mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 11:57:58

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Današnji sodni dan ...
Strani: 1 ... 69 70 71 72 73 [74] 75 76   Dol
Natisni
Avtor Tema: Današnji sodni dan ...  (Prebrano 229155 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1095 : petek, 09.01.2015 : 14:45:12 »

Za kaj in koga vse bi morali dvigniti svoj glas že zdavnaj, da bi lahko rekli, da smo vsi mi Čarliji. Sranje a ne, ko se zgodi v Parizu?
Logiran

Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #1096 : petek, 09.01.2015 : 15:11:46 »

Nima veze s Parizom, lahko bi bilo kjerkoli. Prav tako v tem primeru večina od nas ne more narediti (in ni naredila) ničesar, razen da se nam zdi grozno.   Lips Sealed  S tem pa ni prav nič narobe.
Bom samo zase govorila, da ne mečem vseh v isti koš: v marsikaterem primeru dvignem glas in poskušam pomagat - pa tudi, če je to le kaplja v morje. Vsem (in vsemu) pa ne morem. Ne jaz, ne mi vsi. Undecided
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1097 : petek, 09.01.2015 : 15:24:03 »

Meni se zdi grozno, ko gledam posnetek nekaj let stare izraelske deklice, ki s kolom mlati po palestinskemu dečku, starši jo pa ful spodbujajo. Vsak dan, dan za dnem, vrsto let...

Kakor koli, tako smo narejeni, da se nam zdi tisto, kar se v zahodnem, civiliziranem blablabla svetu pripeti mnogo hujše kot vse ostalo, kar je kruto še bolj, če je sploh lahko. Kdo v živo spremlja dogajanje na delih sveta, ki ga ne štejemo med zahodnega in razvitega?
Logiran

luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #1098 : petek, 09.01.2015 : 15:32:10 »

Za kaj in koga vse bi morali dvigniti svoj glas že zdavnaj, da bi lahko rekli, da smo vsi mi Čarliji. Sranje a ne, ko se zgodi v Parizu?
Aha, zraven pa misliš, da se to ne itak ne bo zgodilo nam, to je daleč in ... zatisneš oči, ušesa in usta.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1099 : petek, 09.01.2015 : 16:25:42 »

Meni je neznansko žal za vse ranjene in pobite, za vse njihove svojce, prijatelje, znance, sodelavce ... Ne samo za novinarje, karikaturiste, pisce ..., temveč tudi za policiste, za ubite in zajete talce v košer trgovini ... Žal mi je tudi za vse, ki jih je tako ali drugače prizadel 11. september, pa bostonski maraton, španske železnice, norveški poboj mladih, londonska podzemna in double decker ... Žal mi je tudi za vse ljudi, svetu in nam neznane, vendar prizadete v drugih nesmiselnih napadih na vseh kontinentih. Žal mi je tudi za vse, v Sloveniji in po svetu 'še neubite', pa vendar po grbah z vseh strani tepene skupine in posameznike samo zato, ker menda podpiramo napačne in 'nevredne' in ker upamo kaj vprašat, napisat ter povedat tisto, kar vidimo, doživljamo, mislimo in čutimo. Sem Charlie? Ne vem. Si pa želim, da bi vsi Charliji tega sveta enkrat za vedno rekli morilcem morilci, vernikom pa verniki ... Žal prav oni s tako vnemo morilcem v imenu vere pomagajo s sliko, glasom in pisano besedo živeti morilski reality show ... Žal.
Logiran

Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1100 : petek, 09.01.2015 : 17:41:20 »

Ali končno dreku drek, kot pravi Boštjan Videmšek...

http://24ur.com/bin/video.php?media_id=61545617&section_id=3&article_id=4032406
Logiran

No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #1101 : petek, 09.01.2015 : 19:08:24 »

V bistvu je povsem vseeno na katerem delu sveta se nekaj groznega pripeti. Izraelsko palestniski konflikt ni nic manj grozljiv (kvecjemu bolj), kot poboj v Parizu. Kar se mene tice ne gre za zahodni svet in Pariz, gre za to, da so v imenu vere pobili satirike. Situacija drugje je seveda se slabsa, saj v tako imenovanem zahodnem svetu vsaj mislimo, da se lahko svobodno (satiricno) oglasamo, kje drugje je pa vec kot jasno svoboda govora le iluzija.

In hkrati se mi ne zdi narobe na glas povedati, da je narobe na vse mozne nacine to, da starsi spodbujajo izraelsko deklico, da pretepa palestinskega decka in da deklica to sploh pocne, niti, da je narobe, da v imenu vere (ali pa cesa drugega) kjerkoli na svetu pobijajo karikaturiste, niti, da je narobe na celem svetu se marsikaj drugega.

Aha, zraven pa misliš, da se to ne itak ne bo zgodilo nam, to je daleč in ... zatisneš oči, ušesa in usta.
Tudi pri nas se dogaja, decembra je bil poskodovan desetletni decek s strani sosolcev, po porocanju medijev zaradi narodnosti. In sama se se kako dobro spomnim, kako je bilo takoj po vojni. Nekateri "zavedni Slovenci" so se non stop spravljali na sosolce drugih narodnosti, samo, da takrat to ni bilo tako odmevno. Povsod lahko eskalira in vse se lahko zgodi. Lahko zivimo v stalnem strahu pred to moznostjo ali pa z upanjem, da se ne bo zgodilo in zavedanjem, da je mozno, da se bo.

In morda me zato tudi se posebej zadane napad na svobodo govora, ker vem, da je kje drugje ni in jo jemljem kot privilegij. Kot privilegij jemljem to, da ne zivim v delu sveta, kjer je sprejemljivo, da se otroci na smrt pretepajo, v delu sveta, kjer trenutno vlada mir, v delu sveta, kjer lahko in zelim povzdigniti glas, ko se kjerkoli na svetu dogajajo krivice. Ja, ne napisem vsakokrat cesa v tole temo, zaradi samega napada na svobodo govora sem se tokrat odlocila napisati tudi semle. Zaradi napada na to, zaradi cesar se zdajle sploh lahko pogovarjamo o tem, ce sem to napisala, ker se je zgodilo v Parizu in ne v npr. Afriki. Ne, nisem napisala zato, ker se je zgodilo v Parizu, napisala sem zato, ker so s "puskami napadli svincnike", ker je bil napaden privilegij, ki si ga zelim imeti in za katerega si zelim, da bi se razsiril po vsem svetu, ne pa da ga poskusajo utisati, se tam, kjer ga imamo. Napisala sem "jaz sem Charli", kot znak spostovanja do svobode govora, tako kot lahko napisem "jaz sem drzavljan Sveta", kot znak za to, da se me tice vse, kar se dobrega in slabega dogaja na nasem Svetu.
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1102 : petek, 09.01.2015 : 20:05:00 »

Saj jaz nisem rekla, da se ne sme izrazit ogorčenja nad čimer koli že, je pa dejstvo, da si takšne pozornosti želijo povsod tam, kjer dnevno trpijo brez primere, pa je ne dobijo. Še ena krivica pač...
Logiran

No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #1103 : petek, 09.01.2015 : 20:27:51 »

Saj jaz nisem rekla, da se ne sme izrazit ogorčenja nad čimer koli že, je pa dejstvo, da si takšne pozornosti želijo povsod tam, kjer dnevno trpijo brez primere, pa je ne dobijo. Še ena krivica pač...
Imas prav, mediji in posamezniki bi morali vec pozornosti posvecati celemu, ne le zahodnemu, svetu.
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #1104 : petek, 09.01.2015 : 21:04:30 »

Pri nas imamo izrazito enostransko poročanje.

Pred sodbami je smiselno pogledat tudi tuje medije, tudi tiste iz normalnih muslimanskih držav.
Terorizem, za katerega raznorazni Videmški in Pucerčki uporabljajo evfemizem "odgovor na politiko zahodnega sveta", v miroljubnih muslimanskih okoljih z gnusom zavračajo.
Pri nas na TV pač ni možno videti intervjujev s Palestinci, ki živijo in delajo v Izraelu in so čisto zadovoljni s pogoji.

Enako velja tudi za pojave nasilja pri nas.
Daljnega znanca in njegovo punco je v Tivoliju razbila srbsko govoreča tolpa, ki v tistem trenutku ni vedela, kaj početi in so to naredili iz čistega dolgčasa. Oba sta rabila nekajmesečno okrevanje. Nobenemu od medijev se dogodku ni zdelo vredno posvetiti niti nekaj vrstic. Policaji so sicer naredili neke zapisnike pa to, storilci so sicer že bili obravnavani zaradi podobnih nasilnih dejanj, v glavnem pa ni bilo nikome ništa. Rezultat nekaznovanja nasilnežev je ta, da so Srbi dobili smrtnega sovražnika.

Te zadeve so bolj kompleksne kot selektivno pumpanje, ki ga zmorejo naše televizije.

Nesankcioniranje pa na dolgi rok nasilje samo spodbuja.
Pero je močnejše od meča samo v določenih okoliščinah, v primeru nasilja in terorja pa je povzročitelje pač treba razbit kot kante, ker je to edini jezik, ki ga sploh razumejo.
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1105 : sobota, 10.01.2015 : 06:26:38 »

Ne samo pri nas.
Pri nas se tudi ni porocalo, koliko Slovencev je tisti decko v soli razbil, dokler ni razbil Bosanca in je mama na tv letela. No, tudi za tem se ni porocalo o stevilu razbitih Slovencev. Hec, a ne?
Miroljubnih muslimanskih okolij pac ne gre enaciti z ekstremisti, ki sami vpijejo, da so njihova dejanja posledica politike zahodnega sveta. Pa smo tam, pri medijih... Danes se nisem sla pogledat, ampak bi rekla, da je slika se vedno enaka kot zadnjih nekaj dni..
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #1106 : torek, 13.01.2015 : 11:37:43 »

Danes je v Dnevniku odličen komentar/kolumna z naslovom Slavni v Parizu (avtor Zoran Senković). Priporocam.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #1107 : ponedeljek, 19.01.2015 : 23:35:06 »

odrt kužek GROZA
tisti iz tistih koncev, merkajte na svoje žvale
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #1108 : torek, 20.01.2015 : 12:04:36 »

Tisti iz tistih koncev točno vedo, da lahko njihov pes konča tudi v loncu. Tisti, ki svojega (lepo rejenega in prijaznega) psa pusti nezavarovanega na svojem vrtu brez ograje medtem ko je v službi....ne vem no. Ljudje, ki pobirajo in jedo (nafehtano ali ukradeno) crkovino, ježe, (svoje in ukradene) mačke in pse...tega večinoma ne počnejo zato ker bi bili presiti ali zato, ker bi bili nekaj posebej zelo hudo žleht.
Pa ne da bi jim slučajno dajala potuho - za svoja dejanja naj bodo kaznovani. Moram pa priznati, da se mi storilci manj gravžajo od večine komentatorjev (na raznih mestih)
Logiran
vesoljka
rad pišem
****
Sporočil: 486


« Odgovor #1109 : torek, 20.01.2015 : 19:22:01 »

Ne verjamem. Sta imela avto, registriran. Če si tako zelo lačen, ga pač nimaš. Kot je Branka pri Lynn napisala, gre kdaj tudi za ritual, tudi pri drugih ljudstvih, pa tudi azijati imajo na voljo druge živali, ampak ne, pes ima pač svoj pomen v prehrani. 
Ježi so delikatesa tudi v zahodnem svetu.
Crkovina - pač nimajo odnosa do mesa, živega ali mrtvega. Pač malo bolj pokvarjena hrana, užitno je. Kaj pa oni vedo, zakaj točno je crkovina slaba?
Veliko lažje pojest vse to, kot nekaj ustvarit. Kaj pa naredijo? Kar je minimalno potrebno, da preživijo. Pa niso na smrt lačni, samo na smrt leni.
Kot je Avdić rekel: "Kup'te si dva zajca, jih boste imel par deset čez pol leta." Ampak ja, težko je skrbeti za rejne živali, njim zelo. Psi in mačke se sicer ne množijo tako hitro kot zajci, se pa šetajo prosto po naselju in se ga tudi držijo, same si najdejo zavetje in hrano, lažje je njih vsake toliko poklat, okej. Je lažje počakat in še kakega ukrast vmes.
Samo ne o ekstremni lakoti. Ziher niso iztrebili vseh psov in mačk v Žabjaku, ampak do svojega soseda-rojaka že ne bodo tako žleht. 
Logiran
Strani: 1 ... 69 70 71 72 73 [74] 75 76   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Današnji sodni dan ...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines