mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 10.06.2024 : 13:30:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Dolgodlaki škotski ovčar
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 91   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dolgodlaki škotski ovčar  (Prebrano 235479 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #315 : sobota, 11.03.2006 : 20:15:36 »

Rina:
Sem cela vesela....Jayu se je popolnoma popravila prebava po enomesečni kuri na briketih iz lososa....sem bila na zečetku skeptična, ker je vsebovano toliko lososa, kar naj ne bi bilo primerno za pse s kronično drisko...pa sem vseeno probala (baje so noro kvalitetni briketi). Rezultat neverjeten!!!!!!!!!Sedaj mu lahko celo dam koščke sadja, skuto in jogurt...vedno več stvari sprobavava kot majhen priboljšek in vedno je vse ok!
Zadnjič mu je neka daljna soseda dala slanino za jest (da ne govorim, da se mi je skoraj zmešalo, ko sem to videla in zdrvela iz bajte, da se je kadilo za mano in naredila totalno štalo)....potem sem cela panična čakala na rezultate njegove prebave...in neverjetno, niti po slanini ni imel niti za nianso mehkešega blata...meni se meša od sreče...upam, da bo tako tudi ostalo...kar seveda ne bomo izzivali preveč.

Kako so kaj vaši dolgogobčneži? Vidim, da v Slovenijo prihajajo neverjetno lepi francoski ljubimci.

Imam eno vprašanje glede barv: Moj je bil kot mladič sable barve, tak kot jih vidim na cesti in v knjigah, sedaj pa ima po hrbtu po dolžini črne pramene, tak konkretno. Nisem še videla tako obarvanega škota sable barve, pa me zanima, če je to tudi opcija obarvanosti ali ima prste vmes dejstvo, da je moj nerodovniški in bog ve kaj je bilo kdaj vmešano. Saj bi pripopala slike, pa mi rač. noče več cd-je brat.....tak da nimam  sreče s temi slikami, da bi se malo postavljala z meni najlepšima in najbolj mojima kužonoma.  Wink

Pa še to....če je karakter v povezavi z barvo, potem je moj bolj tribarvnež(mu sedaj ven udarja, je ugotovil, da se njegov karakter ne ujema z barvo...heheheh), ker je poosebitev divjosti. Cheesy

Lp, Tina
Logiran
čara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 224


« Odgovor #316 : sobota, 11.03.2006 : 21:42:01 »

uh glede slanine, ne je dajati psu, res ni dobro, je preveč slano.
Logiran
rina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 260


« Odgovor #317 : sobota, 11.03.2006 : 22:11:41 »

Oooo Felina, SUPER!!!! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Kako je lepo prebrati take dobre novice! Držim pesti da bo tako ostalo.
Witty je pa imela vnetu uho, pa smo uspešno pozdravili, zdaj smo se pa resno lotili še teh njenih kožnih težav. Upam da bomo čimhiteje pogruntali kaj je to.

Ja, rjavi škoti so lahko zelooo temni, skoraj črni. To ni nič narobe. Tale je eden temnejših: http://www.borntobe.hu/tk/mybernmasterraffles.htm So tudi dosti temnejši, pa se zdajle ne spomnim nobenega na pamet. Taki temno rjavi imajo v sebi rjav faktor, svetlo rjavi pa ne.  Smiley

Tisti ki imate škote v stanovanju: A imajo kaj vonja? Doma so se začeli pritoževati da Witty smrdi, pa ne vem a je to zaradi vnetja ušesa in teh težav, ali pa zato ker je bolj slabo vreme in je pesetonja velikokrat mokra.

Zadnjič sem Witty kupila čisto navadno ovratnico, vedno sem ji jo ZAPELA okoli vratu, pa je v nekaj dneh pogruntala kakšen gib mora narediti da se sname. Lisička ena! No, saj sname se samo takrat, ko bi ona nekaj vohala, pa ne sme.

lp
Logiran
Felina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 450


« Odgovor #318 : sobota, 11.03.2006 : 22:30:29 »

 No, samo da bo ok z Witty. Mi imamo Jaya v stanovanju in vonja ni nobenega, razen, ko je moker-pač vonj po mokrem psu. Je pa imela prejšnja psička močno vneto uho in je smrdela kot kuga...nismo zdržali v njeni bližini (tile butasti veterinarji pa so namesto, da bi ji pozdravili uho iskali probleme na koži......brez besed....3 veterinarske postaje smo zamenjali, samo pri zadnji sem že jaz našla vzrok in je mala mogla na operacijo)...ja, tak da če je bilo uho kar konkretno vneto, je to velik razlog za smrad. So pa ušesne in kožne težave močno povezane, raven pa se zna vplest še kakšna žleza...tak da če ima Witty probleme tako z ušesi kot s kožo, ste pregledali tudi žlezo? Držim pesti, da bo vse ok.

Ja, prav tak temen je Jay...v živo pa še res nisem videla tega (no, nisem bila pozorna...hehehe). Sramota, da tega nisem vidla na razstavi. Se mi pozna, da škot ni ravno "moja" pasma.

Lp, tina
Logiran
GoldenGirl
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 263


« Odgovor #319 : nedelja, 12.03.2006 : 09:15:07 »

Rina! Problemi kože tvoje Witty so mogoče vezani na to da živi v stanovanju. Radijatorji in suh zrak so kriza za pse z dolgo dlako. Poleg tega je lahko prepogosta kopel. Ali jo dovolj kopate...Za škote je najbolje 1 ali 2 na leto maksimalno. Če jo preveč kopaš ji uničiš kislino kože in nastane prhljaj in suha koža. Imaš tudi posebne brikete za pse s suho kožo...Na primer tiste z lososam...Uživajte  Smiley Wink Cheesy Grin spet sneži! GG
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.327


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #320 : ponedeljek, 13.03.2006 : 21:03:30 »

GoldenGirl, tako SKBOP kot nobeden od vzrediteljev skotskih ovcarjev ni clan mojpes.neta, zato ni mogoce objavljati povezav na spletne strani, kjer so objavljena legla.
Logiran

GoldenGirl
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 263


« Odgovor #321 : torek, 14.03.2006 : 12:49:15 »

Sorry!  Wink Cheesy ; Grin DGG
Logiran
katie
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #322 : sreda, 15.03.2006 : 18:41:36 »

Oj!
A pride kdo mogoče pogledat v Vrtojbo??
Lp
           Katie
Logiran
rina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 260


« Odgovor #323 : sreda, 15.03.2006 : 21:58:34 »

Ja, rjavi škoti so lahko zelooo temni, skoraj črni. To ni nič narobe. Tale je eden temnejših: http://www.borntobe.hu/tk/mybernmasterraffles.htm So tudi dosti temnejši, pa se zdajle ne spomnim nobenega na pamet. Taki temno rjavi imajo v sebi rjav faktor, svetlo rjavi pa ne. Smiley
Eh, sem se zatipkala. Roll Eyes Črn faktor imajo.

GG, dvomim da bi bile Wittyjine težave povezane s tem da je v stanovanju. Že kar nekaj zim je preživela v stanovanju, pa se so se te težave šele letos (oz. lani) pojavile. No, pa enkrat prej je sredi poletja dobila eno krasto na nogi.  Veterinarka je rekla, da je lahko demodikoza (neke kožne pršice), mikrosporija (samo upam da ni Lips Sealed), alergija... Gremo v soboto na pregled k specialistki, pa bom mogoče kaj več zvedela.
Witty pa je pojedla že kar nekaj žakljev briketov z okusom lososa, pa ji je zelo všeč in še dobro vplivajo na dlako. Na zdravih delih kože ima čvrsto, dolgo (glede na to da je veliko v stanovanju) dlako, pa nič prhlaja.
S šamponom jo kopam 1x, včasih 2x na leto. Razen zdaj, ko se zdravi jo na bolnih delih skoraj vsak dan umijem s plivaseptom.

Frosty je pa res tak cortek. Gledam slike in občudujem njegovo lepoto. Cheesy Cheesy

katie, za Vrtojbo še vedno ne vem, če bom prišla. A ti potem prideš?

lp, rina
Logiran
GoldenGirl
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 263


« Odgovor #324 : četrtek, 16.03.2006 : 15:30:53 »

Rina! Upam, da boš za tvojo Witty našla rešitev! Ja, vsak pes ima neke zdravstvene težave. So kot ljudje. Eden prebava, drugi ušesa, tretji koža....


Katie! Videla sem sliko staršev tvojega bodočega ljublječka. Objavljene sta na spletni strani Slovenskega kluba britanskih pasem...Super si se odločila. Star oče je prekrasen nemški pes, Int.Ch. Tabasco von Haus Reinhard, ki da je krasne potomce...*****...juhuhu... Grin Wink :DUživajte.GG 


 
Logiran
katie
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #325 : četrtek, 16.03.2006 : 16:36:10 »

Hvala za kompliment! Grin
Ja jst sem tud ful happy glede tega. Oba straša, njihovi starši vsi so ful luštni!!!! Wink Wink

V Vrtojbo pridem skoraj sigurno. 99,9%

Lep se (s)mejte!!

Lp
            Katie
Logiran
katie
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #326 : četrtek, 16.03.2006 : 21:25:13 »

Hvala za kompliment! Grin
Ja jst sem tud ful happy glede tega. Oba straša, njihovi starši vsi so ful luštni!!!! Wink Wink


Mislim starša... Cheesy Grin
Logiran
GoldenGirl
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 263


« Odgovor #327 : četrtek, 16.03.2006 : 21:27:59 »

Katie! Sorry...  Wink  Grin tipkarski šrat... Wink Cheesy...Vem, da komaj čakaš...GG
Logiran
katie
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #328 : petek, 17.03.2006 : 21:14:13 »

Katie! Sorry...  Wink  Grin tipkarski šrat... Wink Cheesy...Vem, da komaj čakaš...GG

Ja vidim.... Grin Cheesy
In kako je kaj Frosty??Cool Kako je kaj Witty??Wink In kako kaj tvoja dva Felina??

Končno vikend...  Kaj boste kaj počeli? ( razen tega da boste s svojimi psi seveda )

 Roll Eyes Komaj čakam... Roll Eyes ( saj veste kaj ) Grin Cheesy
Lep se mejte

                 Katie
Logiran
GoldenGirl
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 263


« Odgovor #329 : sobota, 18.03.2006 : 18:59:11 »

Katie! Frosty, Pâris in Aisha so v super formi. Krasno je ker se zelo lepo razumejo! Frosty je vedno zraven ne glede, da bo 24.3. star komaj 3 mesece...Nič se ne boji, ne ljudi, ne drugih psov. Sploh nima tipične osebnosti škota, ki naj bi bil zadržan. Pri nas je samo Aisha pravi škot. Pâris in Frosty sta pa bolj "romska" tipa... Wink Wink Wink,povsod iščeta božanje...samo, da začneš ne moraš več nehati. Nimam dovolj rok, da bi božala vse tri istočasno..

Čez 2 tedna so vzrejni pregledi za britanske pasme. Peljala bom Pârisa, da bo postal "uradni gospod"... Smiley Wink Cheesy Grin.

Rina! Kako kaj Witty?
Katie, kako to, da niso tisto psičko parili z Magicom če ti je bil tako všeč in si si želela tricolor samčka?Huh Uživajte!GG
Logiran
Strani: 1 ... 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 ... 91   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Dolgodlaki škotski ovčar
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines