mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 09:45:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Posamezne sestavine v prehrani  |  Tema: goveje meso
Strani: [1] 2 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: goveje meso  (Prebrano 20221 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« : četrtek, 06.05.2004 : 22:37:09 »

Imam eno precej "glupo" vprasanje - katere kose govejega mesa kupujete za psa? Ze nekaj casa sem namrec med vegiji in v mesnici se znajdem priblizno toliko, kot slon v trgovini s porcelanom. Speli poleg briketov od mesa dajem ribe in piscanca. Parkrat tudi govedino. Ampak ze ko moram povedati kolicino mesa se mi niti malo ne sanja koliko je to v resnici (no, zdaj ze vem), ko pa me mesar vprasa kateri kos, pa gledam kot tele v nova vrata... Potem pa kupim nekaj za golaz in kaksen kos za juho  Roll Eyes pa bi mi verjetno lahko podtaknili tudi kaksen rep...
Torej - plece, bocnik, noga, rep, ledja? Ah, mora biti brez kosti, ker Spela jih je (smo poskusili samo 1x - od velike telecje kosti z bunkami na koncu po dobri uri obdelave ni ostalo nic, naslednji dan pa bruhanje v kosih Shocked )
Pa prosim ne se smejat moji nevednosti...  Undecided
hvala, maja
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #1 : petek, 07.05.2004 : 08:33:06 »

Hehe maja te cisto razumem. Iz mene se vedno delajo norca, da sem edini vegetarijanec s krvavimi rokami. O mesu pa tako kot ti nimam pojma. Ponavadi malo pogledam cene in pokazem s prstom. Grin In potem pogledam kaj spodaj pise in si recem, da si moram to zapomnit za naslednjic. Ponavadi pozabim in spet kazem s prstom. Najveckrat od govejega mesa kupim flam, ker je v nasi mesariji najcenejsi. Drugace pa kupim tudi tiste kose za juho, pa kaksno kost dobim zraven in podobno. Mislim, da je bocnik najdrazji in tega ponavadi "kradem" iz vreck ko mami pride iz trgovine! Grin Si poskusila kdaj tudi goveje srce? Moje psicke ga obozujejo, Don pa je vedno dobil drisko, tako, da ga on ne dobi vec.
p.s. kaksen "mesojedi kuhar" ti bo sigurno zanla svetovati se kaj vec Wink
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #2 : petek, 07.05.2004 : 08:38:12 »

Goveje srce in vampe vecinoma. Od drugega mesa pa se piscanca, purana in ribe.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #3 : petek, 07.05.2004 : 08:48:48 »

Si poskusila kdaj tudi goveje srce?
Ne se. Od drobovine je Spela zaenkrat dobila samo kurja jetrca in srcke (ok, pa cele ribe - sardoncke, ki imajo dovolj majhne kosti, da ne naredijo skode)
M.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #4 : petek, 07.05.2004 : 09:07:20 »

Jaz sem sedaj kakšne 3 mesece kupovala goveja rebra (je bila v Mercatorju akcija). Dobila sem pa kost in meso, kar je Bini zelo ustrezalo. Včeraj sem ji kupila 80 dag ravno tako govejih reber in je dobila samo to za večerjo. Pozimi npr. dobi zraven še brikete (ker je zunaj bolj mrzlo).

Včasih je mami za Berota vsak teden kupila 1 kg bočnika. Ampak je to kar draga stvar, pa pes ima še drisko po surovem mesu. Tako da smo s tem nehali.

Drugega mesa ji pa skoraj ne kupujem. Enkrat piščanca-bedro, pa je kost kar celo pojedla, nič razgrizla, pa sem nehala s takimi stvarmi. Drobovine ji pa nikoli ne bom kupovala-se mi upira.

Aja, še to: sem pa tudi jaz vegetarijanec. Ampak me mesar v hipermarketu že pozna in vedno reče: kako kaj bethoven  Grin Grin

Ji pa občasno dam tudi surove sardelce.

Lp Jana
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #5 : petek, 07.05.2004 : 11:40:17 »

A psom dajete surovo meso ali kuhano (pečeno,...)? Zaenkrat sem Bubi dala samo malo kuhanega piščanjčjega fileja in je bila navdušena, za surovo meso me pa malo skrbi zaradi bakterij  Huh
Lep vikend vsem,
Tina
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #6 : petek, 07.05.2004 : 11:44:13 »

jaz ga Speli ponavadi popecem (brez olja). vcasih cisto, vcasih pa samo toliko, da je notri se krvavo. je pa tudi ze dobila surova jetra (ucenje sedija in to... Grin ) in surove ribe.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #7 : petek, 07.05.2004 : 12:18:54 »

Vedno samo kuhano ali peceno, skratka toplotno obdelano.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #8 : petek, 07.05.2004 : 12:44:04 »

O mesu pa tako kot ti nimam pojma. Ponavadi malo pogledam cene in pokazem s prstom. Grin In potem pogledam kaj spodaj pise in si recem, da si moram to zapomnit za naslednjic. Ponavadi pozabim in spet kazem s prstom.

Huhhh...sem že mislila, da sem edina s takimi problemi... Grin Grin Wink

Lizi kupujem vampe (kuhane in narezane), goveje srce, goveje meso (po zgoraj opisanem postopku), piščanca, purana, pa jasno osliča in lignje (drugih rib ne mara).

Meso ji dajem surovo, ker toplotno obdelanega ne mara...razen piške..ta je tudi pečena dobra. Ji pa meso narežem na male koščke in zamešam med brikete, ker je to edina garancija, da kaj poje...

Citat
za surovo meso me pa malo skrbi zaradi bakterij

To je tudi mene malo skrbelo,ampak... Če kuhanega mesa noče naj pač je surovo...računam na to, da je meso, ki ga kupim pri mesarju neoporečno, pa tolažim se pa tudi s tem, da v naravi mesojede živali tudi jedo surovo meso... Undecided In jasno pazim, da je vse kar dobi sveže...
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #9 : petek, 07.05.2004 : 12:45:39 »

Jaz kupujem goveje srce, pa pljučka (po možnosti tak kos, ki nima preveč hrustanca) Tongue...ko imamo juho dobi meso iz juhe... Cool

Nad napol surovim in srovim mesom ni preveč navdušen, zato mu vedno skuham, ponavadi pa dobimo piščančje hrbte, peruti in vratove, ki jih rad poje (enkrat sem probala spečt ampak ni maral) Shocked
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #10 : petek, 07.05.2004 : 12:50:45 »

Citat
ponavadi pa dobimo piščančje hrbte, peruti

Kako je pa s kostmi...a ni nevarno dajat psu peruke in hrbte?
Sprašujem namreč zato, ker sem 100%, da bi jih bila Liza na smrt vesela, ampak jaz ji tega ne upam dat?
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #11 : petek, 07.05.2004 : 13:24:22 »

Jaz ji vedno dajem surovo meso v enem kosu.

LP Jana
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #12 : petek, 07.05.2004 : 13:38:56 »

Kako je pa s kostmi...a ni nevarno dajat psu peruke in hrbte?
Glede na prigodo s telecjo kostjo, jaz vse meso razkoscicim (oziroma kakorkoli se ze temu rece za meso). lepo noz v roke in na delo. Ni prijetno opravilo (vsaj zame ne), ampak sem si sama kriva, kaj sem si pa psa omislila.  Grin
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #13 : petek, 07.05.2004 : 13:49:41 »

Citat
ko pa me mesar vprasa kateri kos, pa gledam kot tele v nova vrata...
Grin Grin Grin ;DSuper, da vas je veliko meni podobnih!
O delih mesa nimam pojma, le kot se je izrazila Kaja, imam krvave roke Smiley, ker mesečno za naše zveri zrežem ca 100 kg mesa.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #14 : petek, 07.05.2004 : 14:06:31 »

Neoporecnega mesa ni, vse je bolj ali manj okuzeno (kaksni so normativi oz. koliksno stevilo bakterij je se dovoljeno, mi zal ni uspelo izvedeti oz. mi je bilo "namignjeno", da teh podatkov tak al tak ne bom dobila, ker niso za javnost). Od psa je odvisno ali bo bakterije prenesel ali ne, vendar jaz nimam namena ugotavljati, se posebej, ker surovo meso ni boljse kot kuhano.

Kuhanje ali surove kosti nekateri priporocajo za ciscenje zob, drugi ne. Jaz jih ne (govorim o raznih malih, ki jih pes prezveci in poje)-v najhujsem primeru lahko povzrocijo tudi smrt, znani pa so primeri perforacij poziralnika, zelodca, crevesa, zaprtja, potem razne driske, poskodbe zob in dlesni itd.. Tako surove kot kuhane kosti se lomijo in so ostre. Ce ne verjamete, vzamite kladivo in malce potolcite eno surovo repetnicko, pa potem primerjajte s speceno ali kuhano repetnicko.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: [1] 2 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Posamezne sestavine v prehrani  |  Tema: goveje meso
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines