mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 20:54:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Rodezijski grebenar (Rhodesian Ridgeback) - čvek
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16   Dol
Natisni
Avtor Tema: Rodezijski grebenar (Rhodesian Ridgeback) - čvek  (Prebrano 67695 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
cubo
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #210 : torek, 25.09.2007 : 10:12:59 »

ne vem kako je ratalo tisto s prvim linkom
drugače so tu slike
http://picasaweb.google.com/snezkica/MyLlnirKyala15Months

pošli mi mail na ***** in ti jih pošljem še tvoje, jih je veliko

lp
Logiran
cubo
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #211 : torek, 23.10.2007 : 10:58:37 »

Cubo je osvojil Svoja dva prva CAC-a na razstavi v Splitu...

http://picasaweb.google.com/snezkica/MyLlnirKyala16MonthsCACInCACIBSplit2007/photo#5124052873931240258


****

reportaže so na
http://picasaweb.google.com/snezkica/MyLlnirKyala16MonthsCACInCACIBSplit2007
http://picasaweb.google.com/snezkica/RRFriends

Logiran
somesuchlike
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #212 : četrtek, 01.11.2007 : 19:38:42 »

Thulani - 7 mesecev potem! Jesenski utrinek.

http://teo.inetia.com/GREBENAR/Thulani_7month1.jpg 459.08 KB

http://teo.inetia.com/GREBENAR/Thulani_7month2.jpg 603.18 KB
Logiran
cubo
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #213 : petek, 02.11.2007 : 08:11:53 »

za vse ljubitelje grebenarjev...veliko jih bo na CACIB Vrtojba
http://picasaweb.google.com/snezkica/MyLlnirKyala16Months/photo#5127934197518585778
Logiran
kikicaa
otrok do 14 let
***
Sporočil: 106


« Odgovor #214 : sobota, 05.01.2008 : 11:43:32 »

Oiilaa*
Tale vasa tema je pa kar nekaj izumrla. A se pri vaših grebenarčkih nič ne dogaja? Cry
Logiran
IgorAmor
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #215 : četrtek, 07.02.2008 : 22:59:30 »

Ob tej priliki bi rad povedal tudi jaz nekaj o Rodezijcih. Pri lovcih imamo za vse lovske pse takozvan PNZ, kar pomeni preizkus naravnih zasnov.
To pomeni, da mora mladič krvosledca slediti kri nagonsko, brez šole ali pa gonič goniti žival brez šole... Rodezijci, ki so iz čistega legla in imajo dobre naravne zasnove bodo potem takem gonili, ker so namenjeni gonjenju in so bili vzrejeni za lov na leve. Psi imajo naravno zasnovo goniti in zadaviti. Ta neljub slučaj se je zgodil pred leti, ko smo bili gosti na lovu v Bosni in Hercegovini. Nek domačin je kupil par Rodezijcev in jih prosto po prešernu sprehajal brez povodca po gozdu prav med potekom lova. Po končanem lovu smo po gozdu pobirali natanko 12 kosov zaklanih srn in srnjakov, dve košuti, celo zelo močnega merjasca. Ob tem bi rad opozoril vse ki imate pse ne glede na pasmo, da vsaj v času, ko ima divjad mlade, o čemer ste upam da dobro obveščeni ne sprehajate psov brez povodca po gozdovih. Ker ima lovec zakonsko pravico in podlago, da psa v primeru da goni divjad v času ko je lov prepovedan zaradi parjenja divjadi, odstreli. Jaz in veliko lovcev ki jih poznam nismo pristaši takšnega postopka, vendar je z takonom o lovu dovoljen. Ker vem da imamo vsi svoje pse neizmerno radi, vam svetujem da to pravilo upoštevate. Sicer je bilo teh primerov malo, so pa bili, čeprav osebno mislim, da bi morali v tem primeru, kot imajo to v tujini denarno kaznovati nepremišljenega lastnika psa, ne pa psa.
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #216 : petek, 08.02.2008 : 00:56:28 »

IgorAmor-zelo lepo od tebe,da si lastnike psov opozoril na tako početje. Jaz na moje veliko veselje zaenkrat z mojim ptičarjem nimam teh težav.(se pravkar pripravljamo na PNZ)
Še lepše je pa brati,da se lovec ne strinja z zakonsko dovoljenim odstrelom psa, še posebno zato,ker nekateri to z velikim veseljem naredijo v svoji velikanski skrbi za divjad, ki jo čez nekaj časa sami namerno obstrelijo,da trenirajo svoje pse krvosledce.
A imaš tudi ti rodezijca?
lp
Logiran
vesele tačke
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #217 : torek, 19.02.2008 : 07:54:22 »

Pozdravljen IgorAmor,

Najprej hvala za opozorilo v zvezi z ogrožanjem divjadi. Stvari si zelo lepo zapisal; namreč še preveliko ljudi meče vse lovce v isti koš in jih označuje kot brezsrčne ubijalce psov, ne zavedajo pa se, da so pravzaprav sami ravnali neodgovorno in tako izzvali tragično dejanje. Morda nisem pristaš, da mora biti vsak pes v vseh situacijah na povodcu in pod to štejem tudi gozd, vendar pa sem zelo oster zagovornik dejstva, da mora VSAK LASTNIK IMETI PSA POD KONTROLO V VSAKEM TRENUTKU. Če je to izvedljivo brez povodca odlično, če pa ne, pa mora biti pes brezpogojno pripet na povodcu. Vse je odvisno predvsem od vzgoje, torej vloženega dela s psom in odnosa, ki sta ga pes in človek spletla ali bolj enostavno: koliko pes upošteva človeka kot svojo "referenčno točko".

Sicer imam tudi sama žal (neupravičeno) neprijetne izkušnje z lovci, predvsem v okolici Slavnika, vendar sem prepričana, da večina razmišlja tako kot ti. Porodila se mi je ideja...kaj ko bi lovske družine pripravile izobraževanja po šolah in kinoloških društvih o varstvu divjadi s poudarkom na škodi, ki jo lahko naredi pes v gozdu, ki ni pod nadzorom svojega lastnika? Mislim, da je obveščanje in učenje, predvsem otrok, dolgoročni ključ do uspeha. Toliko v razmislek, mogoče pa bo začela prav vaša lovska družina?  Če potrebujete pomoč oziroma ste za idejo, sem pripravljena pomagati - sem veterinarka, s končanim podiplomskim študijem iz psihologije in vedenjskih motenj psov, sicer pa sem v kinologiji že več kot dvajset let in sem kar dobro "vpeljana v pasji svet". Sem tudi predsednica v novembru 2007 ustanovljenega Kluba rodezijskih grebenarjev Slovenije in ponosna lastnica dveletne grebenarke Tane.

Zdaj pa še o rodezijcih - tule pa te moram odločno popraviti v izjavi:.....psi imajo naravno zasnovo goniti in zadaviti....Žal si povzel eno od urbanih legend, ki se držijo rodezijcev kot pasme za lov na leve. Način lova je namreč povsem drugačen: pravi rodezijski grebenar lovi v skupinah po nekaj psov, leva izsledijo, obkolijo, ter pridržijo na mestu do prihoda lovca, ki leva nato odstreli. NIKOLI rodezijec ni bil mišljen, da leva napade, saj bi tu bil gotovi poraženec. Kljub svoji moči je proti mogočni živali kot je lev, skorajda le "mušica". Če se je kateri od rodezijcev preveč približal levu, jo to plačal z življenjem, tako da se taki, recimo temu, preveč predrzni in agresivni geni niso nosili v prihodnje generacije. Če navedem še misli iz knjige S. Carlsona - Rhodesian Ridgeback Today, lahko tam preberemo, da se je rodezijec tudi v preteklih časih (pasma je relativno mlada in izhaja iz začetkov 20. stoletja) relativno omejeno uporabljal za lov na leve. V enaki ali celo v večji meri je bil družabnik v hiši in čuvaj.

Rodezijec je izjemno hiter, tako v dejanskih premikih kot v mislih. Predvsem v razmišljanju pa je tudi zelo samostojen in radoveden - zanimala ga bo vsaka stvar, premikajoča se pa še najbolj. Dosledna vzgoja je zato še toliko bolj nujna. Vedno moramo biti "korak pred njim". Tu še enkrat opozarjam, da vzgoja rodezijca zahteva veliko dela in vsekakor to ni pasma za ljudi, ki nimajo izkušenj z vzgojo psa.

Zgodba, ki si jo zapisal, je pravzaprav tragična. Tako za vso poklano divjad, kot za pasmo rodezijski grebenar, saj taki dogodki mečejo zelo slabo luč na pasmo. V tem primeru gredo vse moje obsodbe lastniku, ki je pse napačno vzgojil in jih ni imel pod nadzorom. Z nakupom psa smo prevzeli veliko odgovornost in ta, da naš pes ne povzroča škode ljudem in živalim, ter da živi harmonično z ljudmi, živalmi, okoljem, je ena bistvenih. 

Po mojih izkušnjah sodeč, je v lovskih vrstah poznavanje pasme zelo slabo, saj redno na razstavah pristopajo k meni ljudje v zelenem, ki me sprašujejo za mladiča, saj je slišal, da rodezijec zna ubiti merjasca.  Žal se jim zdi to vprašanje povsem korektno!!! Ko jim povem, da je Tana v nelovskih rokah, odidejo stran. Kam? H komu, ki jim bo pritrdil, samo da proda mladiča? V Sloveniji bo takega vzreditelja zelo težko našel, čez meje bo pa že lažje....torej za kakršna koli vprašanja o pasmi, vzreji, značaju, leglih... se lahko obrneš name in na klub. Z veseljem bomo pomagali in odgovorili.


Lep pozdrav!

Maja Turk, dr. vet. med.
Logiran
tinc
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #218 : sreda, 20.02.2008 : 09:43:08 »

Hej! Kdaj pa poteka sezona parjenja divjadi?
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #219 : sreda, 19.03.2008 : 13:06:53 »

Maja,prebrala sem tvoj prispevek ,kjer me je še posebno pritegnil odstavek o lovcih,ki želijo rodezijca za lov na merjasca.Na žalost je trenutno "trendi "pri slovenskih lovcih, imeti psa za lov na merjasca.Vendar pa glede na to,da v lovišče ne sme iti pes brez opravljenega PNZ-ja se ni za bati.Tudi če bi se našel norec,ki bi želel opraviti PNZ,pa mu ne bi uspelo pri eni drugi stvari.Pravilnik,ki ga naši lovci uporabljajo za opravljanje PNZ-ja je prilagojen delu Istrijana,ki je specialist in individualist za gonjo zajca.Le tega je med drugim treba glasno goniti.Tu pa, kolikor sem jaz poučena o rodezijcih, ti ne "pisnejo",že zaradi prirojenega načina dela,za katerega so ga uporabljali.
Kar se pa tiče poznavanja rodezijcev s strani lovcev,te občutek ne vara.Večina lovskih sodnikov jih ne mara,druga velika večina pa za njih nima narejenega izpita.
LP Tjaša
Logiran
taiwo*
otrok do 14 let
*
Sporočil: 1


« Odgovor #220 : sobota, 05.04.2008 : 12:20:32 »

Zivjo! Grin
jaz sem se pa pred nekaj dnevi vpisala v forum ker mi je prijatljica rekla da se veliko izve in je zabavno  Cheesy   
tudi jaz imam grebenarko ki je stara 2 leti..skotila se je v Hrušici..zelo rada spi na kavču in teče ob našem konju ko gremo na sprehod..hodiva tudi v pasjo šolo KD Ljubljana..bili sva že na dveh razstavah: na eni je bila odlična na drugi pa prav dobra..vse v družini ima zelo rada venda ne mara preveč psov..  Undecided

 lp Kiss
Logiran
kikicaa
otrok do 14 let
***
Sporočil: 106


« Odgovor #221 : sobota, 05.04.2008 : 14:04:50 »

Živjo Taiwo*
Lepo, da si upoštevala moj nasveet Grin Grin Grin
Taiwo je zelo lepa psička...in prijazna...Se zelo dobro razumeta z mojo čivavico... Smiley

Zala počohej malo-->veliko   Grin ^^
Logiran
vesele tačke
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #222 : torek, 15.04.2008 : 08:34:28 »

Tjaša,

hvala za te informacije. Sicer pa sem opazila tudi sama, zdaj ko sem preko rodezijca tudi malo v lovskih vodah, da lovci zelo upoštevajo ta pravila od rodovniške vzreje do delovnih preiskušenj in mislim, da če bi se taka skrb prenesla tudi na športno kinologijo, bi bilo fajn, nerodovniških mladičev in vzrejno nepregledanih (potem takem tudi zdravstveno - kolki, komolci, slušni testi, PRA itd.) staršev pa manj.

Lep pozdrav, Maja
Logiran
vesele tačke
novinec
*
Sporočil: 8


WWW
« Odgovor #223 : torek, 15.04.2008 : 08:36:52 »

Taiwo,

moram malo popraviti tvojo lastnico, da ne maraš drugih psov. S Tano sta se zadnjič tako super igrali, da ju je bilo pravo veselje gledati.  Wink Upam, da se kmalu kaj vidimo, slikice pa sem obljubila....vem. Bom zrihtala.

Pozdavček, pa bodite pridne v šoli!

Maja
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #224 : torek, 15.04.2008 : 12:21:40 »

Ja imaš prav,če bi se to pravilo o tem,da gre samo rodovniški pes lahko v lovišče upoštevalo tudi v športni kinologiji,bi bilo lažje.Lovci z psom brez rodovnika nimajo kaj delati.Zato pri njih te vzreje ni.Vsak lovski pes mora imeti telesno oceno in PNZ.Če se na telesni oceni ugotovi,da pes ne ustreza standardu(napačen ugriz,previsok,napačna stoja),se takšnemu psu izda telesno oceno zadostno,da lahko potem tak pes še vedno dela,ne more pa iti v vzrejo.Ker z negativno oceno(nezadostno)še v lovišče ne sme.Mene osebno bolj moti,da so pri dajanju ocen malce preveč ohlapni.Mora biti z psom že nekaj fajn narobe,da dobi slabo oceno.Poleg tega,redkokateri sodnik pozna standarde pasem psov,ki se zadnja leta pojavljajo tudi v Sloveniji.Na tem področju bo treba še marsikaj narediti.Pa še nekaj kar se tiče bolezni,me moti.Vzrejna dovoljenja pri goničih se dajejo enkrat za vselej.Tako,da tudi izboljšat vzrejne vrednosti ne moreš.
LP Tjaša
Logiran
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Rodezijski grebenar (Rhodesian Ridgeback) - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines