mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 23:27:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Goltanje hrane
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Goltanje hrane  (Prebrano 7220 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« : petek, 28.06.2002 : 19:18:25 »

Pozdravljeni!

Doma imam zlatega prinašalca in že od majhnega golta hrano. Vendar sem šele sedaj začela malo bolj resno premišljevati o tem in me zanima, če lahko to na njega negativno vpliva (razne bolezni prebavil,zasuk želodca,...). Še posebej golta brikete in to samo takrat, ko jih dobi kot obrok in nikoli, če katerega dobi kot priboljšek. Nikoli ga pri hrani nismo dražili ali mu jo jemali preden jo je pojedel, zato razloga za strah, da bi mu jo kdo vzel če je ne bo čim prej pojedel ne more imeti. Zanimajo me vaša mnenja in če ima kdo podoben problem naj se prosim javi. Mogoče vete, kako naj to odpravim?
lp, eva
Logiran
erika
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 504


« Odgovor #1 : sobota, 29.06.2002 : 08:36:55 »


Živijo Ewchy!

To o goltanju hrane mi je znano, ker so labradorci čisto podobni kar se tega tiče.
Ali si pomislila, da je morda tvoj kuža to prinesel s seboj iz legla? Ker, če je bilo veliko mladičkov, se je morda moral boriti za hrano?
Drugače, se pa jaz spomnim, ko je bila naša psička še mala, je hrano požrla v treh sekundah to je trajalo nekaj let(3 ali 4), potem se je zadeva toliko umirila, da sedaj poje svoj obrok pa v desetih sekundah-stara je 12let- in do sedaj z njenimi prebavili ni bilo nikoli nič narobe. To so pač pasme, ki rade papajo( po domače povedano so požrešni) Grin in  to zelo hitro.

                  lp erika
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #2 : sobota, 29.06.2002 : 11:25:16 »

Ja v leglu jih je blo sedem. Štirje psi in tri psičke. Sedaj je star štiri leta in se še ni nič umiril.  :-/  Glede na to, da že to počne od malih nog (ko smo ga prinesli domov je tako jedel da smo ga komaj ustavili in potem je postal bajsek  Grin ,sedaj ni več glede na to da se zelo veliko giba). Ja sem kar malo pomirjena glede na to, da z vašo ni nič narobe  Grin. Je pa ful hec da tisti, ki ga ne poznajo in jim povem, da res zelo hitro je se kar malo smejejo in pravijo, da sigurno ne hitreje od njihovega. Ampak ko ga pa vidijo pa ostanejo brez besed... Mogoče bi lahko imeli na naslednjem pikniku tekmovanje kdo najhitreje je? Moj bi sigurno zmagal. Veliko pasjih užitkov s tvojo psičko ti pošiljata Eva&Mix  Wink
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #3 : sobota, 29.06.2002 : 21:29:15 »

Tudi moj je hrano žrla (ne malokrat zaradi tega tudi vse zbruhala). Potem pa sem začela stati z njo pri posodi in sem ji prigovarja počasi, pridna, zraven sem jo božala in ji vseskozi prigovarjala, naj je počasi.
Meni je po kar nekaj tednih vstrajanja ob posodi uspelo in je sedaj prava gurmanka (je počasi).

Poskusi, držim pesti.
Logiran
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #4 : nedelja, 30.06.2002 : 07:45:08 »

Tudi moj je nekaj casa kar vrgel hrano vase. :-/ :-/
Resil pa sem zadevo tako.
V hrano mu nameci cim vec motecih zadev, ki niso hrana.
Razne zoge ali kasne vecje skatlice, ki so toliko velike, da se jih ne da pojesti. Izberi tudi visoko in ozko posodo.
Ko pripravljas hrano to jasno pokazi kuzku, vmes pa pojdi za kaksno minuto ali dve postoriti kaj drugega. Vmes mu lahko iz roke das kaksen grizljaj.
Pomaga tudi ce kuza je v kaksnem drugem prostoru, kjer niste prisotni.
Vcasih tudi pomaga, ko si poleg kuzka in mu prigovarjas naj je pocasi (kot pravi simi), vendar je pri mojemu to samo pospesilo goltanje. Lahko poskusite tako, da ga nekajkrat hranite tako, da imaste posodo v rokah, vendar imejte v posodi obvezno ovire da ne bo iz strahu da mu jo boste vzeli vseeno goltal. Tako se bo navadil na vaso prisotnost pa tudi goltanje se bo upocasnilo.
Porocaj o uspehu.
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #5 : ponedeljek, 01.07.2002 : 08:16:22 »

Simi in Smrček, hvala za predloge! Včeraj sem poskusila s tem, kar mi je predlagala simi. Vendar ni šlo najbolje. Jedel je še hitreje, saj je verjetno mislil, da mu bom hrano vzela. Danes bom poskusila s smrčkovim predlogom - v hrano mu bom dala razne stvari. Vam poročam, kako je šlo.  Smiley
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #6 : ponedeljek, 01.07.2002 : 19:49:45 »

Danes sem probala s tehniko, ki jo je svetoval smrček. V posodo sem mu dala samo žogico, saj nima ravno velike posode in ni šlo druga še zraven. Rada bi mu pa dala kaj več predmetov, vendar me je strah, da jih bo pojedel. Z žogo se je pa tako znašel, da jo je dal kar ven in potem žrl naprej. Predmeti, ki bi mu jih pa dala zraven v posodo, bi morali biti dokaj majhni da bi šla še hrana notr ampak me je strah, da bi jih pojedel. Kakšne si mu pa ti notr dal? A si jih posebej za to naredil? Probala sem ga še malo božati in miriti zraven, a me je najprej samo čudno pogledal in se nažiral še naprej. Zdi se mi, da se ni prijetno počutil ker je verjetno mislil, da mu bom vzela hrano pa čeprav tega še nikoli nisem naredila. lp
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #7 : torek, 02.07.2002 : 07:32:01 »

Ewchy, vem, da je grozno gledati psa, ki "žre" hrano, kot da je nikoli ni videl.
Imej potrplenje. Kolikokrat na dan pa ga hraniš. Jaz sem ji Obrok hrane razdelila na majhne dele. Videla je, da imam še brikete, in koje pojedla kar je imela v posodi je dobila še. Jaz vedno hrano prepakiram v vrečke po toliko kot mora dobiti (predvsem zato, da kadar me ni doma starši vzamejo en paket in mi jo nahranijo). Tako se je počasi (to ne bo ta teden) navadila, da hrana je in jo bo dobila.
Resnično si to lahko prinesel (ne ti tvoj pes) že iz legla, kjer je bil morda malo bolj "zaspan" ali pa "počasen" in je bil večkrat lačen.
Postopoma se odpravljajo vedenjski vzorci z hrano pa še dlje.
Ali ga hraniš ob istih urah?
Pa srečno.
Logiran
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #8 : torek, 02.07.2002 : 12:33:47 »

Ewchy
Predmeti, ki mu jih postavis v posodo naj bodo vecji, tako da jih ne bi mogel pomotoma pozreti. Izberi tudi vecjo posodo.
Če imaš kongota (igračka) mu lahko nekaj hrane daš tudi tja notri, tako, da bo potreboval kar nekaj casa, da bo hrano dobil ven, pa še za telovadbo za možgane boš poskrbela.
Logiran
yo
gost
« Odgovor #9 : torek, 02.07.2002 : 12:40:44 »

Tudi jaz ti priporočam žogo ali kocko, v katero damo brikete. Moral se bo malo namučiti, da jih bo spravil ven.

Poskusiš lahko še z eno tehniko, ki je bila pri meni vedno uspešna (tudi pri agresivnem čuvanju hrane). Hrano sem v posodo dodajala po žličkah, kakšen kos tudi iz roke. In seveda, več manjših obrokov.

Lp, Yo
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #10 : sreda, 03.07.2002 : 12:07:30 »

Psa hranim enkrat na dan, vmes seveda dodi tudi priboljške. Ne razumem vas čisto ko ste napisal da mu nej dam več manjših obrokov. To mislte večkrat na dan ali enkrat na dan pa ko poje manjšo količino hrane mu dam še? Drugače pa hrano vedno dobiva (vsaj približno) ob isti uri in to je takrat ko prideva iz sprehoda, da potem ni več aktiven. Večeraj pa sem mu dala malo hrane v posodo in v kongota. In delovalo je! Ke je kongo zavzemal skoraj pol posode je jedel počasneje ker je tudi ni najbolj dosegel in ko je pojedel hrano iz posode se je še lotil kongota. Z gobcom ga je suval in briketi so po malem pdali vn in sproti jih je jedel. Seveda Jih je takrat grizel ker ne golta manjših količin. Malo več problemov pa je imel še z zadnjimi briketi in se je kar namučil, da jih je dobil ven. Pošteno sem s mu nasmejala ko sem ga od daleč opazovala kako se zvija in išče najboljše položaje za doseg briketov. Potem sem mu še malo hrane dala iz roke. Mislim, da sem našla najboljši način. Vztrajala bom pri tem in vem, da se ne bo navadil iz danes na jutri, ampak da je za dosego tega cilja potrebno dosti potrpljenja in časa. Hvala vsem!  Smiley Vam še sporočim kako napredujeva!  Wink
Logiran
yo
gost
« Odgovor #11 : sreda, 03.07.2002 : 12:10:08 »

Jaz sem mislila tako, da ta obrok razdeliš na več manjših (večkrat dnevno).
Super tole s kongotom, a ne? Tisto, kar se je tebi zdelo zabavno pa je še pozitivno, ker mora malo razmišljat.

Veliko uspeha!

Yo
Logiran
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #12 : četrtek, 04.07.2002 : 09:30:00 »

Ta fora s kongotom vžge tudi takrat, ko moraš od doma, pa mora kužek ostati doma. Vanj daš malo večji kos sira ali pa hrenovko  Kiss Kiss(pomembno je, da zelo diši) in tako kužka zamotiš za kako uro ali uro in pol (in obvaruješ pohištvo Cheesy).
Logiran
KIN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


« Odgovor #13 : petek, 19.07.2002 : 10:11:10 »

Zivjo! Imam iste probleme kot ewchy.Samo moj pes -zlati je star komaj 3 mesece pa isto golta kot nor.V leglu so bili pa samo trije(2 psa in 1 psicka) tako, da ni bil problem dobit hrane.Pozresen je pa res!Se vprasala bi kje se da kupiti to igraco kongo.Bom morda poskusila se s tem, glede na to da je prava zverca.lp M.
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #14 : petek, 19.07.2002 : 14:25:47 »

Kongota lahko kupiš v vseh pasjih trgovinah.
Nama z Mixom pa že kar uspeva! Grin Malo briketov mu dam v posodo, zraven pa kongota v katerem so tudi briketi. Je pa že našel najboljšo tehniko za dobivanje briketov iz kongota, tako da mu kar uspeva. Brikete, ki jih dobi iz kongota ne golta, ampak jih zgrize, ker pridejo ven v majhnem številu. Malo mu dam tudi iz roke in kar gre. Včasih mu dam tudi hrenovko v kongota (kot je predlagak smrček) in ga zamotim za kar nekaj časa.
lp Wink
Logiran
KIN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


« Odgovor #15 : sreda, 31.07.2002 : 08:10:04 »

Včeraj sva mu kupila kongota. Kin je zelo užival ob pogledau nanj, ker kakor se ga je s tačko dotaknil se je ta premaknil. V kongota sem mu dala tudi brikete, vendar jih večina takoj ven popada tako, da jih takoj vse poje.

Imam pa še en problem. Vedno ko mu nesem hrano se sploh noče umiriti in mi zelloooo otežuje delo z odstavo posode.Kako naj mu to preprečim?! Sad Sedi sem ga že nekako naučila, vendar pri posodi to velja samo 1 sek. Še ena stvar je. Ko me vidi,da mu pripravljam hrano začne tako lajat, da bi ga najraje kar v predsobo zaprla.Ve da jo bo dobil, vendar ne vem zakaj potem laja?! Hvala vsem za odgovore.
Logiran
Thor
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


« Odgovor #16 : sreda, 31.07.2002 : 10:28:58 »


KIN... IMAVA POVSEM ENAK PROBLEM Z NAJINIM THOROM. KO ZASLISI KASTROLO, SE MU STRGA! Da bi sedel... ni šans. Če ga hočem umiriti, laja, pa tud ugrizne lahko. Če posode ne slisi, vseeno tocno ve, da je to ta trenutek.

Tako da bojo odgovori dobrodosli tudi pri nas Cheesy

LP

Thor
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #17 : sreda, 31.07.2002 : 10:55:50 »

a ni halicanum enkrat pisal o tem, al je bla Jasna? Suhe brikete pa malo večji nej bodo. Pa pri mladem tako počet, ker bo kasneje pač "goltač". In se tako navadi grist preden pogoltne.

Pri mojem Barku pomaga tudi to, da jé iz posode ki jo postavim v višino njegove glave tako da se ne sklanja, ker on ima pa potem še z ispahovanjem in bruhanjem probleme. Enako je za pitje vode. Vedno ima posodo na višini. Konkretno, imam kar gajbico in gor postavimo posode.
Logiran
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #18 : ponedeljek, 05.08.2002 : 09:37:49 »

Poskusite prestaviti posodo kar tako, večkrat na dan (naprimer jo pomijete), ne da bi mu dali v posodo kaj hrane, ali pa mu daste notri samo nekaj briketkov ali kak drug priboljšek.
Logiran
Jasna
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 81


« Odgovor #19 : ponedeljek, 05.08.2002 : 13:51:00 »

altervita,
imas prav, halicanum je o tem pisao in to velja za tiste najmlajse, ko jih ucis jesti. Mi nasega Luckyja nismo nikoli uspeli odvaditi od poziranja celih briketov. Do tretjega meseca zivljenja je jeo samo mehko hrano in potem smo mi poskusili z briketi (bilo je groza ta cas) prvo ni jedeo, potem smo mu te brikete kamuflirali s pasteto, juho, smetano, maslom in vsem kaj mi je prislo pod roko. To je trajalo skoraj dve leti, da je sploh zaceo jesti ciste brikete. Danes ima 9 let in 2 meseca in se vedno pozira-golta cele brikete. Arthy (1,5 let) je pa pravi mojster v razcofavanju briketa, ta jih prezvakava, kot da hujsa. Vsaki briket dobro prezvace. Svojih 200 gr briketov telovadi 10 minut. Ne samo brikete vse kaj dobi prezvakava, da mi obcasno gre na zivce.

Mislim, da bi vzreditelji morali misliti o tem in mladice nauciti jesti pre vsega, da ne goltajo ampak da zvecijo. To se po meni edino doseze z briketi. Nama je to uspelo-zaenkrat. Dva legla smo tako pripravili - 9 mladicev - Arthy je eden od njih.

To so nase izkusnje.

LP in kar naprej poskusajte, zelim vam da uspete, nama ni z Luckyjem.
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #20 : nedelja, 20.04.2003 : 09:56:04 »

Živio!
Verjetni ima tvoj pes rad tudi konzerve?Naredi mešanico konzerve in briketov in jo daj v kongota(igračko),tako se bo pes namatral,da bo ven dobil vso hrano.Poskusiš pa lahko tudi z posebno velikimi briketi od Royal Canina,ki jih pes težko poje cele!
pa veliko sreče Smiley
lp,Pia&Co.
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #21 : sobota, 28.08.2004 : 15:35:47 »

moja psička tudi golta brikete (tehni-cal) so zelo majčkeni in je sedaj že drugi dan (včeraj zvečer in danes za kosilo za zajterk ni) ki bruha cele brikete?!!
kako naj jo odvadim tega???

nina
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #22 : sobota, 28.08.2004 : 18:05:37 »

par idej:
dvigni ji posodo na visino gobca (kar bi bilo glede na pasmo itak fino), poskusi tako, da ji v posodo das kaksno zogo ali nekaj takega, da jo bo motilo pri hranjenu, lahko poskusis s kongom (ena taka igraca - malo pobrskaj) inj ji brikete das tja notri. Na ta nacin se bo zabavala, ko jih bo brskala ven, pa se pocasneje bo morala jest, ker bodo ven padali posamicno.
m.
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #23 : sobota, 28.08.2004 : 18:45:55 »

hvala za odgovor bom dons zvbečer pri večerji probala Grin če bo uspel
bom poročala Grin sam usen ne vem zakaj vso hrano potem zbruha in v tem so celi briketi ji mogoče ne paše hrana ali bruha zato ker prehitro je?Huh Huh
mam pa konga doma tako da bomo probal dons!! Tongue
lp nina
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #24 : nedelja, 29.08.2004 : 09:50:44 »

Če se pes dere, ko pripravljaš hrano, pusti pripravljeno na pultu, dokler se ne umiri, tudi eno uro. Ko bo umirjen in se bo usedel, mu daj posodo. Če mu hočeš med jedjo umakniti posodo, naj se usede, umakni jo, dvigni, zadrži nekaj trenutkov, nato pa mu jo zopet daj in ga lepo pohvali. Če pa se ob čakanju na obrok nikakor ne more umiriti, ga pred pripravljanjem zapri v predsobo in naj tam počaka.  Hrano goltajo predvsem psi, ki so ob pripravi tako nestrpni in neučakani, da se jim potem skoraj zmeša. Kdor mirno počaka na obrok, tudi potem ne golta.
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #25 : nedelja, 29.08.2004 : 10:51:07 »

karmen!
bom dones se tvoj način porobala! Grin
bom poročala če je uspel Tongue

lp nina
Logiran
*katya*
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #26 : nedelja, 04.11.2007 : 09:05:11 »

Imam 3 mesece staro rottweilerko. včeraj večer sem ji dala brikete za pasje mladičke in je kot vedno vse takoj požla ne zgrizla ker to neje nikoli. danes zjutraj pa je imela boks skoraj ves pobruhan in tudi drisko. potem ko je zunaj spet srala je imela čist normalen drek.
Zanima pa me kako jo naj odvadim goltanja hrane?
Saj se mi zdi da je bil to glavni vzrok za bruhanje in drisko

LP Katja
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #27 : nedelja, 04.11.2007 : 09:35:01 »

*Katya*, poskusi med brikete naliti malo vode, pa bo morala najprej popiti vodo(1 dcl) nato pa pojesti brikete, jih ne bo zgoltala ampak lepo pobirala s posode, ker so malo mokri in jih je težje pobrati iz posode. Ali pa daj teniško žogico v posodo, med brikete, pa jo bo morala odmikati in bo počasneje jedla. Tako sem naredila jaz pa sedaj lepo počasneje je, nič več ne golta.

Ni pa rečeno, da je bruhala in driskala zaradi prehitrega žretja. Lahko je prej čez dan pojedla kaj kar ji ne paše. Na to pa bodi pozorna, ko greš z njo na sprehod, malo glej, kaj ti pobira po tleh! Wink
lp
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Goltanje hrane
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines