mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 15:51:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zakaj je zavetišče v stiski
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 18   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zakaj je zavetišče v stiski  (Prebrano 45118 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #45 : ponedeljek, 12.11.2007 : 21:26:50 »

Iste reči sem ti razlagala teden dni nazaj. Občina plača evtanazijo. Če so še vedno bolni, sodijo pod to kategorijo. Kaj nardiš, če jih vrneš? Nepotreben strošek do sedaj? Ne morem verjet po vseh teh mojih današnjih postih, da se ne da razumet, kaj želim povedat. Želim konkreten odgovor: zakaj upaš in računaš name, ko je jasno, kaj pravi zakon? Zakaj jaz lahko, ti pa ne (pa ni osebno vprašanje, leti na vse)?

Re je da sem blont. In res je, da sem šele zdaj končno dojela kaj mi hočeš povedat. Torej me jutri čaka evtanazija treh bolanih mačjih mladičev. Zdravila bom plačala sama, da ne bo občina imela nepotrebnih stroškov.

Kaj naj s tistim četrtim? Če se spomnim si rekla, da je tudi bolan?
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #46 : ponedeljek, 12.11.2007 : 21:28:26 »

Evtanazija - humana usmrtitev je ja boljša od tega, kot če poginejo do prehlada sami od sebe, a se vsi strinjamo?

Zdej pa mene tudi že konkretno boli želodec.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #47 : ponedeljek, 12.11.2007 : 21:28:41 »

Za tistega četrtega se bom jaz dogovorila z veterinarjem, prav? Ja?
Sicer pa ne... ne bomo evtanazirali, le do preprostega odgovora ne morem priti očitno, zato s tabo zaključujem to debato in jo nadaljujemo drugače.
Logiran

Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #48 : ponedeljek, 12.11.2007 : 21:30:37 »

Finančno bom pomagala kolikor bom le lahko. Ne morem pa plačati treh posegov, ceplejenj in hrane in peska. Ali lahko poveš, o kakšnih zneskih se pogovarjamo?
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #49 : ponedeljek, 12.11.2007 : 21:31:10 »

Ja, prav glede četrtega.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #50 : ponedeljek, 12.11.2007 : 21:32:36 »

No saj, zakaj jih pa jaz lahko? Pa ej... tema je zastavljena malo širše. Precej... ker še zdaleč niso edini trije omenjeni. O kakšnih zneskih se pogovarjamo, pa ne vem, ker ne vem, kdaj bodo posvojeni. Ne konča se s s/k in cepljenjem.
Logiran

Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #51 : ponedeljek, 12.11.2007 : 21:38:48 »

Ja, tudi ti jih ne moreš plačat. Ker sredstev ni. Ker so občine gnile, ker je država gnila in ker je folk gnil, oziroma je njihov donos do živali gnil. Pa ker so zakoni taki gnili kot so.

Vem, da je problem širši, vsesplošen pravzaprav. In ti trije sigurno niso ne prvi in še zdaleč ne zadnji, ki jih ni kam dat.

Glede zneskov sem mislila, za štart...torej posegi in cepljenje. Hrana in pesek sta seveda odvisna od časa bivanja.

Jaz bom za tele tri naredila plakate. Ali se javi kdo ki lahko pomaga delati reklamo zanje? Da jih bi imela Smetka čimmanj časa na svojih ramenih?

Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #52 : ponedeljek, 12.11.2007 : 21:52:26 »

Bom jst odgovorila, če lahko - zato, ker je Smetka močna, ker Smetki ni vseeno in ker Smetka to dela že ves čas. In ne misli nehat. Meni je pomembnejše, da grem lahko v kino, da lahko spim in da imam čiste rjuhe. Da se mi ne rabi želodec obračat ob previjanju hude rane, ker ni treba, da se bojim, da bom okužila svoje že obstoječe mačkone in ker rabim varnost. In ker vem, da če bo vzela Smetka žival pod streho, bo zanjo poskrbela tako kot je treba.

Poleg vsega tega, draga Smetka, si pa zavetišče. Sej veš - profitna organizacija, četica podpornikov, donatorjev, licitacije samo tebi v čast, tone prostovoljcev in veliiiikooo denarja. Kako si pa drugače lahko privoščiš imeti toliko psov in mačk? Kjer je za deset, bo pa valda še za enega (in v tem smislu dalje).

Zato!
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #53 : ponedeljek, 12.11.2007 : 21:56:23 »

Joj, moram še eno pametno dodat, ki sem jo slišala od občinarja zadnjič po telefonu, ko mi je očital da mačke išščem in NE najdem in da s tem odžiram občini denar za ljudi.

Njegova definicija zavetišča je bila, da je pa ja privatno, torej s.p. in da tam je pa že računica, pa seveda tudi vrsta samozaposlitve. Sem ga vprašala, če on dela 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Pa je malo utihnil takrat. Mislim, za bruhat Angry.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #54 : ponedeljek, 12.11.2007 : 22:58:44 »

Ja, kako lepo. Potem seveda razumeš, o čem pišem.
Logiran

pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #55 : ponedeljek, 12.11.2007 : 23:04:26 »

Itak, da vemo, sej smo s tabo in te podpiramo!
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
chanel5
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 234


« Odgovor #56 : torek, 13.11.2007 : 09:27:43 »

jaz sem zalepila plakat muckov v primorski merkator center pred trgovino za živali..pa še kakšen € bom nakazala..druge ideje nimam  sram
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #57 : torek, 13.11.2007 : 09:54:07 »

Muce pri nas so oskrbljene tako, kot morajo biti. V povprečju plačujem 12€ na dan za meso, pa nekaj za RC brikete, pa nekaj za kozje mleko. Imajo prostor, v katerem se počutijo dobro. Letos sem zbrala vse svoje izkušnje na kup in ustvarila očitno dobre pogoje za njih: niso bolni. Za mačka občine plačujejo cca 40€. Pri nas jih testiramo (no, ne vseh - Ali in Sonček sta brata, pa je bil testiran samo Ali). Dlaka gre na gojišče, cepljeni so (enkrat, dvakrat ali trikrat, odvisno od starosti ob sprejemu in od tega, koliko časa so tu). Vse, ki so dovolj veliki, že tu s/k. Morebitne poškodbe so oskrbljene in ob takih rečeh ne pridemo  skozi za manj kot 200€. Večina mačk je tu dlje kot 30 dni. In to veliko, veliko dlje.
Nesmiselno je mačke oskrbovati ceneje, ker zbolijo. Mačke niso živali, ki bi lahko živele zdrave v neoptimalnih pogojih.
Iz tega zelo očitno sledi, da je vsaka sprejeta mačka minus. Ena večji, druga manjši, VEDNO pa je minus. Zakaj občine ne plačajo večji znesek? Hja... naj poskusi kdo izdati večji račun.

Torej... je kje kdo, ki razmišlja o posvojitvi katere od teh ali ostalih naših?
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #58 : torek, 13.11.2007 : 10:00:54 »

Razumem situacijo v drugih zavetiščih. Mislim v tistih, kjer mačk:

- ne sprejemajo,
- jih pustijo crknit - dobesedno,
- imajo pač bolne, dokler in kakor pač so.

Pri nas ne bo tako. Ali sploh ne bo, ali pa bo tako, kot mora biti. In da ne bo kdo mislil... ko oskrbuješ pse tako, kot je treba, računica ni dosti drugačna.

Načeloma je klima prava. Ljudje pričakujejo boljšo oskrbo za tiste, ki se znajdejo v zavetiščih in si želijo več osveščanja. Kje je torej problem? V meni, ker vztrajam, kljub temu, da ne morem več?
Logiran

Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #59 : torek, 13.11.2007 : 10:01:53 »

Mislim da je tukaj tud problem informacij, ki jih ljudje imajo (nimajo). Vem iz osebne izkušnje sram Jaz sem vedno mislila, da občina pokrije nujne operacije, kastracijo/sterilizacijo in nastanitev do 30 dni (kar je pa čez, je pa odločitev zavetišča, ali evtanazirat ali prostovoljno obdržat) . Zdaj vem, da temu ni tako Undecided

Sej ne moremo vsi vse vedet, je pa potrebno samo vprašat.... Wink U bistvu si en del mislila prav (to, da občine ne krijejo stroškov zdravljenj in operacij smo menda že razčistli) - res je odločitev zavetišča, kaj bo počelo po 30 dneh. Manjka samo še en detajlček, in sicer ali bo NA SVOJE stroške iskali varovancem nov dom tudi po pretečenih 30 dneh.

Citat
Glede na to, da teli konkretni trije še niso pri tebi, torej tudi ne bodo prišli. Jih bom vrnila nazaj, kamor so bili zavrženi in poskusila pozabit nanje, da bom lahko ponoči spala - ima kdo kak recept?
Upam, da ne rabim poudarjat, da tole ni nič osebnega, samo odgovarjam na vprašanje Huh
Zakon pravi takole:
2. člen

Zaščita živali po tem zakonu je dolžnost  vseh pravnih in fizičnih oseb, ki so v kakršnemkoli odnosu do živali , zlasti pa skrbnikov živali; lokalnih skupnosti in države..... in tako naprej

VSEH torej, ne Smetke Sviralo in še nekaj premaknjencev. Seveda (po moje) najprej tistih, ki so v kakršnemkoli odnosu do (v tem primeru) mačjih staršev, tistih torej, ki za te mačke kakorkoli skrbijo (torej tistih, ki po nekaj letih in leglih ugotovijo, da mora nekdo drug poskrbet za mačko, ki jo hranijo   Undecided)

Cepit in sterlizirat in kastrirat se jih ne sme, ker so bolani. Vsaj tako mi je rekel veterinar. Jutri ob 13.30 jih moram odnest od njega. Jaz jih k sebi ne morem vzeti, druge začasne namestitve nisem našla. Upala in računala sem nate, ker sva bili na vezi že en teden nazaj.

Sej v tem grmu tiči zajec. Je fajn, če lahko računamo na nekoga, ki zna, ki ve kako in bo to tudi naredil, pa čeprav kot prostovoljec. Sem že velikokrat slišala stavek "jaz sem svoje naredli/naredila s tem, ko sem poklicala vas (društvo, zavetišče, saj je vseeno koga)....  kaj še čakate? Kdaj pridete?" Halo?  Huh Tudi za zavetišča obstajajo pogoji in roki in postopki, ki jih bo kdo plačal in še več tistih, ki jih ne bo nihče. Oz., če je kdo spregledal:

Občina plača evtanazijo. Če so še vedno bolni, sodijo pod to kategorijo.

Vse kar je mimo evtanazije je prostovoljno delo in osebni strošek, pa če je žival v začasni oskrbi prostovoljke, ki (žal  Huh) pač živi v zavetišču, ali pa prostovoljca/prostovoljke ki živi kje drugje.

Ne vem no, bi rekla, da se stvari ne bojo prav dosti spremenile, dokler bo večina mislila (pa to je že napredek), da naredi dovolj, ko pokliče in pove, da se nekje nekaj dogaja, ob tem pa ne pozabi pripomnit, da ne želi, da sosedi izvejo kdo je klical...  Undecided Res ne bi bilo slabo, če bi začeli spreminjat stvari tam, kjer jih lahko: pri sebi in bližnji okolici. In res ne bi bilo slabo, če bi na posledice pomislili takrat, ko iščete opravičila za vse, ki jim njihovi nekastrirani in nesterilizirani živalski kompanjoni izginije, uidejo al kar pač že nardijo (tisti, ki pač to počnete), namesto tega pa znancu, sosedi (komurkoli se to pač zgodi) razložili, da se to ne sme dogajat in je v nasprotju z zakonom.
Res je, da imamo vsi pravico si izbrat žival kakršnokoli hočemo, imamo pa tudi dolžnost zaščitit vse ostale.

Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 18   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zakaj je zavetišče v stiski
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines