mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 05:18:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: srečanja z mimoidočimi
Strani: [1] 2 3 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: srečanja z mimoidočimi  (Prebrano 26415 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
nina7
novinec
*
Sporočil: 1


« : četrtek, 15.07.2004 : 07:16:52 »

Zivjo!

Pred desetimi dnevi sem dobila 7 tednov staro bokserko Taro. Ne bom sprasevala o lulanju, ker je bilo o tem ze precej napisanega (ali pač: zakaj psicka z nicemer ne pokaze, da zeli lulat: ko gre npr. pit, se enkrat polula, enkrat ne Undecided - kdaj jo torej peljati ven, da ne bomo zunaj vsakic, ko vstane). Mogoce bi mi kdo lahko dal nasvet, kako jo odvaditi gristi skatlo, v kateri spi (sedaj ima se navadno kartonasto, nocem pa, da mi zgrize bodočo pleteno Huh)

Glavna tezava (ne vem, ce sploh gre za tezavo, ampak me precej moti) pa je: kadarkoli gremo na sprehod in Tara vidi cloveka, ki se priblizuje, sede ne tla in pocaka, da se ji ta toliko pribliza, da lahko stece k njemu oz. da sam pride do nje in jo poboza (z vsem, kar spada zraven: iiiiii, kolk je lep kuza,...- in Tara se veselo pusti ljubkovat). Rahlo vlecenje za povodec ne pomaga, ker se ne premakne, da bi jo dvigovala v narocje in tako nadaljevala pot, se mi zdi brezveze,... Na daljse sprehode jo vodimo na kraje, kjer ni veliko ljudi, a se nam to na vsakem sprehodu ponovi ob vsakem srecanju s komerkoli. Zakaj in kako jo odvaditi...

Hvala za nasvet. Bom pa vam poslala njeno slikico, sam da se naucim Grin - res je cute tamala, tako kot vsi bokserji...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1 : četrtek, 15.07.2004 : 07:51:25 »

Teme, ki so v zvezi s tvojimi vprasanji ze odprte:

- Lulanje?!?
- Uničevanje stanovanja
- Igrače

Predvsem pa je za bokserje odprta tema med pasmami - Nemški bokser. Tam bos nasla tudi precej specificnosti bokserjev.
Logiran

KAVKA
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 96


« Odgovor #2 : petek, 16.07.2004 : 13:52:42 »

Moj odgovor bi bil, da moraš biti bolj zanimiva kot okolica.  :)Torej moraš biti središče njenega sveta oziroma moraš se igrati z njo, biti moraš pomembna ti...
To seveda pomeni, da se veliko igraš z njo in vsakokrat, ko koga zagledaš, da gre nasproti še intenzivnejše. Razumeš kaj hočem povedati? Smiley
Logiran
Keziah
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #3 : ponedeljek, 29.11.2004 : 10:53:18 »

Naša psička, mešanka, je zelo lepa, prijazna in živahna mala stvarca. Kadar greva na sprehod, se strašno razveseli, ko srečava kakšnega kužka, če pa srečava samo ljudi, se ustavi in gleda, nato pa počaka, da gredo mimoidoči mimo in šele nato gre naprej.  sram Očitno jo je strah. Včeraj, ko ni bila na povodcu in je lahko prosto tekla naokoli, se je prav tako tujcev ustrašila. Najprej se je ustavila, počakal, da so šli mimo, ali pa je naredila velik ovinek okoli njih.
Tudi v hiši se malce ustraši obickov, laja na njih, ampak tudi maha z repom. Po nekaj minutah pa se pomiri in se pusti božat. Predvsem pa ne mara moških, razen tistih seveda, ki jih že pozna.
Vem, da je prav, da ne gre ravno k vsakemu, ampak zdi se mi, da je malo preveč boječa.  
Logiran
lopez
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 49


« Odgovor #4 : ponedeljek, 29.11.2004 : 11:04:57 »

Živjo Andrej!

Najbolje, da ta njen strah popolnoma ignoriraš pa jo bo minilo. Predvsem je takrat ne božaj ali ji kaj govori, ker boš s tem predvsem potrdil njen strah in psička bo v tem primeru mislila, da je to dobro. Sicer je še mlada, tako da je to čisto normalno.
Tudi moja Lopez je bila precej prestrašena, zato sem jo že pri 4 mesecih peljala v malo šolo, kjer se je popolnoma socializirala, zato to šolo toplo priporočam

Lp
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #5 : ponedeljek, 29.11.2004 : 11:08:18 »

Koliko pa je psička stara? A ste jo kaj šolali? Mislim, da bi ti v šoli znali pomagati. Poskusi jo peljat v šolo.. no sicer mislim da čez zimo ni tečajev.

Lp!
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #6 : ponedeljek, 29.11.2004 : 11:08:37 »

Mogoče pa sploh ne gre za strah ampak za nezaupljivost do tujcev, kar je lahko "posledica" katere od pasem, ki se skrivajo v njej?
Moja psa se tujih ljudi ne bojita, vendar pa se jim niti pod razno ne želita približati, kaj šele božati.

Lp, Yo
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #7 : ponedeljek, 29.11.2004 : 13:13:39 »

ignoriraj..itak je večinoma vsem bolj všeč , če gre pes daleč okol njih ,kot pa jih maže in pozdravlja...
Logiran
Keziah
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #8 : ponedeljek, 29.11.2004 : 15:38:52 »

Ja, saj ponavadi jo res kar ignoriram in grem kar naprej. Če je spuščena potem pride za mano, če pa je na povodcu pa se ne premakne, dokler ne gredo mtujci mimo. In če je tako, je nočem vleči, tko da raje kar počakam. Seveda je ob takih situacijah ne pohvalim.
Mogoče jo bo res minilo, ko bo malo starejša in večja, čeprav tudi sedaj ni ravno majhna. Stara je pet mesecev in trenutno malo večja kot koker španijel. Glede pasem, iz katerih je "namešana" pa ne vem točno, katere so, ampak izgleda kot mešanka med labradorcem, staffordom in še enim lovskim psom.  
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #9 : ponedeljek, 29.11.2004 : 16:24:54 »

Kaj pa vem, glede na to da je mešanka, pomoje ima takšen plah značaj. Poizkusi z motivacijo, pohvalo in nagradami, mogoče ti bo uspelo.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #10 : ponedeljek, 29.11.2004 : 16:29:31 »

Aja, pa glede na to, da je še mladiček, jo poizkusi čimprej navajat na tujce oz. ljudi, ki jih srečujeta na sprehodih.
Logiran
psička
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 15


« Odgovor #11 : ponedeljek, 29.11.2004 : 18:36:37 »

moja mala psička pa vedno, k srečava na sprehodu kakšne ga človeka teče k njemu. tako me potegne ko 2 vola skup Shocked Grin.  če ne greva k njemu cvili in vleče nazaj d bi prišla do njega. ma kdo kako idejo kako jo odvadit tega, ker me skrbi kaj bo takrat, ko bo odrasla (5 mesecev). kdor ima kako idejo, bo dobrodošla....
hvala
lp, eva & lina
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #12 : ponedeljek, 29.11.2004 : 19:56:56 »

Mi imamo tudi ta problem da steče k vsakemu, ki ga vidi. Mene skrbi da bi zaradi prevelike zaupljivosti do tujcev prišlo do kakšne neprijetnosti- npr. kraje moje male. Sicer je stalno z mano, ampak vseeno. Da bi bilo res preveč pa jo je zadnjič na sprehodu začela klicat neka stara gospa (no, ne vem če ravno gospa, ker o bontonu ni imela pojma), ki je bila 100 m od mene. Geri je že bila malo pred mano, pa je stekla do nje. Ta ženska pa jo prime v roke (da ne govorim kako je to izvedla), Geri pa je z vsemi 4 mahala po zraku. Stečem proti njej, tačas jo ona da dol in naglas komentira: "Saj te ne bom ukradla..".. Jah, ne vem kaj imajo ljudje za klicat tuje pse, še bolj pa je nekulturno da brez dovoljenja lastnika prijemajo pse v roke.
Sedaj ko jo imam na vrvici je ne pustim do tujcev, samo problem je ker ker je pač majhna in "luštna" jo vsi mimoidoči kličejo ali pa se vsaj ustavijo in božajo.. ona pa je seveda takoj za.
Kakšna ideja?

Lp, Mojca
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #13 : torek, 07.12.2004 : 12:28:49 »

Sem vesela, da moja kužika ni edina taka... Moja se tako razveseli srečanj s psi, da steče k njim. Jaz pa se lahko derem ko zverina za njo... Potem za jaz zgledam total neumna, psička pa nevzgojena... Kužika bo stara 6 mesecev in je blazno radovedna. Najbolj pa jo privlači igra z drugimi kužki... kako naj rešim ta problem?

LP
Sebi
Logiran
lopez
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 49


« Odgovor #14 : torek, 07.12.2004 : 12:46:45 »

Najbolj pa jo privlači igra z drugimi kužki... kako naj rešim ta problem?
Moraš biti zanimivejša od okolice. Ko gresta na sprehod, naj to ne bo le sprehod, temveč naj bo aktiven sprehod. S seboj imej hrano ali igračo (najbolje, da ugotoviš kaj pri njej ˝pali˝. Jaz sem se najprej mučila s hrano pa sem ugotovila, da Lopez bolj odgovarja igrača). Vsakič, ko bo sama od sebe prišla k tebi, jo pohvali in nagradi. Najbolj, da s tem najprej začneta doma, kjer ni zunanjih dražljajev, potem vajo preseliš na vrt, na koncu pa še, ko sta na sprehodu, kjer bo seveda najtežje, ker bo obkrožena z ljudmi in psi. Vendar vztrajaj!! Kmalu bo uvidela, da ima več od tega, da je pri tebi, kakor da brezglavo leta naokoli.

Lp
Logiran
Strani: [1] 2 3 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: srečanja z mimoidočimi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines