mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 11:03:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: Uhajanje psa
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Uhajanje psa  (Prebrano 38844 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #105 : nedelja, 02.01.2005 : 14:25:30 »

Se en pes ni nadomestilo za cloveka ... zal!
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #106 : nedelja, 02.01.2005 : 19:22:11 »

Botticelli; potem boste imeli 2 psa katere bo treba sprehajati. Tukaj morate misliti še na velikost bernardinke oz kakšna pasma bi pasala zraven. Priporočam vam, da najprej poštimate bernardinko, se probate čim več ukvarjati z njo. Zelo lahko se zgodi, da bo za bernardinko začel uhajati tudi drugi peso. Naš Brin se je po prihodu Bejbe kar precej spremenil, vendar se uhajanje za sledjo ni umirilo Tongue
Logiran
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #107 : ponedeljek, 03.01.2005 : 13:08:15 »

Ja saj jaz vem da drugi pes ni rešitev. Meni je že itak grozno da me sploh ni doma in res ne morem dosti pomagati pri tem.
Uhajanje zaradi srnine sledi pa se po mojem itak ne da odpraviti čisto, to ma pes u genih in ni pomoči.
No saj jaz upam da bomo uspeli stvar rešiti. Sicer pa hvala za nasvete!
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #108 : ponedeljek, 03.01.2005 : 14:06:25 »

Uhajanje zaradi srnine sledi pa se po mojem itak ne da odpraviti čisto, to ma pes u genih in ni pomoči.
Ja, ampak po mojem skromnem prepričanju TO ni izgovor za pohajkovanje psa naokrog. Samega, brez nadzora...   Huh Jaz osebno predlagam, da se psu na vsak način preprečijo taki izleti! Psa je pa ja treba imeti pod nadzorom. Že zaradi odgovornosti do drugih, kajne?! Uh, ne želim biti tečna; res ne - ampak kaj, ko se takoj spomnim na enega sicer luštnega potepuhca, ki pa naju vedno "urajma" in moji kužici ne da in ne da miru. Imam vedno "borbe" da se ga znebim in odpodim stran. In če pomisliš, da se pa zna zgoditi pri morebitnem drugem psu, da bo ravno tako potepuhec? "Dvojna težava" ?!
Logiran
astra
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 188


WWW
« Odgovor #109 : ponedeljek, 03.01.2005 : 21:30:00 »

Verjetno ne spada v to temo je pa kar podobno, namreč nastal je problem ko pes pred hišo preživi več dni zapored in na noben način se ga ne moreš rešiti ( zanima me kaj delajo lastniki tega psa ali ga nič ne pogrešajo Angry Angry),potem ta pa še zasleduje celo pot pa skače vate, ko pa greš v trgovino te ljudje sprašujejo če je ta pes ki vzunaj laja moj.
LP
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #110 : sreda, 05.01.2005 : 09:50:56 »

Ja, tudi jaz imam probleme s psi, ki so prosto spuščeni  Angry Namreč ko greva na sprehod, so po vasi spuščeni trije psi in ena psica  Roll Eyes in začnejo se borbe, da prideva mimo njih. Dva sta namreč izredno velika ovčarja, ki v bistvu samo lajata na mojega psa, ampak sem vseeno v strahu, da ga ne bo kakšen napadel, tista psica labradorka pa gre za nama čez celo vas, tako da sem se prejšnjič spraševala, koliko psov jaz peljem na sprehod  Roll Eyes. To labradorko imajo čist tako za "image", ne ukvarjajo se z njo, imajo jo v pesjaku in jo samo vsake toliko časa spustijo  Lips Sealed. Sprašujem se, zakaj so jo kupili, res ZAKAJ? Dobili bi jo namreč zato, ker je to dekle, ki jo ima sedaj pustil fant, in sta imela skupaj enega psa, sedaj pa ga pogreša in si je kupila to labradorko, ki pa jo ima res samo za okras. To ni prav in resno razmišljam, da bom šla enkrat do njih in jih malo povprašala o tej psički in njeni vzgoji, ki je v bistvu ni deležna. Res žalostno.
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #111 : sreda, 05.01.2005 : 12:33:32 »

Pa da še jaz potarnam v to temo. Že tri dni imamo na ograjenem dvorišču pasjo zasedo  Angry . S tem, da en velik pes na vse domače, ki se prebijamo skozi dvorišče, vztrajno renči, preko visoke ograje pa skače kot za šalo. En majhen, ki moji psici ni niti do kolen, pa je pravi plezalec, ker mu uspe kot mački preplezati ograjo. Ko ga pa skušam nagnati iz dvorišča pa se mi vedno skrije za neki stari les in od zadaj laja name. Tako da moram psico na sprehod peljati z avtom in to tako, da jo spravim v avto že kar v garaži. Fant pa je bil včeraj že tako jezen, da je poskušal psa z dvorišča pregnati s pasjimi bombicami, ampak tudi to ni nič pomagalo. Mali je kar naprej lajal izza tistih desk, velik pa je preskočil ograjo in gledal dogajanje izza ograje, potem pa seveda spet nazaj... Mi lahko kdo pove, kaj lahko naredim v takih primerih. Sem probala že z vsem mogočim, pa jih ne uspem pregnati. Niti privezati na vrvico in nekam odpeljati, ker se mi mali vedno skrije, velikemu pa ravno ne grem blizu... Kdo so pa njuni lastniki pa nimam pojma. Samo sem ta dva psa že velikokrat videla, kako se sama sprehajata naokrog... Lahko pokličem policijo? Ali pa v azil, da pridejo ponj?
Logiran
Vichy
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #112 : petek, 13.05.2005 : 19:32:27 »

hey!
dobila sem 6 let staro huskyjiko, ki je že pri prejšnjih lastnikih rada uhajala. verjetno je to bilo zato ker so jo le redko peljeli na sprehod in ni imela dovolj prostora za gibanje.
kako bi jo lahko tega odvadila?!
ali bi jo mogoče mladiči navezali na dom?prej še nikoli ni imela mladičev.

upam da mi boste lahko pomagali Wink
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #113 : sobota, 14.05.2005 : 06:03:35 »

Kar se mladičev tiče, je po tem kar sem jaz prebrala psica pri 6-ih letih prestara za prvo leglo, ker je veliko večja možnost, da se pojavijo kakšne komplikacije, carski rezi, itn.

Kar pa se uhajanja tiče, pa lahko kaj dosežeš zgolj s potrpljenjem. Naj se čimveč giba, da ne bo imela občutka pomanjkanja, pa čim več se ukvarjajte z njo, da bo dobila občutek pripadnosti novi družini, ker za njo to velika sprememba.
Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #114 : sobota, 14.05.2005 : 13:56:30 »

Pa naj bo psica na povodcu dokler ne boste prepričani, da ne bo spet ušla.
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #115 : sobota, 14.05.2005 : 14:51:13 »

Tema je že odprta:

Uhajanje psa


lp
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #116 : sobota, 14.05.2005 : 19:41:48 »

jessy ti pa res obvladaš kje je kakšna tema  Wink Lepo to.  Grin
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #117 : sreda, 18.05.2005 : 12:34:03 »

Žal, huskiji, ki ne uhajajo so večja redkost kot bele vrane. Morala se boš sprijazniti s tem, da jo boš imela vedno na povodcu ali na DOBRO ograjenem prostoru. Mladiči bi jo obdržali doma kvečjemu za kakšne tri tedne. Potem bi se pa potepali kar skupaj. Izlete ji moraš nujno preprečiti tudi zato, ker so sicer zelo prijazni huskiji rojeni plenilci.  Tisti, ki spuščajo svoje huskije se prej ali slej soočijo z krepkimi računi za pobite ovce, damjake...Da o tem, da jih imajo lovci (upravičeno) hudo na piki sploh ne govorim.
Logiran
TjasaK
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24


« Odgovor #118 : četrtek, 19.05.2005 : 09:13:43 »

Moj je usel samo enkrat. Ko je bil se cisti mladicek. Ustrasil se je namrec sesalca in zato je pobegnil k bliznjemu jezeru ( iz dnevne imamo vhod na dvorisce). Bila sem tako panicna ( ni se znal se obnasati na cesti, lih v procesu ucenja, da so avti fuj in da se v njih NE skace, sva bila). Kar dolgo sem ga iskala, oce je sel z avtom ponj in ga opazil, ko je laufal po plocniku, po tisti poti, kjer sva ponavadi hodila na sprehod. Ko je Tim zagledal avto je poskusal skocit vanj  Angry Groza. Jaz, vsa srecna, ker je bil nazaj in blazno jezna, ker je usel tisti trenutek nisem vedla, kaj narediti. Zato sem z zelo povzdignjenim glasom psu dopovedovala, da to ne sme ( po moje kar zacetniska napaka). Ampak po moje je pes tudi zacutil, da je narobe naredil, ker od takrat NIKOLI ni sel nikamor sam. Ce je pa ze probal ( malce dlje do koder sega nas vrt), pa ob besedi: "NAZAJ", v trenutku pride nazaj. Zelo sem ponosna nanj  Cool
Logiran
scythe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 430


« Odgovor #119 : nedelja, 28.08.2005 : 10:25:29 »

Huh...prebrala sem celo temo in kakor vidim ni nobenega dobrega postopka, kako odvaditi psa uhajanja?  Sad
Imam skoraj 4-mesečnega bernčka. Pri nas je 3 tedne. In sedaj je začel uhajati - k sosedom. Običajno uide ko pri njih ni nobenega zunaj (nimajo psa).
Nimamo zagrajenega vrta in dvorišča - vendar se do sedaj še ni premaknil izven določenih meja. Tudi za ljudmi, ki so odhajali od nas - ni sledil preko "črte".
V glavnem, danes zjutraj mi je sredi igre ušel k sosedom. Najprej sem ga iskala po našem vrtu (imamo velik vrt in že večkrat se je izkazalo, da se skriva za kakšnim grmom), potem pa ga opazila na sosedovem! Grem tja - in v tistem se od nekje vzame mačka, ki steče proti cesti - moj mali pa za njo. Hvalabogu se je na moj "fuj" ustavil. Potem pa se mi nikakor ni pustil prijeti. Končno mi ga je uspelo dobiti v roke (sem ga dvignila v naročje), vendar se mi je iz objema izmikoval (je kar malce težko loviti po rokah 20kilogramsko mrcino, ki noče biti pri miru).

Torej odpade teorije, da uhaja, ker mu je dolgčas (ušel je sredi igre) ali ker je tam pes oz. ljudje (vedno uide, ko tam ni nikogar zunaj)...
Seveda mali ni cel dan spuščen. In tudi, ko ga izpustimo iz pesjaka ne uide takoj.... Uide kasneje, ko se že malce zlaufa z nami. Mogoče pa mu postane dolgčas sredi igre?  Huh

V bistvu sosedje niso nič hudi, ker so tako ali tako naši ožji sorodniki, vendar mene osebno moti, da uhaja k njim, ker ga hočem naučiti, da je tist prostor (njihov vrt) namenjen njemu, samo kadar smo na obisku! (ko grem tja na obisk, ga vedno pripeljem na povodcu po cesti in ne "čez" vrt, tako kot sam uhaja).
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: Uhajanje psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines