mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 08:48:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: pes in promet: nemogoče je lahko mogoče?
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: pes in promet: nemogoče je lahko mogoče?  (Prebrano 5240 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
miss T
novinec
*
Sporočil: 4


« : nedelja, 07.10.2007 : 17:54:29 »

imam 8 mesecev starega nemškega ovčarja in ga bi radi naučili, da ne bi skakal, lajal skratka norel in bi se ga dalo peljati na sprehod tudi ob cesti ter med drugimi psi. potrebno ga je socializirati vendar kako, saj ne bi hotela da se mu kaj zgodi (da bi ga povozil avto ali pa kaj podobnega). sedaj obiskujemo malo šolo vendar vseeno prosim za kakšen nasvet, če je kdo imel kakšno podobno izkušnjo
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #1 : nedelja, 07.10.2007 : 18:00:42 »

miss T ... nisi prav podrobno napisala kaksne tezave pravzaprav imate z vasim ovcarjem.

Prosim ce malo bolj opises tezave, me pa zanima kaj ste naredili do sedaj, saj je pes star ze 8 mesecev. Kako se se borili teh pol leta s temi tezavami, koliko ste ga vodili v druzbo, v mesto, ... ? Ali pa ste mu do sedaj vse pustili, ker je bil pac mladic?

Lp, Ursa
Logiran
Shilu
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #2 : nedelja, 10.08.2008 : 20:18:15 »

Mi imamo težave z avtomobili.  Roll Eyes Roll Eyes Groza...poskusili smo vse... Pozornost smo preusmerjali z igračko, včasih uspešno včasih neuspešno, dajali smo na prostor tudi včasih uspešno včasih ne, po manj prometni cesti smo nastavili ''past''. Sosedi smo rekli naj se zapelje po cesti jaz bom pa šla s psom nasproti in, ko bo pes se začel zaganjati ga naj skozi okno pošprica z vodno pištolo. To je začuda delovalo kak mesec potem pa nič več.  Huh  Poskušali smo s tem še enkrat pa ni delovalo. Zdaj smo na fula preusmerjali pozornost z igračko,priboljški in smo odpravili samo to, da se ne zaganja za avti, ki peljejo bolj mirno in za večjimi tovornjaki za katerimi se nikoli ni zaganjal. Živimo čisto ob glavni prometni cesti, do sedmega mesca teh problemov ni bilo...pojavili so se iz nenada. Še kak nasvet kako to opraviti saj je res moteče, če moramo malo manj kot polovico sprehoda opraviti ob cesti... Roll Eyes

LP, Špela
Logiran
zgaga
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


WWW
« Odgovor #3 : torek, 31.08.2010 : 16:16:28 »

Ojla. Pred kratkim sem dobila 3 mesečno psičko, ki se je zelo bala avtomobilov (se je hotela iz povodca iztrgat). No, težave še nisva popolnoma odpravili, jo pa posedem, ko od daleč vidim avto in stopim na povodec. Pomaga tudi, če imaš nekoga zraven, da se z osebo med tem,ko gre avto mimo pogovarjaš. Tako začuti, da se tebi avto ne zdi nič posebnega. Naša se zdaj kar sama usede, ko vidi, da se bliža avto. Zdaj delam na tem , da greva kar naprej, brez sedanja. Pomembno je, da psa v času strahu, histerije itd , ne božaš, ali poskušaš potolažit, ker s tem utrjuješ slabo vedenje. Pa srečno!
Logiran
ajčka
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #4 : torek, 31.08.2010 : 19:38:37 »

Živjo.
Naša psička bo imela 1 leto in se je kakšna dva tedna nazaj začela zaganjat za avti. Pa ne na glavni cesti, ampak na vaški (ko avto itak počasi pelje).  Sem bila čisto šokirana, ker tega nisem pričakovala. Včasih se zažene še za kolesarjem.
Takrat jo močno zadržim na povodcu in z resnim glasom in pogledom rečem NE. Potem gremo naprej. Ravno danes sta šla mimo dva avta in je dala mir. Sem se kar oddahnila, vendar pri njej nikoli ne veš - drugič bo mogoče spet. 

Večji problem imam, kadar je spuščena (recimo na travniku). Takrat se zažene, laja, kriči in izleda prav grozna (je pa majhe pasme, tako da je ljudje sploh nimajo za mar). Na moj klic sploh ne sliši. Pride nazaj, ko gre recimo kolesar naprej.
Vidim, da bom morala delati na klicu in uboganju le- tega. Sad

Miss T, verjamem, da se ti dogaja kar naenkrat. Pri naši imam občutek, da ko gre ena neumnost mimo, se spomni kaj drugega.... Evil
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: pes in promet: nemogoče je lahko mogoče?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines