mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 10:45:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Rodezijski grebenar (Rhodesian Ridgeback) - čvek
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 16   Dol
Natisni
Avtor Tema: Rodezijski grebenar (Rhodesian Ridgeback) - čvek  (Prebrano 67741 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
hrva
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #60 : ponedeljek, 19.07.2004 : 15:52:58 »

Poštovana Jana i forumaši ljubitelji pasa,
Ne razumijemo zašto bismo trebali razmisliti o mailu koji smo poslali. Taj mail je bio odgovor na mail gosp. Kemista u kojem loše piše o Ell  i Ellinom  ocu i buducem leglu.  Mi smo procitali kako se treba ponašati na forumu i došli smo do zakljucka da je gosp. Kemist prekršio pravila ponašanja, zar ne?!  Valjda imamo pravo na odgovor.
Žao nam je, što ne sudjelujemo više na forumu, ali cilj nam nije svadjati  se sa gosp. Kemistom što se tice pasmine Rhodesian Ridgeback. Jer gosp. Kemist nažalost govori krive stvari.
 
kemist wrote: Vedno sem trdil, da je RR z offsetom pravi RR, vendar ni za vzrejo. Tako kot ni RR s sinusom za  vzrejo, se vec, tak je za takojsnjo odstranitev. Upam, da smo vsaj pri tej temi enakih misli, ali pac?
 
Vasa tvrdnja da offset nije za uzgoj je interesantna.  Vjerojatno ste culi za kojeg njemackog i internacionalnog prvaka koji ima offset. Mislim da ste imali cast i upoznati vlasnika iz Njemacke. Jeste li pitali tog vlasnika koliko je puta njegov pas pario i jeste li mu rekli u lice da on ne bi trebao pariti takvog psa. Pa covjek se bavi uzgojem «malo» duže. Zna se što je prihvatljiv offset.

Nerazumijem da li se tu kaže da  psi kojima se ustanovi Dermoid Sinus nisu za uzgoj ili ih treba odmah odstraniti (ubiti) iz legla.
Samo za informaciju, DERMOID SINUS se može operirati. Kad se takvo štene spasi tj. kada se operacijom ukloni DERMOID SINUS dobijemo normalnog kucnog ljubimca, ali psa kojemu je zabranjen daljni uzgoj i koji nije za izložbe. Naravno, novim vlasnicima se kaže što je bilo sa štenetom i kako je sada.   Osobno poznajem veterinara koji je spasio jedno štene.  Takoder imamo   i  na video kazeti emisiju o RR-u sa National Geographica u kojoj se govori o DERMOID SINUSU, a  o tome dosta piše  i u knjigama o ridgebackima  i na  internetu .Zašto  onda  uzgajatelj ubije štene? Zato jer potrebna operacija košta i uzgajatelj ne želi trošiti novce na to , a štene se poklanja ili prodaje za vrlo malo novaca.  Inace DERMOID SINUS se javlja u odredenom postoku (5-10%). Dermoid Sinus se  pregledom  utvrdi  još u leglu, dakle iskljucena  je  mogucnost da novi vlasnik dobije štene sa Dermoid Sinusom.
 
Osim toga, gosp. Kemist na forumu govori  i o trcanju sa psom. Problem je u tome što se sa psom ne trci po betonu ili asfaltu jer  time  cete uništiti psa. To ce Vam potvrditi svaki veterinar ili  malo bolji pozna vatelj  pasmine. Dolje se nalaze postovi u kojima  on  govori o trcanju.  
 
 
60      o psih / razno / Re: tek ob kolesu     dne: Petek, 13.06.2003 : 10:38:40  
 
61      o psih / razno / Re: tek ob kolesu     dne: Petek, 13.06.2003 : 09:14:20  
 
 
 58      o psih / razno / Re: tek ob kolesu     dne: Petek, 13.06.2003 : 13:50:21  
 
 
jana wrote: Zagotovo pa je kraj, kjer pricakujemo od poznavalcev informacije o posebnostih pasme, o tezavah in radostih, ki jih novi lastniki lahko pricakujejo ob nakupu, o vzgoji, primernem tipu lastnika... RR namrec ni povsem navadna pasma.
hrva in kemist, bosta kaj napisala o tem?

 
Takoder svakome koga je to interesiralo otvoreno i iskreno smo prenijeli naša iskustva i iskustva drugih vlasnika RR-a. Na našoj web stranici cete naci i neke edukativne tekstove o RR koje smo sami prevodili sa engleskog(kinologija nije jednostavna za prevoditi). Baš zato da upoznamo druge s ovom prekrasnom pasminom!!!  Nadamo se da ce i drugi koji imaju stranice o RR-u probati sami prevoditi NOVE zanimljive tekstove o Ridgebackima kako bi što bolje upoznali pasminu.  
Takoder nam nije jasan potez gosp. Kemista koji je maknuo svoj mail i to se traži se od nas, ali mail kojim je  gosp. Kemist sve ovo zapoceo je i dalje na forumu.

Ta 13-godišnja djevojčica u cijeloj ovoj priči nije sama. Ona ima i roditelje koji, na kraju, ipak donose odluku i o kojima sve ovisi.
I oni svi skupa - i roditelji i djeca - već jako dugo razmišljaju o RR-u, interesiraju se i istražuju o toj pasmini. Za svaku pohvalu!! Kad bi bar bilo više takvih!!

Srdacan pozdrav
Mirna & Hrvoje
*****
Logiran
kemist
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #61 : ponedeljek, 19.07.2004 : 22:28:07 »

Pozdrav ljubiteljem grebena!

Ker sem zacel mocno dvomiti v svoje poznavanje pasme, v strokovnost svojih vzrediteljev, konec koncev tudi v FCI standard, bom le-tega malo copy-pasteal in seveda poskusil raztolmaciti.

Govoril sem o offsetu. V FCI standardu pise sledece:

The ridge must be clearly defined, symmetrical and tapering towards the haunch.  It must start immediately behind the shoulders and continue to the hip (haunches) bones.  The ridge must contain only two crowns, identical and opposite each other.  The lower edges of the crowns must not extend further down the ridge than one-third of its length.  A good average width of the ridge is 5cm (2”).

In v kolikor me spomin ne vara, je "must" se vedno VELELNIK, torej MORATI, in ne NAJ BI BIL, kot je pri vecini fizicnih karakteristik opisanih v standardu (npr. FACIAL REGION :
Nose : The nose should be black or brown.  A black nose should be accompanied by dark eyes, a brown nose by amber eyes.). !!!!!!

Interpretacija standarda je potem precej individualna oz. pogojena od stopnje osvescenosti.

Zame offset je ali pa ga ni! Pri vecini ostalih zadev gre pa izkljucno za estetiko oz. za odstopanje od standarda.

Greben je viden takoj ob rojstvu in tak ostane za celo zivljenje. Tako je pac zapisano v genih. Morda se bo nasel kak biolog, ki bo obsirneje orisal temelje genetike. Jaz sem le organski kemik in bi lahko izpadel neverodostojen.

Tako, to bi za danes bilo vse o offsetu in grebenu. Morda sem kaj izpustil, morda se mi zdi kaj prevec elementarno, da bi o tem pisal. Vprasanja bodo dobrodosla.

Ne nameravam odgovarjati na provokacije, temvec navajati le dejstva in lastna opazovanja. Dolocene nicke sem dal na ignore, da bi ne bilo pomote in vprasanj o plahi naravi.
Se opravcujem, v kolikor je moja slovenscina tezko razumljiva. Ce zelite kakrsnokoli pojasnilo izkrivljenih misli, ki sem jih zapisal na "papir", jih bom z veseljem razclenil.

V prihodnjem prispevku, ko mi bo freneticno zivljenje dopustilo kaksno urico prostega casa, bom opisal dermoidni sinus.




SH
k.
www.kyala-kennel.com
Logiran
hrva
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #62 : ponedeljek, 19.07.2004 : 23:26:00 »

Pošt. gosp. Kemist šaljemo Vam jednu ocjensku listu sa izlozbe(specijalke RR-a) 2001. iz Austrije. Sudac je bila gđa. Orit Nevo.
Kuja je dobila CAC, a sutkinja je napisala:

very lovely 2,5 years bitch with good size and proportions, good proportions of skull and muzzle, feminine expression, good colour and size of eyes, nice neck, fine bone, good forechest, good front, good depth of chest, good rib-cage, good back and front angulation, back ok, moves well, crowns are not 100% paralell, but with in the standard

Pogledajte koja je to bila kuja.

http://www.rhodesian-ridgeback.at/ausstellungen/ergebnisse/cs2001/h_59.htm

Pozdrav
     hrvoje
Logiran
altervita
živim tukaj
***
Spol: Moški
Sporočil: 4.029


« Odgovor #63 : torek, 20.07.2004 : 00:21:00 »

ok, priznam da o ridgebackih nimam pojma, ampak kot je hrva rekel, strokovno angleščino ni lahke posel prevajat. Bom pa povedal kaj sem se naučil izz dosedanjega prevajanja. Ker ni ocene zraven, pa ker je hrva dal ta konkreten primer, pa ker.........mislim da je psica dobila odlično . Princip razstav z malo konkurenco pač (če si smem špekulacijo privoščit).
Ampak: not 100% paralel but with in the standard, je blago rečeno, diplomacija. Ostale ocene. sami GOOD. To pomeni da je ta sodnica (ki ne vem kaj je in kdo je, ampak predpostavljam, da je nek stručko) celo sojenje vzela z levo roko na tej razstavi.
Evo primer je enaako moja ocensko listo specijalista. Druga pasma, ampak izrazi(!!!!!!!!!) Pri psici ki je pobrala 1 mesto (mladi, 9 mesecev stara). Vse enako gut z eno Typicsh oznako. Detajlni opis, kaj bi bilo bolje kaj je minus. Total pregled psice, da ja ne bi kaj zgubila. Felerji plus plusi= odl1.
Pri pravdobri psici (dve leti, open class), ki je bila btw (takrat sodnica ni vedela tega, morda le slutila glede na eksterijer) izpod ledij sodničinega samca: vse gut. Suhoparno. Vrat gut, hrbet gut, maska gut , vse fajn. Celo daleč najboljša v gibanju med prikazanimi psicami, po moji subjektivni oceni in na osnovi "SEHR harmonisch bewegung" ocene, ki je mlajša ni dobila, recimo- brez treninga, ker je pač ne razstavljam pogosto, še manj treniram za ring)Rezultat pa 2. mesto, pravdobra. Spet subjektivna ocena: nekaj res lepega je sodnica morala najti, da je PD upravičila. Na svetovnem, specijalki, bi psica dobila dobro, brez da bi ista sodnica trepnila z očmi. Je ne bi niti "sehr harmonisch bewegung" iz tega izvlekla.

Je treba kaj tudi prav brat (ali "brat", med vrsticami namreč).

Debata mi je pa zanimiva. Ali je opposite, oz 100% paralel pomembno in koliko? Pa koliko standard dopušča odmika. itd. Predvsem pa vem nekaj: kemist je mlad vzreditelj, ki je glede tega v fazi fundamentalizma. Smo bili vsi tam, oz. smo ali bomo. Striktno na standard. Verjetno se kje tudi slab ridge zanemari, če je genetika prednikov močna in če v vzreji kaj popravljamo. tudi pri bokserjih ni glava s široko spodnjo čeljustjo "pod mus", in jo kdaj vzreditelj pri izbiri samca zavestno prezre (sam sem v fazi "brade", hehe, ko izločam vse kar nima močne brade). Tudi svetle oči, ali pa kak drug detajl. To vendar dela vzrejo zanimivo.
Bee cool.
Logiran
Kice
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #64 : torek, 20.07.2004 : 01:46:48 »

Nakon što sam pročitala svih dostupnih pet strana morala sam se i ja uključiti. Vlasnik sam RR-a i o cijeloj temi mogu reći sljedeće:
1. standard je takav kakav je i dopušta različita tumačenja
2. tolerira se manji pomak kruna (od 1,5 cm prema autorskom članku gđe. Ine Blagojević vlasnice uzgajivačnice Ayaba - Naši psi 20/2004 - do 2,5cm -Murenga)
3. gotovo u svakom leglu bez obzira na savršenost ridgea roditelja - ima određeni broj pasa sa nekorektnim ridgeom (prevelikom pomakom kruna, nepravilnim oblikom boxa, prekratkim ridgeom, većim brojem kruna itd.)
4. ocjena kvalitete psa ne ovisi samo o ljepoti ridgea već o mnogo čemu drugom što nije vidljivo u štenadi već tek kasnije
5. manekenski ridge nije garancija da će vaš pas biti šampion
6. doista ima internacionalnih šampiona - parnjaka koji imaju pomak kruna
7. bez obzira da li kupujete psa za izložbe i potencijelni uzgoj ili kućnog ljubimca - psa se mora voljeti, o njemu se adekvatno brinuti i biti speman s njime proveti cijeli njegov životni vijek
Moj RR je temperamentno, pomalo tvrdoglavo stvorenje, on je moj najbolji prijatelj koji uvijek osjeti svaku promjenu u mom raspoloženju, on je moj čuvar spreman dati svoj život da bi spasio moj - da li je u cijeloj toj priči bitno da li on ima savršen - manekenski ridge ili ne?



Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #65 : torek, 20.07.2004 : 12:57:26 »

Ljubitelji riđbekov, iskreno sem se trudila, ampak enostavno se nisem mogla upreti skušnjavi, da se še jaz vmešam v tole temo.

V debato med Yeke-Yekejevci in Kyalo se ne mislim vmešavati, ker bazira na (ne)poznavanju standarda, rodovnikov, vzreje, konkretnih psov in ljudi, skratka na stvareh, o katerih imam le elementarno znanje ali pa še to ne. Zato svoje popolnoma dobronamerno pisanje namenjam Bee. Draga Bee, prepričana sem, da nimaš slabih namenov, kljub temu pa se, očitno iz nevednosti, podajaš v precej tvegane vode z nakupom samca (!) RR (kateregakoli, ne govorim o prednikih, vzrediteljih itd). Z rodezijci nimam toliko izkušenj, kot bi hotela, nad njmi pa se navdušujem že nekaj let, zato sem vedno izkoristila tiste redke priložnosti, ko sem katerega dobila 'v kremplje', da sem vsaj malo stopila v njihov svet. Moje mnenje je, da RR ni za vsakogar, pravzaprav za redko koga; težko bi ga priporočila začetniku, tako zaradi fizičnih kot psihičnih lastnosti, še manj pa otroku.

Malo bolje kot grebenarje pa poznam kemista in zagotavljam ti, da je v svojem pisanju dobronameren, razloge za odsvetovanje pasme ti je pa kratko in jedrnato, pa kljub temu zelo nazorno napisal na sosednjem forumu, mojpes.com-u. Gre mu predvsem za dobrobit pasme, verjetno pa mu tudi ni vseeno, če bo čez pol leta v časopisih bral, kako je ponorel afriški levji pes sredi Tivolija po tleh razmazal deklico, ki je svojega kužka peljala na sprehod. Mislim, da poleg skrbi za naporno delo, naporno pasjo varuško in naporno pasje krdelo nima ne volje ne časa, da bi kakal klamfe (ponosna na avtocenzuro   Cool ) po forumu in/ali imel v interesu pljuvati po komerkoli. Tako kot Jana tudi jaz ugotavljam, da si na .com-u veliko bolje opisala razmere, v katerih živiš in v katerih bi živel pes. Odgovoren vzreditelj po mojem mnenju takega psa, kot je RR ne bi prodal 13-letnici, kljub njenim še tako velikim željam in dobrim namenom.

Očitno ti kljub mladosti že pridno vcepljajo v glavo, da velikost ni pomembna. Verjemi, velikost ni ključni faktor, vseeno pa tega faktorja ne gre zanemariti  Wink. V profilu piše, da si iz Šiške. Ker sama živim precej blizu, te v bližnji prihodnosti vabim na sprehod z mojim psom, če želiš. Ti ga boš prijela, jaz mu bom pa vrgla žogico. Zagotavljam ti, da boš perfektna imitacija kometa. Moj odrasel samec ima 25 kg, samec RR jih bo imel pri 6ih, 7ih mesecih verjetno tudi nekaj takega. Mislim, da boš s to vajo dobila vpogled v to, kako se bo tvoj (morebitni  Roll Eyes ?) bodoči kuža pri 7ih mesecih zagnal za psom, takrat verjetno še s povsem dobrimi nameni. Nočem vedeti, kako bi stvar izgledala pri odraslem samcu (cca. 45 kg, mogoče več), ki bi v mislih imel kaj drugega kot igro. Res je, važnejše kot fizične sposobnosti vodnika in fizična premoč nad psom je psihološka, čustvena vez med vodnikom in psom, njuno sodelovanje. Vendar ti zagotavljam, da 7-mesečnemu rodezijskemu pubertetniku s podivjanimi hormoni ne bo moglo biti bolj vseeno za vajino vez, ko bo zagledal mačko, psa, psico, otroka ali kaj podobnega. Takrat ti še tako izredne umske sposobnosti ne bodo pomagale zadržati 45 kil mišic.

Tako, mislim, da sem že napisala dovolj (evfemizem za: čisto preveč), ti pa prosim resno premisli, v kaj se podajaš. Jana, kemist in jaz smo videli že preveč psov v rokah neprimernih vodnikov in srce parajoče je gledati, kako povsem zdravega psa oddajajo (ali še kaj hujšega...) zaradi prenagljene odločitve pri izbiri psa. Vabilo za sprehod velja, ti pa še malo razmisli in se posvetuj s kako izkušeno, odgovorno osebo (upam, da boš ugotovila, kdo to je).

Lp vsem in se opravičujem za dolžino, ampak saj ste že navajeni  Roll Eyes Wink

Urša in Črna Smrt
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #66 : torek, 20.07.2004 : 16:01:54 »

Bee, mene pa zanima če se tvoj oče strinja zdaj z nakupom? Še vedno velja to, da bo pes spal zunaj?
Logiran
kemist
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #67 : torek, 20.07.2004 : 22:33:29 »

Dragi ljubitelji grebena!

Ves dan sem se upiral misli, da odgovorim na post, v katerem se na sarkasticni nacin omenja mamo moje psice, Poo Ayabo.

Forumovci me poznajo po skromnosti in redkobesednosti, vcasih celo sramezljivosti. Na mojpes.net nisem dal ne reklame legla ne psarne, pa ceprav je to dalec najboljsa in najbolj brana pasja spletna stran v Sloveniji. Zatorej ne morem reci drugega kot HVALA in se enkrat HVALA osebi, ki je s takim zagonom podala sledeco zogico.

Ne bi uspel imeti boljse reklame za psarno Ayaba, in posledicno tudi za Kyalo kot s to razstavo. Resnicno sem vesel, da nekdo zna ceniti trud psarne, ki je v 15 letih imela 11 legel, vec kot 90 psov od katerih je sigurno tretjina v tujini, tudi pri iberpoznavalcih pasme, kot so to lahko kinoloski sodniki in/ali vzreditelji. Lahko bi nasli se kak link.

Na doticni klubski razstavi v Avstriji je sodila Orit Nevo, sodnica iz Izraela, ki velja za precej (bom uporabil to besedo, da ne bom pretiraval) strogo sodnico, in ki bo med drugim  predavala na svetovnem kongresu o RR, ki se odvija vsake 4 leta, septembra 2004 v ZDA, o evoluciji standarda pasme.

Ce povlecem crto pod rezultati razberem sledece:

V konkurenci 39 psic je bila Poa (CACA) 2. najlepsa psica za veteranko CTORET Beni´s Ridges (BOB), ki ji sodnica ravno tako ni prihranila male kritike.

V konkurenci 31 psov je izstopal brat, Pingu Ayaba  (CACA - najlepsi samec).

Med mladimi psicami je 4. mesto osvojila komaj 9!!!! mesecev in nekaj dni stara Retta Ayaba.

rezultate dobite na http://www.rhodesian-ridgeback.at/ pol pa malo posrfajte na ausstellungen 2001 clubsieger.

Mislim, da je to spostovanja vreden rezultat. Zatorej upam, da smo koncali z nizkimi udarci na mojpes.net.

Do prihodnjega posta, upajoc, da bo koncno o dermoidnem sinusu, pa vam zelim obilo uzitkov s kosmatinci.

k.

btw na www.kyala-kennel.com je par novih fotk legla Smiley

thx bambi za lepe misli, ostale pa vabim na sosednji forum, kjer sem lani istemu dekletu pisal o tezavah z besnim RR. Kot je opaziti, nisem navajal ne imen psov ne lastnikov, toliko glede "fair playa".
Logiran
Barbka
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.360


Seta del Oro: pametna lepota


WWW
« Odgovor #68 : sreda, 21.07.2004 : 07:36:08 »

Sama sem nekaj let zivela poleg ridgebacka (samca, prvega v Sloveniji, ki ga je Hocevar priepljal iz Ceske, iz psarne Amana, ime mu je bilo Amindos Ropotamo. Pes je bil zares lep, na tistih parih razstavah, ki se jih je udelezil, je vedno dobil BOB. Zal so ljudje bili z njim nekoliko prevec popustljivi in imeli so za njega absolutno premalo casa. Posebej, ko je prvo navdusenje popustilo, je bil pes veliko prepuscen sam sebi. Nobena stvar ga ni ustavila na njegovih "pohodih". Mackov v blizini nismo imeli (so bili, vcasih...), pse, ki je poznal, je pustil na miru. Srecanja z drugimi baje niso bila vedno prijazna. Umrl je tragicno - ko je n-tic preplezal pesjak in se preko strehe hise spustil na tla je, kot ponavadi odsel na sprehod. Pri preckanju ceste (Kranj-Britof) ga je smrtno zadel avto...

Ceprav so ti psi neznansko lepi imam obcutek, da niso nujno primerni za otroka, niti za zivljenje v druzini, ki zanj nima casa.
Samo moja izkusnja.

P.S. Sama semv eliko o pasmi izvedela tudi v knjigi Africana Siann Hall-a, Dogs of Africa.
Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
kemist
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #69 : ponedeljek, 09.08.2004 : 11:47:33 »

Pozdravljeni ljubitelji grebena!

Pasje kredelo vztrajno raste. Jutri bodo mladici imeli 7 tednov.
Nekaj forumovcev se je ze poblize spoznalo z dinamiko, drugi pa s statiko, vsak izmed njih pa lahko potrdi, da so psi zdravi in zivahni.
Pocasi se bomo morali lociti vendar je to neizbezno.

Ce je kak interesent za obisk na obali, mi lahko sporoci na ZS ali na info@kyala-kennel.com . Ravno tako, ce je kaksen ineteresent za mladica.

uzivajte
k.

Nekaj novih fotk je v albumu na www.kyala-kennel.com .

Logiran
kemist
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #70 : sreda, 18.08.2004 : 11:49:25 »

Pozdrav ljubiteljem grebena!

Mularija je vceraj dopolnila 8 tednov. Eden izmed njih kar jezno gleda....
Jutri bodo zaceli zapuscat obalo. Kam vse bodo migrirali naj ostane se skrivnost.

lep preostanek poletja vam zelimo

k., b., ss in mularija
www.kyala-kennel.com



PS: fotka je sicer majha, vendar mi navodila ne dovoljujejo formatov vecjih od 20K. Je pa v resnici precej vecji Smiley

[attachment deleted by admin]
Logiran
Marulek
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 10


« Odgovor #71 : sreda, 18.08.2004 : 20:01:56 »

Pozdravljeni pasjeljubci, predvsem grebenarjev!

To, da je zavist tudi pri grebenarjih zelo narasla, me niti ne čudi, KREPKO PA ME MOTI, kako se obnašate do odraščajočega dekleta, ki bo verjetno zrasla v navdušeno kinologinjo, pa že zdaj nekateri krepko udrihate po njej.
Osebno jo poznam (seveda mislim Čebelico-Bee) in izredna škoda bi bila, če bi jo minilo navdušenje za pse. Za seboj ima očeta, ki o psih nekaj ve, in ona še ne sprejema odločitev v družini. Ali se bodo odločili za grebenarja, je na koncu odločitev očeta, ki bo s tem tudi prevzel vso odgovornost.

Če se nekateri tako obnašajo do ljudi, me prav zanima, kako se vedejo do živali, tudi do psov. Če bi pes lahko izbiral lastnika, verjetno tudi kakšnega od vas nebi izbral. Pa naj bi bil pes iz katerekoli psarne ali pasme.

ČIMBOLJ SPOZNAVAM PASJEREJCE, TEM RAJE IMAM SVOJE PSE.
                       Pozdrav
                                   Marulek  
Logiran
kemist
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #72 : ponedeljek, 23.08.2004 : 06:25:22 »

Topel pozdrav iz Kopra!

Glede na to, da smo ze zaceli zapuscati rojstni kraj, je nas mlecni vzreditelj naredil se nekaj fotk in jih objavil na standardni strani. Priskrbel nam je tople domove in odlicne skrbnike. Kam vse odhajamo ve le on, za nas bo pa prijetno presenecenje.

Lep pozdrav,
mularija iz legla "L"
(lindani, lamkwei, lindiwe, lugono, langalibalele, laini in lubaya)

PS: nove fotke so v ALBUMu na www.kyala-kennel.com
Logiran
kemist
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #73 : sreda, 01.09.2004 : 13:43:31 »

hallo!

Na razpolago je se en samcek, lamkwei, star je 10 tednov. Fantina je zelo zdrav in zivahen. Zelo rad bi videl, ce bi ga vzel nekdo, ki bi z njim delal sled in/ali agility, morda celo lure coursing.
Za vežbanje sledi bo vodnik, ob morebitnih težavah, sproti dobival vse napotke.

vse informacije dobite na info@kyala-kennel.com ali pa na 041/767441.

lp
k. (master in otroci iz postaje zoo)
www.kyala-kennel.com


Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #74 : sreda, 01.09.2004 : 15:02:39 »

kemist,

sem vidla, da ste dali sama afriska imena Cheesy
(no, vsaj zvenijo afrisko Tongue)

In me zanima, kje ste jih dobili?
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 16   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: Rodezijski grebenar (Rhodesian Ridgeback) - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines