mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 00:41:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Zakaj smo ljubitelji živali ponavadi zasmehovani?
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zakaj smo ljubitelji živali ponavadi zasmehovani?  (Prebrano 25260 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #15 : sobota, 10.05.2008 : 21:30:09 »

Takoda, tako lepo si vse tole povedala. Res so siromaki tisti, ki jim manjka tisti glavni delček srca , nobeno bogastvo jim ne pomaga - ostajajo siromaki.
Logiran
NusaInKlaj
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #16 : sobota, 10.05.2008 : 23:49:02 »

Tudi moj dragi oče se je danes malo ponorčeval iz mene.  Huh Ko smo proti koncu popoldneva odhajali domov in sem fantu podturila dva robčka, da Klaju "očedi" obraz polnega sline in pokošene trave preden se spakiramo v avto, se je seveda bilo potrebno brit norce.
Eno je, če bi najin pes nosil prstane na nožnem prstu, drugo pa je, če psu pošlihtamo ksiht, da trava ne draži očesa in da avto ni kot travnik, ko prispemo na cilj. Seveda so se naveliko zavijale oči. Pa ravno od ljudi, pri katerih bi pričakoval neko razumevanje, kljub podrobni obrazložitvi.  Undecided

No glavno, da napredujemo. Malo po malo.  Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #17 : nedelja, 11.05.2008 : 13:25:27 »

To, da nas zasmehujejo ljudje, ki psov nimajo, je eno in nič kaj presenetljivo. Toda med sabo se zasmehujemo tudi lastniki psov. Obkladamo se z vse sorte vzdevki, ker imamo določeno vrsto psa. Zakaj je to potrebno? Zakaj moram vsak dan slišat, da so moji psi na baterije? In to med drugim od pasjeljubcev? Mi lahko kdo od tukaj sodelujočih to razloži?

Tako kot jaz nikomur ne očitam, da je njegov pes killer, ker je velik, bi pričakovala vsaj toliko zdrave pameti od tistih, ki poznajo pse in živijo z njimi, da se vzdržijo žaljivk na račun bitij, ki jim niso naredila nič žalega. Se moramo res kar naprej duvat eden pred drugim?

V življenju so me spremljali zelo različni psi, od največjih (nemške doge, tibetanski mastif), za katere je bilo treba poslušat, da so killerji, mesarji, nevarni in ne vem kaj še vse, do majhnih, za katere zdaj poslušam nesramno glasne pripombe mimoidočih pa tudi članov forumov, da so na baterije.

Je to res potrebno?

Vsi ti psi imajo eno pomembno skupno lastnost: psi so, ne glede na svoj videz. Vsi potrebujejo dobrega lastnika, hrano, streho nad glavo, ljubezen in primerno vzgojo.

Zakaj ne moremo vsaj tisti, ki živimo s psi, tega upoštevat in se nehat po nepotrebnem zmerjat? Vsak si izbira pasje sopotnike po svojih kriterijih. Dokler ti kriteriji ne škodijo živalim in ljudem, ne vidim razloga za zmerjanje in obtoževanje.

lp
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #18 : nedelja, 11.05.2008 : 14:53:34 »

Mogoče se vam bo zdelo "malo mimo", pa vendar....tisti, ki pravite, da vas starši zasmehujejo, kako ravnate z živalmi....ja, kdo, hudiča pa je vas vzgojil?
Ob naslednjih takih prijavah vaših staršev, jim lahko poveste, da so vas vzgojili v dobre ljudi Wink.
(Malo za šalo, malo zares, hehe...)
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #19 : nedelja, 11.05.2008 : 19:16:54 »

Kalsang, če te je zmotil moj post in psi na baterije, ti lahko zagotovim, da nimam nič proti njim. Nekoč sem imela tudi sama dve čivavi in pekinezerko, pa sem jim tudi rekla psi na baterije. S tem ne mislim nič slabega, so luštkoti.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #20 : nedelja, 11.05.2008 : 20:39:16 »

Mene so tudi včasih prizadeli komentarji vseh vrst, sem pa dobila trdo kožo. Yorkshirske terierje imam že 25 let in sploh več ne slišim "a so na baterije".  Me je pa pred kratkim spravil v smeh kakšnih 10 let star fant, ki je rekel "mami, lej dva obeska za ključe, kolk sta luškana!"  Grin
V glavnem, ne se pustit. Vsi vemo, koliko nam pomenijo naše zverinice in kdor tega ne razume, mu itak niti v 100 letih ne bo jasno, pa če mu še tako razlagaš.  Z leti se navadiš, da te vedno manj briga, kaj si drugi mislijo, pa je vse malo lažje.
(Po pravici pa povem, da včasih komu še kakšno bevsknem nazaj.  >:(Ampak res samo včasih.)
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
NusaInKlaj
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #21 : nedelja, 11.05.2008 : 21:11:26 »

Jaz priznam, da sem BILA VČASIH (leta nazaj) pristranska do psov manjše rasti.- NEVEDNOST. Ampak samo do trenutka dokler nisem začela življenja s psom, ki je samo moj,moja odgovornost.
Ampak to je bilo samo na podlagi izkušenj. Namreč do zdaj so me napadli, oblajali in poskušali zgrabiti za hlačnico samo psi manjše rasti (beri:višina pod kolenom).
Ampak mi je že jasno, da je to napačno mišljenje. V prihodnosti želim imeti psa pasme jack russel in ameriški buldog- kar je oboje pasma po višini pod kolenom.
Mislim, da se gre za to, da se ljudje, ki ponavadi nimajo pojma o psih odločajo pač za manjše bolj priljubljene pasme. To je dejstvo. V sosednjem bloku imajo namreč majhnega pasemskega psa, ki nima privzgojenih niti najosnovnejših olik o obnašanju v človeški in pasji družbi. Za to ni kriv pes, še manj pa pasma. Tukaj so krivi lastniki.
Nekateri privrženci manjših in "bolj luštnih" pasem so prepričani, da psa ni potrebno pretirano socializirati, ker tako ali tako v najslabšem primeru ne bo naredil velike škode.  Huh
In po resnici povedano sploh ne vem, kako bi se lotili te problematike.


Logiran
NusaInKlaj
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #22 : nedelja, 11.05.2008 : 21:17:41 »

Ameriški buldog= mislila sem angleški buldog  Smiley - 20cm gor al dol  Roll Eyes
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #23 : nedelja, 11.05.2008 : 21:44:11 »

Noben majhen pes, ki bevska v druge in se obeša na hlačnice, tega ni  kriv sam.  Kriv je vedno lastnik, ker mu to dovoli. In to velja enako za mini, srednje in gigantske pasme, za mešančke in tiste z rodovnikom.
Naše miniature se sploh ne zavedajo tega, da so za v žep, zato jih je treba vzgojiti še toliko bolj. Čeprav potem od prijateljev slišiš, da si hujši kot Hitler in da nehaj psu težit, če je pa tako majčken. (Že dobro, ampak obnašati so se pa znali do zdaj še vsi moji psi. Česar pa ne morem reči za vse znance... khm.)
-Seveda vsi naši psi mislijo, da so največji, najlepši in najbolj pametni - kar vse tudi so Smiley. Pa še srčke imajo večje od ljudi.
Ampak red mora biti pa kljub temu. In še zmeraj nas nekateri ne bodo marali.  Pa kaj potem.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #24 : nedelja, 11.05.2008 : 21:59:39 »

Tudi meni je to znano.
Nas vsi čudno gledajo kadar gremo z Mikeom, Megy, fantovo Lindo pa se sosedovega ob vikendih vzamemo. Pa kaj... Naj se brigajo zase, jaz jih sploh ne poslušam več.
Tu pri nas v vasi vsi govorijo da  imamo nevem kakšna huda psa. Pa da imamo cel živalski vrt. Na to se jaz ne oziram.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #25 : nedelja, 11.05.2008 : 22:18:01 »

Sem ravnokar pokasirala novo pogruntavščino.  Cheesy Tile mladi   Cheesy Cheesy Cheesy kompenzirajo otroke s psi (beri: bila na sprehodu z 2-ema psoma). Sem zabrusila nazaj, da nimam kaj kompenzirat, ker imam doma pubertetnico  Roll Eyes Tongue. Ja, pa meni tega pač ne verjamejo. Ego mi je zrastel do nezavesti, če ne drugega  Roll Eyes Tongue Lips Sealed Cool Roll Eyes Grin Cheesy
Logiran
luna83
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 301


« Odgovor #26 : nedelja, 11.05.2008 : 22:41:43 »

 Cheesy ha ha ha tudi jaz sem med vami,ki jih slišim vsake toliko,..da imam doma živalski vrt,..da naj si otroka raje omislim(pa sej tudi tega imam v bližnjem ali dalnje načrtu da ne bo kdo mislil da ne)

Ravno včeraj se mi je oče posmehoval da ima psa na baterije (mopsa), sodelavec mi je rekel,da zakaj ne kupim ZOO v ljubljani,.. Pa da nisem normalna, da to pobere veliko časa,pa dela,...

Mislim, ne vem no jaz sem takega mnenja, da tisti ljudje,ki nimajo zivali so prau bogi! Ne vejo kaj zamujajo! Ne morejo nas razumet! Nevem še kaj gršega bi lahko napisala pa se bom raje vzdrzala.

Ko bom imela hišo bom res imela ceu zivalski vrt pa naj govorijo kar hočejo! Grin
Logiran
tina.g
rad pišem
****
Sporočil: 456


« Odgovor #27 : ponedeljek, 12.05.2008 : 09:10:57 »

Meni pa se najbolj smilijo otroci, ki nimajo nobene živali in posledično tudi ne nobenega čuta zanje. Starši sploh ne vedo kaj otrok zamuja, za koliko pozitivnih izkušenj in veselja je prikrajšan. Sploh to opažam sedaj, ko imam psa, ki otroke obožuje in ko jih opazujem skupaj pri igri. Koliko smeha in veselja je takrat na obeh straneh!

Ljudje brez odnosa do živali se mi smilijo in jim to tudi povem, kadar slišim kakšno njihovo pripombo.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #28 : ponedeljek, 12.05.2008 : 09:59:44 »

Takoda, priznam, da me je zbodel tvoj post, ampak ni edini. Jih je bilo že nekaj. Tokrat sem se pač odločila odzvati, ker je tudi tema primerna. Smiley

Vedno me je zanimalo, kaj za vraga roji ljudem po glavi, da glasno žalijo mimoidoče na ulici. Zakaj to počnejo?  Huh Zame je to stvar osnovnega bontona in dostikrat, ko je kaj letelo na moj račun na ulici, sem vrnila z dvojno mero.  Angry Ampak potem so seveda ti pametni sogovorniki mene razglasili za nevzgojeno in noro. Roll Eyes Ko sem živela v Ljubljani, mi je bilo včasih prav zoprno peljati psici ven, ker so že po desetih metrih letele glasne pripombe. Najbolj "zabavna" pa je bila srednješolska mularija, ki je za mano krulila, kikirikala, mjavkala. Pa ne samo fantje, tudi dekleta.  Shocked

Ne vem, meni na kraj pameti ne pade, da bi neznanim mimoidočim solila pamet, se glasno zmdrovala nad njimi, njihovimi psi, oblačili, avtom... Se samo meni zdi, da je to stvar osnovne olike?

Zdaj, ko sem na vasi, slišim veliko manj pripomb kot prej, pa čeprav ima recimo ena od mojih psičk ponavadi dlako povito v papirčke. Ljudje so radovedni, ampak me pozdravijo, prijazno ogovorijo, vprašajo kar jih zanima, malo poklepetamo, potem pa grem naprej. In to so večinoma ljudje, ki so navajeni psov na verigi.

Res je, da je še vedno veliko nevzgojenih majhnih psov in da veliko stereotipov izvira od tu. Še vedno se najde tudi kar nekaj rejcev (takšnih, ki producirajo nerodovniške pse; pravi vzreditelji so veliko bolj osveščeni kar se socializacije in vzgoje tiče), ki kupcu prepovejo psa še kakšen mesec voditi ven. Katastrofa!   Sad Torej pes prvič vidi zunanji svet pri treh mesecih!  Shocked Nič čudnega, da so tako histerični. Podobno razmišlja kar dosti, večinoma starejših lastnikov majhnih psov. En takšen primer imamo kar psi sosednji hiši. Pri njih imajo nerodovniško šicujko, ki prav histerično besvka na vse, kar leze in gre. Na sprehod jo nesejo do prvega ovinka, kjer se polula, pokaka, potem pa jo odnesejo nazaj. Enkrat sem žensko začuda s psico (v naročju) zagledala v gozdu kilometer stran od njene hiše. Rekla je, da kako je lepo, da še ni bila tam (pa je tisti kraj v bistvu gozd ob koncu hiš, kjer večinoma vsi hodijo na sprehod) in da se na smrt boji, da bo kakšna zver ubila njeno psico.  Roll Eyes Med pogovorom sta moji psici s tal zvedavo gledali, zakaj za vraga nosi psico v naročju. Zanimivo je to, da ji ne potegne, ko me vidi vsak dan trikrat peljati svoji psici, prav tako šicujki (samo rodovniški), na sprehod. Vsak dan enkrat gremo tudi na daljši sprehod više v bližnje hribe. Sicer pa, če je ne moti, da ima histerično psico, potem tudi ne bo nikoli zbrala dovolj volje za drugačen življenjski slog.

Kaj storiti, da bi se situacija med majhnimi psi izboljšala?

Informacije so na voljo vsem, ki si jih želijo. Obstaja tudi pasja šola za majhne pse, kjer sem sama inštruktorica. Moram reči, da imamo vsako leto ogromno, še preveč tečajnikov in marsikateri sodnik z veseljem pride k nam odsodit B-bh in A izpit, ker jih zelo zanima, kako delajo majhni psi. In delajo z veseljem in dobro.

Situacija se že izboljšuje in na srečo je vse več ljudi, ki šolajo svoje majhne pse.

PS: Da ne bo kdo pomislil, da se hvalim s svojima rodovniškima psicama. Zdelo se mi je samo potrebno opozoriti, da se pojavlja razlika v osveščenosti lastnikov rodovniških in nerodovniških "kao čistokrvnih psov".
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #29 : ponedeljek, 12.05.2008 : 10:52:06 »

Ah, tega z baterijami sem pa tudi jaz že navajena. Samo potem so nekateri postali kao malo bolj izvirni in so me začeli spraševati če je na akumulator, predvsem pri starejšemu yorkiju, ki je malček večji. Ko smo še imeli sky terierja so se obvezno norčevali, da radiator na vrvici vozim okoli. Tako, da to z baterijami zdaj kar preslišim.

Moti pa me predvsem drugo predalčkanje, in sicer: mahne kosamte pse si omislijo mestne afne. Če si dekle omisli majhnega psa in ima to smolo da živi v mestu in si, bog ne daj, dovoli z njim kdaj v mesto na kavico jo večina avtomatično obsodi, da ima psa za modni dodatek. Če me srečajo na Rožniku v razvlečeni trenirki in če imam še bullmasifko zraven je vse uredu, čim pa si dovolim z yorkijem in prijateljico narediti en krog po mestu pa avtomatično po mnenju nekaterih tukaj gor spadam med tiste afne, ki paradirajo okoli s svojim modnim okraskom. In predvsem me to pripisovanje majhnih psov mestim afnam zelo moti. Nič ne rečem, tudi to obstaja ampak takole obsodit, da je nekdo razvajena, neumna, mestna afna se mi pa ne zdi pošteno.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: Zakaj smo ljubitelji živali ponavadi zasmehovani?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines