mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 11:51:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Rodezijski grebenar (Rhodesian Ridgeback) - čvek
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 16   Dol
Natisni
Avtor Tema: Rodezijski grebenar (Rhodesian Ridgeback) - čvek  (Prebrano 67744 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kemist
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #45 : četrtek, 08.07.2004 : 10:03:21 »

pozdrav ljubiteljem grebena!

Smo stari dobra dva tedna, vsi ze krepko presegamo 1kg, nekateri se vztrajno blizamo dvema. Izgledamo zdravi, pocasi aktiviramo oci in upamo, da bomo cez nekaj dni tudi shodili, kajti svet se nam zdi prevec zanimiv, da bi bili omejeni na tisto malo sobico. Nekaj svezh slik je na http://www.kyala-kennel.com/slo/ .

Meni je dovolj dojenja, mali postajajo cedalje bolj zahtevni. Pocutim se zelo ozeta. Upam, da bo kmalu konec tega, in da si bom lahko privoscila dopust. Potrebujem vsaj 2 tdena pocitnic v kakih toplicah, kajti vrocina in otroci pripeljejo tudi tako psico kot sem jaz na rob.

no, zdej bi pa se sam kaj napisal, ce mi bo dovoljeno. Shango je pridna mutti, sama porihta otroke. Meni ostane spet samo higienski del. Menjava cunj in ciscenje tal ter sprehodi (le-ti spadajo k mentalni higieni) so dnevna zadolzitev. Gospodicna Ayaba je sicer zelo izbircna pri hrani, vendar ji s pozitivno motivacijo (kompeticijo Cheesy) ulivamo prepotrebne kalorije.

vec pa prihodnjic

LP
k.
Logiran
Bee
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 10


« Odgovor #46 : petek, 16.07.2004 : 11:21:11 »

Cestitke tudi od mene, ceprav malo pozne! Mi se zanimamo za nakup RRja že nekaj mesecev, verjetno ga bomo vzeli iz **** novembra. Šele pred kratkim smo slišali za tvoje/vaše (?) leglo, za ***** pa že prej, tako da smo se odločili za ***** , saj ni "prezgodaj" (vem, november ni ravno najboljši mesec za mladička, ampak 1 parjenje Elle je "spodletelo"). Mogoče bom starše lahko pripravila do tega, da bi male štruklje prišli pogledat.
Pa veliko užitkov z malimi psički!
Lp, Bee
Logiran
kemist
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #47 : petek, 16.07.2004 : 16:50:32 »

Hallo bee!

Razumljivo, da nisi slisala nic o leglu od shango, saj ga nisem obesal na veliki zvon, kot to pocno nekateri in se kasneje obrisejo pod nosom. Se vedno mislm, da RR ni za vsakogar in da je prevelik "pomp" kvecjemu skodljiv. Ne zanima me prodaja psov, ampak vzreja. Le-ta pa ne sme biti improvizacija, ampak izkusnje, izkusnje in se enkrat izkusnje. Kdor hoce improvizirati, naj se loti jazza in ne vzreje psov. Mislim, da je Ayaba kennel dalec pred vsemi, vsaj na tem delu sveta, in zgled za vse nas.
Preseneca me, da si se odlocila za potomce  psice, ki ima offset (saj ves kaj je to, ne?). Poleg tega ima oceta african hunterja, ki ima ravno tako svoje ozadje. Upam, da ves s katerim psom so parili in s katerim bodo parili Wink.

takole, mislim, da bo za prvic dovolj.

aja, kaj ti je pa vsec pri elli?

www.kyala-kennel.com se kvaziredno obnavlja in tam lahko najdete vedno kako zanimivo informacijo, povezavo ter sveze slike malih RR. Uzivajte!



LP
k.
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #48 : petek, 16.07.2004 : 17:00:34 »

Luskani strukeljci. Kako pa napredujejo? Kaj pa Shango? Porocaj malo. Lp Neza

P.S.: Oprosti moji nevednosti, ampak kaj je offset?
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
kemist
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #49 : petek, 16.07.2004 : 17:41:49 »

zivjo!

male zveri napredujejo. Vsi imajo vec kot 2kg, najde se pa tudi kak tezji Smiley. Stopicajo, rencijo, jocejo, se igrajo... skratka brezskrbno otrosko zivljenje.
Shaggy je v formi in zgledna mati.


offset je pa nepararelnost kron, t.j. dveh vrtincev dlake na ridge-u. Po standardu morata biti enaki in lezati ena nasproti drugi, torej greben mora biti simetricen, zrcalen. To je edina napaka, vidna ze ob rojstvu mladica, in ki se nikoli ne spremeni, za razliko npr. od belin ipd. Take napake se hitro in ucinkovito odpravlja le z vzrejno prepovedjo!

LP
k.
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #50 : petek, 16.07.2004 : 18:06:03 »

Kemist, hvala za info. Pocohaj pamzke in  Kiss Shaggy. LP Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Bee
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 10


« Odgovor #51 : petek, 16.07.2004 : 20:23:18 »

Nekaj me "muči": če je offset velika napaka, zakaj sta potem Ella in Rdgeway zelo uspešna razstavna psa? Tega ne razumem.
Ravnokar pa poslušam svojo malo sestrico, ki že odkar je izvedela, da ima Shanga leglo, neprestano teži, cvili in joka, da ona hoče psa že zdaj in ne novembra. Pa jaz moram priznati, da mi je Shango bolj všeč kot Ella, predvsem zato, ker ima lepše telo in večja ušesa. Pa moram še povedati, da sem to popolden, ko mi je bilo dolgčas, veliko razmišljala o RRjih. Kot sem že povedala, mi november ne diši ravno najbolj in kaj pa če jim spet spodleti pri parjenju (majhna možnot, ampak če bi se to slučajno zgodilo, bi jaz, moja sestra in sošolci kar  Undecided...)? Glavna stvar tukaj so pa starši, seveda. Tisti ljudje, ki vedno nekaj zakomplicirajo Tongue. Veliko vprašanje, če bi "sprejeli" psa že naslednji mesec... V glavnem, velika neodločnost Huh Cheesy. Ello pa so parili in bodo parili psom Multi-Ch Umvutcha Matobo of Shangani (sem si celo njgovo ime zapomnila, prosim lepo Tongue). Meni osebno je zelo všeč, vsaj iz slik ("osebno" ga ne morem spoznati, ker je iz Francije).
Njegova slika:
*****
Lp, Bee
Logiran
Bee
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 10


« Odgovor #52 : petek, 16.07.2004 : 20:58:13 »

Ravnokar sem izvedela, da je Ella breja. Če je napaka vidna že ob rojstvu, potem se lahko izbere mladiča brez offseta. Zakaj ima Ella vzrejno oceno Odlično (povsod, kolikor jaz vem), če bi morala imeti vzrejno prepoved?
Pa lastniki so tudi zelo v rdu, vsaj po majlih. Sicer se bomo pa kmal dobil.
Lahko noc in lp, Bee.
Logiran
Bee
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 10


« Odgovor #53 : petek, 16.07.2004 : 21:02:39 »

Joj, oprostite, še nekaj moram dat gor Roll Eyes Grin.
Tegale RRja sem danes srečala v Tivoliju:
[izbris nedelujoce fotografije; Jana]
Slikala sem ga z mojim mobitelom, potem pa si ga poslala na mail. Sem bla čist navdušena nad mailom, še veliko bolj pa nad RRjem. Joj, slikca se noče prikazat Huh Angry Sad...
kemist, upam, da boš imel ti več sreče pri iskanju lastnikov za svoje psičke kot pa jih je imel *****. Zdi se mi, da ja, ker popularnost te pasme počasti narašča tudi v Slo.
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #54 : sobota, 17.07.2004 : 19:15:03 »

kemist: Ne morem si pomagati, da ne bi vprasala ce kasen puppi ostane doma Grin Cheesy Huh

Lp,Pia
Logiran
Bee
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 10


« Odgovor #55 : nedelja, 18.07.2004 : 09:10:11 »

Uspehi Ellinega očeta:
No. 1 in Europe
Multi-Champ. Rydgeway African Hunter17.05.1993 / N.H.S.B. 1879293(Besal Fatoka „ K.U.S.A.“ x Int.&Ned. Champ. Rydgeway Copper Coin, WW`89)

International Champion, Central-European-Winner; World-Winner+BOB 1996, Vice- World Winner 2000, European Winner+BOB 1999 (FCI), European Winner+BOB 1997(VDH), Vice-European Winner ´95,´96 (VDH)15 National Championchips in 14 countries. 8 National Winner in 7 countries.11 Club-& Spec.Show-Winner in 6 countries. 16 group victories in 8 countries.2 Best in Show and 2 Best of the Day in International All Bread Show.

50x CACIB, 85x CAC, 55x BOB, 10x BOS.And a lot more…
Danes je star 11 let in ima doživljensko dovoljenje za parjenje, zaradi svojih izjemnih uspehov in uspehov svojih potomcev. Sicer si pa to lahko preberete na strani, ki sem jo prej dala gor.
Lp, Bee
Logiran
hrva
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #56 : nedelja, 18.07.2004 : 10:14:21 »

Štovani gosp. Kemist vlasniku Kyala kennel,
Nije naš stil niti način ponašanja, ali Vaši postovi su nas natjerali da Vam odgovorimo. Hvaliti sebe tako da se pljuje po drugima je stvarno jadno.
U svemu što ste napisali ima puno neistine, i na žalost, očitog nepoznavanja standarda i pasmine koju želite uzgajati. Kao uzgajivač predstavljate i Kinološku Zvezu Slovenije kako doma tako i u svijetu, a slika koju dajete nije baš lijepa.
Kao uzgajivač Rhodesian Ridgeback-a trebali biste se baviti sa Ridgebackom, posvetiti se psima, educirati druge i sebe, a ne promovirati sebe i pljuvati po tuđem radu neistinama.
  

Od kuda Vam pravo da loše govorite i kritizirate Rydgeway African Huntera, Ellinog oca? Pa to je pas o kojem se piše u knjigama o Ridgebackima, pas za kojeg sigurno zna svaki ljubitelj ove pasmine, svatko tko se  bavi  uzgojem ili hoda po izložbama.  On je bio svjetski i evropski prvak, viceprvak svijeta, viceprvak evrope, ima 15 šampionata … I njegova majka (dakle Ellina baka) je takodjer bila svjetska prvakinja. To je jedna od kuja na kojoj se temelji uzgoj RR-a u Nizozemskoj. Otac od Huntera je Besal Fatoka(46 parenja), ali vjerojatno Vam i to ništa ne znači. Hunter(Ellin otac) ima doživotnu dozvolu za parenje (saznajte kako se dolazi do doživotne uzgojne dozvole, nema ju puno pasa). Koliko mi znamo imao je najmanje 43 parenja. Pa ljudi se u Njemačkoj I Nizozemskoj bave uzgojem Ridgebacka preko 40 godina. Pa zašto su onda parili sa psom koji je opisan kao PROTOTIP RIDGEBACK-a. I Vi imate nešto protiv kvalitete tog psa!!! Jeste li ga uopće ikada vidjeli? Ili je možda dovoljan komentar Vaših  prijatelja iz uzgajivačnice koju stalno hvalite i kojima tako slijepo vjerujete.
Pogledajte samo ovu sliku koja se nalazi na http://www.merangagrande.de/MG_unsere_hunde_baldo.htm . Mnoge je ostavila bez teksta:
****
Hunter i njegovi trofeji
No. 1 in Europe
Multi-Champ. Rydgeway African Hunter
17.05.1993 / N.H.S.B. 1879293
(otac:Besal Fatoka „ K.U.S.A.“ x majka:Int.&Ned. Champ. Rydgeway Copper Coin, WW`89)
International Champion, Central-European-Winner; World-Winner+BOB 1996,
Vice- World Winner 2000, European Winner+BOB 1999 (FCI), European Winner+BOB 1997(VDH), Vice-European Winner ´95,´96 (VDH)
15 National Championchips in 14 countries. 8 National Winner in 7 countries.
11 Club-& Spec.Show-Winner in 6 countries. 16 group victories in 8 countries.
2 Best in Show and 2 Best of the Day in International All Bread Show.
50x CACIB, 85x CAC, 55x BOB, 10x BOS.
And a lot more…
***** 


A Hunterova djeca. Samo primjer iz naše najbliže okolice. Znate Amora(uzgajivač je iz Makarske, vlasnici su obitelj ***** iz Velike Gorice), Hunterovog sina, dvostrukog pobjednika specijalke u Austriji (između 70-tak prijavljenih pasa). Toliko o Rydgeway African Hunter-u jer bi se o njegovim uspjesima i uspjesima njegove djece moglo pričati danima.

Nadalje, Vaša kuja Shango Ayaba ne potiče doslovno iz uzgajivačnice Ayaba. Kao što znate, vlasnica Poe (majke od Shango) je ****. Snježana je putovala 1200 km na parenje sa  Helderidge Chivi-iem, ona se brinula za štence, ona je plaćala parenje i veterinara. Da bi vaša Shango imala papire Snježana je morala proći izložbi i izložbi sa Poom kako bi osvojila potrebne ocjene za uzgojnu dozvolu.Dakle njoj biste mogli biti konačno zahvalni i cijeniti njezinu brigu i trud.
Ayaba je samo dala štencima «prezime». I to je sve!!!

Spominjete da ne bi smjelo biti improvizacije, a Vi sami se niste baš puno potrudili oko odabira mužjaka. To su odlučili drugi umjesto Vas. Nudili su Notha i nama, ali mi smo to odbili. Mi nismo pristali na parenje u srodstvu kao Vi. Naime, Kwena je od Notha mama, ali i od Shango baka. Ne znamo kako je u Sloveniji, ali u Hrvatskoj psi iz takve kombinacije dobivaju rodovnice uz molbu i posebno pojašnjenje. Za parenje u tako bliskom srodstvu treba imati dobar razlog!! Poznat nam je Notho Ayaba s kojim ste parili. Prvi puta smo ga vidjeli 1998. godine. I bio je to prekrasan užitak sjediti u njegovu društvu. Bio je prekrasan snažan Ridgeback. Ostavio je na nas  snažan dojam. Na žalost Notho Ayaba je uginuo u sedmoj godini života od raka slezene 12.06.2004. ,samo 10-tak dana prije rođenja vaših štenaca. Šteta.
Mi smo se barem potrudili i nakon gotovo više mjeseci pretraživanja i obilazaka izložbi,  odabrali mužjaka potpuno različite linije. Bez obzira što se taj naš odabranik nalazi 1000 km daleko od nas, krenuli smo na put. Jer želimo dovesti novu, svježu RR krv u Hrvatsku, a i znamo što želimo da štenci nasljede od mužjaka. Ali, ni to Vam se ne sviđa.
Ne želim Vas “zamarati” sa time, imate na  nasoj stranici literature o Rhodesian Ridgebacku *****  i imate nešto knjiga o uzgoju na *****  (spustite se skroz na dno stranice pa naučite nešto novo i to ne samo zbog sebe, jer uzgajivač ne postoji radi sebe da bi se reklamirao, nego radi pasmine koju uzgaja). I to što kažete da smo “obesal na veliki zvon, kot to pocno nekateri in se kasneje obrisejo pod nosom”. Zar Vi gosp. Kemist nikad niste čuli da kuja može ostati prazna i da nekada ne uspije parenje. Uostalom, desilo se to i Vašim prijateljima. Osim toga, otiđite malo na internet i pogledajte da se najava legla objavljuje nakon parenja.  
Pa nemojte imati samo jedan izvor informacija o pasmini.

A što se offset kruna tiče, i Poa (majka od Shango) ima offset tj. krune joj nisu 100% simetrične. A Shango je ispala sasvim OK! A da je bilo po Vašem mišljenju Vaše Shango ne bi ni bilo jer Snježana ne bi smjela pariti Pou. Neznanje je opasno za  pasminu koju uzgajate. Molimo Vas da otvorite oči barem radi pasmine. Ella takodjer ima offset (nešto veći od Poinog) tj. krune joj nisu simetrične. Do sada ste se već mogli  upoznati sa standardom Rhodesian Ridgebacka (na primjer: http://www.murenga.com/istand.htm ili tekst u časopisu “Naši psi bez granica”, a mogli ste naučiti nešto i na izložbama) i naučiti koliko se tolerira offset. Kakve su krune kod štenaca u Vašem leglu. Sve savršene?? Stvarno ste sretnik!! No, nadamo se da se neće uvijek dogadjati da u leglu imate samo savršene štence. Tako ćete napraviti budalu od sebe. Ljudi (a i ostali uzgajivači) će se pitati, a gdje su štenci sa prevelikim offset-om ili sa previše ili premalo kruna, pa gdje li su završili. Pa mora ih biti - skoro u svakom leglu ih ima!! To je normalno, to su zdravi štenci, NISU bolesni, nisu za izložbe, ali su savršeni kućni ljubimci!!! Objavili ste prvo da se okotilo 8 štenaca, nakon toga na vašim internet stranicama pišete da ih je 7. Pa gdje se izgubilo jedno štene? Što mu se dogodilo?? Da li je problem bio u RIDGE-u???

Pripazite malo na svoje ponašanje. Što će ljudi misliti kakav je to uzgajivač koji pljuje po tuđem leglu, jer mu se možda žuri prodati štence ili je to možda bilo po nečijem nagovoru (a zna se i čijem). Zapamtite da predstavljate svoj kinološki savez i pasminu koju uzgajate. Trebali biste malo više komunicirati sa ostalim uzgajivačima i vlasnicima Rhodesian Ridgeback-a. Nemojte se sramiti pitati okolo druge uzgajivače ili suce koji se bave RR-ima. Jer Vi ste tu radi pasa, a ne oni radi Vas.  

Pozdrav
Hrvoje i Mirna Pezelj
*****
PS: Mail je malo poduži, ali zaista smo morali reagirati na neistine izrečene o nama. U buduće ne namjeravamo se ovako dopisivati i polemizirati preko foruma.

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
kemist
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #57 : nedelja, 18.07.2004 : 16:39:46 »

Takole, perilo se je posusilo, upam, da bo tudi hrvaski gost kmalu sledil mojemu vzoru.

Melius abundare quam deficere ; se strinjam, ampak pri jedi, ne pa na forumu!

Dolzan sem nekaj odgovorov na zastavljena vprasanja.

Nekaj me "muči": če je offset velika napaka, zakaj sta potem Ella in Rdgeway zelo uspešna razstavna psa? Tega ne razumem.

African Hunter, korekten pes, je zelo uspesen razstavni pes.


Če je napaka vidna že ob rojstvu, potem se lahko izbere mladiča brez offseta. Zakaj ima Ella vzrejno oceno Odlično (povsod, kolikor jaz vem), če bi morala imeti vzrejno prepoved?

Drugo vprasanje, upam, da ni namenjeno meni. O genetiki si pa morda ze slisala pri biologiji; ce bos studirala naravoslovne vede, ti bo jasno kaj je Mendel (ne Dr. Mengele) dokazoval s tistimi grahovimi cvetovi.


kemist, upam, da boš imel ti več sreče pri iskanju lastnikov za svoje psičke kot pa jih je imel *****. Zdi se mi, da ja, ker popularnost te pasme počasti narašča tudi v Slo.

Po moje ne gre za sreco. Gre za to, da, ce se odlocis imeti leglo take pasme kot je RR, se moras zavedati, da pes ni za vsakogar in nekateri si ga ne zasluzijo za nobeno ceno, pod nobenim pogojem, pa tudi ce kateri od mladicev ostane dlje doma.
Upam, da se motis, in da RR ne bo nikoli popularen pes v sloveniji. To je zacetek propada vsake pasme, believe me!


Pia, ne vem se, ce bo kaksen ostal doma. Bomo vidli kasneje.


SH
k.




Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #58 : nedelja, 18.07.2004 : 17:38:04 »

Spostovani udelezenci v temi o tej cudoviti pasmi,

rada bi vas opozorila, da takle stil pisanja nikakor ne sodi sem, pa naj bo to pisanje dolgoletnih vzrediteljev z najlepsimi RR na svetu ali nekoga, ki v svet RR sele vstopa.

Prebrala sem vse, kar je v temi ze napisano, pa ne najdem, kaj je tako sporno, da je zahtevalo tako obsiren in zolcen odgovor.

...
Razumljivo, da nisi slisala nic o leglu od shango, saj ga nisem obesal na veliki zvon, kot to pocno nekateri in se kasneje obrisejo pod nosom. Se vedno mislm, da RR ni za vsakogar in da je prevelik "pomp" kvecjemu skodljiv. Ne zanima me prodaja psov, ampak vzreja. Le-ta pa ne sme biti improvizacija, ampak izkusnje, izkusnje in se enkrat izkusnje. Kdor hoce improvizirati, naj se loti jazza in ne vzreje psov. Mislim, da je Ayaba kennel dalec pred vsemi, vsaj na tem delu sveta, in zgled za vse nas.
Preseneca me, da si se odlocila za potomce  psice, ki ima offset (saj ves kaj je to, ne?). Poleg tega ima oceta african hunterja, ki ima ravno tako svoje ozadje. Upam, da ves s katerim psom so parili in s katerim bodo parili Wink.
...

ne more biti povod za

... Hvaliti sebe tako da se pljuje po drugima je stvarno jadno.
U svemu što ste napisali ima puno neistine, i na žalost, očitog nepoznavanja standarda i pasmine koju želite uzgajati. Kao uzgajivač predstavljate i Kinološku Zvezu Slovenije kako doma tako i u svijetu, a slika koju dajete nije baš lijepa.
Kao uzgajivač Rhodesian Ridgeback-a trebali biste se baviti sa Ridgebackom, posvetiti se psima, educirati druge i sebe, a ne promovirati sebe i pljuvati po tuđem radu neistinama.
 
Od kuda Vam pravo da loše govorite i kritizirate Rydgeway African Huntera, Ellinog oca? ... I Vi imate nešto protiv kvalitete tog psa!!! Jeste li ga uopće ikada vidjeli? Ili je možda dovoljan komentar Vaših  prijatelja iz uzgajivačnice koju stalno hvalite i kojima tako slijepo vjerujete.
... Pripazite malo na svoje ponašanje. Što će ljudi misliti kakav je to uzgajivač koji pljuje po tuđem leglu, jer mu se možda žuri prodati štence ili je to možda bilo po nečijem nagovoru (a zna se i čijem). Zapamtite da predstavljate svoj kinološki savez i pasminu koju uzgajate. Trebali biste malo više komunicirati sa ostalim uzgajivačima i vlasnicima Rhodesian Ridgeback-a. Nemojte se sramiti pitati okolo druge uzgajivače ili suce koji se bave RR-ima. Jer Vi ste tu radi pasa, a ne oni radi Vas.
...

Kdo zdaj pljuva po kom? Cigavi psi (in njihovi predniki) so najlepsi? Kdo ve najvec o RR in kdo je za njih najvec naredil? Kdo vzreja zaradi denarja in kdo zaradi pasme? Kdo skrbno izbira nove lastnike za mladice iz svojih legel in komu ni mar, kam gredo?

hrva, tudi vi s svojim sporocilom ne izobrazujete bodocih lastnikov RR-jev. Zagotovo rodezijec nikakor ni primeren za vsakogar, posebej ne za zacetnika in se prav posebej ne za 13-letno deklico. Ce ne veste, o cem govorim, potem si preberite temo na sosednjem forumu, kjer je ocitno bodoca lastnica vasega mladica povedala veliko o razmerah, v katerih bo pes iz vasega legla zivel. Vi ste ji ocitno pripravljen mladica kljub temu prodati. http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=1641&postdays=0&postorder=asc&start=0 V cigavo dobro? Se vam zdi 13-letna deklica primeren lastnik psa iz legla vase tako cenjene paritvene kombinacije in tako zahtevne pasme?

Tale forum ni poligon za dokazovanje lepote tega ali onega psa. Zagotovo pa je kraj, kjer pricakujemo od poznavalcev informacije o posebnostih pasme, o tezavah in radostih, ki jih novi lastniki lahko pricakujejo ob nakupu, o vzgoji, primernem tipu lastnika... RR namrec ni povsem navadna pasma.

hrva in kemist, bosta kaj napisala o tem?
Logiran

Bee
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 10


« Odgovor #59 : nedelja, 18.07.2004 : 20:41:01 »

kemist: Tudi jaz upam, da se motim, ampak sem na to misel prišla s tem, da zadnje čase videvam vse več RRjev.
jana: zdi se mi, da starost ni pomembna. Bolj so pomembne fizične lastnosti (če psa obvladaš) in psihične (verjetno veš, na kaj mislim, seveda ne na pamet). G. in ga. iz ***** pa nas še nista osebno spoznala, tako, da ne moreta odločati, če smo za lastnike primerni ali ne. Pa tudi pogoji so se s časom zelo spremenili.
Lp, Bee  
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 16   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Rodezijski grebenar (Rhodesian Ridgeback) - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines