mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 15:28:42

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Pobiranje pasjih iztrebkov
Anketa
Vprašanje: Ali pobirate iztrebke za svojim kužatom?
DA - 324 (86.4%)
NE - 51 (13.6%)
Vseh glasov: 373

Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 36   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pobiranje pasjih iztrebkov  (Prebrano 104826 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mefisto
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 507


« Odgovor #15 : ponedeljek, 12.01.2004 : 08:42:17 »

Citat
kam pa naj odvržem vrečko, če kilometre okoli ni nobenega koša?

Ta mi je všeč!
Tudi v Logatcu še nisem našla koša z vrečkami, javnih košov ob sprehajalnih poteh ni, na javnih mestih pa so takoooo redki. Lastniki hiš pa imajo svoje koše varno skrite, razen ob dnevih odvoza smeti.
Prava umetnost je, kako nositi sabo vrečke drekcov poleg 2 mrcin.

Velikokrat zašibam do bližnje hiše, kjer vidim koš ( počutim se kot zločinec, oziram se naokoli, če me bo kdo nazijal ) in hitro vržem vrečko v koš.
Neštetokrat naredim dolgo pot nazaj do koša, včasih pa se znajdem tako, da zbrcam Grin drekec v bližnji komunalni jarek, ki je ob cesti Huh
Imam pa občutek, da sem na našem koncu edina, ki vsaj na javnih površinah in na neprimernih mestih pobiram. ( Sosedov pes mi "serje" dobesedno pred vhodnimi vrati hiše!, okoli naše ograjene parcele pa je polno drekov naključnih sprehajalcev- za ponoret!)
Logiran
Ajda
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


« Odgovor #16 : ponedeljek, 12.01.2004 : 10:24:51 »

Živim v centru Maribora in na mestnih zelenicah (skoraj) vedno poberem iztrebke svoje psice. Čeprav je zabojnikov in košev za smeti povsod dovolj in je okoli parka tudi kar nekaj košev posebej za pasje kakce, ki so kar dobro založeni z vrečkami, je iztrebkov po zelenicah toliko (v samem parku malo manj), da je že kar nagravžno. Tako se včasih zgodi, če imam slab dan in psica opravi potrebo na kaki slabo osvetljeni zelenici, da ne tvegam čiščenja čevljev... imam pa potem vedno slabo vest Roll Eyes.
Logiran
Brina
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 16


« Odgovor #17 : ponedeljek, 12.01.2004 : 10:44:12 »

Sama (v mestu) vedno pobiram kakce za svojim kužkom. Prazne vrečke imam vedno v žepih, tako da se ne zanašam na smetnjake za kužke in njihove vrečke.

Ja, samo problem je, ko na poti ni včasih niti navadnega smetnjaka  Huh... potem vrečko "previdno" nosim do prvega... - ne v žep jo ne dam nikoli - in pri tem pazim, da ne pohodim kakšnega drugega kakca  Grin!

LP, Barbara
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #18 : ponedeljek, 12.01.2004 : 14:19:27 »

Se eno vprasanje. Vecina pobira iztrebke z polivinilnimi vreckami (nekateri jih celo kupujete  Sad). Ce preracunate kolikokrat na dan poberete za svojimi psi, stevilo vreck na leto doseze ogromno stevilko. A ni potem to vecja skoda (nerazgradljive vrecke) kot pa, da kaksen drek ostane na travniku?
Se pa strinjam, Kati, da je potrebno biti prijazen tudi do ostalih zivali, vendar le dokler s tem ne delas skode naravi na splosno. Zaenkrat nasi psi "uporabljajo" le lastne ali obcinske gozdove in travnike, torej ne tistih, ki so v lasti kmetov. Pa se tu ponavadi tako kot pravi mefisto, iztrebek zbrcam v kaksen jarek. Zna pa to biti hudo nesmiselno, ce pomislim, da cela soseska svoje pse prazni na zemlji v lasti fantove druzine. Sem ze razmisljala o elektricnem pastirju, vendar se tam okrog sprehaja tudi srnja druzina in pa par poljskih zajcev.
Da bi pa pobran iztrebek nosila s seboj mi pa na kraj pameti ne pride. Na sprehode hodim precej dalec in najblizji smetnjak bi bil pri nasi hisi. lp
Logiran

Kati
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #19 : ponedeljek, 12.01.2004 : 14:49:46 »

Res je da se polivinil vrečke ne razgradijo, zato pa lahko v trgovinah kupiš tudi okolju prijazne vrečke, ki so iz papirja ali tankega kartona.  Vsak naj se odloči po svoje a mene kakci na travnikih zelo motijo, zato za svojim psom pobiram saj vem da s tem pripomorem da jih je vsaj nekaj manj.
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #20 : ponedeljek, 12.01.2004 : 18:40:35 »

kaja, ja točno tistega na Sallauminesu, BREZ VREČK, sem mislila  Roll Eyes. Za drugega ne vem! Lips Sealed Je pa zelo žalostno, da ne postavijo vsaj enega pri veterinarski ambulanti... Lips Sealed Huh Ali ne bi bilo logično, da MORA ravno tam stati smetnjak za iztrebke? Ali pa sem jaz čudna... Zato mi je zelo všeč "ureditev, glede tega, pri Zaninoviču...Drugače pa se je tudi meni že zgodilo, da nas je nek kmet (pri Žovneškem jezeru) prosil naj ne hodimo na njegov travnik s psi, ker se potem krave lahko zastrupijo s travo, ki je pokakana. Nam je razložil to tako, da lahko krave dobijo notranje zajedalce... Ne vem. Je pa res problem, če bi pobrala tam kakec, da pojma nimam kam bi vrečko odvrgla, ker bi jo dejansko mogla peljat verjetno 1 uro, vse do Trbovelj..... LP
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #21 : ponedeljek, 12.01.2004 : 22:44:36 »

Citat
Prava umetnost je, kako nositi sabo vrečke drekcov poleg 2 mrcin.
Si je sploh možno predstavljati kako to izgleda? Wink Logično sklepam, da drekci mastinov niso ravno majhni. Vrjamem, da je stvar prava umetnost!!

Citat
Velikokrat zašibam do bližnje hiše, kjer vidim koš ( počutim se kot zločinec, oziram se naokoli, če me bo kdo nazijal ) in hitro vržem vrečko v koš.
Hja, smo že bili ''nazijani''- mislim, da bi človeček raje videl, da se stvar pusti kamor jo je pes odvrgel Tongue
Logiran
Pudlica
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65


« Odgovor #22 : torek, 13.01.2004 : 19:32:09 »


 Hov,hov!
Seveda,tudi mi pobiramo kakce  Grin .To opravimo z vreckami,ki so za to namenjene od Mestne obcine Maribor.Delala sem kot Mestna paznica in sem se kar "fajn" oborozila z vreckami...hahahhahahha....Moram vam pa tudi povedati,da sem v parku tudi imela opravka z razlicnimi lastniki psov.Nekateri so na dalec ze prosili za "nase" vrecke,ki so bolj kompaktne,kot tiste iz avtomatov.....nekaterim,ki si jim jih ponudil in opomnil,da se ta zadevica(hahaha kakci) pobirajo,pa so te popljuvali v nulo  Shocked....Pac 100 ljudi,100 cudi.
Moram pa pohvaliti svojo hcer,ki je v nerodnih letih...hahahhaha.....tistih,ki nagajajo hormoncki......nikoli ji ni problem pobrati kakca,cetudi je kje blizu kaksem fleten decko... Wink

Lep pozdrav!
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #23 : torek, 13.01.2004 : 20:13:52 »

Kakšne pa so te vrečke? Z kartončkom? Brez? ??
Logiran
Pudlica
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 65


« Odgovor #24 : sreda, 14.01.2004 : 13:34:15 »

 
 Hov,hov!
Te vrecke so brez kartona.So crne barve,z napisom Mestna obcina Maribor za prijaznejso okolje,ter naslikanih nekaj kuzkov.So pa precej kompaknejse od tistih iz avtomatov.Tiste so tako tanke.

 Lep pozdrav.
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #25 : sreda, 14.01.2004 : 14:08:19 »

Živjo!

Kje pa se jih da dobit? Ali je to bolj interna zadeva  Wink

Pozdravček,
Tina
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #26 : sreda, 14.01.2004 : 21:11:32 »

Citat
So crne barve,z napisom Mestna obcina Maribor za prijaznejso okolje,ter naslikanih nekaj kuzkov.So pa precej kompaknejse od tistih iz avtomatov.
Joj, jaz si pa tako želim črne!! Grin Cry
No, tudi mene zanima, če bi se jih kje dalo dobiti??
LP Smiley
Logiran
Bali
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 31


« Odgovor #27 : petek, 16.01.2004 : 18:54:45 »

No mi pa za drekce uporabljamo prozorno sive vrečke (ne vidi se ravno vse notri), ki jih kupim kar na tržnici! To je rola vrečk - mislim, da jih je gor navitih 400, stane pa prou toliko tolarčkov. To rolo imamo res kar za nekaj časa. Glede na to, da se dogica nikoli ne pokaka prav malo so te vrečke res super. Enostavno pobereš, zavežeš in neseš do prvega smetnjaka. Tudi ni se nam še zgodilo, da bi se kakšna vrečka strgala! Je pa nevarno če jih dobi med tace pes ko te ni doma, tako kot jih je naš Lupus - dnevna soba je bila prekrita z vrečkami - žurka!
Črnih takih pa še ni - kako bi pa zgledalo, če bi nam svežo lepo zelenjavo dali v črno vrečko! Wink
LP,
Bali
Logiran
afrodita
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 34


« Odgovor #28 : petek, 23.01.2004 : 09:21:35 »

ja, pobiram jih. pri nas je večik travnik za košnjo, kjer ponavadi opravlja svojo potrebo. po nekaj dnevih vedno poberem vse za njim. po tem travniku se nihče ne sprehaja, toda vseeno me moti. pobiram pa jih tudi za taščinim psom, ki pa naredi kupečk ponavadi za hišo ali na sosedovi parceli. tašče to ne moti, mene pa, zato jih poberem.
kadar greva v gozd, jih ne poberem, imam pa vedno pri sebi vrečko, če bi se slučajno podelal kje, kjer ni ravno primerno
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #29 : petek, 23.01.2004 : 22:25:18 »

Citat
Je pa nevarno če jih dobi med tace pes ko te ni doma, tako kot jih je naš Lupus - dnevna soba je bila prekrita z vrečkami - žurka!
hja, danes sem prišla že drugič v nekaj dneh v podobno sobo; ne vem kaj vidijo na teh vrečkah in zakaj jih vrečke lepo zložene (! Grin) na polici tako motijo... Roll Eyes Grin Grin
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 36   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Pobiranje pasjih iztrebkov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines