mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 12:23:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: Uhajanje psa
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Uhajanje psa  (Prebrano 38909 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #45 : torek, 29.04.2003 : 15:09:26 »

DeeDee,

dobiš zvečer, ko pridem domov in spravim na kupček  Wink Bomo pa potem še ostalim reportirale, kogar pač to zanima.

So pa na tem forumu lisičke, kot npr. Sirtaki in Lanabela, ki kar nekaj vedo o psih pa se tudi potuhnejo... in jih je treba s slamico izbezati ven iz luknjic, da kaj napišejo...  Cool
Logiran
DeeDee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 111


« Odgovor #46 : torek, 29.04.2003 : 15:09:38 »

Aja, najlonska zatezna tudi ni OK? Potem ima od te ovratnice Mozart obarvan vrat? Jaz kakšne druge posebne razlike ne opazim. Luna ima pa itak vedno ohlapen povodec in je vseeno ali je ovratnica kovinska ali ne. Tudi pri treningu ne opazim razlike...
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65


« Odgovor #47 : torek, 29.04.2003 : 15:18:33 »

Deedee, ja zadnjič si mi jo pokazala.
Jaz sem imela podobno, vendar mi je uničilo dlako, res mi je pa ni obarvala. Je pa tako, če vlečeš uničiš dlako, če cukneš jo ne. Pol je pa čist ista figa, kaj imaš.

Problem najlonske je, da zapeče, zato je jaz nimam. Sem jo pa poskusila na lastni roki, tako kovinsko in usnjeno zatezno.

lp, tina
Logiran
DeeDee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 111


« Odgovor #48 : torek, 29.04.2003 : 15:25:47 »

Evo, zdaj smo pa totalno zašli... Ja hudiča, če se pa toliko stvari navezuje eno na drugo Tongue
To, da ovratnice probaš na lastni roki je pa fajn ideja. Bom probala, ko pridem domov... Cool
Logiran
Tinka
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65


« Odgovor #49 : torek, 29.04.2003 : 15:26:18 »

Ja z kvaliteto je pa takole. Vse kovinske puščajo barvo, tudi pri ga.Šeruga. Poskusila sem 3 različne znamke, toliko kot se jih dobi pri nas. Najslabše so se tudi strgale.

Mozart je izrazito živahen, hiperaktiven pes, uničil in prerasel je tako ovratnice kot povodce, kakšna zadeva je bila kupljena tudi pri ga.Šeruga. Imam pač smolo z artikli  Huh, če pa ima kdo belega psa, pa kovinsko zatezno ovratnico, ki ne pušča barve, mi pa naj to prosim javi  Kiss.

lp,tina
Logiran
Tomster
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 325


« Odgovor #50 : petek, 02.05.2003 : 21:54:03 »

Eeemm... Evo mene, idealista... Kar se tiče vrtenja povodca in posledičnih udarcev po smrčku... Drim je povodec dobil po smrčku mogoče parkrat, ker je že samo vrtenje pred očmi dovolj neprijetno in niti ne sili naprej, tako da prosim, ne mi enačit zatezne z "tepežem" ki ga v bistvu ni...

Aja, rep je pa pri borderjih v glavnem spuščen, kar pa ne pomeni, da je psa strah ali da mu je neprijetno... Ga nima za kaj bit strah...

Kar se pa tiče uporabe zatezne ovratnice: nič nimam proti, če jo uporablja kdo, ki ma pojma... V to, kdo to je ali ni, se ne bom spuščal. Mislim pa, da je pri nas preveč "strokovnjakov", ki služijo na račun takih zateznih metod in dela po liniji najmanjšega odpora... Dajte rajši poiskat inštruktorje, ki se vsaj malo posvetijo vam in vašim psom!

Mogoče sem pa res prevelik idealist... Shocked
Logiran
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #51 : petek, 02.05.2003 : 23:17:14 »

Hojla Tomster,

čeprav sem "preštudirala" kar nekaj metod za hojo psa na ohlapnem povodcu, za to tvojo "..po smrčku oz, vrtenje pred očmi.."  Grin še nisem slišala!
Kako pa to zgleda?? Ejla, pa border se že rodi z vsemi vajami v glavi, pa mu res ni treba mahat pa žugat !

Četudi nosi border rep vedno dol, pa njegovo vzgojo na pozitiven način izdaja mahajoča konica repka, ko z veseljem čaka na povelje oz. znak  Wink

Lp
Logiran
Tomster
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 325


« Odgovor #52 : sobota, 03.05.2003 : 10:07:18 »

Za to metodo smo slišali od starega, prekaljenega kinologa, v originalu se izvaja s pastirsko palico, tako da je metoda z mehkim povodcem kar bolj humana...

Zatezna ovratnica in cukanje je Drimu le populila dlako, učinka pa ni bilo pravega, poleg tega pa cukanja sploh ni "šljivil"; kvečjemu se je vlečenje še poslabšalo.

Ja, kar se repa tiče je res, da maha z njim, vendar pa border v "delovnem" nagonu čisto "zmrzne".

To, da se border že rodi z vsemi vajami v glavi pa je isti nonsens kot to, da so vsi pitbuli morilci. Borderji so res bolj učljivi, vendar to ni vedno dobro; ali kot piše v neki knjigi: "Najtežje je imeti pametnega psa!" Wink
Logiran
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #53 : sobota, 03.05.2003 : 15:52:34 »

Tomster,

kako pa gre potem tisto? Ali si mogoče že kje opisal, pa nisem izsledila?
Logiran
Tomster
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 325


« Odgovor #54 : ponedeljek, 05.05.2003 : 10:05:52 »

Flufi, če misliš delovanje vrtenja povodca, je v bistvu ful simpl zadeva... Daljši del povodca, ki ti pač ostane v roki, vrtiš pred sabo kot... ne vem... propeler, recimo, s tem da moraš pač pazit, da je povodec še dovolj dolg, da omogoče relativno svobodo psa, oz. da ni zategnjen. Pol pa vrtiš in hvališ, ko gre pes dovolj zadaj oz. ob tebi, da ne dobi po smrčku... To je to!
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #55 : sobota, 13.12.2003 : 16:39:35 »

Pred štirimi meseci je moja tetka posvojila psička, ki ga je našla v gozdu, privezanega za drevo. Pes je star sedaj malo več kot 1 leto. Podoben je brak jazbečarju in ima tudi zelo močen "vohalni" nagon. Naredila sta B izpit v KD Kamnik. Psiček je v vseh pogledih super priden, vendar problem nastopi ko se njegov vohalni aparat vključi. Tetka ga ima sicer skoraj vedno na povodcu, vendar živijo na vasi, okrog sebe imajo kilometre travnikov in gozdov. Vprašanje pa je, kako takega psa, ki rad uhaja zlaufati? Danes sem bila pri njih in lahko opišem: pes je na povodcu (10 m), laufa okoli nas, kar naenkrat švigne mimo, tako da nimaš časa stopiti na štrik. Domov je prišel čez 3 ure. Jaz resnično nimam ideje kaj se da storiti. Odpoklic odpove na celi črti ko nekaj zavoha. Skrbi me, ker živijo v območju lovcev. Dejstvo pa je, da se takega energičnega psa na povodcu ne da utruditi do te mere, da je zadovoljen. Kakšen predlog?
Logiran
nikar
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 38


« Odgovor #56 : nedelja, 14.12.2003 : 10:03:51 »

Tudi jaz imam s svojim Bonom problem z uhajanjem. Sosedovi imajo namreč psičko, ki je Bonova velika prijateljica. Tako, da takoj ko ga odpremo in spustimo ven, in hočemo it na sprehod pobegne k njej.  Ali se ga da to odvaditi?
Druga težava pa je takale: Taista psička se pride večkrat igrat k nam. Nekaj časa se lepo igrata, potem pa jo Bon, kljub temu da je psička še vedno pri nas, pobriše k njej domov.  Ali gre tu za to, da se hoče igrat še pri njej, ali za kaj drugega.

LP
Nikar Huh
Logiran
Lona
gost
« Odgovor #57 : sobota, 10.01.2004 : 19:36:16 »

Zivjo,
imam 4 mesecnega mesancka Tobyja, ki je sicer zelo priden. Danes je prvic pobegnil od doma. Na sreco je sel le do prvega soseda, kjer imajo vedno spuscenega psa. Med preganjanjem sem ga veckrat poklicala. Vsakokrat je pogledal proti meni, priti pa ni hotel. Zanima me, kako ga kaznovati, da bi vedel, da pobegi niso ravno prava odlocitev.

Lp, Lona.

 Smiley
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #58 : sobota, 10.01.2004 : 20:07:52 »

Jaz imam s svojo psico iste probleme, vendar ona mi uhaja za srnino sledjo. Jaz je nič ne kaznujem, ko pride do mene, ker potem bi lahko sklepala tako:
aha, lastnik me kliče, jaz pridem in takrat me udar (samo primer). Naslednjic pa ne bom vec prisel  Angry! To je pasje razmisljanje.

Zato vadi na odpoklicu, za psa moras biti zanimiva ti, ne pa sosedov pes. Odpoklic, pohvala in veliko potrpežljivosti Wink

Lp jana
Logiran
jetty
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 34


« Odgovor #59 : ponedeljek, 19.04.2004 : 12:52:32 »

Imam aljaškega malamuta, starega 9 mesecev. Večinoma priteče k meni na vpoklic (še posebno, če imam v roki kaj dobrega). Spoznala pa sem tudi že njegovo drugo stran. Ko ga kaj "piči", se lahko razpočim, pa me ne sliši, tudi če je samo par metrov stran in je v mojih rokah pasja salama. Edino, kar me jezi, je to, da se dobesedno v sekundi, sredi igre ali sprehoda požene v nori dir, tako hitro, da ga ne utegnem zagrabiti. Do sedaj nam ga je sicer uspelo dobiti nazaj, ko se je zaradi radovednosti kje ustavil, strah me pa je, ker živim na robu gozda, kjer je veliko srn in seveda tudi lovcev, da njegovega povratka nekoč ne bo. Ima pesjak s streho, da ni mokro okoli njega, v pesjaku še uto za zavetje. Kadar koli smo doma, je z nami, če ne na sprehodu (večino vsaj 2x dnevno po minimalno 5 km), pa pred ali v hiši. Večino časa se nekaj okoli njega dogaja, v pesjaku je zaprt le ponoči in enkrat tedensko za 8 ur (eden dela v turnusu 12-24, drugi pa po 8 ur od pon.-do pet.)
Prosim za nasvete, kako psa odvaditi teh njegovih hipnih odločitev za uhajanje, vendar nobenih drastičnih ukrepov, v katerih bi bilo prisotno nasilje.
Hvala!
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: Uhajanje psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines