mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 19:35:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Žuželke v pasjih priboljških
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Žuželke v pasjih priboljških  (Prebrano 18378 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
eros
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #30 : torek, 07.06.2011 : 21:01:52 »

Sploh ne vem, kako naj naslovim tole temo.   Shocked
Namreč v soboto sem naši frajli v zootic-u v mb vzela en žakelj ( menda je 1kg ) tistih posušenih svinjskih uhljev, v bistvu miks - noter so še narezane bikovke, pa goltanci, pa jetra, vampi .... Te zadeve večkrat kupim, ker jih ima Gina rada za žvečenje, pa še zbirčna je in raznih pasjih keksov ne mara.
Pridemo domov in ji takoj dam en goltanec. Vse ok.
Zvečer pa zopet tečnari in fehta ( njen poseben ritual, ko točno ve kaj hoče ) in ji hočem dat še en uhelj iz "čarobnega paketa", pa me skoraj kap. Notri sem zagledala vse polno neke migajoče se golazni - kot nekakšni hroščki. Bljak ! Sploh nisem marala več gledat ... vse skup sem zapakirala v vrečo in je šlo v smeti.
Potem pa mi je kolegica povedala, da je hotela isto stvar zadnjič kupit v mr.petu v lj in že v trgovini opazila podobno sranje. Na to je opozorila tudi trgovko, ki pa se ji sploh ni zdelo omembe vredno.
Žal mi je samo, da sem vse skup vrgla stran, da nisem enostavno nesla nazaj pokazat ali pa poslala kam drugam.
Kaj bi vi storili, bi opozorili proizvajalca ali mogoče kar inšpekcijo, saj zgleda da moj žakelj ni bil edini "okužen", se pravi da so podobni nepovabljeni gosti v večih teh paketih oz. po zoo trgovinah po vsej Sloveniji.
Kaj pa vem kaj se tam notri sploh razvija, kakšne posledice bi lahko bile za psa - na srečo moja ni po tistem nič bruhala ali kaj podobnega, lahko pa, da bi pri večji količini ... 
Saj ne gre toliko za tistih 5 evrov, pač pa zato, da do tega sploh ne bi smelo prit ... me zanima, kako bi ljudje reagirali, če bi npr. v "človeški" trgovini kupili smoki, čips, arašide... verjetno ne bi brez besed oz. sankcij vrgli v smeti.
A ima kdo mogoče doma kak tak žakelj, da mi pogleda proizvajalca oz točno ime izdelka in vsebino ?

Hej!
Saj ne vem, kaj naj si mislim...to kar opisuješ, sem danes opazila tudi sama. V tem miksu pasjih pribolškov, ki sm jih kupila v Mr.Pet v Kranju, sem tudi sama "odkrila" črve. Mi je kar slabo, ko pomislim. 2 paketa sem kupila pred slabimi 3 tedni, z datumom veljave do novembra. Moj Eros obožuje te priboljške, zato mu jih večkrat kupim, a vedno pogledam datum veljave. 1 vrečko imam še zapakirano, v 2 pa so ostale 3 bikovke in uhelj ter črvi. Sem vse lepo zapakirala, k sreči imam še račun, tako da se bom jutri odpravila v trgovino oz poklicala dobavitelja. Ker glede na to, da je tale tema odprta že vsaj 3leta in da se na kakovosti pasijh priboljškov ni nič spremenilo, se sprašujem, da je mogoče stvar zrela za inšpekcijo?!?!  Angry Sploh ker gre za isto trgovino malih živali!!!!  Shocked Eros bi tole vrečko priboljškov že zdavnej izpraznil, vendar je od takrat, ko sem mu dala sapnik oz priboljšek iz tega miksa, vsakič dobil drisko. Je to mogoče kaj povezano? Na to nisem bila do danes pozorna, vendar tiste dneve, ko je dobil drisko, ni jedel nič drugega kot brikete in te priboljške...zato mu jih nekaj časa nisem dajala in je jedel le bikete. Potem je bilo s prebavo ok.
Besna sem kot ris in že razmišljam, kje bom sedaj sploh dobila te sapnike, saj se mi je uvoznik zameril totalno Sad

lp,urša
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #31 : torek, 07.06.2011 : 21:08:32 »

Če odneseš nazaj v trgovino, se ne bo zgodilo čisto nič in bo očrvičen izdelek še isti dan kupil kdo drug. Tole je za inšpektorja. Ali pa za v medije.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #32 : sreda, 08.06.2011 : 10:12:34 »

Eros, kaj si ugotovila/storila?
jaz sem na svojo štorijo  že sicer pozabila, se mi pa kar obrne ko se spomnim Lips Sealed
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #33 : sreda, 08.06.2011 : 20:21:25 »

Joj, kaj berem! Na kaj takega še nikoli sploh pomislila nisem, zdaj me bo pa strah odpirati vrečke z briketi ...
Teja, kako pa ti takrat potem uredila? Si se obrnila na inšpekcijo?
Logiran
eros
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #34 : četrtek, 09.06.2011 : 13:42:43 »

Hej!
Da malo poročam...včeraj sem šla v trgovino, kjer sem kupila ta dva izdelka. Dobro je bilo to, da sem imela enega še originalno zaprtega, saj so mi najprej rekli, da so se črvi pojavili zato, ker sem imela vrečko odprto  Angry Pa sem jim takoj povedala, da imam še eno zapakirano, v kateri so prav tako črvi. Potem so mi ponujali denar samo za zaprto vrečko, pa sem rekla, da sem itak zgubila zaupanje in da teh priboljškov ne bom več kupovala. Potem so mi ponudili, da lahko izberem katerokoli hrano želim  Huh . No, včeraj sem pisala tudi na VURS in ker do danes nisem dobila odgovora, sem šla kar tja z vrečkama. Sem podala izjavo in vzeli so vrečki z črvi. So bili zelo prijazni, tako da upam, da sem naredila saj nekaj dobrega tudi za ostale kužke in njihove lastnike. V trgovino za male živali pa ne bom šla ne po denar in ne po hrano, saj ni bil to moj cilj, želela sem le, da nekdo ukrepa....

lp,
urša
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #35 : četrtek, 09.06.2011 : 14:05:58 »

Ja, prav si nardila, zakaj bi ti izplačali samo eno vrečko, če pa so tudi v drugi (in najverjetneje še v marsikateri) prav tako črvi. Sploh, če si pokazala zapakirano vrečko s črvi.
To se meni zdi nezasišano, sigurno, da je potem tudi s hrano kaj narobe, da pa je nič ne pregledajo, vsaj vsake toliko časa... Ne vem, no.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #36 : četrtek, 09.06.2011 : 15:36:39 »

a v tej trgovini prodajajo hrano (živo) za pajke morda?

jaz sem takrat uredila tako da sem zadevo zamenjala za drugo hrano enake vrednosti, nekaj takšnega...
so pa ** da bi samo za zaprto dali denar nazaj najprej bruham
Logiran
eros
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #37 : sobota, 11.06.2011 : 09:36:00 »

Hm, glede hrane za pajke pa nebi vedela... Pajkov ne maram oz se jih bojim, tako da ne zahajam v njihov predel trgovine  Smiley
Logiran
mrpet
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #38 : četrtek, 16.06.2011 : 11:33:46 »

Spoštovani,

ker nam resnično ni vseeno za zdravje naših in vaših ljubljenčkov in želimo, da je hrana zanje neoporečna,  izdelke v naših trgovinah redno pregledujemo in sproti rešujemo neljube reklamacije.

Lahko pa se zgodi, da v izdelku, ko prispe v trgovino, ličinke  niso takoj opazne in se le te razvijejo šele čez čas, v tem primeru ukrepamo takoj in izdelek umaknemo iz prodaje.

Seveda smo tudi v tem primeru takoj ukrepali in obvestili proizvajalca Kodila d.o.o., kjer so nam pojasnili, da je omenjeni pojav pogost zlasti v poletnih mesecih in je ravno tako prisoten tudi pri ostalih proizvajalcih. Ker želijo ponuditi čim bolj naraven izdelek, ga ne plinijo in prav zaradi tega je možna prisotnost hroščev.

Na spodnjem linku lahko preberete celoten odgovor proizvajalca Kodila d.o.o.
http://portal.mrpet.si/uploads/2010_ZOO.doc

Lep pozdrav,
Mr. Pet
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Žuželke v pasjih priboljških
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines