mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 19:42:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Pobiranje pasjih iztrebkov
Anketa
Vprašanje: Ali pobirate iztrebke za svojim kužatom?
DA - 324 (86.4%)
NE - 51 (13.6%)
Vseh glasov: 373

Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 36   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pobiranje pasjih iztrebkov  (Prebrano 105085 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Suni
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 44


« Odgovor #90 : torek, 26.07.2005 : 13:53:55 »

Preživijo tisti, ki se prilagodijo družbi. Ti si pa tak fensi upornik in boš zdej spremenil svet.

Če na svojem ne pobiraš drekov je čisto vseeno, mene ne moti, tudi če se kopaš v dreku... ampak v urbanem okolju se pa moraš držat enih pravil. A potem psa tudi privezanega nimaš, tam kjer je treba? Veš, vsi nimajo radi psov, kaj šele pasjih kakcev in če si si omislil psa, si pač odgovoren zanj in tudi za njegove kakce. Ej, pobiranje kakcev ni kaprica družbe ampak higienski ukrep. Sej lahko spraviš pasje dreke, pa si potem pognojiš svoj vrt, če si prepričan, da je to tko super...
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #91 : torek, 26.07.2005 : 14:14:25 »

Poslušaj Bordeaux, drek res ne onesnažuje na tak način kot kemična onesnaženja, ampak ali si kdaj pomislil, zakaj smo izumili kanalizacijo?
Z razliko od srednjega veka,ko so kahle čez okno stresali na ceste?
Tudi je res , da je drek ,bilo kakšen gnojilo in s tem po svoje naraven.
a tvoje teorije o naravnosti gnojenja itd so vseeno napačne.
namreč, naravno bi bilo, npr 1 pes na 10 ha površine-to bi bilo biološko ravnotežje in toliko dreka je za okolje sprejemljivo.
A tako kot je en človek na ha in njegov en drek na dan čisto O.K., je več deset, sto tisoč in miljonov ljudi in ustrezno veliko število dreka na ha absolutno preveč in skregano z ekologijo.
zato drek izplaknemo v kanalizacijo.Ker pri taki naravni posranosti,bi narava z razmahom bolezni poskrbela za zmanjšanje populacije na nivo do enega dreka dnevno na ha.
Enako velja za pasjo populacijo. Enostavno je preveč psov na enoto površine-in s tem preveč dreka, dabi lahko govorili o naravnem in ekološkem. Tudi ne želimo, da narava uravna štvilčnost naše pasje populacije, zato je primerno dreke odstraniti -vsaj v urbaniziranih področjih in območjih zasčite narave(kjer mimogrede pes ni domorodna vrsta).
Se pa strinjam ,da je pobiranje pasjega kakca na sredi pravkar pognojenega travnika že absurdno. Zato tega tudi jaz ne počnem.
V naseljenih območjih, ob poteh cestah itd pa pobiram kakce ,ker jih je drugače preveč, pa tudi iz socialnh in socioloških momentov. Ker zaradi take male poteze, ki traja samo nekaj sekund  ni tvoje ukvarjanje s psom nič prizadeto, izboljšaš pa odnos javnosti do svojega hobija pa tudi kvaliteto bivanja.
Če ne verjameš, bi si lahko gledal obleko našega hišnika ,ki kosi okoli blokov, kjer je več pristašev tvoje teorije in precejšnja populacija psov. Kosilnica se dobesedno maši od drekov, človek je podrekan do pasu itd....zelo neokusno.
Logiran
oliver
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


WWW
« Odgovor #92 : torek, 26.07.2005 : 14:25:10 »

Moje mnenje: vsak lastnik psa je za svojega psa odgovoren, kar pomeni tudi pobiranje iztrebkov (v urbanem okolju). S tem kaže svojo kulturo in je ogledalo vseh lastnikov psov.
Zaradi lastnikov, ki se svoje odgovornosti ne zavedajo, smo na slabem glasu tudi tisti, ki se odgovorno obnašamo (in pobiramo pasje iztrebke). Pa četudi potem nekaterim smešno izgledamo, ko nosimo vrečke čez celo mesto, saj povsod ni smetnjakov. Se pa je situacija vsaj v Ljubljani kar malo izboljšala.
Lp K
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #93 : torek, 26.07.2005 : 14:31:32 »

No, jaz tudi ne pobiram povsod. Ko grem recimo s pesjanom na sprehod cez travnike, polja,...ne poberem. Ce se mi pokaka na zelenico v Sentvidu, pa poberem. Ampak vedno uporabim vrecke, ki bi jih sicer vrgla stran. Se kupi kje bio vrecke-razgradljive?
Namrec tako razmisljam-kaj bolj svinja okolje; en pasji drek na travniku, kjer itak nihce ne hodi ali plasticna vrecka, ki se se pa jos let ne bo razgradila...
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #94 : torek, 26.07.2005 : 14:43:09 »

jaz mislim, da ze zaradi varnostnih razlogov to ni pametno, saj z vrecko v roki jaz nebi mogel ustaviti 60kg mrcine v odlicni kondiciji, ce bi hotla napadit in pol se lahko zgodi, da bom pridno dreke pobiral, medtem mi bo pa pes enega otroka zgrizel. no tule na zadnji strani ste vsaj dali nekaj pametnih razlogov za pobiranje. sredi ljubljane bi tudi jaz pobral ampak na sreco zivim skoraj v vasi, kjer tak in tak nobeden ne pobira drekov in se mi zdi butasto, da bi jaz bil tisti revolucijonar, ki bi jih. prejsnega psa nisem nikoli spustil na travo dokler nisma bila pri kakem travniku in bom verjetno ta nacin obdrzal. sami pa ste rekli, da na travnikih ne pobirate.
Logiran
n3wfka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 343


« Odgovor #95 : torek, 26.07.2005 : 14:49:46 »

60-kg mrcine ne bi mogel zadržat, tudi če ne bi imel vrečke v roki!  Roll Eyes Tongue

Sploh, kakšnega psa imaš to? Oziroma bi bilo bolje za vprašat, kje si pozabil socializacijo?  Roll Eyes

Lp
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #96 : torek, 26.07.2005 : 16:09:22 »

bordojska doga. lahko ga zadrzim. socializiran je, lahko bi bil bolj vendar sem omejeval sprehode, glede na to, da je nevarnost displazije. zdravje je pred vzgojo. ni vazno kak je pes socialziran vedno je moznost ugriza. drugace ni napadalen, niti ne kaze znakov agresije, razen ko me ni zraven(kar je znacilnost pasme), pa ko je noc. ne znam razlozit sam ko je tema so mu vsi sumljivi.
Logiran
rožica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 420


« Odgovor #97 : torek, 18.10.2005 : 05:57:56 »

Tudi jaz pobiram kakce za svojima kužkoma. Tega seveda ne počnem na travniku in v gozdu, razen če bi potrebo opravila ob poti. Wink
Logiran
scythe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 430


« Odgovor #98 : torek, 18.10.2005 : 16:09:52 »

Nikoli mi ni problem pobrati kakca za lastnim psom. Ni važno kje. Priznam pa, da ga ne pobiram, ko se sprehajava po gozdovih in travnikih, kajti nimam ga nikamor za odvreči (pustimo sprehajanja po "travnikih" v mestu - tam absolutno poberem!!). S sabo pa ga nekako tudi ne morem nositi  Huh

Upoštevam prošnjo lokalnega kmeta, da ne puščam pasjih kakcev na njegovih travnikih zaradi metljajev, ki jih lahko dobijo krave.

Znorela pa sem, ko me je pred leti (ko sem bila še mladoletna) napadla neka gospa, ki si je z družino uredila "vikendico" tam sredi polja. Ta vikendica je postavljena na črno. Moj pes ni kakal na "njeni" zemlji ampak popolnoma drugje (cca 200m stran od njene zemlje) in seveda ni bil moj edini pes, kajti v ulici imamo kar nekaj potepuških kužatov - in tudi takšnih, ki jih lastniki vozijo na sprehode po istih poteh kot jaz.
Tako me nekega dne napade omenjena gospa, da je njen vnuk padal v drek mojega psa (ja sevedaaaa - je naredila dnk analizo, da je videla, da je kakec od mojega psa?  Roll Eyes ). V glavnem zažela mi je groziti s policijo (da me bo kao tožil njen svak, ki je policaj - ojej, I`m scared). Ko sem ji lepo razložila, da sem mladoletna in da se lahko s tovrstnimi grožnjami obrne samo na moje starše je eksplodirala, da ona bo MENE tožila in prijavila in poslala ne vem kam. In da sem lena, ker ne pobiram za svojim psom...etc. V glavnem - sicer jaz tega nisem hotela, vendar sem pod pritiskom staršev nehala hoditi tja blizu na sprehod (sedaj ko imam Astorja pa spet hodim tam mimo in ne pobiram kakcev za njim  Tongue ). Toda, ko je nekaj dni za tem izpadom šel stric na vsakodneven sprehod s svojo rotweilerko (jaz sem takrat imela mešančka) in se je ta psička pokakala 5 m stran od gospejine zemlje, vpričo dotične gospe, ni nihče tudi muksnil ne. 

Torej težili in grozili so meni, nikomur drugim ne (poleg mene sta bila še 2 - 3 redni sprehajalci).  Zakaj.... lahko samo ugibam.
Logiran
Nikomah
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 269


« Odgovor #99 : torek, 18.10.2005 : 16:42:10 »

Po preletu teme lahko rečem, da se praktično v celoti strinjam z Bordeauxom... Cool

Najbolj pa me veseli, ko opazim kakšno "veščo", ki po cel dan visi na oknu in bolšči dol, kdaj ji bo kakšen pasji lastnik, ki ne bo preprečil svojemu psu kakanja pod njenim oknom ali pobral kakca, polepšal dan, ker bo lahko začela krakati... Grin (No seveda je to lahko tudi sitni ata....)

Na take komaj čakam, se zadržujem v njihovem vidnem polju in upam da jih bo moj psič počastil s svojim počepom... Grin  Ko se jim potem sproži dolgo nabiran gnev in verbalna diareja, jim vedno svetujem, naj gredo raje gledat TV ali spat, lahko pa tudi pridejo dol z vrečko in - veselo na delo! Roll Eyes Cool Cool

Vem, to je z moje strani zelo nesramno in grdo, ampak si ne morem pomagat; Ko vidim tiste že vnaprej namrgodene frise, v svojem bednem dolgočasju - polne pričakovanja...
Samo čaka na razlog, da bo lahko "razbrizgal svoj drek"... Grin Grin V bistvi jim tako naredim uslugo  Cheesy


(no, ok - kakce pobiram samo če so bili položeni na nezelene površine)
Logiran
mojčica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 321


« Odgovor #100 : nedelja, 15.01.2006 : 11:10:08 »

Citat
sredi ljubljane bi tudi jaz pobral ampak na sreco zivim skoraj v vasi, kjer tak in tak nobeden ne pobira drekov in se mi zdi butasto, da bi jaz bil tisti revolucijonar, ki bi jih.

Jaz sem iz vasi pa vseeno pobiram kakce. Sedaj se ne razgradijo in jih je polno kar po sredi ceste!!! Shocked To se mi gri strašno nagravžno in neodgovorno, da tist kakec stoji tam celo zimo, nabira se pa še cel kup drugih, fuj.

Kakcov ne pobiram samo poleti, ker se razgradijo. Pa še to jo peljem v gozd, da se tam pokaka in ne kje ob cesti, ob kakšni hiši ali pa celo na cesti.

Mislim, da bi morale bit pasje vrečke za iztrebke cenejše ali pa bi jih moral občasno talat celo zastonj. Cool

To da kdo ne pobira drekov na cesti, ob cesti, ob hišah oz. tam kjer je to neustrezno se mi zdi totalno neodgovorno in enostavno za bruhat.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #101 : nedelja, 15.01.2006 : 11:56:57 »

Kaj? A resnicno kdo kupuje tiste vrecke za iztrebke? Meni se zdi cisto skoda denarja, se bolj pa skoda narave, ki jo ze tako onesnazujemo na vseh koncih in krajih. Jaz za iztrebke uporabljam izkljucno rabljene vrecke. Ponavadi kar tiste, ki ti jih vsilijo pri naboljsem sosedu, da sploh lahko kupis sadje ali zelenjavo. Tako ali tako bodo koncale na smetiscu, pa naj bodo vsaj uporabljene. lp
Logiran

mojčica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 321


« Odgovor #102 : nedelja, 15.01.2006 : 13:17:04 »

Tiste vrečke so tolk tanke, pa še čez se vidi. Jaz sem kupovala take zelene vrečke za pasje iztrebke...sedaj pa teh ni več. Zdej bom kar sama naredila takšne vrečke iz tistih, ki so za smeti. Škoda narave? Te vrečke gredo v smeti in se tako ali tako uporabljajo skoraj v vsakem gospodinjstvu.
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 203


« Odgovor #103 : nedelja, 15.01.2006 : 14:28:08 »

Kaj? A resnicno kdo kupuje tiste vrecke za iztrebke? Meni se zdi cisto skoda denarja, se bolj pa skoda narave, ki jo ze tako onesnazujemo na vseh koncih in krajih. Jaz za iztrebke uporabljam izkljucno rabljene vrecke. Ponavadi kar tiste, ki ti jih vsilijo pri naboljsem sosedu, da sploh lahko kupis sadje ali zelenjavo. Tako ali tako bodo koncale na smetiscu, pa naj bodo vsaj uporabljene. lp
Edini problem teh vreck je to, da moras biti zeeeelo pozoren, da ni kaksne luknje kje. Bi znala bit zadeva kar zoprna, ce tisto luknjo spregledas in vseeno poberes kakec  sram Smiley
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #104 : nedelja, 15.01.2006 : 16:35:10 »

Jst za Bejbo uporabljam une merkatorjeve, za Brinove kakce pa mal močnejše; v štacuni za male živali kupim tisto rolo v škatlici.
Je pa pri nas grozno; čisto novo naselje, par psov in polno, polno drekcev. Večinoma jih pridelajo kmečki psi ko taborijo zaradi gonečih psic. Na udaru pa smo seveda mi odgovorni lastniki, ki moram potrkati res pobiramo. Zadnjič je imel Brin drisko in seveda tega ne moreš pobrati, prijelo ga je pa direkt pod blokom. In seveda je ravno v tistem momentu prišlo iz bloka več družin, jaz pa z lopato odstranjujem smradek. So se ustavili in začudeno gledali kaj za vraga počnem in v tistem trenutku Brin zopet ustreli Roll Eyes He he, so bili smešni, jih je kar odneslo. Ja kaj čmo, se zgodijo tudi take neprijetnosti.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 36   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Pobiranje pasjih iztrebkov
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines