mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 08:41:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Saluki - čvek
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Saluki - čvek  (Prebrano 41984 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #75 : sreda, 05.04.2006 : 19:17:39 »

Pozdravljeni vsi ................
Po dolgem zimskem spanju in odsotnosti se z Najibkom spet oglasava.
Na zalost vidim da je tema Saluki kar malo zamrla,sicer pa ni cudno ker jih je tako malo:(
Imam par novosti.........Najib je postal Hrvaski Junior "sampinjoncek"Smiley,cakava pa se na Slovenskega.......med drugim bo Najib dobil  Maja tudi nove bratce in sestrice Smiley)) komaj cakamo na prelepe mladicke.Ce pa koga zanima imeti takega lepotca pa naj si ogleda **** ali  *****.
Upam da vsi salukci ki jih poznava pridno in lepo rastejo:)in da se sedaj ko je malo lepse vreme kje spet srecamo.Gorazd upam da je mala gospodicna Kira Ok? V tivoliju pa se je Najib spoznal tudi s Kirinim bratcem Delilom .......zelo postaven mladenic Smiley
tako, upam da bo saluki forfum spet malo zazivel ce pa kogar koli kaj zanima mu z veseljem odgovorim
Lep pozdrav vsem
V&N



Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #76 : četrtek, 06.04.2006 : 08:13:28 »

Ja, kar se tiče foruma smo zgleda res zaspali, drugače pa smo zelo živahni. S Kiro se trudiva v tečaju in na sprehodih, pa sva še daleč od "olikanega psa". Pojma odpoklic še ni v njenem slovarju, pa tudi ušesa se ji takoj zamašijo, ko srečava kakšnega kužka.

Fino bi se bilo srečat kje, da si pretegnejo nogice. Z Delilom smo enkrat pozimi malo dirkali po Golovcu pa bi lahko ponovili.

Čestitam za zmage. Tudi slovenska gotovo še pride  Wink
Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #77 : petek, 07.04.2006 : 17:14:20 »

O lepooooo da se trudita Gorazd Smiley)
Tudi midva z Najibom se ze kar kaksno leto pa na mojo veliko zalost tudi
bolj malo slisi Smiley) in mislim da tudi temeljito pucanje useskov nebi pomagalo tem razposajencem.Torej odpoklic mu je nekaj nepojemljivega ,razen ce se jaz na vse pretege trudim in ga motiviram s kasno igraco.....potem gospodic pride.Pozimi je bilo super ker je bil nad sneznimi kepami tako navdusen da je pritekel k meni samo ce sem se sklonila da naredim kepo Smiley))
No in snega in kep je zmanjkalo,tako da bom morala nastudirat kasno novo zvijaco:)))Drugace pa se je kar malce umiril ,mislim doma in po mestu.....ko pa dirkamo pa dirkamo zares.Verjamem in hocem verjet da z mojim potrpljenjem in ucenjem dosezeva tudi odpoklic Smiley)))) Nevem kako je s Kiro ,vendar Najib je v soli totalno ubogal na odpoklic kljub velikemu stevilu sosolcev.Ko pa sva sama pa.......Smiley)
Slucajno sem na netu odkrila www.saluki.dogtraininginstitute.com  lahko si malo preberes ,obljubljajo pa v 16 dneh popolnoma ubogljivega salukca Smiley)))
knjige sicer nisem narocila,dobivam pa nekasno promocijsko izvedbo po mailu.
lahko ti jo posljem,ce zelis.
Bi bilo fino ja....... da se  najdemo na kasni lepi tratici in se nasi salukci zdirjajo
Lepe pozdrave vsem in lep vikend  V&N
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 124


« Odgovor #78 : nedelja, 09.04.2006 : 14:47:44 »

CACIB Vrtojba 9.4.2006
http://hubertus.moj-album.com/album/763337/
Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #79 : nedelja, 09.04.2006 : 19:08:35 »

PETIT Smiley))) naj naj naj lepsa hvala za slikice,namrec z Najibom sva tokrat pozabila fotoaparat Sad( vendar sva neizmerno vesela tvojih
hvala se enkrat:)))
lep pozdravcek V & N
Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #80 : ponedeljek, 10.04.2006 : 08:20:53 »

Super slike PETIT!

Vivian. Evo,sem se tudi jaz naročil, pa da vidimo. Za srečanje pa kar na dan s predlogi za kakšno veliiiko trato. Poznaš kaj takega, da nas ne bo kdo z vilami preganjal?

Gorazd&Kira
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 124


« Odgovor #81 : ponedeljek, 10.04.2006 : 08:29:39 »

Kakšno srečanje? Samo srečanje ali tudi kakšna tekma?
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 124


« Odgovor #82 : ponedeljek, 10.04.2006 : 08:36:49 »

Sta si ogledala slike iz Jordanije?
Tja sem se odpravil prav z namenom, da si v živo ogledam lov na zajce s hrti. Sicer na slikah niso salukiji, čeprav jih beduini kličejo tako. Gre za različne mešanice hrtov, ki se nahajajo na tistem območju. Kakor koli, bilo je nadvse zanimivo in pestro.
Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #83 : ponedeljek, 10.04.2006 : 09:41:42 »

Petit srecanje je cisto privatno,na zalost je zelo malo tekem oziroma prostora ki bi bil primeren da se salukci zdirjajo,saj tako kot gorazd pravi se hitro najde kaksen lastnik travnika in te zacne preganjat:(
Coursing pa vsake toliko organizira Slovenski klub za hrte in mislim da bo naslednji v sklopu specijalke za hrte,22,23.  septembra v Mariboru.
Slike iz Jordanije so prekrasne,prelepo je videti Salukije v njihovem naravnem okolju:)) Ampak meni se tisti zajcki vseeno smilijo:((
Lahko pa nam kaj vec napises o svojih dozivetjih iz Jordanije
Petit imas tudi ti kaksnega hrtka?
Gorazd no zdaj smo ze stirje salukci Kira,Delil,Laman,Najib.....sam se travnik nam manjka pa gremo.
Lp V&N
Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #84 : ponedeljek, 10.04.2006 : 14:16:43 »

Slike so res super, ti kar zavidam, da si lahko v živo gledal, ampak tudi meni je bolj všeč, ko lovijo samo kosmato kepo,
privezano na vrv. Je pa bila pred časom na TV oddaja o salukijih, kjer so jih dokaj podrobno predstavili, tudi lov z njimi.

A Kira bo edina punca? Saj vaših mladcev ne bo dohajala Smiley . Bom danes v šoli povprašal, če kdo ve za kakšen prostor, ali pa se lahko kar tam dobimo, ko nimajo tečajev. Nam še pobegnit ne bojo mogli, ko je ograja okrog.
Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #85 : ponedeljek, 10.04.2006 : 15:20:13 »

Gorazd super ideja upam da nam bodo dovolili,seveda ce je gdaj prazen Smiley)))
Sva se pa ze pred casom z eno od vaditeljic pogovarjali da bi morda na solskem vadbiscu naredili corsing ali nekaj podobnega.To bi bilo super za nase dirkace:)))) no bomo videli tam kjer je volja se da tudi kaj naredit.Se bom malo pozanimala koliko stanejo te naprave s kosmatimi nadomestki.........morda najdem celo sponzorja:)))
Vse za nase salukce Smiley)))
Za gospodicno Kiro me pa ne skrbi saj bo imela poleg sebe kar tri gentlemane Wink
LP    V&N
Logiran
PETIT
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 124


« Odgovor #86 : četrtek, 20.04.2006 : 01:03:36 »

Lahko pa nam kaj vec napises o svojih dozivetjih iz Jordanije
Petit imas tudi ti kaksnega hrtka?
V Jordanijo sem se odpravil z namenom, da vidim hrte v njihovem domačem okolju in seveda pri delu zaradi katerega so nastali in bili tako cenjeni v arabskem svetu, ki je drugače psom močno nenaklonjen.
Prvič sem se odpravil v tisti konec sveta zato je potovanje name naredilo močan vtis. Kako tudi ne saj sem arabski svet doživel v svoji naj izvirnejši obliki. Z beduini sva s prijateljem sredi puščave preživela celih šest dni, jedla kar smo ujeli ter se povsem prepustila njihovim navadam in običajem. Vseh šest dni smo s hrti, katere so beduini imenovali salukiji bolj pa so bili podobni slugijem, lovili zajce in sicer tako, da so beduini z neverjetno ostročutnostjo in pretkanostjo razbirali sledi zajcev v pesku in drobirju. Včasih ni bilo videti čisto nobene sledi pa so vseeno izsledili zajca. ko je zajec stekel je pes (nekaj časa smo imeli dva) kratkomalo oživel in kot veter zdirjal za zajcem ter ga ujel. Počutil sem se kot, da potujem s časovnim strojem saj tak način lova obstaja še iz časov faraonov jaz pa sem mu bil priča v današnjem času.
Beduini so vrli, vedri in simpatični ljudje, pravi sinovi puščave. V svojem srcu bojeviti in ponosni a prijatelju zvesti in naklonjeni. Po tem, ko sem spoznal tale delček Bližnjega vzhoda mi je vedno tesno pri srcu ob gledanju zahodnjaških medijev, ki prebivalce arabskega sveta prikazujejo kot zlo tega sveta in s tem slepijo javnost. Krivi so samo zato, ker so poselili deželo, ki leži na morjih nafte in nič drugega.

Sam si nisem še nabavil hrtiča. Z ženo sva nekaj mesecev bila bitko zaradi hrtov, ker si je želela irca jaz pa sem zaljubljen v elegantne, veličastne in dostojanstvene salukije. Izgleda da mi jo je le uspelo prepričati in da bomo pričeli z iskanjem ustrezne psičke.
Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #87 : petek, 21.04.2006 : 08:15:44 »

Petit, prav z nevoščljivostjo sem prebral tvoj post. Mogoče se tudi jaz kdaj kaj takega postopim, čeprav se bojim, da to ne bo več dolgo mogoče videt v naravi. Malo sem že postopal po teh krajih in poznam arabski (muslimanski) odnos do psov, tako da je tole s salukiji res nekaj posebnega.

Glede srečanja bi bil pa zdaj kar pravi čas, saj še ni prevroče. Na vadišču v Sneberjah je skoraj ves čas kdo, ki kaj vadi, tako da bi raje lahko dobili na travniku pred njim. Vivian, saj veš kje mislim. Seveda si tudi Petit vabljen da prideš mimo. Kakšen predlog za datum?
Logiran
vivian
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43


WWW
« Odgovor #88 : torek, 25.04.2006 : 12:07:53 »

Lep pozdrav vsem .....
Petit to so dozivetja, ki jih nikoli ne pozabis.Smiley namrec tudi sama sem se prvic srecala  s Salukci v  Kuvajtu oziroma obronkih Kuvajta kjer se vedno  zivijo Beduini.
Sicer nisem bila prisotna na lovu, sem pa lahko uzivala ob pogledu na dirjajoce salukce po sirnih pescenih sipinah:)))))))
Gorazd glede srecanja pa sledece....namrec meni je sel moj mobi v franze in na mojo veliko nesreco sem izgubila tvojo stevilko s tem pa tudi stevilke ostalih salukcev Sad( ozroma njihovih lastnikov, ce jih ti moda ves bi te prosia, da mi jih posljes po mailu.
Uam, da se uspemo zmenit za dirjanje................... Tongue
pozdravcke  V&N
Logiran
gorazd
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #89 : petek, 05.05.2006 : 13:21:21 »

Žal, vivian, tudi pri meni je podobno. Poslal sem ti mail na tvoj yahoo. Upam da ga še bereš.

Pozdrav
G&K
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Saluki - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines