mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 16:32:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Igre in zaposlitve  |  Tema: Igra prinašanje(fetch)
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Igra prinašanje(fetch)  (Prebrano 17604 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
sedi!
otrok do 14 let
*
Sporočil: 40


« Odgovor #15 : ponedeljek, 08.09.2008 : 18:02:21 »

Aja pa še to. Ko pa ji pokačem priboljšek pa igračo spusti.
Logiran
Shilu
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #16 : ponedeljek, 08.09.2008 : 19:23:36 »

Ne moraš pričakovati od nje, da ti igračo takoj prinese. Noben pes nima tega v genih.  Grin Vrži ji igračo in teči stran in jo navdušeno kliči. Vrjetno bo pritekla k tebi, takrat jo zelo pohvali in igračo zamenjaj za priboljšek...Pri večini psov to vžge...
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #17 : ponedeljek, 08.09.2008 : 19:32:05 »

Noben pes nima tega v genih. Grin

O pa imajo. Smiley Tamala iz mojega legla je pri 3-4 mesecih prinasala V ROKO, brez problema. Cheesy

sedi: veliko psov spusca predmet, ko pokazes priboljsek, zato ga jaz vsaj na zacetku ne uporabljam, ker sem z njim dosegal slabse rezultate. Sem pa zato nagrajeval z igro. preberi si na prejsni strani kako...

LP
Logiran
Shilu
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #18 : ponedeljek, 08.09.2008 : 19:41:49 »

Ja ker ima tako pametno mamo.  Grin Grin  Grin

Prinašalcev(pa ne samo prinašalcev) pomoje ni tako težko spodbuditi,da prenašajo, oni so res ''nagnjeni k prinašanju'' .  Smiley
Logiran
sedi!
otrok do 14 let
*
Sporočil: 40


« Odgovor #19 : sreda, 10.09.2008 : 17:38:22 »

No od Ole mama je mešanka med prinašalcem(daljno sorodstvo hehe)
Logiran
sedi!
otrok do 14 let
*
Sporočil: 40


« Odgovor #20 : sreda, 10.09.2008 : 17:41:13 »

Hvala za nasvete tudi prejšno stran sem prebrala
Logiran
candyyy
novinec
*
Sporočil: 43


« Odgovor #21 : sobota, 28.11.2009 : 23:07:07 »

Haha men pa nikakor ne uspe pri moji prinašalki. Ko ji igračo vržem, se zakadi za njo, jo zgrabi, potem pa hoče, da jo lovim. Če je ne lovim, se nekaj metrov stran od mene uleže in ignorira moje igranje opice na 100 in en način. Tudi s pribolški je ne morem premamit, niti s hrenovko, nič ne deluje. Če grem pa ven iz njenega vidnega polja, pusti igračo in teče za mano. Kakšnen pameten predlog?
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #22 : sobota, 28.11.2009 : 23:24:04 »

Jo imeti na povodcu, kratek met, tečeš ubistvu z njo/za njo do vrženega in ko zgrabi malo potečeta nazaj, potem pa primeš igračo in se še malo poigrata z njo preden jo izpusti iz ust, da se ne nauči narobe.

(si ne pridržujem pravic, da je zraslo na mojem zeljniku, smo delali v šoli takole Smiley )



Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #23 : nedelja, 29.11.2009 : 09:22:54 »

Možno seveda je, da jo daš na štrik in jo počasi bližaš sebi oz. ji onemogočiš pobeg. Ko prideš do nje, ji igračke ne vzameš, ampak jo samo pobereš in ji jo ponovno izročiš, se poigraš z njo in še le potem vržeš ponovno, da dobi zaupanje, da ji stvari vračaš. Meni ta ni toliko všeč, ker gre za obvladovanje psa s štrikom, ne pa podpiranje njegovih notranjih vzgibov, kot je to primer pri naslednji možnosti:

Tretja, zelo dobra možnost (jaz bi izbrala kar to), ki je itak uvod v vaje za prinašanje pa je, da začneš delat z dvema popolnoma identičnima igračkama. Da ji eno žogo vržeš, drugo imaš pa še pri sebi. Takoj ko steče za prvo žogo in se hoče začet motit z njo, jo pokličeš in in pokažeš, da imaš žogo (ta drugo) spet ti. Čim fokusira pogled proti tebi, se obrne... vržeš to drugo žogo v nasprotno smer od prejšnje žoge. Fino je, če bo nesla prvo žogo s sabo k drugi in jo po poti spustila. Ti jo neopazno pobereš. Čim se ona hoče zamotit z drugo žogo, že spet usmeriš pozornost na prvo, ki jo imaš v roki. Čim te pogleda, jo vržeš v nasprotno smer itd.itd. Daj ji na koncu žogico, da bo malo 'zmagala' in ji ne boš odvzel zabave, česar se očitno boji. Upam, da je tole zadnje kaj razumljivo napisano. Tako sem delala jaz, ker je bila psica kar močen in trmast karakter in ni razumela, zakaj bi mi morala stvari kar podarjat tko za hec Wink.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #24 : nedelja, 29.11.2009 : 09:23:29 »

Popravek - ne tretja, ampak DRUGA možnost.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #25 : nedelja, 29.11.2009 : 09:25:43 »

Izumljam toplo vodo Sad, vidim, da je tole že takoda opisala na prejšnji strani.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #26 : nedelja, 29.11.2009 : 09:51:29 »

Izumljam toplo vodo Sad, vidim, da je tole že takoda opisala na prejšnji strani.

Zato sem jaz še to s povodcem omenila Cheesy


Pri našem spuščanje s štrika zaenkrat še ne pride tako zelo v poštev, tako da pač moramo biti vsaj na slednem ali flexiju
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #27 : nedelja, 29.11.2009 : 13:58:14 »

Za igro je v redu, če pa rabiš naučiti prinašanje pa ne, ker jo v bistvu učiš spuščet igračko preden pride do tebe.
Tista s povodcem se obnese, lahko tudi varianta, da igračo vržeš samo tako daleč kot seže povodec, ko psica pobere, se ji umikaš in jo kličeš za sabo, takoj ko lahko igračo primeš in se cufaš, zmaga psica, igračo ji pustiš dokler se sama ne naveliča, potem jo pobereš/zamenjaš za hrano in vajo ponoviš. Če se le da, za povodec ne vlečeš, uporabiš ga samo, če hoče psica z igračo zbežati.
Logiran
tea t.
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #28 : četrtek, 10.02.2011 : 12:33:18 »

Pozdrav vsem skupaj!

Imam en problem in prosim za pomoc. Sem sicer ze prebrala vse kar ste pisali o igrah in zaposlitvah, imam pa vseeno eno vprasanje. moj kuza je namrec zelo dovzet za igranje, problem pa je (mogoce v meni?), da nam nekako ne uspeva. Ko berem vase odgovore se namrec zdi vse enostavno, ko pa to poskusamo v praksi, pa ne pridemo do rezultatov, ceprav zelo vztrajam in imam veliko potrpljenja.
Najljubsa igraca mojemu kuzku je zogica na vrvici. V veliko veselje mu je, da jo drzim, on pa vlece. Tu imava problemov, ceprav se mi zdi monotono, da bi se cel dan igrali samo z to igracko. Zelooooo rad ima tudi zogico, tu pa nastopi problem. Ko mujo vrzem, se hitro poda za njo, jo ujame, nazaj pa jo noce prinesti. Priznam, da se s tem ukvarjamo ze od malega, ampak on stori ravno obratno. Ko jo zagrabi jo nese proc od mene, dalec tudi do 10 metrov. Poskusila sem ze z dvema zogicama, pa naprimer, da je pes na povodcu, kjer nima moznosti, da bi lahko stekel tako dalec proc, ampak ne gre in ne gre. Besedo "pusti" razume in jo tudi spusti, ko mu reces, noce pa je prinesti in spustiti v moji blizini. Vedno stece stran z zogico v ustih. Enako je s frizbijem. Ce ga drzim v roki, nekoliko visje, kuza skoci, ga zagrabi in potem nese proc. Ce vrzem frizbi, se zapodi za njim, ujame ga, ko je na tleh in potem nese proc. Tu ne pomagajo niti priboljski, kot je naprimer hrenovka (drugace pa ko vidi hrenovko pokaze vse trikce, ki jih zna, samo da bi dobil en koscek).
Vcasih mu tudi skrijem predmete in jih potem takoj najde, tako da se bojim, da mu bo to postalo dolgocasno.

Prosim se za kak nasvet, kako naj ga naucim prinasanja predmetov in kaksen predlog  zanimivih igric. Zelo vam bom hvalezna za pomoc.

Lepo se imejte!

Tea
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #29 : četrtek, 10.02.2011 : 13:00:03 »

Moje izkušnje:
Dobila sem odraslo psičko, je v drugem letu svojega življenja. Na začetku sem imela podobne probleme: za žogo je zelo rada letela, prinesla jo je sicer nazaj, a tri metre stran od mene. Vsak trud, da bi jo drugače naučila, je zadevo poslabšal, zato sem se s tem nekako sprijaznila, čeprav sem vedela, da ji vsakič, ko se sprehodim tiste 3 metre in ji žogo ponovno vržem, dam s tem vedeti, da ne dela nič narobe (in ta problem pač ohranjam).

Potem sem opazila, da jo prinese bližje, če se – ko z žogo teče proti meni – s hrbtom obrnem stran, mogoče naredim še kak korak… Ali tako pač nisem ogrožala njene žoge ali pa si je mislila »Heej, kam greš, igre še ni konec« in je zato prebila tisto svojo mejo. Pa čeprav za pol metra, en meter… vsakega napredka sem bila vesela. Ker mi je žogo prinesla bližje, če sem ji kazala hrbet, sem to prakticirala nekaj časa.

Podobno taktiko je imela gospa Manchester terierke. Sicer ji je – za moje kriterije – psička prinesla žogo res blizu, a gospa je hotela še bližje, in se »užaljeno« obrnila, psička je žogico pobrala in jo premaknila bližje. S tem ko se obrneš, pobereš in vržeš, je to nagrada. Pri moji je povišan ton glasu povzročil samo škodo, sem jo dvakrat popravljala po tri tedne… Vsakega njenega korak bližje sem bila vesela, tako zares pa tudi zato, da se je psička tega zavedala.

Če jo je vseeno kdaj pustila več metrov stran, sem rekla »prinesi žogo, še«, se obrnila, in naredila par korakov v nasprotno smer. Kuža bo dojel, boš videla. Spoznati mora, da je drugače igre konec. Vsak njegov korak pohvali. Jaz nikoli ne bom pozabila njenega pogleda, ko mi je prvič prinesla žogo. Danes mi je prinese vse do čevljev.

Verjetno sem kaj pozabila, sej veš, kako je s tem pisanjem na forum, tako da če kaj ni razumljivo, vprašaj  Wink
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Igre in zaposlitve  |  Tema: Igra prinašanje(fetch)
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines