mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 20:35:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Razne akcije  |  Tema: za Horjul in otroke s posebnimi potrebami - zakaj, kako, komu ...?
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: za Horjul in otroke s posebnimi potrebami - zakaj, kako, komu ...?  (Prebrano 3335 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : nedelja, 02.09.2007 : 00:50:47 »

Že kar nekaj aktivnosti za pomoč Zavetišču Horjul smo s skupnimi močmi že speljali, zdaj je pred nami nova, tokrat z dvojno močjo - z darovanimi in izlicitiranimi predmeti bomo obdarovali otroke s posebnimi potrebami, varovance Centra za usposabljanje invalidnih otrok "Janka Premrla Vojka" v Vipavi, z izlicitiranimi zneski pa Zavetišče Horjul in njegove varovance.

Zbranih predmetov bodo otroci nadvse veseli, iskrico v njihovih očeh pa bo gotovo prižgal tudi slavnostni dogodek, na katerem jim bomo predmete predali.
Prav tako bodo vsega zbranega denarja veseli v Zavetišču Horjul, saj bomo z njim pomagali kupiti kakšno vrečo hrane več za pse in muce ter pomagali plačati kakšno sterilizacijo, kastracijo in potrebno zdravljenje živalim.

Zavetišče Horjul, zavetišče, ki to ni, na tem portalu že dodobra poznamo, pa naj vseeno obnovimo nekaj o njem in njegovih prebivalcih:
Ko kdo omeni "zavetišče", najprej pomislimo na prepolne bokse, 24 urno lajanje, neprimerno osebje, prevrnjene posode za hrano in vodo, vonj iztrebkov, ki se meša z vonjem čistila in razkužila... neukročeni psi in divje, nepredvidljive mačke...
Po teh merilih se zavetišče za zapuščene živali v Horjulu ne bi smelo tako imenovati. Boksi v njem so namreč svetli, udobni, čisti... in velikokrat prazni, saj se tamkajšnji začasni prebivalci podijo po ograjeni parceli, sprehajajo po bližnjem gozdu ali igrajo v pisanem in igral polnem mačjaku.




Več na www.zavetisce-horjul.net

Vendar nič se ne zgodi samo od sebe, za vse morajo poskrbeti pridne roke in nič ni zastonj, zato bomo poskusili še malo bolj pomagati in združiti dve ustanovi, ki vsaka zase skrbita za pomoči potrebne.

Center za usposabljanje invalidnih otrok "Janka Premrla Vojka" se nahaja v Vipavi. Že več kot 40 let uspešno deluje na področju vzgoje in izobraževanja ter usposabljanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Velika večina otrok ima cerebralno paralizo in s tem povezane motorično-nevrološke motnje. V Center se vključujejo otroci in mladostniki iz cele Slovenije. Center predstavlja drugi dom svojim varovancem s težjimi gibalnimi primanjkljaji ali kombiniranimi motnjami na gibalnem, intelektualnem, emocionalnem, socialnem in vedenjskem področju, na področju govora in komunikacije, vida in sluha ter dodatnih nevroloških motenj. Letos je vključenih 85 otrok v različnih šolskih programih in 20 uporabnikov institucionalnega varstva, skupno število vsev varovancev Centra je 105.
V Centru delujejo: osnovnošolski (prilagojeni program z nižjim izobrazbenim standardom) program, posebni program, razvojni oddelek vrtca (letošnje leto ga nimajo, zaradi premajhnega vpisa), dom z vzgojnimi skupinami, zdravstveno-negovalni in terapevtski program ter institucionalno varstvo odraslih. Da varovanci lahko kvalitetno preživljajo svoj prosti čas, je na voljo veliko interesnih dejavnosti.




Več na www.center-jpv.si


KAJ varovanci Centra za usposabljanje invalidnih otrok "Janka Premrla Vojka" v Vipavi POTREBUJEJO?

Za licitacijo zbiramo naslednje:

IGRAČE:
Razloga za zbiranje igrač gotovo ni treba posebej pojasnjevati. Lahko pa dodamo, da bo otrok v Centru mogoče ravno s pomočjo vaše igrače dosegel določen napredek v motoriki... 
Malčki bi najbolj potrebovali:
- didaktične igrače vseh vrst,
- igrače, ki vzpodbujajo motoriko in senzoriko prizadetih otrok (večje kocke; igrače, ki oddajajo zvoke / svetlobne signale; igrače za 'mečkanje'; gibajoče se igrače; sestavljanke z večjimi kosi...),
- vse predmete, ki jih najdemo v t.i. "kotičkih" v vrtcih (pripomočke za "kuhanje", stolčke...),
- in seveda, ne pozabite na pliškote in ostale primerne igrače!

ŠPORTNE REKVIZITE
Gibanje je za varovance Centra posebnega pomena. Dajmo jim možnost, da se bodo lahko udeleževali čimveč različnih športnih aktivnosti.
Zanje zato iščemo:
- žoge,
- loparje (badminton …),
- komplete za kegljanje,
- ostale pripomočke za izvajanje športnih aktivnosti.

ŠOLSKE POTREBŠČINE
Ah, ta šola! Tudi v Centru  so počitnice mimo, otroci se zopet nadebudno učijo. In laže jim bo, če jim bomo poklonili kaj od naštetega:
- risalni listi oz. bloki z risalnimi listi (Ker je motorika mnogih otrok tako prizadeta, da težko pišejo v običajne zvezke, v šoli porabijo velike količine risalnih listov…), 
- zvezke (brezčrtni, zvezki s črtami)
- ostale potrebščine za šolo

PRIPOMOČKI ZA UMETNIŠKO USTVARJANJE
Na spletnih straneh Centra si ogledamo  umetniške stvaritve otrok. Takoj nam postane jasno, da otrokom vedno pridejo prav:
- barvice (po možnosti debele),
- debeli flomastri,
- debele voščenke,
- plastelin,
- 'DAS' masa za oblikovanje,
- tempera barve,
- prstne barve (barve za barvanje s prsti),
- akrilne barve (starejši otroci in mladostniki zelo radi ustvarjajo tudi z akrilnimi barvami),
- gobice, ki se jih namaka v barvo in uporablja namesto čopičev
- risalni bloki,
- tope škarjice,
- vse ostale primerne pripomočke.

PREDMETI, POVEZANI S PROSTOČASNIMI DEJAVNOSTMI:
Če imate doma kakšne nadebudneže, gotovo veste, kaj imamo v mislih...
Varovanci Centra bi se izredno razveselili:
- glasbenih zgoščenk vseh vrst (tako s tujo kot domačo glasbo),
- risank in filmov na DVD-jih,
- ostalih zgoščenk in DVD-jev primernih za otroke,
- družabnih iger vseh vrst,
- otroške in lažje mladinske literature
- ostalih primernih predmetov za kvalitetno preživljanje prostega časa.

OBLAČILA
Center ima posebno garderobo, v kateri se nahajajo oblačila, namenjena otrokom iz socialno šibkih družin. Pomagajmo jo zapolniti!
Center bi potreboval:
- oblačila za otroke in mladostnike starosti 6-32 let, še posebej oblačila za športne dejavnosti ter ostala udobna oblačila.

OPOZORILO

Prosimo, da upoštevate naslednje:
IGRAČE ne smejo biti otrokom kakorkoli nevarne (vsebovati ostrih ali premajhnih delcev, ki lahko odpadejo; ne smejo biti izdelane iz nevarnih snovi ipd.)
OBLAČILA morjajo bili v dobrem stanju, cela, čista.

Preden predmet pošljete na licitacije, se o njegovi primernosti lahko pozanimate v temi 'Posebne licitacije - čvek'.
Če se določen predmet izkaže za neprimernega šele po tem, ko je že bil odposlan za posebno licitacijo, se bomo posebej dogovorili o uvrstitvi na redne licitacije.


Potek doniranja predmetov in potek licitacij

Večina vas že pozna, kako potekajo redne licitacije za pomoč Zavetišču Horjul, pa vendar si lahko ponovno vse preberemo v pravilih za licitacije - pomoč zavetišču Horjul, zato bomo tukaj navedli le nekaj posebnosti, ki so pomembne za nemoteno delo in komunikacijo vseh vpletenih v prav te "posebne dobrodelne licitacije za Horjul in otroke s posebnimi potrebami":

  • Predmete, ki jih želite donirati na dobrodelno licitacijo, skombinirajte v "paket":
    * lahko po vsebini (recimo risalni komplet z večimi različnimi predmeti za risanje), ali komplet različnih kart, ali komplet več majic, ali ...
    * vaš "oseben" komplet (vanj daste vse, kar nameravate vi donirati - v tem primeru se lahko vodi licitacijska tema pod vašim imenom (primer: kot pri novoletnih darilnih licitacijah)
    * večje in vrednejše predmete posamezno.
  • Sliko, opis predmeta/predmetov, izklicno ceno in svoje uporabniško ime pošljite na mail [b]jana@mojpes.net[/b]
  • Obvezno napišite v naslov sporočila "licitacija Horjul - Vipava", da bomo donirane predmete ločili od rednih licitacij.
  • Sodelujejo lahko registrirani člani mojpes.neta (potrebna je samo registracija in prijava na mojpesForum). Za to smo se odločili zaradi lažje komunikacije z donatorji in licitatorji. Lahko pa seveda daste člani na licitacijo predmete, ki so jih donirali vaši sorodniki, prijatelji, znanci, sodelavci ...
  • Pri vseh predmetih je enoten minimum za zviševanje 1 €, torej lahko vsak zviša znesek za najmanj 1 €.
  • Čas licitacij za vse predmete, ne glede na to, kdaj bodo na licitacijo prispeli, je od objave do 25. septembra 2007 do 24h je od objave do 2. oktobra 2007 do 24h.
  • Vsak predmet/komplet predmetov bo z licitacijo dobil 2 botra - donatorja predmeta/predmetov varovancem Centra v Vipavi in "uspešnega kupca" - donatorja izlicitiranega zneska Zavetišču Horjul.
  • Med 26.9. in 2.10.2007 bodo morali biti vsi predmeti dostavljeni na dogovorjeno mesto.
  • Po zaključku licitacij se bodo predmeti/kompleti opremili z vizitkami, kjer bosta navedeni imeni obeh "botrov".
  • Predmeti bodo predani Centru v Vipavi na posebni prireditvi, ki bo v drugem tednu oktobra 2007. Točni podatki o predaji predmetov bodo objavljeni naknadno.
  • Izlicitirane zneske "uspešni kupci" po zaključku licitacij nakažete na transakcijski račun Zavetišča Horjul, št. SI56 0202 7025 4948 113, odprt pri NLB, obvezno s pripisom "Horjul-Vipava" in dodate številko predmeta/kompleta.
  • Po plačilu obvezno napišite v licitacijsko temo "plačano".
  • Vsi predmeti/kompleti predmetov za to posebno licitacijo bodo označeni s HV001, HV002 in tako dalje po vrstnem redu, kot bodo prihajali na mail.
  • Predmeti bodo objavljeni sproti.

Vljudno ste vabljeni, da se aktivno vključite v to našo skupno dobrodelno akcijo!

Veronika Piccinnini in Jana Pahovnik
2. september 2007
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1 : nedelja, 23.09.2007 : 07:58:04 »

Zaradi več dejavnikov, predvsem pa zato, ker pričakujemo donacije tudi še v naslednjem tednu, smo podaljšali zbiranje predmetov za en teden, torej do torka, 2. oktobra 2007 do 24h, prav tako so se licitacije podaljšale za ta čas.

Vse licitacijske teme bodo ustrezno spremenjene.

Jana
23.9.2007
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Razne akcije  |  Tema: za Horjul in otroke s posebnimi potrebami - zakaj, kako, komu ...?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines