mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 10:54:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Saluki - čvek
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Saluki - čvek  (Prebrano 41987 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #45 : torek, 11.10.2005 : 16:14:23 »

Gorazd no vidim da se Kira razvija v pravo.....tipicno.... gospodicno salukico  Grin
Glede sole se nic ne sekiraj smo pac lastniki ene najlepsih pasem vendar tudi ene najvecjih trmoglavckov.Pac samosvoji in pametni tile nasi lepotci ;)Z Najibom je bilo na zakljucnem ispitu sole prav zabavno
 Grin ko je moral preskociti z mano malo ovirico sem jo jaz elegantno preskocila ...Najib pa okoli hehe .Ko je bilo sedi se seveda ni usedel niti na pribolsek kaj sele na svojo lastno voljo in poslusnost(ker on pa ze nebo sedel na mokri travi) ,edino kar nama je uspelo je bilo pocakaj in skoci. Ta slednji mu je itak zakon hehe.Edino kar sva res obvladala je bilo biti lep in vezen .Tudi to je nekaj ane  Wink
Najvecje preglavice nama se vedno dela odpoklic tako kot si dejal ne smirgla nicesar in nikogar!!!!!!!!! ce so v blizini kasni kuzki ali druge premikajoce se kosmate zivali,pa itak lahko pozabim.Pocakaj , se edino uzge in potem hitro na povodec,da si gospod slucajno ne premisli in zvizzzzzzzzzzzzzzzzz.......
Doma in na razstavah(kar me cudi)je cisto drugace .Smo pridni in poslusni,vendar mislim...... ce bi si dom delili se z kasnim zajckom Cheesy tudi doma nebi bilo nic od poslusnosti.
Gorazd ce razumes italijansko je en super forum o salukcih tudi jaz ga vsake toliko casa obiscem zelo zelo veliko koristnih informacij si delijo.Naslov je www.inseparabile.it potem poicsec saluki forum .Objavljajo zelo veliko slikic,kjer lahko vidis tudi sestricno od Najiba, Maysun in mnoge drge.
LP V&N

Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #46 : sreda, 12.10.2005 : 09:52:44 »

Huh, mi je odleglo. Sem bil že prepričan, da je taka samo Kira. Ravno danes zjutraj si je podaljšala svoj sprehod za pol ure, ko je mimo prišel en kuža, ki se je bil pripravljen z njo igrat. Zadnjič sva navsezgodaj na Golovcu srečala srno od blizu, pa sem mislil da bo Kiro kap. Še ene dvakrat jo srečava, pa bo čisto drugače, saj je srna odbezljala, Kira bo pa gotovo za njo.

Doma pa je res čisto drugačna. Naš hrček Miško je nič ne zanima, čeprav rogovili v kletki, pri starših pa imajo muco in ostarelega dalmatinca, pa je tudi vse v redu. V šoli sva pa mislim največja razgrajača in moteča elementa. Še dobro da so naši učitelji potrpežljivi z nama. Včeraj bi morali hoditi po deski, Kira jo je pa preskakovala z leve na desno.

Italijansko pa razumem samo nekaj besed, ki pa niso za na noben forum  sram , tako da sem bolj slikice gledal.

lp Goraz & Kira
Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #47 : sreda, 12.10.2005 : 10:20:31 »

Tole Maysun sem našel na enem drugem forumu. A je to ta sestrična?

http://saluki.org/bb/viewtopic.php?t=21

Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #48 : sreda, 12.10.2005 : 11:43:42 »

No vidim da se s Kiro lepo zabavata oziroma ona zabava tebe  Cheesy
Uf tole s srnico pa je blo nevarno se dobro da jo Kira ni popihala za njo .Najib je zadjic imel bliznje srecanje z celo credo konjev .Seveda mi je pobegnil skozi elektricnega pastirja in direktno k njim ......malo pogledat kasne cudne velike zivali so to   Shocked Grin no in ko je zastekal da niso ravno razpolozeni za igranje z njim je odnehal in prisel nazaj....ampak me je pa kar stisnilo pri srcku ,bumbar pa se elektrika ,samo mislim da je ni bilo notri drugace bi ze javkal.Se mi je to zgodilo z mojim setrom ,bogi kako je zajavkal je pa res da je bilo to prvic in zadnjic ko je prisel na tako idejo.
Ja to je  sestricna Maysun, smo se srecali v Portorozu.Najverjetneje pa pride tudi na razstavo v Lj Januarja.Ima pa Najib se enega bratranca po ockovi strani,nekje blizu Dunaja .Darifa  sem spoznala letos Januarja tudi na CACIB Ljubljana.Takrat moj Najib se ni bil z menoj in dnevi ko sem cakala ,da se pridruzi nasi druzini so bili tako dolgi da sem se morala malo poigrat in spoznat koga iz njegove familije Smiley
LP V&N
Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #49 : petek, 14.10.2005 : 11:44:43 »

Kira je električnega pastirja že dala skozi pri treh mesecih na Jančah. Prav boga je bila. Konjev se pa še zelo boji in se skrije za mano, ko kakega srečava. A si imela ti salukija že kdaj prej? Zanima me, zdaj ko se bliža zima, ali je nujen plašček za njih. Gotovo jih zebe, saj ni nobene maščobe na tistih rebrcih, samo kako pa potem kaj dirkajo po gozdu? Ali takrat dol snameš? Pa še nekaj. Kje si dobila tisto široko ovratnico, ki je na nekaterih slikah?

lp Gorazd in Kira
Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #50 : sobota, 15.10.2005 : 11:06:39 »

Pozdravljena Kira In Gorazd Wink
Ne, Najib je moj prvi Salukec prej pa sem imela Irskega Setra z imenom Billy Guy Z njim sem prezivela 16 prekrasnih let ,bil je totalna lubika.
Plascka Najib se nima, saj je prisel k meni sredi februarja ,potem pa je bilo tako ali tako vedno topleje.Sigurno pa ga bom kupila za letosnjo zimo saj vem da je zmrzljivcek.Zadnjic v Lendavi se mi je tresel in sem ga zavila v brisaco in dekico..... Sad boscek.Vsi ostali salukci na rastavi so imeli plascke,mislim da je zelo koristen.Ko pa bo dirkal  mu ga bom snela ,saj se lahko kam zatakne pri njihovi brzini in brezglavem dirkanju.Najibovo ovratnico sem narocila po internetu iz Nemcije.Naslov sem dobila od vzrediteljice.
***   imajo zelo veliko izbiro bordur in usnja .Tako da si jo poljubno sestavis .Sicer cakas kaksen mesec ,vendar so zelo kvalitetne in kot bos videl ,cene absolutno sprejemljive.Ce bos imel probleme pri narocanju,ti z veseljem pomagam.Ko pa najdem kaksen dober plascek ti sporocim naslov.
LP V&N     Kiri pa poljubcek od Najiba LIZZZZZZZZ :oP
Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #51 : ponedeljek, 17.10.2005 : 14:14:26 »

Super. Hvala za link. Res krasne ovratnice. Kira bo zdaj stara 7 mesecev, tako da ne vem, če naj s tako ovratnico še malo počakam da vsaj približno do konca zraste. Če sem prav videl je ovratnica usnjena, zgoraj pa je vzorčasta bordura? Bom pa gotovo rabil vsaj malo pomoči, saj nemško nekaj razumem, napisat pa ne gre kaj veliko. Mi je angleščina bolj domača. Tudi za plašček se priporočam, saj na internetu veliko najdeš ampak če ima kdo že izkušnje je pa toliko boljše.

Lepo se imejta
Gorazd in Kira
Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #52 : torek, 18.10.2005 : 09:36:12 »

Pozdravljena Gorazd &Kira Wink
Ja z velikostjo ovatnice je pa tako,sigurno bo Kiri zrasel se mali vratek,vendar je ta ovratnica super ker je tudi podlozena tako ,da se Kirina svilena dlakica okoli vratu nebo prevec zgulila .Najibu sem jo narocila ko je imel 6 mesecev zdaj pri 10 mesecih pa rabi ze novo .Ce jo bos narocil sedaj je super da pristejes obsegu se kaksen cm ali dva tako da jo  lahko dlje casa nosi.Pa tudi sirina je pomenbna .Najibova prva ima dimenzije_ bordura 3.5 cm,z usnjem vred pa je cela siroka 4.7 cm ,dolzina 29 cm brez kovinskega dela.Ce zelis mi lahko sporocis mere in podatke pa  ti jo narocim.Tako ali tako jo bom narocala tudi za Najiba.Plascek pa se nisem nasla .Vem pa kdo ima od salukcev takega ki mi je vsec in bom poskusala dobit njihov kontakt.Upam da v soli lepo napredujeta ?Midva sva bila ravno vceraj in moj ljubcek se le s tesko muko usede na mokro travo uf kaksna finost  Cheesy Grin
Pac Saluki Grin. Nevem sicer kako Kira reagira na pitje vode iz skupne posode?Moj vazic se je se pritaknit noce ce drugi kuzki pijejo pred njim !!
LP V& N
Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #53 : torek, 18.10.2005 : 09:58:16 »

Živijo Vivian
To bi bilo res lepo od tebe, da mi pomagaš pri naročilu. Včeraj sem ji nameril 32 cm (nekje na sredini vratu). Ne vem pa ali je boljši način zaponka z verižico ali običajna kot pri pasu. A Najiba ne zategne preveč verižica? Sporoči mi preden boš naročala, da si še borduro izberem. Nekaj jih imam že ogledanih.

Šolo imava pa danes. Glede napredka ti kar vprašaj Mio ali Karmen na tečaju. Ti bosta verjetno bolj odkrito povedali kot jaz  Grin . Absolutno najboljša je na koncu, ko jih spustimo in dirkajo naokoli. Noben je ne dohiti. V ostalih disciplinah pa ne blestiva ravno  sram . Ampak napredek je pa očiten in sem zadovoljen da sva šla. Mogoče bi morala malo očistit ušesa, saj je velikokrat gluha kot noč  Wink .
Lepo se imejta
Gorazd&Kira
Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #54 : ponedeljek, 24.10.2005 : 13:32:31 »

Pozdravljena Kira in Gorazd
Najib ima verizico ker mi je to svetovala vzrediteljica je pa res da moras biti pozoren da se mu  ne sname ker je bolj ohlapna.Tako ovratnico na verizico lahko uporabljas dlje casa zaradi velikosti.Ce Kira mocno vlece na sprehodih pa ti bolj priporocam fiksno tisto na zaponko.Ovratnico bom narocala najverjetneje po praznikih ,tako da imas se cas da se odlocis za pravo kombinacijo.
No in danes imava spet solo, upam da sem mu dobro ocistila useska in bo bolje slisal Smiley Smiley

LP V&N
Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #55 : petek, 28.10.2005 : 12:05:30 »

Živijo Vivian

Da ne bova utrujala ostalih člane foruma z barvami in debelinami ovratnice, sem ti poslal zasebno sporočilo.

Lepe praznike z Najibom
Gorazd
Logiran
Santos
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #56 : sobota, 29.10.2005 : 08:47:18 »

Lep pozdrav,
V. in Najib,upam , da se imata ok in da lepo raste in se razvija.Sporočam ti, da se je moja družina povečala za še enp whippetko z imenom Gala.
Tako smo zdaj štirje.Diva, Seta in Gala.
Galo vidiš na slikci.
LP in pozdrav
Marko J.
Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #57 : četrtek, 03.11.2005 : 10:58:34 »

Marko lep pozdrav tudi tebi in vsem tvojim lepoticam Smiley
Zelo lepo in cestitam k novi mali slatki Gali
Upam da sta Seta in Diva ok
Ja Najib pa raste in raste od takrat ko si ga nazadnje videl je postal ze pravi lepotec,pa tudi puberteta ga ze malo daje hehe Cheesy
Bilo bi lepo da se gdaj srecamo
LP V&N
Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #58 : torek, 22.11.2005 : 22:44:12 »

Pozdravljena Kira in Gorazd Smiley
Zelo lepo vaju je bilo spoznati,neizmerno sem uzivala ob gledanju Kire in Najiba kako dirkata.Kira je prava lepoticka tako zelo zelo nezna proti mojemu pubertetniku Grin Cheesy
Upam, da se se kdaj srecamo na kaksnem dirkanju....
Najib pa je zadjic spoznal tudi Kirinega bratca,ga nogica se vedno buba......boscek.
No z Najibom sva bila  na CAC Vrtojba...... ocena PRM odlicno Grin je bil kar malo vazen , hehe
V soboto pa upam ,da greva na CACIB Zagreb ,seveda ce naju prej ne zasnezi !!!
Na zalost se nisem uspela najti plascka vendar je ze zelo skrajni cas saj se mi moj ljubcek ze posteno trese ce sva malo dlje na sprehodu.Upam ,da ga cimpreje najdem.Baje obstaja v Naklem tudi neka gospa ki jih izdeluje po narocilu.Naslov izvem v ponedeljek..... ti sporocim.
LP V&N
Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #59 : sreda, 23.11.2005 : 09:26:37 »

Živijo vivian in Najib
Res, moramo to še kdaj ponovit. Kira je končno imela dostojnega nasprotnika pri dirkanju. Psom v moji okolici se ne ljubi z njo dirkat več kot nekaj minut, takrat se pa ona šele ogreje. Čestitam za ocene in zmage. Saj ni čudno, ko je pa tak fejst fant.
Kira ima žal spet vneta ušesa, pa še analne vrečke so ji praznili včeraj. Je pa hrabro prenesla pregled.
V Naklem je verjetno gospa Šeruga (http://www.opinfos.com/slo/04/seruga/index.html) pri njej sem kupil ovratnco za Kiro.
Lepo se imejta
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Saluki - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines