak zunaj postavila in bo čuval hišo, ker s "tavelkim" ni nič! Grin

Leni, daj prepričaj nove lastnike da pridejo na forum in malo napišejo svoje dogodivščine s svojo kosmatinko! In slikice naj pripravijo!! Smiley Iz kje pa so?

Da še malo potožim; že tri dni hodim spat zelo pozno ker ... naš novorojenček namreč noče spat v svoji posteljici ampak bi šel raje v "tavelko" posteljo k "očiju" med "tepih"! Grin Tako fino je vlečt za tiste kocince, če pa vmes pade še bradavička pa še toliko boljše - skoraj tako kot pri tapravi mamici Tuši. Saj prvi dan je bilo vse OK, ampak potem mene naslednjo noč ni bilo doma in je bilo mojemu dragemu najlažje vzet vse pse na posteljo in zaspat - SUPER. Angry Zdaj pa mene čakajo neprespane noči in navajanja na svojo posteljo hvala bogu samo malega. Ta velkega kosmatinca samo grdo pogledam in je že na svojem jogiju z zaprtimi očmi! Cheesy

Zdaj pa tudi jaz šibam v posteljo in še prej seveda pravljice za lahko noč prebrat! Wink Upam, da bo danes malo lažje in predvsem hitrejše šel v sanjsko deželo Wink

Lahko noč, Irena z družinico
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #42 : četrtek, 24.11.2005 : 09:57:25 »

Dragi Mos, ti kar vztrajaj in vztrajaj pri svojem. Tako majhni kuzki so pac narejeni za spanje na postelji. Tudi meni so namenili spanje v pasji postelji, pa sem vztrajno cele noci lulala in kakala, da sta moja skrbnika vstajala in cistila za menoj. V vmesnem casu pa sem hodila gor in dol po sobi, skrebljala s krempeljcki po tleh in zalostno gledala. Res sta dolgo zdrzala, skoraj do mojega 11 meseca, sta vztrajala, da psi spijo na tleh (huh, moja sokrdelnica pa je bila lahko na postelji  Angry), potem pa ZMAGA. Moja prva in najslajsa zmaga! Grin Dobila sem dovoljenje za spanje pod odejo in od takrat naprej vsi stirje bolj ali manj sladko spimo. Se je splacalo, ves! Cheesy
Lep pozdrav, Zmrzljiva Bagi. Smiley
Logiran

Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #43 : četrtek, 24.11.2005 : 10:04:11 »

Jaz tega problema nisem imela nikoli. Starejša psica ima od vedno posteljo v kuhinji, mali Čivavek pa od prvega dne spi v svojem boksu. Na začetku je bil notri zaprt, zato da se ni polulal, zdaj pa to itak ni več problem. Kadar ga je tiščalo je samo popraskal po vratih in sva tekla ven (včasih 2X na noč  Smiley). Spanje v postelji pri meni ne pride v poštev, ker potem sama absolutno ne morem spat, ker se bojim premikat. In glede na to, da se celo noč premetavam po celi postelji, bi ga verjetno zmečkala  Grin.
Vztrajaj, saj pes je trmast..... ampak ne tako trmast kot človek. Kakor bo spal na začetku, tako bo spal celo življenje. Jaz sem kar zadovoljna, da spi v boksu, ker potem nimam nobenih problemov kamorkoli že odpotujemo, se vedno počuti doma. Tudi če kdaj mene ne bo, bo še vedno njegovo zavetje in se bo počutil varnega.

lp
Logiran
Mojka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 10


« Odgovor #44 : četrtek, 24.11.2005 : 13:54:26 »

Pozdravljeni,

Vidim, da je mama Tuscia dala dobre napotke mladičem pred odhodom v novi dom kako doseči svoje....in seveda spanje na ali celo kar v postelji je bil sigurno najbolj poudarjen napotek........vztrajaj in vztrajaj, nežno cvili, mežikaj s svojimi lepimi očkami pa bo Roll Eyes Tongue

Ubogi Ziksi, da je dobil tako ukazovalnega prijatelja......verjetno si misli : tale Mojca zlobna: prvo me okopa v eni grozni veliki banji in potem še prepriča mojo mamo in ata, da potrebujem manjšega bratca. Tako jih je skrbelo, da mu bom kaj naredu...zdaj pa on preganja mene ???hihihihihihi.

Naša Panya je zaenkrat še doma skupaj s svojo sestrico Dalilo in skupaj tuhtata vse možne neumnosti tega sveta......ne saj ne, fuuuuuuul sta pridni in uprizarjata coursing okrog mize, čez prečko stola, na blazinico in nazaj......in seveda na veliko jezita ostali kužici našega krdela (naši odrasli Lhasički) tako, da jim kradeta najljubše igrače Cheesy Cheesy Cheesy...uglavnem polna hiša smeha in zabave.

Ena od omenjenih punčkic bo ostala doma, druga pa od danes naprej išče svoje nove starše Roll Eyes Roll Eyes. Mišljeno je bilo, da bo odšla k mamici našega očija (k lastnici samčka z katerim smo parili) pa je le ta gospa resno zbolela  Cry Cry  :' in se je s težkim srcem odgovorno odločila, da trenutno njeno zdravje ne dopušča dovolj posvečanja mali kužiki Cry. Držimo pesti za našo stara mamo, da bo z njo vse uredu.

Torej, če se kdo z velikim srcem zanima za kužiko te pasme je dobrodošel pri nas  Cheesy.

LP,
Mojca.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Mali italijanski hrt
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines