mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 14:33:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: kam s psom, ki se prosto sprehaja po naselju
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: kam s psom, ki se prosto sprehaja po naselju  (Prebrano 6627 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
lovedog
novinec
*
Sporočil: 20


« : četrtek, 19.07.2007 : 11:54:07 »

Imam problem, nekateri lastniki očitno mislijo da se njihov kuža lahko kar sam sprehaja , ni važno kakšno vreme je uzunaj ali če koga mogoče ta pes ogroža.
Okoli našega bloka se sprehaja kar nekaj  (za mojega psa) nevarnih psov , ki imajo že zgodovino pasjih pretepov, medtem ko njihovi lastniki mirno tudi po cel dan sedijo v gostilni in igrajo šah.
Danes sem pa naletela na ogromnega škotskega ovčarja , ki smo ga že velikokrat srečali ampak sva se ga z  mojim Vačem raje zelo ognila ker vem da bi se drugače stepla (vač je zlati prinašalec)..NO in ta pes je bil pred trgovino v katero sva bila tudi midva namenjena, ampak ker je biu on tam se vača nisem upala pustiti pred trgovino  (privezanega da ne bo pomote) ker bi bil za onega lahka tarča.
Vača mi je že napadel rodeziski grebenar in ga je dosti poškodoval, ampak ne njegov lastnik meni da ima psa pod nadzorom in tudi ta se sam sprehaja po naselju, nato imamo pa še psa ki je od lastnika enega od lokalov - ameriški buldog-agresiven in tudi ta se mirno sprehaja okoli bloka in preži nad psi , ki jih potem napade ......

IN ker je meni dosti bežanja pred spuščenimi agresivnimi psi , me zanima kam se lahko obrnem ko se bom zopet počutila ogroženo , sem noseča in je zdaj zadnja stvar ki si jo želimo da mi kdo napade  vača, ker prvo kot prvo jih nebi mogla narazen dobit , pa še mene lahko ugrizne kakšen od njih.
Rada bi dosegla to da te lastnike izuči , da v naselju povnem psov lahko pride do pretepa kadarkoli in naj jih imajo privezane, če pa ne privezane pa saj na svojem dosegu ne pa da so oni nekje drugje pes pa pred mojim blokom.
 
Zanima me če v zavetišču  pridejo po psa oz če je kakšna druga organizacija ki bi prišla iskat psa ki je ali na pohodu ali pa izgubljen, in seveda da bi ga lastniki lahko nato tam poiskali.

Če se to da me zanima kakšna telefonska kamor bi lahko poklicala, ker danes je zelo vroče in tisti  škotski ovčar je že od jutra uzunaj, brez hrane in vode, lahko ga še kap zadane.



 
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #1 : četrtek, 19.07.2007 : 14:06:42 »

Pri nas se tudi en škot sprehaja cele dneve, sicer ful plašen, ampak nikoli ne veš. Je pa bil en kuža, nekaj pinču podobnega, pri sosednjem bloku si je teritorij naredil, ker mu upokojenci hrano skozi okno mečejo. S Thorom sploh nisem mogla mimo, ker bi se zgrabla, Anita pa je itak dokaj ignorantska do vseh, pa sva šli. In se je zagnal v njo... Bogica se je na hrbet vrgla od strahu, tako da sem jo na srečo lahko hitro dvignila. Upokojenčki so se smejali malemu hudemu kužku, jaz pa sem bejbiko nesla domov in fanta poslala tja, da jih je vprešal kdo je lastnik. Že sama sem jih večkrat prej vprašala, pa mi ni nihče hotel povedat in tudi fant ni dosegel ničesar. Zdaj kužka že nekaj tednov nisem videla, upam samo, da ni končal kje pod kolesi ...

lovedog, jaz bi na tvojem mestu poskusila psa zadržat nekje in bi poklicala policijo.
Logiran
lovedog
novinec
*
Sporočil: 20


« Odgovor #2 : ponedeljek, 23.07.2007 : 13:54:50 »

Ja sej bi ga zadržala če se ga nebi bala, že ko ga (rodeziskega grebenarja in ameriškega buldoga) hočem spoditi me samo postrani pogleda in se mi nevarno približuje, tko da mislim da če bi ga hotla prjet al pa kej podobnga bi me ne sam ugriznu ampak pojedu.

Glede ameriškega buldoga so se stanovalci prtožili na hišni svet ker je napadel že preveč psov iz bloka skoraj vse,in pa še ostale, tko da bomo vidl kaj bo iz tega če bojo kej dosegl.
 Tko da bosta lastnika opozorjena da ga brez povodca ne smeta imeti uzuni ampak mislm da jima ni prou nič mar, nazadnje ko sem jim rekla naj ga privežejo ( am.bul.) mi je lastnica rekla, da svojmu psu ne bo svobode kradla.........bolano...nisem mela več besed.
Logiran
lorry
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #3 : torek, 24.07.2007 : 08:47:57 »

Zagrozi lastnikom, da boš poklicala policijo in v zavetišče. Če to nebi pomagalo, bi se sama obrnila na bližnje zavetišče.
Logiran
lovedog
novinec
*
Sporočil: 20


« Odgovor #4 : četrtek, 26.07.2007 : 12:55:49 »

Sem gospodu ki ima rodezijskega grebenarja rekla da naslednič ko ga vidim pred blokom brez ovratnice in ne na povodcu bom poklicala policijo .... in kaj mi on odgovori :
da sem paranoična , da se bodo psi že zmenili med sabo....HALOOOOO jest pa naj infarkt fašem ko mi bo pojedu vača.


BI  že zdavnej v zavetišče poklicala nima ne številke niti ne vem kaj bi z tem dosegla, če bi dejansko pršl po tega psa.
Logiran
lorry
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #5 : četrtek, 26.07.2007 : 13:00:18 »

Strah te nebi bilo več, da bi pes skočil v tvojega psa. Saj mu lahko "zagreoziš", ko ga naslednjič vidiš. Jaz bi že. Da se človek niti v miru ne more sprehoditi.  Angry
Logiran
shime
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 222


« Odgovor #6 : četrtek, 26.07.2007 : 14:52:39 »

Jest za take primere, primere agresivnosti, uporabljam nogo in pa glas. Do zdaj še ni bilo primera, da ne bi zaleglo. Res pa je, da me je malo več skup. Uradno je pa pomojem za to pristojna policija, sploh v primerih, če je tvoj pes poškodovan, ker se zadeva obravnava kot poškodovanje lastnine zaradi opustitve skrbnega ravnanja, ter veterinarska inšpekcija.

Res pa je, da uradne službe, ko slišijo, da gre zgolj za cucke, znajo bit nezaiteresirane - moraš pač toliko bolj porabljat glas.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #7 : ponedeljek, 30.07.2007 : 12:39:42 »

Shime, ko sem jih jaz klicala in povedala da mi je spuščen pes napadel mojega psa, so bili zelo hitro na kraju. Policaji namreč. In korektno ter zavzeto so izvedli postopek. Sedaj pa že od marca čakam na vabilo na sodišče, in ga seveda še lep čas ne bom dočakala. Kakorkoli, nekje se v tem pravosodnem kolesju zatakne. Če eden odigra svojo vlogo, kot jo mora, pa drugi zamoči Tongue.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #8 : ponedeljek, 30.07.2007 : 19:08:10 »

Ena zoprna psica se bolj zoprnih lastnikov, je po prihodu policije in kasneje vet. inspekcije, lepo na ketni. Sem se jo res navelicala brcati, tepsti in se kako bolj domiselno odvracati od napadov na moje pse in proti koncu ze name. Lovedog, ne cakaj, da bo prislo do cesa hujsega! Poklici policijo in ce ti bodo rekli, da pridrzi psa (da bodo lahko na lastne oci videli, da je brez nadzora) jih prosi, ce lahko se enkrat ponovijo kar so rekli, da jih bos posnela, da bos poleg lastnika lahko tozila se njih. Namrec, tebi res ni treba prijemat tujih psov, ce se jih ali pa ce se jih ne bojis. Ce je pes brez nadzora poklici poleg policije tudi vet. inspekcijo in zavetisce, da pridejo po psa. lp
Logiran

lovedog
novinec
*
Sporočil: 20


« Odgovor #9 : četrtek, 16.08.2007 : 14:22:44 »

Ja sej bom res mogla neki narest, zdj me ni blo dva tedna , tud mojga psa ni bilo ker je bil z mano na dopustu , in pridem domov in vidim kako tisti ameriški buldog napade in mislim da je kr zelo poškodoval angleškega buldoga, čez dva dni pa rodezijski grebenar direkt pod mojim balkonom napade zlatega prinašalca in so jih komi narazen dubl.
Tko da se z psom sploh ne upam na sprehod, ga moj fant skoraj skoz sprehaja.

Pa mogoče kdo ve št. veterinarske inšpekcije in zavetišča?
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #10 : četrtek, 16.08.2007 : 14:28:18 »

Iz katerega konca pa si? Ko vidiš psa spuščenega, pokliči Policijo, če se ravsajo spuščeni psi pokliči Policijo. Prijava na Policijo ima vsaj takojšnji učinek (nehče ne vidi rad, da ga obiščejo fantje v modrem), prijava na inšpekcijo pa... No ja, tudi lahko, vendar bo trajalo da se boste zmenili za kaj sploh gre. Zavetišče pa tu nima kaj, gre za lastniškega psa, ki ga sicer lahko odpeljejo če se sam potika okoli a mislim da nima smisla obremenjevat prenapolnjenih zavetišč s psom, za katerega se točno ve čigav je.
Madona, pa kam smo prišli, da so človek niti v miru ne bo mogel sprehajat s svojim psom? Najprej kdo ima večjega psa, kaj pa sledi? Kdo ima večji gun ali kaj?
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: kam s psom, ki se prosto sprehaja po naselju
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines