mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 23.05.2024 : 05:16:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 50   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek  (Prebrano 174034 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #480 : petek, 11.03.2005 : 23:00:35 »

LP!
 Shocked Shocked Shocked, živemu psu se vse mogoče zgodi. Bogi Api Undecided
Tile tvoji mladički, Mefisto, imajo pa res neka čudna ledena nagnjenja. Moram ti priznati, da je zadnjič na blejskem sprehodu tudi Arta zamikala ledena površina, ki je pod njegovo težo tako nemarno zapokala, da smo še ves popoldan imeli vsi mehka kolena od strahu. Mojo Betko paštetko sem še pravi čas ustavila, Art je pa  kar suvereno šel čez led. No na srečo jo je hitro pocvirnal na trdnejšo snežno odejo, kjer sta z B.B. "delala snežake".  Nekaj slikc si lahko ogledaš tukaj: http://www.moj-album.com/album/215414/

LP,Miša
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #481 : sobota, 19.03.2005 : 09:38:23 »

LP !

Prejšnjo nedeljo se nas je nekaj slovencev udeležilo 37. mednarodne razstave  CACI Beograd.  Vsak od naših psov je pobrali kakšenega od nazivov.
Moja madam Pompadur - Zoya se je okitila z nazivom CAC in CACIB Cool. Betty Blue pa je v razredu najmlajših dosegla najvišjo možno oceno, odlično. Na Betkin uspeh sem še posebaj ponosna  Cool, saj je mala razgrajačka dokazala, da ni samo pametna ampak tudi lepa ! Roll Eyes

LP, Miša
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #482 : sobota, 19.03.2005 : 13:58:05 »

 Bravo, bravo!   Si pa postala ta prava razstavljalka.

Kako so kaj Srbi reagirali na Zoyino barvo?  Kakšen pa je kaj izgled konkurence tam doli; gube, okostje, kupirani ali nekupirani uhlji.... ?
Betkina pamet ti bo še kodrala živčke Smiley
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #483 : nedelja, 20.03.2005 : 04:01:22 »

šli smo v Logatec.
Api je car. pogrešal sem mojo ljubav bejbo, za katero mi še njeni lastniki ne verjamejo, da sva midva en tak sanjski par loverjev, cmokačev.

 Gazda in argenta sta sicer cool. ampak API...on je pa res car. tako lepo šnavco in tak krasen izraz na obrazu, karakter pa sploh- človek se mora zacopat. Še cvili in smrči tako prijetno, da bi ga kar ukradel. Lupček je. no...vsi trije, itaq  Smiley

Lep večer v kožasti ter dvonožni (dva para nog) družbi je bil in iz neke knjige ki je sedaj na mizi tam doli, oz. od bralcev knjige, sem izvedel, da je bil celo nek dokumentiran bel mastin nekoč v igri. ne albino. bel pes. to bi bilo nekaj za videt na sliki, le bi obstajala kakšna  Smiley  upam da bo nataša prevedla tistii del.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #484 : nedelja, 20.03.2005 : 10:32:48 »

LP !
Hvala, hvala.... Te moram razočarati, sem daleč od prave razstavljalke. In to verjetno nikoli ne bom. Smiley

Balkanci so čisto ponoreli nad Zoyino bež barvo. Predvsem pa jih je fascinirala njena velika glava. Ponudb za parjenje sem imela toliko, da jih do konca življenja ne bi mogla izkoristiti. Konkurence na našo žalost nismo imeli. Bili sta prijavljeni še dve psici v razredu zrelih, skupaj pa celih 6 mastinov, kar je skoraj trikrat manj kot lani novembra. Srbi imajo načeloma lepe mastine, dovolj nagubane, z močnim okostjem, malo čudnimi kombinacijami barv in malimi glavami glede na telo. Tega se zelo dobro zavedajo in tudi obžalujejo.Nekaj je njihove srbske vzreje, nekaj je uvoza iz Italije še iz časov skupne Yuge. Ker pa so pogruntali, da so tudi njihovi domači mastini nagibajo k italjanskim linijam se navdošujejo na nizozemci, belgijci in drugimi severnjaki. Predvsem dajo veliko na Van Doremalna. Njihova posebnost je ta, da je eden imel ene šest kolen nazaj psico iz te psarne in sedaj govorijo, da so vsi njeni potomci "tač ruff". Ko so slišali, da smo Zoyo šli iskat osebno k njemu in da je iz njegove lastne vzreje, ravno tako njena mama, se niso mogli odlepiti od nje.( okrog Bobija in Zoye je bila vedno taka gužva, da sem se skozi množico prebijala prav po "holivudsko". Roll Eyes)
Meni osebno so njihovi mastini preveč močni in veliki z malimi glavami, predvsem pa me moti to, da so vsi, tako psi kot psice obojestransko kupirani (mislim in rep in ušesa). Predvsem pa so nekateri tako čudne barve, da že kar nesramno vlečejo na neko sivo-rjavo barvo. Osebno se nagibam k mnenju, da imajo oni zelo trde linije napram moji Zoyi, ki jo imam za mehko linijo.
Srbi so skoraj 15 let izolirani od zunanjega sveta. Težko se prebijejo v tujino. Mi je eden pravil, da je že najmanj 6x dal prošnjo za vizo, za nakup psa v tujini, pa so jo zavrnili brez obrazložitve. Ko telefonira za pojasnilo mu rečejo, probajte čez 10 dni ponovno. Pa plačat tudi mora, vsakič ene 1500 sit ( množi x 3.4 pa dobiš tolarje).
Tako, da so se njihovi mastini zadnjih 15 let množili z genetskim potencijalom, ki ga imajo in ta je sedaj že tako iztrošen, da se bo pasma pri njih izrodila, če ne bodo pripeljali sveže krvi.
Po večini imajo nekaj uvoza iz Madžarske, Bolgarije in Romunije, vendar so to mastini enakih trdih linij, nekateri na izrazito visokih, drugi nizkih nogah, z močnim telesom in majhno glavo.
Drugače pa je mastino scena pri njih zelo kvalitetna, temelji na prijateljski bazi, vzreditelji se med seboj poznajo in izmenjujemo mnenja ter pomagajo drug drugemu. Seveda je tudi faušija, vendar se pokaže šele za domačimi zidovi., brez nepotrebnega pljuvanja in osebnih zamer. Celo drug drugemu pomagajo vzgajati, prodajati in vzdrževati pse.
Beograjska razstava mi je dala veliko misliti glede same vzreje mastinov. Njihove linije so mi všeč predvsem zaradi ene same stvari: zdravja.  Zunanja, nebriketirana hrana, s katero so hranjene že generacije mastinov je pustila občuten pečat v zdravju potomcev. Nobenega zdravstvenega problema, težav s kostmi, srcem, zobovjem. Pri njih mastinčice umirajo zaradi ženskih težav in slabe ginekološke oskrbe.Mastini pa dočakajo sorazmerno veliko starost.
Edino kar obžalujem je to, da imajo tam doli mastine še zmeraj za borbene pse in jih temu primerno vzgajajo.
Kar si rekla za mojo B.B. ti dam prav. Je izredno pametna psica in zaradi tega me bo še glava pekla. Cheesy   V sebi nosi duh svojega dedka Simbe in babice Bonasere iz " Blood Epira", ter italijanske babice  Nore Negrissime. Njen borbeni duh se je pokazal že prvo minutko, ko sem jo prinesla domov. Trudim se iz nje narediti "pošteno gospodično" vendar iz trde linje, ki ji je pisana v krvi se ne da narediti nekaj tako nežnega in mehkega, kot je naša madam Pompadurka Zoya iz "tač ruffa", kot bi rekli balkanci.
Razstavo sem doživela kot uspešno, ne zaradi tega, ker smo pobrali nagrade z vsemi tremi psmi ( in vsemi ostalimi slovenskimi) in ker sem si kupila novega člana, ampka zato, ker sem sklenila nova prijateljstva in obnovila stara. Ne samo v mastino sceni, tudi pri dogaših. In to mi pomeni veliko več, kot tiste diplome in pokalčki, ki se po navadi založijo nekam v predal, prijateljstva pa ostanejo.
Slik z razstave nimam, ker sem bila tako zasedena, da nisem mogla niti na wc. Sem pa bila včeraj v Zg, kjer sem bila z beograjsko ekipo in imam nekaj fotk včerajšnje zmagovalke iz Zg, 4 letne mastinčice, ki je dobila CACIB in BOB (mislim, da je last tistega tvojega finega prijatelja) in lepe  2 letne kužice  iz BG, ki je dobila rezervo. Slike bom dala gor zvečer.
LP, Miša
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #485 : nedelja, 20.03.2005 : 19:45:23 »

LP !
Še obljubljene slikce :
Beograjska kužica, stara dve in pol leti, ki je včeraj dobila r. danes pa je odnesla BOB :

http://www.moj-album.com/slike/41322/VU1qbX0Byx_aaz8_.v.jpg

http://www.moj-album.com/slike/41322/HuRsn27cLnAs82Ut.v.jpg

In včerajšnja zmagovalka:

http://www.moj-album.com/slike/41322/EfFcIeoYTm41EHsv.v.jpg

LP,Miša


[slika spremenjena v povezavo; Mirc]
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #486 : ponedeljek, 21.03.2005 : 10:51:12 »


Hvala, missa!

Kaj pa to pomeni"tistega tvojega finega prijatelja"?  Če misliš Vedrana, je prav fajn fant in nič fini Smiley  in če je psička z punco njegova, sem pozitivno presenečena, kako se je psica lepo naredila.
"beograjčanka"  Je krasna, ali je od Stojičeviča, kupljena pri Fossombroneju ali že njegova vzreja?  Če imaš katalog, lepo prosim na privat sken mastino udeležencev.

p.s. Pri nas je od včeraj zelo pestro Shocked, na čuvanju imamo Beybo.  Punci se hočta pojest skozi ograjo in stekla, Apija bomo danes soočili z Beybo,  Mars se na srečo šteka z vsemi,....so pa potrebne kar matematične kombinacije Roll Eyes, katera vrata odpreti, koga h komu spustiti....
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #487 : torek, 22.03.2005 : 10:20:57 »

LP !

Mefisto, tistega finega gospoda sem omenila zato, ker sem imela spominsko blokado in se nikakor nisem mogla spomniti njegovaga imena. sram
Čigava je beogradžanka, ne vem, ker je imela Mikija na drugi strani štrikca, ki je predsednik moloser kluba v Srbiji.
Kataloga na žalost nimam, ker so vsi že imeli stvari v svojih sobah in nihče ni imel volje gor ga iskat. Vprašaj kakšnega od naših razstavljalcev (valvazor, ahasver)

Še dobro, da si mi povedala, da imaš matematične težave, ker sem se jaz hotela jutri prikazati pri tebi, da ti prinesem še tisto, kar sva si v žlahti. No, pa me ne bo, ker  ti moja B.B.  lahko naredi takšno enačbo, da je razen nje same, ne reši noben "cvajštajn" ! Cheesy
 Bom malo žleht! Potrebuješ kalkulator, jaz ga ne rabim več ! Wink Tongue Kiss

LP, Miša

Logiran
sonja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 356


« Odgovor #488 : ponedeljek, 04.04.2005 : 10:49:25 »

Vrnili smo se s potepa ,zelo zanimivega,poučnega in predvsem zabavnega Smiley
Še dve slikci,tako,za lepši dan Wink
http://img.photobucket.com/albums/v467/mastino/potep2.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v467/mastino/par.jpg


[slika spremenjena v povezavo; Mirc]
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #489 : ponedeljek, 11.04.2005 : 14:47:03 »

LP !

Za vse ljubitelje mastinov sem posnela veliko slikc iz razstave v Szegetu na Madžarskem.
Mastini so dokaj podobni srbskim linijam, vendar je opazen občuten napredek pri vzreji. Upam, da boste uživali ob ogledu  Wink

http://www.moj-album.com/album/296142/

LP, Miša
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #490 : ponedeljek, 11.04.2005 : 19:42:18 »


Hvala, hvala, zares!

Si razstavljala ali samo zijala pasla Grin?

Je bil kak Fruit D'Amour? Vizuelno mi noben ne deluje njegov, 1, 2 mogoče mal v glavo, ostalo.... lepi psi. Bolj psi tipa Corenti in Peritas psarn.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #491 : torek, 12.04.2005 : 08:16:22 »

LP !

Saj veš, kaj si jaz mislim o razstavljanju  Tongue

In uganila si, sem samo zijala pasla  Cool. Sicer  bi zelo težko Zoyo okrog prenašala. Tiste male baterijske pse smo v hotel švercali. Si predstavljaš mene, da probam skriti Zoyo v žep  Cheesy ?

Sem malo pokukala v katalog. Sedem mastinov. Vsi sami madžari. Ene dva imata malo pridiha Italije, pa še to samo v imenu. Če boš hotela, ti bom na privat poslala skeniran katalog.
LP, Miša
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #492 : sreda, 13.04.2005 : 07:53:47 »

LP !

Še ena zanimivost iz širnega mastino sveta. Od 02. do 03. aprila je v Moskvi potekala mednarodna razstava psov. Glede na to, da vem za kar nekaj velikih ruskih psarn mastinov, sem bila presenečena nad tem, da ni bilo prijavljenega niti enega mastina !!!  Shocked
Zato pa je bila udeležba pri boxerjih, dogah  in nekaterih drugih popularnih pasmah, zelo velika!

LP, Miša
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #493 : sreda, 13.04.2005 : 13:09:35 »

 Zato pa jih je bilo na Euroasia 2005, Moskva toliko več http://www.neapolitan.org/phpBB/viewtopic.php?t=5793&postdays=0&postorder=asc&start=0 Smiley
Logiran
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #494 : sreda, 13.04.2005 : 13:16:48 »


Ua, a se napak več ne da popravljat po novem? Napaka EURASIA ne euroasia!
Logiran
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 50   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: Mastino Napoletano = neapeljski mastif - cvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines