mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 23:45:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Čehoslovaški volčjak
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čehoslovaški volčjak  (Prebrano 119984 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #120 : ponedeljek, 07.09.2015 : 09:26:18 »

https://www.flickr.com/photos/116482612@N04/21207068471/in/album-72157655941401424/
Tole sem imela v mislih (se ne vidi ovratnic)  Wink
Se mi zdi, da je Majk tisti, ki zobke kaže in ga Veni miri.
Krasna sta. ljubezen
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #121 : ponedeljek, 07.09.2015 : 10:31:18 »

Tako je, tista ki leze v gobec je Veni. Samo ne bi rekla, da je Majk kazal zobe, veni ga je pa mirila. Spodaj imaš slikco prej in potem.


[slika je izbrisana]

[slika je izbrisana]
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #122 : ponedeljek, 07.09.2015 : 14:05:00 »

Joooj, nore fotke dela Rok.
V glavnem smo se samo sprehajali, Rok je pa ujel toliko akcije, kot da smo bili cel dan skupaj.

P.s: Tista fotka, a kaže zobe ali ne? Ja, halo, tipična pubertetnika, punca nekaj hoče, fantu se pa gravža, ane?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #123 : ponedeljek, 07.09.2015 : 15:26:56 »

Ej Bamfel, se mi zdi, da si zadela žebljico na glavico. Nekaj takega je moralo biti. Je pa zanimivo, koliko podrobnosti potem najdeš na fotografijah, ki jih v živo sploh ne opaziš. Je pa tako kot vedno - zelo veliko fotografij, pa malo res dobrih.
Logiran
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #124 : torek, 08.09.2015 : 05:51:26 »

P.s: Tista fotka, a kaže zobe ali ne? Ja, halo, tipična pubertetnika, punca nekaj hoče, fantu se pa gravža, ane?
Afro
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #125 : nedelja, 04.10.2015 : 17:26:11 »

Srečanje češkoslovašlih volčjakov Smuk nad Semičem
https://www.flickr.com/photos/116482612@N04/albums/72157657127578504
Logiran
Mižonny
midi
**
Sporočil: 2.389



WWW
« Odgovor #126 : nedelja, 04.10.2015 : 21:33:49 »

Hooo, tole je pa bilo Srečanje z veliko začetnico Shocked. Videti takšen trop v živo je pa verjetno nepozabno ljubezen. Prekrasni posnetki Smiley
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #127 : sreda, 04.11.2015 : 15:58:58 »

Pvonovemberski sprehod:
https://www.flickr.com/photos/116482612@N04/albums/72157660796000492
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #128 : sreda, 04.11.2015 : 21:17:11 »

Joj, so dobre  Kiss. Pa kako se po blatu valjajo! Naše princeske se mu daleč izognejo. Je pa res, da pri dreku in gnoju nista tako  pedantna. Kolikor ne moreta požreti, pa na kožuhu domov nosita.



lp
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #129 : četrtek, 05.11.2015 : 11:28:15 »

Smiley Kako vam gre v šoli in sicer? Vas zelo matra puberteta?
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #130 : četrtek, 05.11.2015 : 12:40:55 »

Ha, danes imam čas. Majk je trenutno na kliniki, ker mu bodo odstranili pete prste.

Šola: piflar, ki ignorira vse okoli sebe. Samo, da dobi hrano, ki jo ima šefe. Dela, dela, dela. Inštruktor je čisto navdušen- Majk ni prvi čeh, ki ga ima. Preverja vse mogoče fore, ga hoče splašiti, ga hoče vzeti, da bo šel ob njemu na poleg... ne pali nič. Majk ima tam svojega gospodarja in mu za vse druge dol visi.

Ista lastnost pa meni kravžlja živce. Doma, ko moža ni, ne morem in ne morem zasesti njegovega mesta. Saj uboga, dela kar rečeš, odpoklic zelo soliden... pa vendar, nisem "tista", ena in edina. Velikokrat bi me kar zradiral, da me ni. Medtem, ko bi se za moža plazil po kolenih, mene ne sprejema tako. Mislim, da je to tisto: sprejme enega gospodarja, ostale tolerira.

Puberteta, hja, mi jo v bistvu še čakamo, al kako? Ni nekih jakih težav. Sicer bi pokradel iz pulta v kuhinji vse, še plastiko, ki diši po hrani, pa smo se naštudirali kdaj bo to storil. Vendar ga nobena kazen ne izuči  toliko, da drugič ne bi spet probal.
Uboga kar v redu. Ko je mož prisoten, gremo teoretično povsod brez povodca. Pa je na štriku, zaradi varnosti. Midva se še pogajava, načeloma pa ni težav. Odpenjam ga pa res samo tam, kjer sem 100%, da je ok.
Naj povem, da se ga ljudje res bojijo, zgolj zaradi videza. In tega res nisem pričakovala. Še odrasli stopijo korak nazaj. Pes gre lepo na povodcu, folk pa ovinek, kolikor je mogoče.

Njegov hobi, ki nam tudi para živce so pobegi iz ograjenega. Del vrta ima ograjo. En meter in pol visoko ograjo prepleza "dok rečeš keks". Dodelave, izboljšave, predelave.... držijo cca dva dni, potem pogrunta novo foro. Saj ko pride ven, na dvorišče, ne gre nikamor, se parkira na sonce in uživa. Samo da ni za ograjo.

Potem so tukaj še mački. Nekako smo ugotovili (bravo mi), da ne bodo prijatelji, dokler bo Majk videl, da jedo kao njegovo hrano. Torej smo naredili boks, dva metra dolg, 60cm širok in 60cm visok. Izoliran. Z slalom vhodom, dva prostora, hrana, voda, dve postelji. Po tistem se je stanje umirilo. Tudi skupaj smo šli že na sprehod. Spijo pa še ne skupaj. Da ni dolgčas, je sedaj mačji boks polastninil  gospod jež, ki mu domek očitno odgovarja.

Ne vem, priznam, pričakovala sem strašnega volka, ki bo groza in strah. Dobili  smo čisto navadnega psa, ki je bolj aktiven kot Fred. Saj roko na srce, manj ne more biti. Otroci so njegovi, mački so njegovi, tudi jaz sem njegova. Da o možu ne izgubljam besed. Tudi to je eden od vzrokov, da je v javnosti na povodcu. Ne vemo še, do kakšne mere je čuvaj. Na dvorišču in v hiši ni težav, ne veš pa, kje mu bo mogoče težava.

Aktivni smo ful, razna srečanja, agiliti, družabni dogodki, živalski vrt in koncerti na prostem, kosila v gostilnah.. povsod gresta zraven. In nemalokrat sem slišala osuple komentarje ob odhodu " A imajo psa? Oh, saj imajo dva!"

Fred je neprecenljiv učitelj, vzgojitelj, mamica. Sicer je Majk že večji, pa vendar. Edina težava se občasno pojavi, ko Fred dela red med pasjo igro Majka z drugimi psi. Pa ne vsemi, samo nekateri mu niso všeč. Takrat pa človek naredi red.

Ah, še ena fora. Majku je bilo v leglu ime Vox, kar pomeni glas. Mi imamo pa spet enega psa, ki ne laja. Resnično je zalajal trikrat, mogoče štirikrat. Edino oglašanje, ki ga ima občasno, je cviljenje pri zaprtem gobcu.

Spet sem veliko napisala. Toliko je for, ki nam jih je pokazal. Toliko stvari, ki jih dela, nosi pošto, hodi z možem v gozd delat, se zaleti v vsako oviro, gre kot tank, ko se on zamisli, nosi drva, šolske torbe, podre gol, ki so ga otroci naredili, ... v bistvu neke škode pa ne dela več. Sesalec   je očitno sam iskal težave, zato ga ja Majk "vzel v roke".

Kako pa Veni? Ima mogoče kakšen nasvet za Majka, kako nam lahko še popestri dneve?
Uživajte!
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #131 : četrtek, 05.11.2015 : 14:28:19 »

O super!
Bi rekla, da sta si kar podobna. Ta fora z navezanostjo na enega gospodarja je tudi pri njej tolikšna, da je že kar moteča. Ograje sicer ne preskakuje, ker raje sploh ne zapiram vrat. Ve do kod lahko gre in to spoštuje, če se jo zapre, pa hoče ven in vrata ne bi dolgo zdržala. Čuvaj zaenkrat še ni, to se pokaže kasneje.
Veni se sicer vsaj v naši okolici ne bojijo. Sosedje in znanci, pa tisti, ki se srečujemo med sprehodi jo imajo radi, se jo upajo božat in igra se z njihovimi psi. Bolj problem so poznavalci in "poznavalci" psov, ki mi včasih gredo že orenk na živce z neprestanim ponavljanjem kako so to zanič psi, zaradi vkrižanja volka plašni in zajebani, kako so pogoreli tako v naši vojski kot v policiji, kako je edini ČV, ki je pri nas delal reševanje poklal markerje, pa kako bo Veni poklala Laki in Silver. Edino, kar se spreminja je starost, pri kateri bi se mi morale začeti dogajati katastrofe. Ki jo sproti zvišujejo, ko Veni raste.
Lajat se je naučila od Laki in ker bom lajanje rabila, jo učim, da se da v določenih okoliščinah z lajanjem tudi kaj izsiliti in je včasih tudi nagrajena - tako da zdaj laja kar solidno. Zjutraj imam za budilko naštiman radio in če ji je glasba všeč, zraven "poje". Zanimivo je, da prepeva ob popevkah, na posneto volčje ali pasje tuljenje pa ne reagira sploh. Do psov je zaenkrat še vedno povsem neproblematična - do tujih je vljudna, na majhne pazi, z domačimi se pa gredo tudi precej grobe igre. Laki sicer zelo potrpežljivo prenaša njene nesramnosti (ko se ji na sprehodu obesi za rep ali za vrat ali pa jo ščiplje v zadnje tace), ji pa da med igro pogosto vedet kdo je glavni. Ker je Veni že večja in težja od nje, jo Laki spravi na hrbet s pravimi rokoborskimi prijemi.  Žaliboh so pa nekateri drugi psi do Veni še vedno izedno grobi, ne v smislu da bi jo zares napadli ampak  smislu zbijanja po tleh. Kao u igri. Sicer ne pustim, ampak se zgodi. Zadnjič se je en malinuc med tekom od strani tako zabil vanjo, da je ostala na treh tacah. Ona nič, bi se šla naprej podit z njim po treh tacah, jst pa čist panična da je šlo nekaj v kolenu direkt k mojemu veterinarju, pa me je potolažil, da je bil udarec tik pod kolenom in da bo ok. No dober teden mirovanja sva vseeno pokasirali in lahko si predstavljaš kakšna je bila ob nakopičeni energiji.
Mačkov se še vedno boji. Mama ima zdaj mladega mačka, ki ga je pobrala na cesti. Veni se ga upa povohat po hrbtu, če mu jaz skrijem glavo, če pa jo samo grdo pogleda, se pa raje umakne na varno. Ta maček ima sicer majhne pse rad, tako da mislim, da se bosta sčasoma spoprijateljila.
Puberteta se ji fejst pozna. Odpoklic je še vedno zelo dober, ima pa krajšo koncentracijo kot prej, zato se neke hude poslušnosti niti ne greva. Iskanje in sled pa ima čedalje rajši. 
Pa preizkuša seveda, kaj se zgodi, če kaj naredi po svoje...klasika pač. Z največjim užitkm odpira vrata, najraje seveda v kuhinjo, kamor sicer smejo psi  samo takrat, ko sem zraven jaz. Sicer imam na teh vratih zapah že zaradi Silverce, ampak Silver si drzne vlomit v kuhinjo samo če mene ni doma, Veni pa takoj ko obrnem hrbet. Mi še ni prišlo čist v refleks, da moram zariglat za sabo vselej, ko stopim iz kuhinje. Če ji uspe, v hipu ukrade vsako meso, ki ni v zmrzovalniku. Doseže na vse pulte, odpret zna vse omare, ki niso na trdo zaklenjene s ključem in seveda tudi hladilnik. Sem jo že zalotila, da je odprla celo pečico. Enkrat mi je zmaknila celega pšanca medtem ko sem skočila v klet po čebulo, ga skrila v dnevno za kavč in ga potem tam lepo v miru pojedla, medtem ko sem ga jaz iskala po kuhinji in pod stopnicami, kamor ponavadi odnesejo ukradene stvari. Tako da solgčas nam ni.
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #132 : četrtek, 05.11.2015 : 15:08:49 »

No, evo. Sem vedela, da se Majk lahko uči od sestrice. Vrat namreč še ne zna odpreti. Če so od ograje, jih preskoči, če pa so vzidana, pa ostanejo zaprta. Kuhinja je pri nas brez vrat. Na prehod postavim nekaj stolov, da je jasno, kam ne sme. Kljub temu, da mu meterske ograje ne predstavljajo ovire, mu tisti stoli jasno dajo vedeti, da tja ne sme. Saj vem, sedaj ko sem ga pohvalila, bo takoj drugače.
 Drugače pa še kar čakamo, da ga gremo iskat na kliniko. Malo pogrešamo tole naše tornado.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #133 : četrtek, 05.11.2015 : 15:56:18 »

Vau, čestitam. Sicer se pa tudi pri Veni opazila, da tisto, kar se "zmeniva" načelno potem drži, fizične ovire pa ne.
Naj se mu noge čimlepše zacelijo.
Logiran
bamfel
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.186


WWW
« Odgovor #134 : četrtek, 05.11.2015 : 16:17:18 »

Dete je doma. Povoji ga ne motijo, tako da je brez lustra! Sedaj pa crkljanje brez hrane do zvečer.
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: Čehoslovaški volčjak
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines