mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 02:16:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: Bandog
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bandog  (Prebrano 52043 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« : torek, 28.01.2003 : 14:52:17 »

Živ!
(kok je fajn ko po 2 mesecih blondinka ugotovi, da na forumu delajo šumniki  Grin  Cool ).
Mene pa zanima, če je kdo od vas že kdaj srečal kakšnega BANDOGA. Jaz sem namreč že več kot leto nazaj srečala v razmaku kakšnega meseca 2 lastnika, ki sta mi vsak za svojega psa trdila, da je bandog (psa pa kot noč in dan)  Huh. Na to sem že pozabila, ko me je pred kratkim prijateljica vprašala, če sem že kdaj srečala tega drugega.
Kolikor mi je znano, jih FCI še ni priznal, sem pa že videla oglase v Salomonu...
Torej, prav firbčna sem, če kdo pozna kakšnega in mi malo pove, kakšen ta pes je.





Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #1 : torek, 28.01.2003 : 17:06:23 »

Živjo!
V našem kraju živi psička bandog, je temno progasta s kupiranimi uhlji, izgleda pa kot staford na malo daljših nogah in z bolj nežno glavo. Je dokaj socializirana psica, vendar sta oba z njenim sokrdelnikom kerry bluem, vedno na povodcu.

Če boš pogledala tole stran, http://www.bandog.org/  boš na prvi strani našla sliko kjer bandog izgleda kot rotweiler s kupiranimi uhlji. Vse kaže na to, da so si pripadniki pasme še vedno zelo različni in izgleda, da se še vedno vključuje v vzrejo različne pasme.

****

http://www.dogbreedinfo.com/australianbandog.htm
Logiran

Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2 : torek, 28.01.2003 : 18:35:09 »

kolikor vem bandog ni in verjetno nikoli ne bo priznana pasma. gre za križance, uporabljajo  rotvajlerje, staforde in neapeljske mastine, pa še kaj dodajo v to mešanico. Do nedavnega so se gojili izključno za pasje borbe, hoteli so psa, ki bi bili večji od pitbulov
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #3 : sreda, 29.01.2003 : 13:32:47 »

No, evo, tak je tudi prvi. Kot staford na daljših nogah ali zelo nabit bokser (temno progast), drugi pa spominja na neapeljskega mastifa - je moder, pa postavo ima podobno (bolj 'kljuse' varianta). Zaenkrat se še precej razlikujejo med sabo, saj zato niso priznani, čudno pa je, da ima prvi kupirane uhlje, drugi pa rep Huh. Pa prvi je malo moten, tako kot lastnik, drugi je pa čisto kul. Hvala za info in za web site. Čav, Urša
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #4 : sreda, 29.01.2003 : 14:32:58 »

Ko sem izbiral pasmo in gledal oglase sem tudi jaz zasledil to pasmo. Ko sem gledal fotografije, mi pa ni bilo nič jasno...

Bandog, je mešenec med staforfdom in neapeljskim mastinom, ali pa med tem mešancem naprej zopet z rotvajlerjem, bulterierjem, pitbulom.....so neka pravila sicer kako parit, ampak tu res ne bi mogli govorit o pasmi....ja, hehe, niti dva si nista podobna. iN tudi pomojem ne bo nikoli priznana pasma, ker ne obstaja niti ideja o standardu in kako naj bi bil bandog videt..

Mogoče bi potegnil vzporednico z Musherjevimi mešanci za vprego....samo da njim nihče ni dal kakega imena "kratkodlaki vlečni pes", naprimer, in tudi za pasmo jih nima nihče. Meša se pač tisto za kar se predpostavlja, da bi dobro in hitro teklo. Pri Bandogih pa ...ja, za boje...torej narediti bojnega psa, brez misli na kak standard. Čudno da so sploh ime dobili enotno, haha.
Logiran
AIsA
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 164


« Odgovor #5 : sreda, 29.01.2003 : 15:03:46 »

V Mariboru se en po parku sprehja. Je črn, po postavi izgleda kot labradorec. Pogled tudi. Prijazen. Pa ogromen. Je pa vedno na vrvici. Ušes pa nima krajšanih.

Pozdrav,
Jasmina

Logiran
Cat
gost
« Odgovor #6 : četrtek, 30.01.2003 : 06:45:58 »

Nekaj let nazaj sem videla bandoga na glavnem stacjonu v Ljubljani z gospodarjem starim priblizno 60 let Smiley. Pes je bil zelo prijazen, kupiranih uses in zanimive barve-sivomoder tigercek. Visok je bil priblizno kot labradorec, po postavi pa je zelo spominjal na neapeljca, vendar brez odvecne koze.

LP
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #7 : četrtek, 30.01.2003 : 09:46:05 »

Toliko različnih opisov!  Grin
Logiran

fleka
novinec
*
Sporočil: 30


« Odgovor #8 : petek, 31.01.2003 : 10:59:02 »

Ojla!Ravno zaradi križanja različnih pasem so mladiči bandogov vedno različni tako karakterno kot vizualno.Ponavadi gre za večjega,kratkodlakega psa,mišičastega izgleda,oglatega gobčka in delno povešenih ušes.Zelo pogosto imenujejo bandog križance pit bulla ali A.staffordshira z dogo argentino.Če bi vedno iste pasme križali med seboj,bi lahko govorili o nekem tipu psa.Na Koroškem je vzreditelj bandogov,ki pari vedno isto linijo in ima zelo lepe pse (tigrasti,podobni velikemu pitbillu),so pa tudi karakterno v redu.To je vse kar vem-pa-pa
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #9 : petek, 31.01.2003 : 13:21:26 »

Hvala, hvala. Ja, to mi je tudi ta drugi tip (njegov bandog spominja na neapeljca) rekel, da se še precej razlikujejo. Rekel pa je tudi, da so oni prej imeli doma rotija in neapeljca in sta se sparila in je ven prišlo nekaj zelo podobnega njegovemu zdajšnjemu, torej bo to res to. Sicer mi je po zunanjosti skoraj bolj všeč ta prvi, ampak po tem, ko mi je brez razloga skoraj psa odprl, tip pa je prav flegma hodil proti nam in se usput malo pogovarjal, malo kadil, ne bi imela nič proti, če oba hudič vzame. Angry
Logiran
lester1
gost
« Odgovor #10 : ponedeljek, 03.02.2003 : 16:12:32 »

ta vikend sem imela tudi sama možnost videti bandoga, ki se je igral z mojo psičko. Na prvi pogled, ne more skriti mastina (seveda brez gub) , pa rottijeve oči , večji- daljše noge  od rotweilerja, ampak izredno spreten , živahen, zvedav, črne barve - kupili so ga v Avstriji, vsaj tako mi je lastnik dejal.
Moram reči, da sem vseeno malo zajela sapo, ko sem ugotovila, da se moja (10 kg) psička igra z bandogom - ampak že takoj mu je bilo videti, da je bil dobro socializiran in prijazen (z kupiranim repom cca 4-5 členke  je mahal ko "nor").   

Glede na to , da gre za križance , neke zelo specifične kombinacije (t.j.:noben od prednikov NI PRIMEREN za začetnika) ,posledično lahko pride do različne obike tako po zunanjosti kot po značaju - torej kaj lahko dobiš je prava neznanka - in naj se začetniki ne spuščajo v nakup  tega "brez temeljitega premisleka" . O tovrstnem križancu naj se prej posvetujejo  z strokovnjakom, ki pozna tovrsne ali podobne pasme in križance.  

p.s. bambi-  po tvojem opisu sodeč, bi rekla, da sva srečale istega psa
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #11 : ponedeljek, 03.02.2003 : 16:36:37 »

Hoj, lester1!
Bi kar šlo, ampak pes, ki sem ga srečala, je bil temno moder. Res pa je, da je bil takrat še mlad in je mogoče malo potemnel. Ali je bilo to v Lj? Mogoče veš, kako mu je ime? No ja, tudi če ni isti, še toliko bolje! Po zunanjosti sta mi namreč bila prav všeč, in ob primernem lastniku so ti psi gotovo pogumni, delavni in prijetni ljubljenčki. Upam, da je še veliko takih.
Logiran
lester1
gost
« Odgovor #12 : ponedeljek, 03.02.2003 : 16:39:15 »

bambi - lahko bi bil tudi izredno temno moder - ampak tut črne barve je za cel spekter odtenkov.... lastnik le tega je imel pred njim že neapeljskega mastifa (tako, kot si tudi ti omenila) ; ja v LJ; imena si nisem zapomnila, ker sem bila vseeno mal v "presenečena " nad dejstvom, da je to to - bandog. Bolj prijazen od marsikaterega nemškega ovčarja! Sam če bi imel pa kakšnega "napačnega lastnika" - so pa njegove fizične zmogljosti veliko večje, da ne govorim o tisti mirnosti tega psa , ki ti pove, da se ta pes ne bo ustrašil ničesar.
Logiran
Tomo
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 134


« Odgovor #13 : torek, 04.02.2003 : 17:29:03 »

Bandog, kot si ga je zamislil oce te (pogojno receno) pasme, ameriski veterinar Swinford, je krizanec med APBT iz borilne vzreje in neapeljskim mastifom. Pse so zaceli nacrtno vzrejati v vsecnem (in zmotnem) prepricanju, da so vecji psi (torej vecji kot APBT) uspesnejsi v pasjih bojih. Praksa jim je to tezo - kot ze mnogo drugim pred njimi - hitro zavrnila. Bandog, tudi zaradi svoje velikosti, pravgotovo ni ne boljsi ne idealen pes za boje in  je v tej vlogi omejen kvecjemu na kaksne "eksoticne", prej kot ne improvizirane izvedbe. Sicer pa je kot atraktiven mastif predvsem druzni pes. Semencic v svoji knjigi navaja, da poskusi cistokrvne vzreje bandogov zaenkrat (pisano leta 1984) niso uspesni, ker da ze po nekaj generacijah dobimo pse, ki so po velikosti primerljivi z APBT. Smisel bandogov, v primerjavi z APBT, pa je prav velikost. Vzreja naj bi torej na tej (oziroma tisti, ce je bil od takrat ze dosezen pomemben napredek) stopnji temeljila predvsem na kombinaciji dober APBT + dober neap. mastif.  Ker pa za bandoge ni nobene mednarodne organizacije, ki bi drzala vajeti trdno v rokah, predvidevam da vzreditelji, vsak po svoje krizajo izbrane molosoidne pasme in svoj "izdelek" - po vzoru Swinforda in pravih bandogov - imenujejo "bandog". Ce sploh lahko govorimo o "pravih" in "nepravih" bandogih (odvisno od usode originalnega projekta).
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #14 : torek, 04.02.2003 : 18:10:28 »

Lester1, potem je pa to res gotovo isti! Kdaj si ju pa srečala? Prav simpatična sta mi bila, pes, ker je res lep in prijazen, in tip, kateremu se je videlo, da ima smisel za pse in si lahko 'privošči' bandoga.
Tomo, hvala za razlago, zanimivo. Torej so bili vzrejeni prav za pasje boje? Ja, jaz sem enkrat na neki ameriški strani videla seznam pasem in je bilo zapisano, da so nekatere pasme samo 'lokalne' ali v tej državi oz. še v nastanku, in sta bila našteta tudi avstralski bandog (!) in še en bandog; svašta.
Ko bom imela kaj časa bom šla še malo pogledat po internetu, če najdem še kaj zanimivega o njih. Lp vsem in hvala za info!
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  Druge pasme  |  Tema: Bandog
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines