mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 16.04.2024 : 10:38:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Živali-žrtve človekove osamljenosti
Strani: 1 2 3 4 [5]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Živali-žrtve človekove osamljenosti  (Prebrano 31115 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #60 : četrtek, 27.05.2004 : 05:49:21 »

Flufi sej ni panike mi je blo jasno kako si hotela povedat Wink (mislim nisem se počulta ogrožena  Grin Grin)

pol ko sem razmišljala sem v bistvu res povprečen lastnik, sej nimam razen dveh psov (kraškega in zdej belgijca) nobenih drugih izkušenj, nekaj se jih je nabralo dosti pa še vedno ne  Wink (zato pa sem tukaj na forumu  Grin)



Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #61 : četrtek, 27.05.2004 : 13:05:33 »

Nanook,

kaj pa pravi striček z bradico  Grin ??

Ah, saj ves, tiste klasicne "Not so, Joe". Grin Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
mari
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 17


« Odgovor #62 : ponedeljek, 10.10.2005 : 13:38:02 »

Tudi sama sem lastnica dveh psov (zlate prinašalke ter mešančka med terierjem in koker španielom), štirih mačk in dveh zajcev, pa lahko rečem samo to: med samo se vsi ližejo in objemajo Grin! Ko pogruntam kako dam sliko tle gor bo to mogoče tud vidt. Kar se pa članka tiče se čisto strinjam z Drejči Cheesy.
Logiran
patriotka
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #63 : petek, 14.10.2005 : 07:42:52 »

Ženska je res mal čudna da kej tazga napiše, pes ful prevzame lastnosti človeka, poznam psičko ki noče jesti iz posodice ki je na tleh ampak hoče jesti tako kot vsi ostali, verjamem da je polno takih psov, samo s tem ni nič narobe...tist ki ima psa se pač mora zavedati da mora vedno enako ravnati s psom ne pa da ga na koncu zanemarjo in da ni potem deležen več take pozornosti...nevem ka je ženska sploh hotla povedat..dobr da ma naziv
Logiran
pea
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #64 : petek, 30.12.2005 : 12:10:45 »

Pozdrav!
Prebrala sem levji del tele teme, vse pa ne. Opravičujem se, če bo prišlo do ponavljanja. Najprej razčistimo odnos človek-pes, pes-človek. Pes se je sam v pradavnini približal človeškemu bivališču zaradi ostankov hrane. Človeku je to koristilo, saj ga je branil oz. opozarjal na razne krvoločnejše plenilce. Že v izhodišču je šlo torej za simbiozo.
Strinjali se bomo verjetno tudi v tem, da je pes socialno bitje in če ne živi v pasjem krdelu povsem neodvisnem od človeka (kar je danes vsaj v našem delu sveta nemogoče), tvori krdelo s človekom. Glede na prejšnjo razlogo o simbiozi, tudi tu ni ničesar spornega.
Kar se tiče ekstremnih pasem (sama imam mopsa): uporabimo zdrav razum. Ne glede na človeški faktor selekcije, pasme ne bi preživele, če za to ne bi bilo možnosti ali bolje, če bi konstitucija telesa ne bila sposobna delovati (tudi sama imam kratke noge, kar pomeni, da ne morem teči tako hitro kot kak dvometraš, pa zaradi tega ne obtožujem svojih prednikov, da sem žrtev slabih genov oz. slabe izbire moje mame ali očeta). Vsak ima pomankljivost, skratka.
Pa še glede počlovečenja psov. Če psa opazujemo, nam da jasno vedeti, kaj mu je všeč in kaj ne. V to, da spi na moji postelji, ga ni nihče silil. Jaz pa tudi nimam zadržkov v tej smeri. Spiva, potemtakem, v simbiozi.

Menim, da je odnos med človekom in psom zelo enkraten in fascinanten. Dve kulturi, ki se medsebojno dopolnjujeta. Z malo občutka lahko tudi premostimo tudi ovire v komunikaciji. Glede dr. Sabine Starihe-Pipan, pa se mi zdi, da je namigovala bolj na siljenje psa v počlovečenje.

To je to.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #65 : petek, 30.12.2005 : 13:26:40 »

Problem sploh ni v tem, da bi psa napravili v oblekco ali ga pustili jesti pri mizi in spati v postelji. Pes ničesar od naštetega ne rabi, vendar ponujeno možnost z veseljem izkoristi. problem je, če od psa pričakujemo, da bo dojemal svet kot človek in da bo reagiral kot človek. V takem primeru lahko postane življenje "majhnega kosmatega otročička" prav bedno
Logiran
pea
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 32


« Odgovor #66 : petek, 30.12.2005 : 16:03:20 »

S tem se pa popolnoma strinjam. In ravno o tem govorim. Pes je navkljub vsemu še vedno pes. Če ne bi bil, verjetno ne bi s takšnim veseljem lulal na hidrante. Gre preprosto za to, da ni problem v tem kdo komu kaj in koliko pusti, to je čisto osebna stvar. Tudi če s psom jesta iz istega krožnika ne bo zato nič bolj človeški (in prav je tako) in tega se je treba zavedat. Zagovarjam pa mnenje, da crkljanje psa ni proti njegovi naravi (razen če kaže znake, ki govorijo temu v prid).
Logiran
karo
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 22


« Odgovor #67 : ponedeljek, 24.12.2007 : 10:07:25 »

Kolikor vem, je večina živali (tudiv naravi) zelo družabnih. Pri nas je še mini kunček zelo rad negoval lasišče našem fantku. Kuža (mali špic) pa je sploh poglavje zase! Kaj je lepšega, kot pa zlesti ženi v naročje. Al pa včasih zvečer, ko se prideta poba pocrtat k nama v posteljo, takrat je tudi on del družine! Pa kako je miren, samo da ga ne bi žena nagnala dol.
Pa kako je vesel, ko kdo od nas pride domov, bolj nam pokaže, kot večina od nas.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Živali-žrtve človekove osamljenosti
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines