mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:21:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Prevozi psov  |  Tema: Mreža/pregrada za avto
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mreža/pregrada za avto  (Prebrano 30266 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #75 : četrtek, 30.03.2006 : 13:27:54 »

Gina, ne vem, če si zadnjič videla,kako ima Bond urejeno svojo sobo v avtu, mi imamo teleskopke, pa se mi je zdelo da je mreža bolj primerna,ker je mehka, odkar si je pa prijateljičina psička napol odtrgala krempelj, ko je na ovinku zapela za mrežo, se mi pa kar dobro zdi,da imamo teleskopke se tudi lepo očistijo,pobrišeš pa je.
Logiran
Tanjusha
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #76 : petek, 27.07.2007 : 14:23:01 »

Zivjo vsem!

Zanima me sledece: je pregrada za prtljaznik obvezna oz. jo doloca zakon?
Zadnje case opazam vse vec ljudi, ki svoje pse (vecje pasme) prevazajo bodisi na prvem sedezu (ali zadnjih) ali pa v prtljazniku brez pregrade. Sama sicer imam teleskopsko, ampak ta presneta rec definitvno ni narejena za moj avto (kot je ze bilo napisano na forumu: v avtih, ki imajo zaobljeno streho, se definitvno ne obnese), saj ves cas pada dol.  Trenutno imam privezano z vrvjo okoli naslonjal za glavo  Smiley Poleg tega se moja kosmatinka zelo rada nasloni na hrbtisce sedezev, tako da jo tiste tacke od pregrade kar malo motijo. Sicer je resnicno pridna in ves cas lepo sedi pri miru, nikoli ni skakala na sedeze, tako da kaksen boks pri meni ddefinitivno ne pride v posev. Fant je danes spraseval za mrezo pri VW in ga je skoraj kap, 300 eurov za par strikov?!? Ce je pregrada obvezna - je mogoce tudi predpisano, kaksna mora bit? Nekdo je svetoval oz. nalimal link nekega podjetja, kjer pletejo mreze - ampak kako zaedvo zmontiras v avto?
Hvala vsem, ki se boste javili in LP.
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #77 : sobota, 28.07.2007 : 22:59:18 »

Pes mora imeti pregrado, ali pa mora biti na zadnih sedežih privezan z varnostnim pasom, lahko pa je tudi v boxu...skratka ne sme imeti dostopa do voznika. Ne verjamem, pa da je bil kdo kaznovan zaradi neprimerne namestitve psa v avto.
Jaz sem imela na začetku mrežo iz vrvi, pa se ni obnesla, ker je vedno nekako našel pot in prišel na sopotnikov sesž. Potem sem kupila varnostni pas. Večinoma je pridno ležal na sedežih, se je pa včasih zgodilo, da je se je z nogo ponesreči odpel in spet je bil prost. Potem sem kupila box in sem popolnoma navdušena nad njim. Uporabljam ga že več kot eno leto in je res super stvar. Pes je notri varen poleg tega pa je popolnoma navdušen nad njim.
Logiran
ajka11831
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 206


« Odgovor #78 : nedelja, 29.07.2007 : 00:11:54 »

lejca če ne poznaš katerega so plicaji kaznovali ga zdaj poznaš, enkrat sredi decembra so me ustavili, Ajko sem imel na zadnjem sedežu pa je padlo takrat še 10 000, sit  Angry  pa me ni spustil dokler nisem poklical prijatelja ki ma avto zamrežan. Ni mi bilo žal plačati kazni, ko samo malo pomisliš s kašno silo prileti pes naprej pri trku z 50km/h. Zdej imam oba avta zščitena in svetujem vsakemu ki ima bilo kakšenega psa da to takoj uredi ni tako drago, drago pa pride potem ko je prepozno (pa to ne mislim na kazen)

l.p.  Wink Wink
Logiran
Zivc
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #79 : nedelja, 29.07.2007 : 11:50:26 »

@ ajka11831, jaz sem kot sopotnik že pri manj kot 50 na uro dobila odraslega rotta iz zadnjih sedežev v naročje. Vsaj varnostni pas, zaradi psa .
Logiran
ajka11831
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 206


« Odgovor #80 : nedelja, 29.07.2007 : 20:53:31 »

Upam da nisi uterpela kakšne poškodbe, kajti zna biti zelo nevarno.

l.p.
Logiran
Zivc
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #81 : nedelja, 29.07.2007 : 21:39:02 »

Ne, se je kar ok izteklo. Psu ni bilo nič jasno, revežu. S fantom pa sva klela kulturo slovenskih voznikov. Od takrat naprej sva iskala rešitev za take situacije in zaenkrat se obnese tale pas. Resno - gre tudi za varnost psa, ne samo ljudi!
Logiran
ajka11831
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 206


« Odgovor #82 : nedelja, 29.07.2007 : 21:56:33 »

Tukaj te čisto podpiram jaz imam pač to smolo ker imam 20let star avto pa varnostnih pasov zadej še ni,
zato sem dal mrežo v avto tako da se gospodična mirno in sigurno vozi v prtlažniku.


l.p.
Logiran
Zivc
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #83 : ponedeljek, 30.07.2007 : 00:13:33 »

Vidiš, pri meni se mreža iz tkanine ni obnesla, ker sta oba (družinsko gledano) psa našla "obhod", tista kovinska - pa avti niso pravih oblik. S kletko imam isti dizajnerski problem. Je pa varnostni pas čisto zanesljiv - zaenkrat. Pes ne leti po avtu, ne nadleguje voznika s svojimi željami po vožnji (en je nekako prepričan, da je tega bolj sposoben kot ljudje, drugi pa je mislil, da je naročje voznika najlepši prostor v avtu) in v neljubem primeru ne ovira tujih oseb pri posegih v avto (reševanje, ...). To je tudi glavni razlog, zakaj mora imeti omejeno gibanje (po besedah policista).

Če bi še preprečeval lajanje na policaje ob kontroli prometa, bi bil idealen!
Logiran
ajka11831
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 206


« Odgovor #84 : ponedeljek, 30.07.2007 : 04:04:40 »

No vidiš kar se pa lajanja tiče imam pa srečo, ker malamuti ne lajajo.

l.p.
Logiran
Tanjusha
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #85 : ponedeljek, 30.07.2007 : 08:20:42 »

hej,

kaj pa ce se pes vozi v prtljazniku??? razumem, da ce je pes na zadnjih sedezih in ce pride do kaksnega nenadnega zaviranja ali trka, da leti naprej, ampak v prtljazniku su pa 75% visine sedezi... je pa moja psica ful pridna in nikoli ne skace sem in tja, pridno sedi ali lezi v prtljazniku. smo ji pa pregradili prtljaznik in ima zdaj 2/3 zase, tako da je ne premetava prevec. ce je mreza obvezna, se mi poraja se en problem, kam pritrdit pleteno mrezo, ker ima avto 8 airbagov, torej tudi pri glavah na zadnjih sedezih... kaksen predlog?
pa se nekaj: pri nas imamo dva psa, zlato prinasalko, ta se vedno vozi v prtljazniku, in pudla - ta je pa seveda v narocju. mala zverinica ima celi 2, 5 kg (eventuelno 3) - kam z njim? ali sploh obstajajo tako mali varnostni pasovi? ali je bolje nabavit kletko? ceprav se mi zdi, da bi se mu v kletki strenalo, ker ima ze tako ali tako vedno polne baterije... konec meseca se s kolegico odpravljava na morje, ona ima pa eno malo mesanko, ki se je pa navajena vozit na zadnjih sedezih, ampak pes izkljucno lepo lezi ali na sedezu ali pri nogah. je bolje zanjo kupit pas ali kletko?

hvala za info!
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #86 : ponedeljek, 30.07.2007 : 08:42:06 »

Pri pletenih mrezah je ponavadi treba vrtati v strop, ampak ce se malo znajdes, jo lahko pritrdis na zadnja drzala za roke pod stropom, jo potegnes za zadnje sedeze in jo pritrdis tam ob straneh.
Varnostni pasovi obstajajo v velikostih small, medium, large in extra large. Za psicko pride v postev varnostni pas, ker je navajena mirno lezati. Pudeljcka nikakor ne smete voziti v narocju, odlocite se za prenosni boks ali varnostni pas. Osebno bi izbrala varnostni pas, ki psu ne daje obcutka utesnjenosti. Je pa seveda zelo omejen v gibanju.
Logiran
Zivc
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #87 : ponedeljek, 30.07.2007 : 08:49:00 »

Če imaš prtljažnik fizično ločen ostalega dela avtomobila, potem je ok. S tem mislim, da res nikakor ne more zlesti na zadnje sedeže.

Varnostni pas zgleda takole: en konec zatakneš v tisto plastično zadevo pri sedežih, drug konec pa za pasjo ovratnico/oprsnico. Velikost psa ni pomembna. Mi imamo tako pripetega družinskega 10 kg mešančka, kakor tudi fantovega rotta (55 kg).

Odločitev pas ali kletka - čisto tvoja presoja. Za kletko potrebuješ nekaj več prostora in jo lahko uporabiš tudi še za kaj drugega. Je pa zato občutno dražja.

Mi smo s pasovi čisto zadovoljni.
Logiran
Tanjusha
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #88 : ponedeljek, 30.07.2007 : 09:12:01 »

dani in zivc, najlepsa hvala za odgovore in informacije.
ja, za tamala psa bomo verjetno res kupili pasove, ker kletka nekako ne pride v postev. pudlj je resnicno prevec ziv in skace po narocju gor in dol, edino pri voznji nad 100 se umiri in pade dol Smiley

btw, kaksen pa je prtljaznik, ki je 100% locen od ostalega avtomibila? vedno je luknja vmes... in ne glede na to, da bi prinasalka lahko brez problema skocila na zadnje sedeze, tega nikoli ni pocela, je cisto srecna, da ima cel prtljaznik zase Roll Eyes  predlog, da bi mrezo fiksirali na drzala za roke, sem dala ze sama Smiley pa so nekako prevec pomaknjena v notranjost avtomobila, da bi potem mreza motila potnike na zadnjih sedezih. ena varianta je, da bi nalimali kaveljcke, ampak bi se lim stopil, tako da bo verjetno res treba vrtat... bomo ze Smiley

se enkrat hvala!
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #89 : ponedeljek, 30.07.2007 : 09:44:20 »

Jaz sem poskusila vse; najprej po meri narejena pregrada za prtljažnik, potem teleskopi za podrtimi prvimi zici (iz malega avta sem naredila karavana), sedaj pa se vozimo na zadnjih sedežih pripeti z varnostnim pasom in moram reči, da je še najboljša varianta. KUža lahko leži, sedi, stoji, gleda skozi okno, obenem pa je zavarovan v primeru trka.
lp
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Prevozi psov  |  Tema: Mreža/pregrada za avto
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines